-
Δεν τσουβαλιαζω κανέναν, λέτε για πλούσιους κουμουνιστές, σας λέω πως έχουν το πλεονέκτημα οι συγκεκριμένοι να στηρίξουν και ακόμη να ηγηθούν του κινήματος και λόγω ηθικής αλλά και λόγω άνεσης που τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα του λαού , κάτι που δεν μπορεί ο φτωχός και απλός πολίτης που έχει μπροστά του τον αγώνα της βιοπάλης και λογικά λογω χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου είναι πιο επιρρεπείς στις παπατζες του ψευτοπατριωτισμου, της μεγάλης ιδέας, της Πόλης, του Γλυξμπουρκ , του Μεγα Κωνσταντίνου και του Περικλέους...και γιαυτο το ΚΚΕ δεν έχει μεγάλα ποσοστά.
Φυσικά άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη νομίζω πως θα είναι καθοριστική για να αλλάξει αυτό και προσωπικά το αναμένω με μεγάλη προσμονή.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη νομίζω πως θα είναι καθοριστική για να αλλάξει αυτό και προσωπικά το αναμένω με μεγάλη προσμονή.
Σας ευχαριστώ για την στήριξη
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σας ευχαριστώ για την στήριξη
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η δυνατότητα του Ανθρώπου να βελτιώσει την ζωή του, είναι το κίνητρο για να προσπαθήσει.
Αλλιώς βαλτώνει και ξύνεται.Ξαναλέω ο προοδευτικός φόρος δεν έχει να κάνει με το αν θέλεις να εργάζεσαι για να βελτιώσεις την ζωής σου.
Έχει να κανει με τον επιμερισμό των δημοσίων βαρών.
Δεν είσαι ο πρωταγωνιστής σε μια ταινία προκοπής και εργασίας, ( θα έλεγα τίποτα αλλά άστο) και οι υπόλοιποι μαζί και το δημόσιο οι κομπάρσοι που απλά υπάρχουν έτσι απροσδιόριστα ως ένα ντεκόρ. Συμμετέχεις σε μια κοινωνία αν δεν το έχεις αντιληφθεί και αυτή έχει δαπάνες. Σύμφωνα λοιπόν με τον δυτικό πολιτισμό θεωρείται πως πρέπει να συμμετέχεις στις κοινές δαπάνες αναλόγως την δυνατότητα που έχεις. Ειδάλλως εάν θέλεις να έχεις την ίδια φορολογική επιβάρυνση με όλους ανεξαιρέτως, δηλαδή χωρις ή με ελάχιστους φόρους, τότε υπάρχει και άλλο σύστημα .... Δεν πιστεύω να το θες σύμφωνα με αυτά που μας λες.
Το πρόβλημα σε εμάς είναι τα μεγάλα σκαλοπάτια του φόρου καθώς αυξάνεται το εισόδημα διότι υπάρχει φοροδιαφυγή σε έναν υπολογίσιμο βαθμό και το κράτος οδηγείται σε αυξημένους συντελεστές και αντιστρόφως εξαιτίας των αυξημένων συντελεστών υπάρχει κίνητρο για φοροδιαφυγή.
Για παράδειγμα υπάρχουν κλάδοι που είναι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής και κανείς δεν ασχολείται.
Προσπάθησε να ξεχωρίσεις την εργασία και την προκοπή από την έννοια επιμερισμού των βαρών του δημοσίου.
Και ο γραμμικός φόρος έχει τα θετικά του. Ακόμα όμως οι συγκριτικές μελέτες μεταξύ των δύο φόρων δεν έχουν βγαλει ένα τελικό πόρισμα, τουλάχιστον όσες έχω δει εγώ.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πράγματι, μέγα επίτευγμα ότι, περισσότερο από 100 χρόνια μετά την ίδρυση του και μεσουσης της μεγαλύτερης συρρίκνωσης ατομικού εισοδήματος του έλληνα μεταπολεμικά, το ΚΚΕ ελπίζει στο θηριώδες 8%.
Αλήθεια όταν εκεί στον Περισσό μιλάνε ως αυτόκλητοι και αποκλειστικοί εκπρόσωποι του «δίκιου του εργάτη» που ακριβώς βασίζονται? Στα μονοψήφια ποσοστά της εκλογικής επιρροής τους?
