-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το κοινό καλό μπορεί να ισχυριστεί ότι πρέπει αύριο είναι να εκτελέσουμε όσους ονομάζονται Φάνης. Έτσι ξεκίνησε ο Ναζισμός, για το "κοινό καλό" σκότωσαν τους Εβραίους και τους Κομμουνιστές και τους ομοφυλόφιλους κλπ...
Αυτό είναι σοφιστία και το ξέρεις! Δεν μιλάμε για άσχετα επιχειρήματα αλλά για συκγκεριμένα εγκλήματα όπως ο παιδεραστής π.χ.
Είπε κανείς ότι είναι πρέπει να τα αποδεχτεί; Για την θανατική ποινή ήταν η συζήτηση.
Αφού δεν το αποδέχεται γιατί πρέπει ο παιδεραστής να κυκλοφορεί ελεύθερος ή να ζει εις βάρος των υπολοίπων? Αυτό δεν καταννοώ και είναι η αντίρρησή μου. Όποιος θέλει να ζει σε κοιννίες αποδέχεται και τους κανόνες....αλλιώς ζει μόνος του ή καθόλου. Αυτό το κανάκεμα και ντάντεμα σε όλς τις παραβατικές συμπεριφορές είναι εξοργιστικό. Δουλεύουν οι νομοταγείς πολίτες για να πληρώνουν τους εγκληματίες. Η θανατική ποινή είαι πολιτισμός και δικαιοσύνη....τόσο απλά!
Καθόλου σοφιστία. Εκεί ο Εβραίος θεωρείτο χειρότερος για την κοινωνία από τον βιαστή! Τα πράγματα είναι απλά: Δεν σκοτώνουμε ποτέ αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλιώς, π.χ. με εγκλεισμό ή απομόνωση. Πρώτον γιατί δεν είμαστε βάρβαροι, δεύτερον επειδή μπορεί να αποδειχτεί ότι σκοτώσαμε λάθος άνθρωπο (υπάρχουν περιπτώσεις στην Αμερική όπου εκτελεσμένοι έχουν δικαιωθεί 50 χρόνια μετά) και τρίτον επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να αλλάξει. Για όσο δεν αλλάζει και παραμένει επικίδυνος, τον έχουμε κλειδωμένο. Μπορεί να γίνει μια ωραία αποικία σε ένα ξερονήσι, π.χ., από όπου δεν μπορεί να φύγει κάποιος. Αλλά αυτά τα κρατούσαν μόνο για τους Κομμουνισται... Το Κράτος Δικαίου ΔΕΝ εκδικείται, αλλά σωφρονίζει και προστατεύει. Βασικός Ευρωπαϊκός πολιτισμός... Τόσο απλά.
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσον αφορά τη θανατική ποινή,αν δε θέλουμε την εφαρμογή της για τέτοιους τύπους,υπάρχουν κι εξ'ίσου "καλές" ποινές α) φυλάκιση ισόβια αλά Πάσσαρη στη Ρουμανία (στην Ε.Ε. είναι κι αυτή,δεν έχει θέμα να εφαρμόσει το νόμο της) β) κοινωνική υπηρεσία,αλλά όχι light (καλλιέργειες,φυτεύω δεντράκια κ.ά.).Σπάω μάρμαρα,σκάβω θεμέλια,σηκώνω σακκιά με τσιμέντο κ.τ.λ. για κατασκευή δημοσίων έργων,12-15 ώρες τη μέρα κάτω από τον ήλιο,μέχρι να πεθάνω στη φυλακή.Δηλ. στην ουσία κάτεργα.
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει κάτι για Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάτι τέτοια. Είσαι και γιατρός και έχεις δώσει και έναν όρκο. Τα κάτεργα προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Η εργασία, σύμφωνα με τους Νόμους, ναι. Αλλά γενικά το θέμα δεν είναι η τιμωρία, είπαμε ότι το Κράτος δεν τιμωρεί. Το θέμα είναι α) η προστασία του συνόλου και β) ο σωφρονισμός. Αν κάποιος είναι επικίνδυνος, απλά τον κλειδώνεις, όπως έγραψα παραπάνω. Η απάντηση στην αποκτήνωση δεν είναι χειρότερη αποκτήνωση, ειδικά από την οργανωμένη Πολιτεία!
