-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα.
Σε αυτό διαφωνώ. π.χ. Φιλελεύθερο συντηρητικό δεξιό κόμμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Βουλή.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι δικές μου απόψεις δεν καλύπτονται από κανένα κόμμα της Βουλής, ούτε καν σε ένα ποσοστό κοντά στο 50%.
Για να γίνω ποιο σαφής https://www.helpmevote.gr/
Στα ερωτήματα αυτά η ΝΔ μόλις και κατάφερε να καλύψει ένα 37%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 33% και μετά το χάος...Σου προτείνω αυτό Storm https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κοινωνία_Αξιών,
Εγώ έχω ψηφίσει όταν ήταν πρόεδρος ο Μπουραντάς στις ευρωεκλογές, αν κάποιος δικαιούται να λέγεται φιλελεύθερος στην Ελλάδα είναι αυτός.
Διαφορετικά από τα μεγάλα στην θέση σου (και εγώ το σκέφτομαι) θα επέλεγα ΚΙΝΑΛ μόνο και μόνο για να δω πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τον ρόλο του ρυθμιστή στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Θα προχωρήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ή θα πέσει σε μικροπολιτικες πρακτικές και άρα θα πρέπει μετά να μπει διαπαντώς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;Αν πάντως έπρεπε σήμερα να επιλέξω κάποιον από αυτούς που έχω δει στη Βουλή, χωρίς πλάκα θα έλεγα τον Βαρουφάκη.
Αδιαμφισβήτητα έντιμος χαρακτήρας, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως εκπροσωπεί οποιοσδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα, και έχει πάντα ξεκάθαρες απόψεις για κάθε ζήτημα της κοινωνίας και της οικονομίας όσο και δυσάρεστος να γίνεται χωρίς να προσπαθεί να καλοπιάσει τα αυτιά των πολλών.
Και φυσικά σε ότι προβλέψεις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την οικονομία και εδώ αλλά και διεθνώς έχει πέσει μέσα 10/10.
Μόνο τα IOU δεν έχουμε δει ακόμη που είχε προτείνει κατά την διάρκεια των CC , αλλά είναι απλά θέμα χρόνου να εφαρμοστεί κάτι παρόμοιο και εδώ αλλά και παγκοσμίως. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα.
Σε αυτό διαφωνώ. π.χ. Φιλελεύθερο συντηρητικό δεξιό κόμμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Βουλή.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι δικές μου απόψεις δεν καλύπτονται από κανένα κόμμα της Βουλής, ούτε καν σε ένα ποσοστό κοντά στο 50%.
Στα ερωτήματα αυτά η ΝΔ μόλις και κατάφερε να καλύψει ένα 37%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 33% και μετά το χάος...Σου προτείνω αυτό Storm https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κοινωνία_Αξιών,
Εγώ έχω ψηφίσει όταν ήταν πρόεδρος ο Μπουραντάς στις ευρωεκλογές, αν κάποιος δικαιούται να λέγεται φιλελεύθερος στην Ελλάδα είναι αυτός.
Διαφορετικά από τα μεγάλα στην θέση σου (και εγώ το σκέφτομαι) θα επέλεγα ΚΙΝΑΛ μόνο και μόνο για να δω πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τον ρόλο του ρυθμιστή στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Θα προχωρήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ή θα πέσει σε μικροπολιτικες πρακτικές και άρα θα πρέπει μετά να μπει διαπαντώς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;Αν πάντως έπρεπε σήμερα να επιλέξω κάποιον από αυτούς που έχω δει στη Βουλή, χωρίς πλάκα θα έλεγα τον Βαρουφάκη.
Αδιαμφισβήτητα έντιμος χαρακτήρας, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως εκπροσωπεί οποιοσδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα, και έχει πάντα ξεκάθαρες απόψεις για κάθε ζήτημα της κοινωνίας και της οικονομίας όσο και δυσάρεστος να γίνεται χωρίς να προσπαθεί να καλοπιάσει τα αυτιά των πολλών.
Και φυσικά σε ότι προβλέψεις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την οικονομία και εδώ αλλά και διεθνώς έχει πέσει μέσα 10/10.
Μόνο τα IOU δεν έχουμε δει ακόμη που είχε προτείνει κατά την διάρκεια των CC , αλλά είναι απλά θέμα χρόνου να εφαρμοστεί κάτι παρόμοιο και εδώ αλλά και παγκοσμίως.για κατσε ρε βαγκκερκ...
διαβαζω σωστα?
τον ψυχοπαθη με το πριονι?
θα ηθελες μπαρουφ?