Εαν το ΚΚΕ ήταν πραγματικά το κόμμα των εργατών και τον φτωχών, τότε θα έπρεπε στην Ελλάδα να έχουν 70% και όχι 7%. Αλλά ειναι το κόμμα της ελίτ, γιατί για να είσαι κομμουνιστής, πρέπει να είσαι χορτάτος και να έχεις λύσει τα βασικά σου βιοποριστικά προβήματα. Κανείς φτωχός δεν είναι κομμουνιστής...μάλιστα το παράδοξο είναι όσο πιο φτωχός τόσο πιο δεξιός!!
Φανη φιλε μου το ΚΚΕ φυσικα κι εχει λογο υπαρξης. Οπως ο φαρος για τα καραβια. Απλα χρειαζονται λιγοι φαροι για πολλα καραβια. Μενω σε αυτο. Οι φαροφυλακες ειναι λιγοι μα δεν ειναι οι Ελιτ.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πράγματι, μέγα επίτευγμα ότι, περισσότερο από 100 χρόνια μετά την ίδρυση του και μεσουσης της μεγαλύτερης συρρίκνωσης ατομικού εισοδήματος του έλληνα μεταπολεμικά, το ΚΚΕ ελπίζει στο θηριώδες 8%.
Αλήθεια όταν εκεί στον Περισσό μιλάνε ως αυτόκλητοι και αποκλειστικοί εκπρόσωποι του «δίκιου του εργάτη» που ακριβώς βασίζονται? Στα μονοψήφια ποσοστά της εκλογικής επιρροής τους?
Εαν το ΚΚΕ ήταν πραγματικά το κόμμα των εργατών και τον φτωχών, τότε θα έπρεπε στην Ελλάδα να έχουν 70% και όχι 7%. Αλλά ειναι το κόμμα της ελίτ, γιατί για να είσαι κομμουνιστής, πρέπει να είσαι χορτάτος και να έχεις λύσει τα βασικά σου βιοποριστικά προβήματα. Κανείς φτωχός δεν είναι κομμουνιστής...μάλιστα το παράδοξο είναι όσο πιο φτωχός τόσο πιο δεξιός!!
Με την λογική της εξάρτησης του φτωχού από ένα ρουσφέτι ένα βολεμα και έναν διορισμό που προσφέρουν τα κόμματα που κυβερνούν 50 χρόνια ναι πρέπει να μην έχεις κανέναν ανάγκη για να ψηφίζεις ΚΚΕ!
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως μπορεί ένας φτωχός να ταυτιστεί με την Μητσοτάκης ΑΕ ; Μόνο με την λογική του ιδρυματισμου και του σφάξε πάσα μου να αγιασω....
Πώς μπορεί ένας εργάτης και το μεγάλο αφεντικό που τον απειλεί να ψηφίσει σωστά (!) να ρίχνουν το ίδιο ψηφοδέλτιο; Ρητορική ερώτηση ξέρουμε ότι γίνεται καθώς η ψήφος εγκλωβίζεται, απειλείται και ξεπουλιεται δεκαετίες τώρα... -
Η λογική της ίδιας ψήφου αφεντικού και εργαζομένου είναι η καλή πορεία της εταιρίας τους. Εκεί συναντιούνται τα υποτιθέμενα συμφέροντα των δύο κοινωνικών ομάδων
Σε πρώτη ανάγνωση όντως είναι οξύμωρο ο εργοδότης που βρίσκεται σύμφωνα με την κεντρώα αλλα και αριστερή πολιτική άποψη σε θέση ισχύος να ψηφίζει το ίδιο με τον εργαζόμενο που βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε θέση αδυναμίας. Σε δεύτερη ανάγνωση η λογική πίσω από αυτό είναι το κοινό μέλλον της εταιρίας, οικονομίας κτλ
Υπάρχει και άλλη άποψη για το ποιος έχει θέση ισχύος ανάμεσα στον εργοδότη και εργαζόμενο η οποία εδράζεται σε μια σχέση με λογιστικά κριτήρια. Συνήθως την επικαλείται ο νεοφιλελευθερισμός.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξαναραωτάω. Το δεξί χέρι, το υψωμένο, το βλέπεις; Στο Σύνταγμα ορκίζεται και δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για θρησκείες ο όρκος. Ο απέναντι τυπάκος με το υψωμένο χέρι βλέπεις τι κάνει; Δικαστής είναι, όχι παπάς!!!