-
οτι και να λες δεν υπαρχει πιθανοτητα ενας που εχει βιασει παιδι να ειναι χρησιμος σε κατι.
ας μην τον κραταμε κοντα μας. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
> Μόνο αν υπάρχουν μέλη που γνώριζαν ή συμμετείχαν στις ασέλγειες θα είχε μια λογική(κίνητρο) να προσπαθήσουν να τον καλύψουν. Αλλά πόσοι να είναι αυτοί(Αν υπάρχουν) και πόσο ψηλά, ώστε να επηρεάσουν την αστυνομική και δικαστική εξουσία με κίνδυνο να χαρακτηριστεί ένας πολιτικός χώρος;
Εδώ είναι η ουσία όλη!
Ας δεχτούμε πως οι αναθέσεις δεν έχουν σχετική με το έγκλημα οσμή , αν και θα πρέπει να ερευνηθεί.
Γιατί δεν έχει προχωρήσει σε αυτούς που βίασαν το κοριτσάκι η έρευνα ακόμη;
Δεν ήταν μαστροπός ενηλίκων για να μην διερευνηθεί ποίοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι.
Εξέδιδε απο τα 11,5 ένα κοριτσάκι που με βάση τους ιατροδικαστές έχει βιαστεί επανηλλημένα!
Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως συναίνεσε το παιδί για σεξουαλικές πράξεις που και πάλι δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά αφου κάτι τέτοιο είναι παράνομο κάτω των 16 χρονών αν δεν κάνω λάθος.@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλλον, ως συνήθως, προτρέχεις. Τα ίδια λεγόντουσαν και για τον πιλότο. Και τελικά πήγε μέσα δεμένος χειροπόδαρα. Γιατί; Γιατί αντί να ακούνε εσένα κι εμένα "να κάνουν γρήγορα" κάποιοι αστυνομικοί και ανακριτές έκαναν σωστά την δουλειά τους και πήγε δικαστήριο με στοιχεία αδιάσειστα. Για να γίνει αυτό πέρασε όμως σχεδόν ένας μήνας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και εδώ για να μην έχουμε μετά "μα και μου" και τυχόν αθωώσεις από παρατυπίες. Καλώς ή κακώς ο ποινικός κώδικας δίνει πολλές δεικλίδες ασφαλείας για τον κατηγορούμενο και ουδείς είναι ένοχος πριν καταδικαστεί. Οπότε ας αναμένουμε και ας μην προτρέχουμε.
Καμία σχέση με τον πιλότο η υπόθεση, δεν αμφέβαλε κανείς απο την αρχή απο τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Εκεί η σχετική καθυστέρηση βόλευε για να κάνει το λάθος ο ίδιος αλλα και να δεθεί με αδιάσειστα στοιχεία η κατηγορία , αν και εκεί έγιναν...περίεργες προσπάθειες αρχικά υπέρ του απο κάποια περίεργα κέντρα!
Εμ αυτο λέω. Και τι δεν είχαμε ακούσει "για τους μεγαλόσχημους που μετέφερε" και "για το πόσα ήξερε" και "για πόσους κράταγε στο χέρι" και τελικά πήγαν όλα στον κουβά. Εγώ προσωπικά κανένα περίεργο κέντρο δεν είδα, είδα και βλέπω όμως διάφορους που προσπαθούν να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Το γιατί και εκεί δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον.
Στην υπόθεση της 12χρονης όμως η ταχύτητα δράσης επιβάλλεται για να μην χαθούν στοιχεία και συννενοηθούν και προφυλαχθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι!
Δεν ψάχνει κανείς να βρεί αν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του μέλους της ΝΔ., είναι ξεκάθαρο αυτό.
Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι άλλοι εμπλέκονται!Πιθανόν θα πρέπει να δεχτείς; ότι αυτά που βλέπεις και δημοσιεύονται είναι κλάσμα των όσων έχει στην διάθεσή της η ασφάλεια και οι ανακριτικές αρχές οι οποίες πρέπει να κάνουν ό,τι επιβάλλεται. Δλδ δεν έσκασε η υπόθεση Παρασκευή και ξεκίνησαν να ψάχνουν υλικό σήμερα. Αν είναι έτσι, τσάμπα τους πληρώνουμε.