ουτε για θυρωρο δεν τον επαιρνα στην εταιρια, ζημιαρικος βγηκε -
Εγώ με τους ιερωμένους δεν έχω πρόβλημα. Όπως και με τους ιατρικους επισκέπτες, τους γραφειοκράτες της Κυβέρνησης, τους μεσίτες, τους δικηγόρους, τους τραπεζικούς, τους διαφημιστές, τους εμπόρους αυτοκινήτων, τα μέντιουμ και πολλούς άλλους επαγγελματίες. Αρκεί να μη με αφορούν.
Άλλωστε σε όλο το ζωικό βασίλειο υπάρχουν αμέτρητοι παρασιτικοι οργανισμοί που συμβιώνουν αρκετά αρμονικά με τα θηλαστικά κι άλλα ζώα. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ με τους ιερωμένους δεν έχω πρόβλημα. Όπως και με τους ιατρικους επισκέπτες, τους γραφειοκράτες της Κυβέρνησης, τους μεσίτες, τους δικηγόρους, τους τραπεζικούς, τους διαφημιστές, τους εμπόρους αυτοκινήτων, τα μέντιουμ και πολλούς άλλους επαγγελματίες. Αρκεί να μη με αφορούν.
Άλλωστε σε όλο το ζωικό βασίλειο υπάρχουν αμέτρητοι παρασιτικοι οργανισμοί που συμβιώνουν αρκετά αρμονικά με τα θηλαστικά κι άλλα ζώα.εχεις παντα ενα καλο λογο να πεις...
χαχαχ
να το δεις αυτο -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιατι εχεις προβλημα με την Εκκλησια?
Φυσικά και έχω!
-
Ωραίο το "τεστ". Κι εμένα τζημερο με βγάζει. Τι να το κάνω όμως αφού πρόκειται περί ψυχοπαθούς;
Περί των μικρών γενικά, δύσκολα θα βρεθεί σοβαρός άνθρωπος σε μεγάλο κόμμα και ακόμη πιο δύσκολα σε μικρό. Περί βαρουφ οκ, καθείς και η άποψη του, πρόκειται απλά περί Νάρκισσου που δεν δίνει δεκάρα για τίποτε παραπέρα.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
θα ηθελες μπαρουφ?
Μια χαρά είναι ο Βαρουφάκης...εξαιρετικός!!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα ερωτήματα αυτά η ΝΔ μόλις και κατάφερε να καλύψει ένα 37%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 33% και μετά το χάος...Εγώ δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μου βγάζει τελευταία την ΝΔ και όχι την ΧΑ. Μάλλον για τα οικονομικά θέματα.
Καλά εσύ το έσπασες το κοντέρ. ΚΚΕ και ξερό ψωμί... Τουλάχιστον ξέρεις τι σε εκφράζει και τι θα ψηφίσεις.
Εγώ περιμένω τα νέα κόμματα να δω τι θα κατέβει τελικά στις εκλογές. Θεωρητικά θα κατέβει και η "κουτσή Μαρία" στις εκλογές...Ρίχνω ματιές στην Εθνική Δημιουργία (ΜπογδανοΤζημεροΚρανιδιωκαταστάσεις), μέχρι να δω λίστα υποψηφίων. Μετά θα αποφασίσω αν αξίζει να πάω να ψηφίσω κάτι.
-
Ρίχνω ματιές στην Εθνική Δημιουργία (ΜπογδανοΤζημεροΚρανιδιωκαταστάσεις), μέχρι να δω λίστα υποψηφίων. Μετά θα αποφασίσω αν αξίζει να πάω να ψηφίσω κάτι.
Για εμένα με το που πήγε ο βγδέλυμας μπογδάνος έφυγε από τα υποψήφια!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σου προτείνω αυτό Storm https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κοινωνία_Αξιών,
Διαφορετικά από τα μεγάλα στην θέση σου (και εγώ το σκέφτομαι) θα επέλεγα ΚΙΝΑΛ μόνο και μόνο για να δω πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τον ρόλο του ρυθμιστή στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Θα προχωρήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ή θα πέσει σε μικροπολιτικες πρακτικές και άρα θα πρέπει μετά να μπει διαπαντώς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;Κοινωνία Αξιών. Μπουραντάς. Αξιόλογη και σοβαρή πρόταση.
Όταν αποφάσισαν να φτιάξουν το κόμμα σκεφτόμουν "που πάει αυτός ο άνθρωπος μέσα στους κροκόδειλους; Θα τον φάνε ζωντανό."Δεν μακροημερεύουν τα μικρά κόμματα. Χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς χορηγούς, χωρίς μέλη που να προσφέρουν χρήματα, χωρίς ΜΜΕ είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα κατέβουν στις εκλογές μία ή δύο ή τρεις το πολύ φορές και μετά "λουκέτο".