Ρε τύπε, πές μου σοβαρά τώρα, τρολάρεις έτσι?
Το πρόβλημα σου μέσα στην αριστερή σου απόγνωση και στρεψοδικία είναι εάν αναφέρεται η λέξη "θεός" ρητά στις 2 γραμμές του όρκου του προέδρου όταν μέρος της τελετής γίνεται παρουσία ιερέων που εκφωνούν λόγο από προεδρικού βήματος (και όλοι ακούν σκηνοθετημένα με σκυφτό το κεφάλι), όταν ο ίδιος ο πρόεδρος ακουμπάει το αριστερό του χέρι στην βίβλο κατά την ορκομωσία, όταν όλοι οι γερουσιαστές, κυβερνητικά μέλη και υπάλληλοι έχουν κλήσει τον όρκο τους με το So help me God και όταν ο ίδιος ο Μπάιντεν καταλήγει τον λόγο του με το May God bless America and may God protect our troops.
Και όλα αυτά στην χώρα που στα νομίσματα της φιγουράρει το "in god we trust"?
Όχι, τύπε, δεν τρολλάρω καθόλου. Είπες κάτι που δεν ισχύει (δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα ο όρκος, απλά ο καθένας μπορεί να έχει μαζί του κάτι που έχει συμβολική αξία για αυτόν - και τους ψηφόφορυς του - και να πει ό,τι γουστάρει) και κατηγορείς τον συνομιλητή σου για στρψοδικία;! Αν ανέφερες από την αρχή ότι οι Αμερικανοί γενικά αναφέρονται σε έναν θεό (όπως έβαλες στο Δολλάριο και θα προσθέσω κι εγώ στις αίθουσες των δικαστηρίων), δεν θα υπήρχε διαφωνία. Αλλά βρήκες ευκαιρία απλά να μιλήσεις για αριστερή απόγνωση και λοιπές Τζημεριές!!!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η λογική της ίδιας ψήφου αφεντικού και εργαζομένου είναι η καλή πορεία της εταιρίας τους. Εκεί συναντιούνται τα υποτιθέμενα συμφέροντα των δύο κοινωνικών ομάδων
Σε πρώτη ανάγνωση όντως είναι οξύμωρο ο εργοδότης που βρίσκεται σύμφωνα με την κεντρώα αλλα και αριστερή πολιτική άποψη σε θέση ισχύος να ψηφίζει το ίδιο με τον εργαζόμενο που βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε θέση αδυναμίας. Σε δεύτερη ανάγνωση η λογική πίσω από αυτό είναι το κοινό μέλλον της εταιρίας, οικονομίας κτλ
Υπάρχει και άλλη άποψη για το ποιος έχει θέση ισχύος ανάμεσα στον εργοδότη και εργαζόμενο η οποία εδράζεται σε μια σχέση με λογιστικά κριτήρια. Συνήθως την επικαλείται ο νεοφιλελευθερισμός.
To μεγαλοαφεντικό που έχει υπερκέρδη ψηφίζει Μητσοτάκη γιατί έχει συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την πολιτική της οικογένειας.
Ο εργαζόμενος τι συμφέροντα του εξυπηρετεί ψηφίζοντας Μητσοτάκη; Ενισχύει την πολιτική των σχολείων αποθηκών; Της διαλυμένης δημόσιας υγείας υπέρ των χορηγών κλινικαρχων της ΑΕ; Των μισθών πείνας; Των κουπονιών ;
Ή απλά ο εργαζόμενος πρέπει μια ζωή να κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών του και απλά να ψηφίζει την οικογένεια για να έχει υπερκέρδη διαρκώς το αφεντικό του ώστε να μην τον απολύει; -
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
To αφεντικό ψηφίζει Μητσοτάκη γιατί έχει συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την πολιτική της οικογένειας.
Ο εργαζόμενος τι συμφέροντα του εξυπηρετεί ψηφίζοντας Μητσοτάκη; Ενισχύει την πολιτική των σχολείων αποθηκών; Της διαλυμένης δημόσιας υγείας υπέρ των χορηγών κλινικαρχων της ΑΕ; Των μισθών πείνας; Των κουπονιών ;Καλά δεν εστιάζω μονάχα σε αυτές τις εκλογές. Εγώ μιλώ γενικά.
Καταλύτης στην ψηφοφορία έχω την αίσθηση είναι το μείζον κριτήριο.