Δηλαδή δεν είπα πουθενά εγώ πως υπάρχει περίπτωση να μην καταδικαστεί το μέλος της ΝΔ!
Δεν γίνεται αυτό.
Είπα πως υποθέτω πως υπάρχει ένα κλίμα προσπάθειας απο κάποιους να αμβλυνθούν οι κατηγορίες και να βγεί απο κεντρικός πρωταγωνιστής ο κύριος αυτός βάζοντας στο πλάνο την μητέρα και τον πατέρα ως μαστροπούς.
Μαλιστα βλέποντας κάπου τον δικηγόρο του εχθές μετά τις σχετικές εξελίξεις να τον ρωτούν , έμοιαζε χαμένος ! Ούτε αυτός πίστευε αυτό το αόρατο χέρι βοηθείας που του δόθηκε!
Το γιατί;
Και ξαναρωτάω:
Αλήθεια δεν καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβαίνει;;;;Προσωπική μου άποψη (που μπορεί να είναι εντελώς για τον κουβά) δύσκολο να εκμεταλλεύεται κάποιος το παιδί σεξουαλικά με ραντεβού κλπ και να μην έχει πάρει χαμπάρι η οικογένεια τίποτα. Όχι ότι και να είναι έτσι αυτό ξεπλένει τον κατηγορούμενο. Το ποιός έφτιαχνε τα προφίλ για το παιδί και συνομιλούσε εκ μέρους του με πελάτες έχει αναφερθεί και υποτίθεται ότι ήταν αυτός.
Και κάπου ρε παιδιά έλεος δλδ, μιλάμε για κάποιον που έχει ένα μπακάλικο, έπαιρνε δουλειές από τον δήμο (φαντάζομαι είδη καθαριότητας και τα ρέστα) και θεωρούμε ότι έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι να τον καλύψουν λες και πρόκειται για κανέναν μεγαλοβιομήχανο που έκανε μπίζνες δις με υπουργούς. Νομίζω ότι υπερβάλλουμε λίγο στο ότι λεχει συνομωτήσει όλο το αστυνομικό και δικαστικό σύμπαν να τον βγάλει λάδι...
-
Τα πράγματα είναι απλά: Δεν σκοτώνουμε ποτέ αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλιώς, π.χ. με εγκλεισμό ή απομόνωση. Πρώτον γιατί δεν είμαστε βάρβαροι, δεύτερον επειδή μπορεί να αποδειχτεί ότι σκοτώσαμε λάθος άνθρωπο (υπάρχουν περιπτώσεις στην Αμερική όπου εκτελεσμένοι έχουν δικαιωθεί 50 χρόνια μετά) και τρίτον επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να αλλάξει. .. Το Κράτος Δικαίου ΔΕΝ εκδικείται, αλλά σωφρονίζει και προστατεύει. Βασικός Ευρωπαϊκός πολιτισμός
-
Και εαν δεν λύνεται αλλιώς το πρόβλημα, απλά διαιωνίζεται ή κρύβεται κάτω από το χαλί? Επίσης γιατί να τους πληρώνουμε όλοι εμείς, ποιος ο λόγος? Γιατί να πληρώνω φόρος για εγκληματίες και αυτοί να προσφέρουν μηδέν στο κοινωνικό σύνολο?
-
Δεν είναι βάρβαρο να σκοτώνεις, ανθρώπινη φύση είναι.
-
Αποδέχεσαι collateral damage, κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο. Κάνεις όμως ό,τι μπορείς να είσαι 99.99999999% σίγουρος.
-
Κανείς δεν αλλάζει όταν μιλάμε για τέτοια θέματα.
Το κράτος οφείλει να προστατεύει. Επίσης δεν είναι θέμα εκδίσησης αλλά τιμωρία, αφού έχει αποδειχτεί εδώ και πολλές 10ετίες ότι σωφρονισμός δεν υφίσταται παρά μόνο στα παραμύθια!