Στο ΚΙΝΑΛ το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι έχει ακόμη αρκετό παλιό ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης στο κόμμα κάνει ότι και ο Τσίπρας... δηλ. τίποτα.
Θα προτιμούσα το ΚΙΝΑΛ με άλλο αρχηγό κάποιον ποιο "ζωηρό" και με ποιο αιχμηρό και στιβαρό πολιτικό λόγο. Ο Ανδρουλάκης για την ώρα έχει πάρει το ρόλο του φιλέ. Κάθεται στην μέση του γηπέδου και κοιτά και τις δύο πλευρές του και ανάλογα παίρνει θέση.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρίχνω ματιές στην Εθνική Δημιουργία (ΜπογδανοΤζημεροΚρανιδιωκαταστάσεις), μέχρι να δω λίστα υποψηφίων. Μετά θα αποφασίσω αν αξίζει να πάω να ψηφίσω κάτι.
Για εμένα με το που πήγε ο βγδέλυμας μπογδάνος έφυγε από τα υποψήφια!
Γύρνα στο μαντρί!!!!!
Ο Μπογδάνος είναι κοντοχωριανός. Θα μας φτιάξει.
Πελάτες οι άλλοι; Πελάτες και εμείς!!!!!χα!χα!
-
Γύρνα στο μαντρί!!!!!
Ο Μπογδάνος είναι κοντοχωριανός. Θα μας φτιάξει.
Πελάτες οι άλλοι; Πελάτες και εμείς!!!!!χα!χα!
Ααα δεν το ήξερα αυτό!!! Μαζί σου τότε....αχαχα!!
-
Είστε πολύ νέοι ακόμη για να ασχολείστε με τον Μπογδάνο και πιθανόν να μην έχετε κληρονομική προδιάθεση για γεροντική άνοια ακόμη κι όταν περάσουν τα χρόνια...
-
Εγώ και ο @fanis75 ήμαστε πολύ νέοι και ο @piliourits είναι ο γέροντας του φόρουμ...
Είμαι ο πολύ νέος. Που τέτοια τύχη όμως...
-
...ο άνετος, ο θεσμικός, ο σοβαρός, ο ψύχραιμος.
Η αυριανή μέρα θα είναι απολαυστική. Μετά το sold out στην Ευρωβουλή, αύριο όταν ανέβει στα decks του εδώ μαγαζιου καλύτερα αντί για νερό να έχει ένα κουβά γρασσο δίπλα γιατί θα πεσει πολύ τσουξιμο...
-
-
Κάποια σχόλια χωρίς να θέλω να μπω σε συζήτηση, δεν θέλω ούτε quotes με αντεγκλήσεις και σχολιασμούς επί σχολιασμων. Όχι γιατί το απαγορεύω, αλλά διότι βαριέμαι
Δεν μου αρέσουν τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για κανέναν πολιτικό αρχηγό διότι ο καθένας από εμάς πιστεύει ή καλύτερα να το πω ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την ψήφο του σε αυτόν. Έτσι λοιπόν το να χλεβαζει κάποιος την πολιτική σου επιλογή, αυτομάτως σε φέρνει σε θέση απολογίας και δημιουργούνται εντάσεις.
Δεν χρειάζεται να πείσει κάνεις κανέναν. Μεγάλα παιδιά είμαστε, έχουμε νοημοσύνη, γνώσεις ο καθένας στον τομέα του και κρίνει διαφορετικά τα δεδομένα της πραγματικότητας από ότι ο οποιοσδήποτε άλλος. Σταματήστε λοιπόν τις νουθεσίες ο ένας στον άλλον και απλά εκφράστε την άποψη σας. Εντάξει υπάρχει τζερτζελος αλλά είναι άσχημο γενικά να προσπαθείτε να προσβάλλετε την πολιτική άποψη του άλλου. Μόλις αρχίσετε τις προσβολές σε πολιτικούς και αρχηγούς, απέχω... Ούτε καν διαβάζω.Στα τελευταία ποστς που εκφράζετε ελεύθερα τις απόψεις σας και τι θα ψηφίσετε ή όχι, έμενα μου άρεσε. Δεν υπήρχε ειρωνία όπως λάθος περίμενα και όλα κυλούσαν ομαλά. Μπράβο. Δείγμα υψηλού πολιτισμού.