Εάν για παράδειγμα το υπέρτατο κριτήριο είναι η διατήρηση της θέσης εργασίας, τότε ναι είναι δυνατή η περίπτωση να εμφανιστεί εναρμόνιση των συμφερόντων μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.
Το ίδιο και για τους εργοδότες ή ceo με εντόνως αριστερά ένστικτα. Εάν το κριτήριο τους είναι της δημόσιας υγεία, ο επιμερισμός των βαρών κτλ τότε θα τους δεις να ψηφίζουν αριστερά κόμματα.
Ξέρω προσωπικά εργοδότη μικρής εταιριας, σε άκρως διεθνή ανταγωνιστικό κλάδο που σε καλές μέρες έβγαζε στην τσέπη του πάνω από 10Κ/μήνα, πλήρωνε άπειρους φόρους και ήταν καρακόκκινος, τόσο πολύ που του έλεγα....σταματά πια! Χαχαχαχα
-
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης (1890-1979 ), είχε κάποτε πει το αυτονόητο:«Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος κι εγώ έχω αποδείξει πως δεν είμαι».
https://left.gr/news/pros-apatimenoys-psifoforoysΘυμόμουν στο περίπου τη φράση. Τα συνοψίζει απλά και όμορφα για να μαθαίνουν μπαλίτσα και οι μη έχοντες γνώση.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης (1890-1979 ), είχε κάποτε πει το αυτονόητο:«Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος κι εγώ έχω αποδείξει πως δεν είμαι».
https://left.gr/news/pros-apatimenoys-psifoforoysΘυμόμουν στο περίπου τη φράση. Τα συνοψίζει απλά και όμορφα για να μαθαίνουν μπαλίτσα και οι μη έχοντες γνώση.
Φοβερή ατάκα δεν την ήξερα! Βλέποντας την επιχειρηματολογία,την παραχολογια των κομμάτων που διεκδικούν την διακυβέρνηση κάθε φορά καταλαβαίνεις ότι γνωρίζουν ότι μεγάλη μερίδα του κοινού τους είναι ...απλά ηλίθιοι ή απλά παραδομένοι στην μοίρα τους...
Την υπεργεματη τσέπη που ψηφίζει Μητσοτάκη και την άλλη υπεργεματη που από την άλλη για λόγους ελίτ και αριστερής υπεροχής ψηφίζουν ΚΚΕ τις καταλαβαίνω και τις δύο!
Τον ντιλιβερα και τον κασερα του Σκλαβενίτη που ταυτίζονται με την ΑΕ δεν μπορώ να χωνέψω!!!...
Θα μου πεις η άλλη παντρεύεται τον βιαστή της , απορώ γιατί ο φτωχός ψηφίζει ότι ψηφίζει;
Και εκεί φυσικά υπάρχει η ευθύνη της αριστεράς που δεν μπορεί να περάσει στον φτωχό και να πάει να την στηρίξει και ταυτίζεται πιο εύκολα με την ... Ντόρα! -
Και όμως.... Όταν έκλεισε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα πριν κλείσει η συμφωνία με μια ελληνική για την εξαγορά της, εγώ πήγαινα να ψωνισω. Είχαν φτάσει σε σημείο να βάζουν ένα γιαουρτι σε όλη της σειρά του ραφιου για να γεμίζει.
Έπιασα συζήτηση με μια εργαζόμενη 57 -58 ετών, στα τυριά. Είχε δακρύσει από το άγχος και την στεναχώρια κατά την συζήτηση μας για το τι θα γίνει με την εταιρία και αν τελικά θα την αγοράσει κανείς ή θα τους κλείσουν.
Η γυναίκα μου είπε ότι στην ηλικία της δεν υπήρχε περίπτωση να βρει ξανά δουλειά. Παρακαλούσε τον Θεό να τους εξαγοράσει η συγκεκριμένη εταιρία για να σιγουρέψει την εργασία της μέχρι τη σύνταξη.
Τελικά όλα πήγαν καλά. Την βλέπω συχνά και κάποτε έπιασα συζήτηση για το θέμα αυτό. Ήταν πανευτυχής. Το χαμόγελο της έφτανε ως τα αυτιά της, πετούσε λέμε.