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει κάτι για Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάτι τέτοια. Τα κάτεργα προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Η εργασία, σύμφωνα με τους Νόμους, ναι. Αλλά γενικά το θέμα δεν είναι η τιμωρία, είπαμε ότι το Κράτος δεν τιμωρεί. Το θέμα είναι α) η προστασία του συνόλου και β) ο σωφρονισμός. Αν κάποιος είναι επικίνδυνος, απλά τον κλειδώνεις, όπως έγραψα παραπάνω. Η απάντηση στην αποκτήνωση δεν είναι χειρότερη αποκτήνωση, ειδικά από την οργανωμένη Πολιτεία!
Ακριβώς...ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτά τα κτήνη δεν είναι πια άνρωποι αλλά και να είναι για κάποο αρρωστημένο μυαλό έχουν χάσει κάθε δικαίωμα τους. Οπότε δεν ισχύει καμία χάρτα. Για τον σωφρονισμό έγραψα παραπάνω, δεν υφίσταται. Υφίσταται μόνο η πληρωμή του εγκληματία προς το κοινωνικό σύνολο, άρα η προσφορά του (αφού δεν μπορεί να φέρει πίσω τον νκερό ή να πάρει πίσω την πράξη) στο κοινωνικό σύνολο. Η απάντηση στην αποκτήνωση είναι συνοπτικά να φεύγουν τα κτήνη.
-
-
Φάνη σταμάτα να λες πράγματα που είναι οριακά παράνομα. Φυσικά και παραμένουν άνθρωποι. Ανώμαλοι, άρρωστοι, επικίνδυνοι, αλλά άνθρωποι. Για αυτό τους περιορίζεις και απομονώνεις. Μην γίνεστε χειρότεροι από τα τέρατα που ψέγετε!
-
Φάνη σταμάτα να λες πράγματα που είναι οριακά παράνομα. Φυσικά και παραμένουν άνθρωποι. Ανώμαλοι, άρρωστοι, επικίνδυνοι, αλλά άνθρωποι. Για αυτό τους περιορίζεις και απομονώνεις. Μην γίνεστε χειρότεροι από τα τέρατα που ψέγετε!
Βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο....για εμένα δεν είναι άνθρωποι, τόσο απλά. Ίσως εαν ησουν γονιός να τα έβλεπες και εσύ διαφορετικά.
-
Ίσως εαν ησουν γονιός να τα έβλεπες και εσύ διαφορετικά.
Ή μπορεί και όχι. Προσπαθώ πάντα να μην βλέπω τα πράγματα υπό το πρίσμα συναισθηματικών φορτίσεων. Για αυτό άλλωστε και στα δικαστήρια δεν δικάζουν (είτε ως τακτικοί δικαστές ή ως λαϊκοί/ένορκοι) μέλη των οικογενειών των θυμάτων, ώστε να είναι όσο γίνεται πιο αμερόπληπτοι και αντικειμενικοί. Αλλιώς θα είχαμε αυτοδικία και ζούγκλα. Σύμφωνα με την Πολιτεία και τους Νόμους λοιπόν (Ελληνικούς, Ευρωπαικούς, του ΟΗΕ κλπ) παραμένουν άνθρωποι.
-
Καλά, ας ξεκινήσουμε με το τα ισόβια να είναι καμιά 30ρια χρόνια (πραγματικά) τουλάχιστον ή να μην βγαίνεις πριν τα 80σου, τα "15 έτη φυλακή" να μην είναι π.χ. κάτω από 12 (τυχαία νούμερα λέω, στα 4/5) και βλέπουμε. Το να θανατώσεις κάποιον έχει όντως τον χαρακτήρα του αμετάκλητου και δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας. Το αν πρέπει να του πληρώνεις τροφεία σε μια φυλακή για τόσα χρόνια (φαί, ύπνο, υποδομές, φύλακες κλπ) είναι ένα ερώτημα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν τον θανατώσεις η επόμενη λύση για να μείνει μακριά από την κοινωνία είναι αυτή.
Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι έχουμε απαλύνει πολύ τις ποινές ενώ αντίστοιχα έχει αμβλυνθεί το έγκλημα. -
Ή μπορεί και όχι.