Στα της επικαιρότητας, τώρα είδα τι έγινε στο δελτίο της ΕΡΤ. Δεν μου άρεσε που ξεκατινιαστηκαμε στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτά είναι θέματα για τις εσωτερικές πολιτικές εκπομπές, όχι για το Ευρωκοινοβούλιο. Οι προσπάθειες της τότε κυβέρνησης του 2015 για μια καλύτερη συμφωνία ήταν η συνέχεια των προσπαθειών της χώρας ως απότοκο των προαπαιτούμενων που είχαν θέσει οι θεσμοί ή τρόικα όπως λεγόταν τότε, στην προ προηγούμενη κυβέρνηση. Οι απαιτήσεις ως μεταρρυθμίσεις ήταν όπως λένε ακραίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να τις περάσει και να αναλάβει το πολιτικό κόστος, και έτσι οι τότε κυβερνώντες πρότειναν ως πρόεδρο κάποιον που σίγουρα θα έφερνε εκλογές στην χώρα. Οκ, κανείς δεν ξέρει αν και πάλι θα γινόταν εκλογές ανεξαρτήτως τη υποψηφιότητα, άλλωστε με τα "αν" δεν γράφεται η ιστορία. Συνεπώς ήταν μια διέξοδος από την δύσκολη κατάσταση. Η κυβέρνηση λοιπόν του 2015 που ήρθε όπως παραδέχτηκε ζούσε σε πλάνη για τις ικανότητες της καθώς και τις ευρωπαϊκές συγκυρίες και τελικά έκανε πίσω μπροστά στην άτακτη χρεοκοπία που ερχόταν. Το γεγονός ότι τις αναφέρω ως κυβερνήσεις είναι διότι η χώρα στα μάτια των ξένων είναι μια και ενιαία. Δεν υπολογίζουν ιδεολογίες, κομματικούς στρατούς και ως εκ τούτου η προσπάθεια, έστω και με άπειρους κυβερνώντες, ήταν εθνική. Δεν πρέπει να τη διαχωρίζουμε σε περιόδους.
Έτσι λοιπόν το να κατηγορουμε ο ένας τον άλλον μπροστά στα μάτια των ξένων και τις προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους της χώρας, αδυνατίζει την εικόνα μας και την οποια διαπραγματευτική ικανότητα θα έχουμε στο μέλλον σε κάποια δύσκολη φάση της χώρας. Ήταν άσχημη η εικόνα να κατηγορεί το ένα κόμμα το άλλο μπροστά σε ξένο κοινό. Μεταφέραμε τα εν οίκο εν δήμω.Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ξεκίνησε μια άτυπη προεκλογική περίοδος και έτσι κάθε κόμμα έχει το ηθικό δικαίωμα να αρθρώνει την προεκλογική του στρατηγική για να πείσει. Κάτ' εμέ όμως μπροστά στα μάτια των Ευρωπαίων είναι λάθος.
-
Για να χει παρέα κι ο Κορκονέας, να μην πίνει καφέ μοναχός του...
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/350914_apofasi-proklisi-kai-ntropi
"Πριν καν καθαρογραφεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών που τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και προτού δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό με το οποίο ομόφωνα οι δικαστές αποφάσισαν να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του, με την πρώτη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που κατέθεσε, ο Αθανάσιος Χορταριάς βρίσκεται εκτός φυλακής."
-
Η εμφάνιση των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο, από Κούλη μέχρι Παπαδημούλη, ήταν για κλωτσιές...
Πόσο ξεφτίλες είναι...
-
Ναι θα βάλουμε τώρα αυτόν που αμύνθηκε σε ένα μαχαιροβγάλτη που μία ξεφτιλισμένη απόφαση έβαλε φυλακή, μαζί με αυτόν που σκότωσε ένα 15χρονο παιδί, χρησιμοποιώντας το όπλο που του έδωσε το κράτος για να προστατεύει τους πολίτες, μόνο και μόνο επειδή κλασσικά η αριστερίλα προσπαθεί να κλέψει τα θύματα που την συμφέρουν πολιτικά, ενώ δεν λέει κουβέντα για τα θύματα που έχουν προκαλέσει οι αριστεροί.
Προφανώς οι δικαστές άφησαν ελεύθερο έναν άνθρωπο, που απλά θα έπρεπε να έχει μία ελαφριά ποινή, γιατί υπερέβη λίγο τα όρια της άμυνας.
Εννοείται ότι οι συγγενείς του ανθρώπου που έφυγε, έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι θέλουν, το ίδιο και οι αμειβόμενοι από αυτούς νομικοί, αλλά οι τρίτοι έχουν την κριτική μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2