Δηλαδή το υπέρτατο και μείζον κριτήριο για αυτήν την χρονική περίοδο που εξέταζε ήταν να γίνει η εξαγορά και η εταιρία να τα πάει καλά ώστε να διατηρήσει τη θέση εργασίας της.Δευτερευόντως θα την ενδιέφεραν αλλά θέματα όπως ας πούμε δημόσια παιδεία κτλ αλλά εκείνες τις ημέρες αν γινόταν εκλογές θα ψήφιζε όποιον βοηθήσει την εξαγορά από την εταιρία όπως φαντάζομαι και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.
-
Αντιγράφω από το προηγούμενο λινκ που έβαλε ο φίλος.
Και βέβαια τον Μποδοσάκη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά, όμως δεν μπορείς να τον πεις ηλίθιο, όπως άλλωστε και όλους τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές που έχοντας ταξική συνείδηση στηρίζουν πάντα το κόμμα που εκφράζει και υπηρετεί τα συμφέροντά τους, σε αντίθεση με πολλούς εργάτες, αγρότες, μικρομαγαζάτορες, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους –ακόμη και αυτούς που έχουν πανεπιστημιακούς τίτλους—που ψηφίζοντας τη Δεξιά έχουν την αίσθηση ότι ανέβηκαν κοινωνική βαθμίδα, ή το κάνουν επειδή την ψήφιζε ο πατέρας τους ή ο παππούς τους! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δηλώνουν προσχηματικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, όπως μου είπε πρόσφατα ο διευθυντής μιας τράπεζας στην Τρίπολη, επειδή, λέει, είναι βρώμικη.Και ρωτάω εγώ: τι κοινά συμφέροντα μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με τον Μητσοτάκη που έχει στην κατοχή του 36 ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό,7 αυτοκίνητα, καταθέσεις σε ελληνικές και ξένες τράπεζες, αλλά χρωστούσε το κόμμα του πριν λίγους μήνες 342.950.000 ευρώ και ο ίδιος με τη γυναίκα του παρά το ετήσιο εισόδημα144.698 Ευρώ, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2020 (φορολογική χρήση 2019) έχουν πάρει δάνεια από πέντε Τράπεζες, ενώ διαθέτουν και δύο πιστωτικές κάρτες έχοντας συνολικό χρέος 1.320.354,71 ευρώ; Και γιατί άραγε πήρε τα δάνεια; Μήπως επειδή δεν πρόκειται ποτέ να τον ενοχλήσουν να τα επιστρέψει ρίχνοντας τα στις πλάτες μας, -άλλωστε με τον κατάπτυστο νόμο του φρόντισε να αμνηστεύσει τα golden boys των Τραπεζών ενώ οι πολίτες για ένα μικρό δάνειο, που δεν μπόρεσαν να ξεχρεώσουν λόγω της δωδεκαετούς οικονομικής κρίσης, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε;
Αυτοί λοιπόν που ξεχνούν πως οι κυβερνήσεις παίρνουν τις αποφάσεις που αφορούν την ζωή τους αλλά και των παιδιών τους, αντί να αγωνιστούν για να «ξεβρομίσουν» την πολιτική, κάθονται στην άκρη και αποτελούν τους «ιδιώτες», όπως ονόμαζαν απαξιωτικά οι αρχαίοι Αθηναίοι αυτούς που δεν ασχολούνταν με τα κοινά. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσω ότι από την λέξη ιδιώτης προέρχεται η λέξη idiot , που στα αγγλικά σημάνει ηλίθιος.
Πέρα από αυτό, οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι “αδιάφοροι” ψηφίζουν τη Δεξιά. Πολλοί δε απ’ αυτούς μήπως και τους κάνει κανένα ρουσφέτι. -
Προφανώς ο αρθρογράφος έχει μια απλοϊκή κατανόηση του κόσμου και των πολλαπλών κριτηρίων ανά χρονικές περιόδους που σύμφωνα με τα οποία λειτουργούν οι άνθρωποι στην κοινωνία τους.
Οι κοινωνίες είναι πολύπλοκα οικοσυστήματα.