Θες να μου πεις δηλαδή ότι κάποιος θα βίαζε ή σκότωνε το παιδί σου και θα ήσουν ΟΚ να πάει φυλακή με δικά σου χρήματα και μετά να βγει σε 10-20 χρόνια και όλα καλά?!?! Εγώ λοιπόν δεν είμαι....τόσο απλά! Επίσης η τιμωρία είναι για παραδειγματισμό, εαν είναι αυστηρή λειτουργεί αποτρεπτικά ως ένα βαθμό. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ο ορισμός της "ανθρωπιας" και όσοι κάνουν τέτοιες πράξης την έχουν χάσει.
ΥΓ: Επειδή έχω βρεθεί (δυστυχώς) ένορκος σε δικαστήριο θα σου πω ότι ακόμα και οι δικαστές και οι εισαγγελείς επειδή είναι άνθρωποι φορτίζονται συναισθηματικά, όσο και εαν δνε πρέπει ή δεν θέλουν. Το έζησα από 1ο χέρι.
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το αν πρέπει να του πληρώνεις τροφεία σε μια φυλακή για τόσα χρόνια (φαί, ύπνο, υποδομές, φύλακες κλπ) είναι ένα ερώτημα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν τον θανατώσεις η επόμενη λύση για να μείνει μακριά από την κοινωνία είναι αυτή.
Οχι αναγκαστικά. Μπορεί να εργάζεται και να προσφέρει, ώστε να μην τον πληρώνουμε εμείς. Αντί να κάθεται όλη μέρα στην φυλακή αραχτός, μπορεί να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται φυσικά για το κοινωνικό καλό. Οπότε το κόστος παραγωγής θα μειώνεται και οι τιμές των αγαθών αντίστοιχα! Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να θέλουμε! Σκέψου π.χ. μια ολόκληρη Αττική Οδός να φτιαχτεί από φυλακισμένου, με κόστος λιγότερο από το μισό, πόσο θα οφεληθεί η κοινωνία. Όλα τα δημόσια έργα να γίνονται με δωρεάν εργατικό δυναμικό....ατελείωτες πιθανότητες για μείωση κόστους. Αντί αυτού τους έχουμε να τους ταίζουμε και να κάνουν ζωάρα.
-
Όσον αφορά τη θανατική ποινή,αν δε θέλουμε την εφαρμογή της για τέτοιους τύπους,υπάρχουν κι εξ'ίσου "καλές" ποινές α) φυλάκιση ισόβια αλά Πάσσαρη στη Ρουμανία (στην Ε.Ε. είναι κι αυτή,δεν έχει θέμα να εφαρμόσει το νόμο της) β) κοινωνική υπηρεσία,αλλά όχι light (καλλιέργειες,φυτεύω δεντράκια κ.ά.).Σπάω μάρμαρα,σκάβω θεμέλια,σηκώνω σακκιά με τσιμέντο κ.τ.λ. για κατασκευή δημοσίων έργων,12-15 ώρες τη μέρα κάτω από τον ήλιο,μέχρι να πεθάνω στη φυλακή.Δηλ. στην ουσία κάτεργα.
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει κάτι για Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάτι τέτοια. Είσαι και γιατρός και έχεις δώσει και έναν όρκο.
Καμία σχέση αυτό για το οποίο με εγκαλείς.
Στη δημόσια κι ιδιωτική σταδιοδρομία μου ως τώρα δεν έχω αρνηθεί περίθαλψη ή πρώτες βοήθειες σε κανέναν, ακόμη και σ'αυτούς που έφερναν στα επείγοντα συνοδεία αστυνομικών.
Αυτό δε σημαίνει πως σε πράξεις που δεν αρμόζουν ούτε και σε πιο άγρια ζώα, θα τις αποδεκτώ και δε θα θέλω τη μέγιστη τιμωρία.Κι αφού η θανατική ποινή δεν είναι λύση, η max. ποινή είναι πραγματικά ισόβια με βαριά,ισόβια κοινωνική εργασία (αν ενοχλεί η λέξη κάτεργα).Δε βλέπω η μέγιστη τιμωρία σε κακουργήματα τύπου βιασμούς παιδιών, τι σχέση έχει με τον ιατρικό όρκο μου.