-
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και ρωτάω εγώ: τι κοινά συμφέροντα μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με τον Μητσοτάκη που έχει στην κατοχή του 36 ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό,7 αυτοκίνητα, καταθέσεις σε ελληνικές και ξένες τράπεζες, αλλά χρωστούσε το κόμμα του πριν λίγους μήνες 342.950.000 ευρώ και ο ίδιος με τη γυναίκα του παρά το ετήσιο εισόδημα144.698 Ευρώ, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2020 (φορολογική χρήση 2019) έχουν πάρει δάνεια από πέντε Τράπεζες, ενώ διαθέτουν και δύο πιστωτικές κάρτες έχοντας συνολικό χρέος 1.320.354,71 ευρώ; Και γιατί άραγε πήρε τα δάνεια; Μήπως επειδή δεν πρόκειται ποτέ να τον ενοχλήσουν να τα επιστρέψει ρίχνοντας τα στις πλάτες μας, -άλλωστε με τον κατάπτυστο νόμο του φρόντισε να αμνηστεύσει τα golden boys των Τραπεζών ενώ οι πολίτες για ένα μικρό δάνειο, που δεν μπόρεσαν να ξεχρεώσουν λόγω της δωδεκαετούς οικονομικής κρίσης, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε;
Τα ίδια κοινά συμφέροντα που μπορεί να έχουν οι άνεργοι και τα φτωχαδάκια με τα καλοβολεμένα επαγγελματικά στελέχη και σφουγγοκωλάριους της κομματικής γραφειοκρατίας του ΚΚΕ, υποστάθμης Κουτσούμπα, που δεν έχουν ποτέ κολλήσει ένσημο εκτός κομματικού σωλήνα έχοντας ισοβίως υπάρξει έμμισθα μέλη του κόμματος και μόνον.
Το πως ακριβώς λειτούργησε το ίδιο το ΚΚΕ ως επιχειρηματίας και διαπλεκόμενος (τυποεκδοτική, γερμανός, 902, άδηλοι πόροι εσόδων του κόμματος ακόμα και σήμερα κτλ κτλ) είναι γνωστό.
Για την λοιπή ταξική ψευδο-επιχειρηματολογία της π@ουτσας των αγράμματων, πεπλανημένων ή απατεώνων κομμουνιών μια μόνη επισήμανση: ΟΛΟΙ σχεδόν οι σημαντικοί κομμουνιστές ή αναρχικοί επαναστάτες και θεωρητικοί (Μάρξ, Ενγκελς, Μπακούνιν, Κροπότκιν, Λενιν, Τροτσκι, Μαο, Τσε, Κάστρο ... γιου νέιμ ιτ) υπήρξαν τουλάχιστον ευκατάστατοι "γόνοι" με αστική παιδεία, πολλοί δε από αυτούς μεγαλοαστοί μπουρζουάδες, άπαντες "προδότες της τάξης τους".
-
σφουγγοκωλάριους της κομματικής γραφειοκρατίας του ΚΚΕ, υποστάθμης Κουτσούμπα, που δεν έχουν ποτέ κολλήσει ένσημο εκτός κομματικού σωλήνα έχοντας ισοβίως υπάρξει έμμισθα μέλη του κόμματος και μόνον.
Μπερδεύτηκα για ένα λεπτό διαβάζοντας κατά λάθος "ΝΔ" αντί για "ΚΚΕ" στην παραπάνω πρόταση και νόμιζα οτι μίλαγες για τον Κωθτή το Χατδηδάκη! Αλλά αυτός είναι άνεργος από επιλογή και άριστος ταυτόχρονα, δεν ανήκει στην "υποστάθμη Κουτσούμπα".
-
Μετά από τις εκλογές του 1981 και την νίκη του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική σκηνή.
Μέχρι τότε τα ενδιαφέροντα μου ήταν η μουσική, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (μαθητής της πρώτης λυκείου τον Οκτώβριο του 1981).Είχα φίλους και συμμαθητές που είχαν άποψη εκείνο το διάστημα και εγώ δεν μπορούσα να τους παρακολουθήσω.
Η πρώτη μου ουσιαστικά επαφή ήταν με το ΚΚΕ. Είχα αρκετούς φίλους που ήταν μέλη και με παρότρυνση τους, καθημερινά έκανα την επίσκεψη μου στην τοπική ΚΝΕ.
Σαν νέο άτομο ήθελα να μάθω όσο γίνεται περισσότερα και η εκ φύσεως περιέργεια, κούμπωνε με το μεγάλο αίσθημα αυτοσυντήρησης που είχα και έχω.
Είχα σχετική ελευθερία και εμπιστοσύνη από το οικογενειακό περιβάλλον, οπότε μπορούσα να κινηθώ πιο εύκολα σε νέα μονοπάτια.