-
Κι αφού η θανατική ποινή δεν είναι λύση
Σε αυτό πήγαινε η αναφορά μου στην ιατρική σου ιδιότητα και από ότι φαίνεται συμφωνούμε. Τα άλλα είναι θέμα προσωπικής άποψης, αλλά τουλάχιστον συμφωνούμε στο βασικό.
-
Ίσως εαν ησουν γονιός να τα έβλεπες και εσύ διαφορετικά.
Ή μπορεί και όχι. Προσπαθώ πάντα να μην βλέπω τα πράγματα υπό το πρίσμα συναισθηματικών φορτίσεων. Για αυτό άλλωστε και στα δικαστήρια δεν δικάζουν (είτε ως τακτικοί δικαστές ή ως λαϊκοί/ένορκοι) μέλη των οικογενειών των θυμάτων, ώστε να είναι όσο γίνεται πιο αμερόπληπτοι και αντικειμενικοί. Αλλιώς θα είχαμε αυτοδικία και ζούγκλα. Σύμφωνα με την Πολιτεία και τους Νόμους λοιπόν (Ελληνικούς, Ευρωπαικούς, του ΟΗΕ κλπ) παραμένουν άνθρωποι.
Μην μπερδεύεις τον άνθρωπο με το δίποδο. Μοιάζουν αλλά δεν έχουν καμία σχέση.
Σωφρονισμός δεν υφίσταται καθώς όσοι μπήκαν για κλοπή στη φυλακή,όταν βγήκαν συνέχισαν την κλοπή και μάλιστα έχοντας εξελίξει την τακτική τους. Το ίδιο και χειρότερα για παιδόφιλους,βιαστές και δολοφόνους.
Έπειτα πόσα χρόνια χρειάζονται για να σωφρονιστει ένας παιδοβιαστής;;;;νομίζω τουλάχιστον 30 χρονάκια. Κάνε την πράξη και θα δεις ότι πλέον θα είναι γέρος. Αυτό σημαίνει ότι για 30 ολόκληρα χρόνια θα βαραίνει οικονομικά τους υπόλοιπους. Βάλε στην εξίσωση ότι όσοι ρέπουν προς τέτοιες παρανομίες θα έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι αν στραβώσει η δουλειά,μετά είναι μονόδρομος και δεν έχει έντιμο πρότερο βιο,ούτε καλή διαγωγή στη μπουζου............ -
Τον τύπο πιθανότατα θα "τον φάνε" στην φυλακή, ως συνήθως. Οπότε αυτά τα διλλήματα λύνονται με τους λεγόμενους άγραφους νόμους, χωρίς επισήμως να λερώσει τα χέρια του κανένας.
Αλλά σε επίπεδο θεωρητικής συζήτησης, το κράτος είναι αδιανόητο να οδηγήσει κάποιον σε θάνατο με επίσημο τρόπο.
Εδώ ο άλλος στη Νορβηγία σκότωσε πόσους, δε θυμάμαι, καμιά 20ριά? Και του έριξαν 25 χρόνια που θα ΄ναι μάλλον σκάρτα 20 και τον έχουν σε κελί υπερλούξ. Οκ δεν θα γίνουμε ξαφνικά Νορβηγία, αλλά σαν παραδείγματα πρέπει να παίρνουμε το καλύτερο όχι το χειρότερο, αλλιώς αντί να βελτιωνόμαστε, χειροτερεύουμε... -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ ο άλλος στη Νορβηγία σκότωσε πόσους, δε θυμάμαι, καμιά 20ριά? Και του έριξαν 25 χρόνια που θα ΄ναι μάλλον σκάρτα 20 και τον έχουν σε κελί υπερλούξ. Οκ δεν θα γίνουμε ξαφνικά Νορβηγία, αλλά σαν παραδείγματα πρέπει να παίρνουμε το καλύτερο όχι το χειρότερο, αλλιώς αντί να βελτιωνόμαστε, χειροτερεύουμε...