Για 2 περίπου χρόνια είχα καθημερινή επαφή με μέλη - φίλους της ΚΝΕ και ζούσα από κοντά την καθημερινότητα τους.
Δεν είχα γίνει επίσημο μέλος, παρ' όλες τις πιέσεις που δεχόμουν.
Το ίδιο διάστημα είχα 2 συμμαθητές, που ήταν οπαδοί των μαρτύρων του Ιεχωβά και μετά από πολύ μπλα μπλα, με πείσανε να επισκέπτομαι την συναγωγή τους για να μάθω την πραγματική αλήθεια.Η επαφή μου με τους μάρτυρες του Ιεχωβά για κανένα εξάμηνο με κούρασε, αποστείρωμενες ιδέες, δεν χωρούσε αντίλογος και δεν υπήρχαν απαντήσεις αν ρωτούσες κάτι.
Η κάθε ερώτηση, σε τοποθετούσε άμεσα στην κατηγορία των ψεκασμένων, όπως έχουμε εφεύρει σήμερα.Διαπίστωσα όμως ότι ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και στο ΚΚΕ. Αποστείρωμενες ιδέες, διάφοροι άγιοι - ήρωες στους τοίχους, σε κάθε ερώτηση ήσουν αιρετικός, έπρεπε να ακολουθείς τις εντολές και την γραμμή του κόμματος, χωρίς αντίλογο, και όλοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο λεξιλόγιο.
Πολλά από τα μέλη παιδιά πολύ ευκατάστατων οικογενειών.
Ουσιαστικά για μένα, μία θρησκευτική οργάνωση αντίστοιχη των μαρτύρων του Ιεχωβά, με ιδέες και κατάλοιπα περασμένων δεκαετιών.Το μόνο θετικό στο ΚΚΕ ήταν οι πολλές κοπέλες που υπήρχαν, σχετικά απελευθερωμένες, αλλά επιεικώς ατημέλητες.
Η επόμενη στάση ήταν στην ΠΑΣΠ, άλλο περιβάλλον, ωραίες γυναίκες περιποιημένες, έξυπνα συνθήματα: Αλλαγή, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, (όπως και το ΚΚΕ), ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά. Ιδέες δεν υπήρχαν, (όπως υπήρχαν στο ΚΚΕ), αλλά ήταν η μοντέρνα εκδοχή του όρου προοδευτικός που τότε πρωτοεμφανίστηκε.
Ουσιαστικά ήταν μια εκδοχή του πως θα βολευτούμε, αλλά παίζοντας το δημοκράτες και πιστεύοντας ότι αυτό που κάνουμε είναι το αποδεκτό και το σωστό, άσχετα αν ότι γίνεται, γίνεται για να περάσουμε εμείς καλά.
Θεός για αυτούς ο Παπανδρέου, αλλά ουσιαστικά ένα κόμμα και όχι θρησκευτική οργάνωση όπως το ΚΚΕ.Αφού πέρασα και από την ΠΑΣΠ (ούτε εκεί έγινα μέλος), σειρά είχε η ΔΑΠ, εγώ ήδη φοιτητής, η ΝΔ είχε χάσει για δεύτερη φορά τις εκλογές, η οργάνωση μέτρια, έψαχνε να βρει το δρόμο της.
Της έλειπαν τα συνθήματα και βασικά το όραμα, ώστε να εμπνεύσει τους νέους, έψαχνε τον αντίλογο στο ευαγγέλιο που πίστευε το ΚΚΕ.
Υπήρχε ακόμα το δυτικό και το ανατολικό μπλοκ, οπότε υποστήριζε κάθε τι δυτικό, έναντι του κάθε τι ανατολικό που υποστήριζε το ΚΚΕ.
Ο μεγάλος αντίπαλος ήταν το ΠΑΣΟΚ, γιατί πήρε την εξουσία, με αριστερά συνθήματα, αλλά ούτε από την ΕΟΚ έβγαλε την χώρα, ούτε από το ΝΑΤΟ.
Λίγοι ήταν οι λεφτάδες που γνώρισα, στην ΔΑΠ οι πιο πολλοί ήταν από την μέση οικονομική κατάσταση και χαμηλότερα, αλλά ήταν ταγμένοι εναντίον των κομμουνιστών.
Η έξυπνη εκδοχή του αριστερές ιδέες, δεξιά τσέπη του ΠΑΣΟΚ, ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί.Αφού έκανα τον κύκλο μου, στα πολιτικά κόμματα αποφάσισα το μεταπτυχιακό (στην πολιτική - κομματική γνώση), να το κάνω στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.
Άλλος κόσμος, χαβαλές, μπινελίκια, ουσίες, ξύλο, μας φταίει το σύστημα, μας φταίνε οι χαμουτζίδες.
Το πιο ενδιαφέρον, ότι ενώ στην εξέδρα αγκαλιαζόσουν με τον διπλανό σου για την νίκη της ομάδας μας, μετά το γήπεδο έπεφτε ξύλο, από τους ίδιους οπαδούς για τα πολιτικά.
Οι πιο ακραίοι ήταν οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοί που συνολικά ήταν ο πυρήνας της κερκίδας και οι οποίοι ήταν το ίδιο ακραίοι και σε ότι γεγονότα γινόταν εκτός των γηπέδων.Πέρασαν τά χρόνια, διαλύθηκε το ανατολικό μπλοκ, θριάμβευσε ο καπιταλισμός, οι φίλοι μου στο ΚΚΕ παραμένουν εκεί, οι του ΠΑΣΟΚ γίνανε Συριζαίοι, οι Νεοδημοκράτες νιώθουν δικαιωμένοι, οι φίλοι ιαχωβάδες πιστεύουν αυτό που πίστευαν, στο γήπεδο μας φταίνε συνεχώς οι χαμουτζίδες και οι λεφτάδες πρόεδροι τους, που ελέγχουν τους πολιτικούς και την κοινή γνώμη. Οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοί δεν είναι πλέον τόσο ακραίοι, γιατί πέρασαν τα χρόνια και κάπου βολεύτηκαν.
Τελικά θα συμφωνήσω με τον Άκη Πάνου που είχε δηλώσει ότι είναι ΦΑΣΗστας (σε δίκη του φάση) και θα συμφωνήσω και με τους στίχους του τραγουδιού που έγραψε:
-
Προφανώς ο αρθρογράφος έχει μια απλοϊκή κατανόηση του κόσμου και των πολλαπλών κριτηρίων ανά χρονικές περιόδους που σύμφωνα με τα οποία λειτουργούν οι άνθρωποι στην κοινωνία τους.
Οι κοινωνίες είναι πολύπλοκα οικοσυστήματα.
Πριν δύο ποστ έγραφες ότι κάποιοι επιλέγουν ότι επιλέγουν επειδή απλά δεν έκλεισε το μαγαζί που τους συντηρούσε από την απόλυτη φτώχεια. Τώρα λες για πολύπλοκα οικοσυστήματα!
Τελικά αυτός που δεν έχει λεφτά να πληρώσει την ΔΕΗ που εκτόξευσαν τους λογαριασμούς τα φιλαράκια της οικογένειας με ποιον τρόπο την επιλέγουν ;
Αποφάσισε και πες μας. -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
σφουγγοκωλάριους της κομματικής γραφειοκρατίας του ΚΚΕ, υποστάθμης Κουτσούμπα, που δεν έχουν ποτέ κολλήσει ένσημο εκτός κομματικού σωλήνα έχοντας ισοβίως υπάρξει έμμισθα μέλη του κόμματος και μόνον.
Μπερδεύτηκα για ένα λεπτό διαβάζοντας κατά λάθος "ΝΔ" αντί για "ΚΚΕ" στην παραπάνω πρόταση και νόμιζα οτι μίλαγες για τον Κωθτή το Χατδηδάκη! Αλλά αυτός είναι άνεργος από επιλογή και άριστος ταυτόχρονα, δεν ανήκει στην "υποστάθμη Κουτσούμπα".
Όλη η αγία οικογένεια από τον Δράκουλα μέχρι τον γιο του γουρλωματη να μαζευτούν και να βάλουν τα ένσημα τους κάτω ένα έτος δεν κλείνουν στο ΙΚΑ!
Αλλά ψήφισε τους μπορεί να πήρες αύξηση φέτος στην δουλειά ή να μετακομίσες στον πάνω μαχαλά εκεί που ήταν το όνειρο σου εκεί που όλοι οι καθώς πρέπει ψηφίζουν δεξιά πιστεύοντας ότι αλλάζει η τάξη τους έτσι!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2