Αυτό το παράδειγμα είναι το χειτόερο, όχι το καλύτερο....αναποδα τα λές. Σκοτώνει κόσμο και κάνει διακοπές με λεφτά των ένομων φορολγούμενων πολιτών? Έλεος....αυτά ειναι τραγικά πράγματα και απαράδεκτα...μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα.
-
Μιλάς με το συναίσθημα. Το κράτος, οι αρχές και οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν με βάση τη λογική και με γνώμονα την ηρεμία και την τάξη των πολιτών και της κοινωνίας.
Αυτό μας έλειπε τώρα, ν' αρχίσουμε να σκοτώνουμε και επισήμως όποιον δεν μας αρέσουν οι πράξεις του, όσο αποτρόπαιες και να είναι.
Νομίζω ότι τέτοιου είδους σκεπτικά και πρακτικές, ανήκουν σε άλλες εποχές, καθεστώτα και κοινωνίες. Όταν λες "προοδέυω" και "εκπολιτίζομαι", παίρνεις όλο το πακέτο που πάει μαζί, όχι μόνο όσα σου αρέσουν και είσαι σύμφωνος.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό μας έλειπε τώρα, ν' αρχίσουμε να σκοτώνουμε και επισήμως όποιον δεν μας αρέσουν οι πράξεις του, όσο αποτρόπαιες και να είναι.
Δεν σκοτώνουμε κανέναν, μόνος του το κάνει με τις επιλογές του. Βάζουμε τους νόμους και ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις πράξεις του, απλό ειναι. Όλα τα άλλα ειναι βλακείες της πολιτικής ορθότητας.
Όταν πήγα Σιγκπούρη στο αεροπλάνο μαζί με τα χαρτιά για την Βίζα μας έδωσαν και ένα φυλλάδιο με οδηγίες. Μεταξύ άλλων έγραφε ότι η κατοχή ναρκωτικών τιμωρείται με θανατική ποινή οπότε εαν έχουμε ναρκωτικά μαζι μας να τα πετάξουμε στην τουαλέτα του αεροπλάνου. You have been warned που λένε και στο χωριό μου! Όποιος λοιπόν είχε και συνέχισε να θέλει να πάει στην Σιγκαπούρη και παράκουσε το νόμο, μόνος του αποφάσισε να πεθάνει...κανείς δεν τον σκότωσε.
-
Και στην αραπιά, όπως επιβάλλουν οι μουσουλμανικοί νόμοι, άμα κλέψεις σου κόβουν το χέρι. Ας μη συγκρίνουμε άλλους πολιτισμούς με το δικό μας.
Οι αρχές του δυτικού πολιτισμού δεν προβλέπουν τέτοιες ποινές και η ανθρώπινη ζωή είναι το κέντρο των πάντων και η υπέρτατη αξία.Με εξαίρεση τις ΗΠΑ βέβαια, που έχουν δική τους κουλτούρα σε κάποια θέματα, όπως τα όπλα και η θανατική ποινή. Η ακριβώς αντίθετη εικόνα της ανοχής που υπάρχει στη Νορβηγία.
Άκρα κατά τη γνώμη μου και τα δύο. Ε, εμείς ας κάτσουμε κάπου στη μέση, να είναι όλοι ευχαριστημένοι. -
Μια χαρά ο Andy εδώ, να τα λέμε αυτά.
-
Ο andy γλεντάει κοσμάκη συνήθως αλλά εδώ κάνει μεγάλο λάθος.
Ξεχνάει ότι πρέπει να αποδίδεται δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του.
Εχέσθην κοινώς περί σωφρονισμού ή μη.. Και καλά κάνει.
Αυστηρότεροι νόμοι και ο καθένας ας κάνει τα κουμάντα του. Και στο US μια χαρά τους ξηγιούνται.
-
O Andy εχει επιλέξει να εκτίθεται υπερασπιζόμενος ανοικτά ένα κόμμα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε αναγνωρίζονται οι καλές του στιγμες. Ο,τι και αν λέει παραμένει ευπρεπής και δεν έρχεται στημένος.
Κατά τα άλλα τα ισόβια πρέπει να είναι όντως ισόβια σε κάποια εγκλήματα. Η θανατική ποινή ορθώς έχει καταργηθεί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2