-
Όταν κατατίθεται πρόταση χρηματοδότησης προς την Ε.Ε. , μέσα σε όλα τα επισυναπτόμενα , υπάρχουν και αρκετοί δείκτες για την πορεία του έργου, τον ωφέλιμο πληθυσμό, τις χρηματορροές και πόσα άλλα.
Κάθε πρόταση χρηματοδότησης φέρει κάποια όρια τα οποία πρέπει να πληρούνται.
Ο φορέας που καταθέτει την αίτηση , στην προκειμένη ο ΕΡΓΟΣΕ , έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε ένα γραφείο για την ωρίμανση της πρότασης ( τα παραπάνω έγγραφα που αναφέρω). Έπρεπε εξ'αρχής να γνωρίζει την τύχη της.
Τα στρατηγικά έργα, έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, γιατί θεωρητικά είναι έργα αναπτυξιακά πανελλαδικής (μερικά γράφουν και πανευρωπαϊκής , ιδίως συγκοινωνιακά έργα διασύνδεσης με άλλες χώρες) εμβέλειας. Εδώ υποτίθεται η Ε.Ε. σου λέει , είμαι πιο "λάσκα" , αιτιολόγησε μου το σκοπό κ.λπ. ωραία. Ειλικρινά τα στρατηγικά , είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής βούλησης ,πιέσεων και παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Μου έκοψες αυτό θα μου περάσεις το άλλο.....
Τόσα χρόνια έχω καταλάβει ότι όσο πιο μεγάλο το έργο , τόσο πιο δύσκολο να απενταχθεί ή να υλοποιηθεί (ή και όχι) αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Α και ότι ο χώρος δεν έχει πολύ λογική ή καθαρές πολιτικές ( να το πώ κομψά!)
Άσχετο αλλά η Ήπειρος , πχ , στην τελευταία προγραμματική δεν της ενέταξαν κανένα έργο στατηγικό. Είναι η μόνη Περιφέρεια με μηδέν τέτοια έργα για την επόμενη προγραμματική , και κατέβασε στο Υπουργείο (αρχικά) , τον άξονα Εγναντία - Κακαβιά, το Πρέβεζα - Ηγουμενίτα, τη διαχείριση σκουπιδιών (τεράστιο πρόβλημα) και άλλα πολλά. Κανένα δεν προκρίθηκε από την κυβέρνηση για αίτημα χρηματοδότησης. Ο εδώ άρχων (περιφερειάρχης) , εκλεγμένος από την πρώτη κυριακή , δεν το πίστευε, μετά το έριξε στη μαύρη μας τη μοίρα και κάντε υπομονή.....
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ περί τρένων, Πάτρα, ΚΚΕ κλπ... δεν γνωρίζω.
Μία αναζήτηση έκανα μπας και καταλάβω τι τρέχει με αυτά και έπεσε το μάτι μου στην αναφορά για τα αρχαία από τον Πελετίδη. Συνήθως τα "αρχαία" χρησιμοποιούνται από διαφόρους ως λόγος για την διακοπή έργων και εργασιών.Πάντως κάθετος ο δήμαρχος. Χωρίς υπογειοποίηση έργο γιοκ...
«Οπως και να έχει το θέμα, χωρίς υπογειοποίηση το έργο δεν θα γίνει. Κολπάκια δεν πρόκειται να δεχθούμε. Τι να συζητάμε; Οτι μπορεί να βρεθούν αρχαία; Εδώ δεν βρέθηκαν αρχαία όταν πέρασε η γραμμή από τα Αραχωβίτικα. Εχουν γίνει μελέτες και στο παρελθόν για τη χάραξη της γραμμής. Αν το θέμα είναι το κόστος, τότε να βρεθεί άλλη χρηματοδότηση. Μας λένε για δισεκατομμύρια.
Γιατί δεν δεσμεύουν ένα ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης; Αναπτυξιακό έργο που θα φέρει θέσεις εργασίας δεν είναι και το τρένο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Πελετίδης.
https://pelop.gr/patra-aprovlepto-ochi-tis-ee-gia-tin-ypogeiopoiisi-tou-treno-neo-rantevou-karamanli-peletidi/να υποθεσω οτι ο κριου εχει παει πατρα.
και εχετε δει που περνανε οι γραμμες απο ριο-προαστειο-κολυμβητηριο-παλαιο λιμανι-λιμανι-παραλια πατρων?Εκεί που είχαν περάσει από το 1860 που φτιάχτηκαν.
Επίσης από τότε υπήρχαν νόμοι, ότι δεν έχτιζες τίποτα σε ικανή απόσταση από τις γραμμές...
Οπως και στην Αθήνα στα Σεπόλια...
Η ουσία είναι ότι η σφαλιάρα στους Πατρινούς είναι μεγάλη και ο μόνος τρόπος είναι πλέον το αυτονόητο.Το τρένο θα πάει μαζί με τον περιφερειακό και θα κατέβει στο νέο λιμάνι και θα έχουμε 2 σταθμούς στην Πάτρα, έναν στο Ρίο και έναν στο νέο λιμάνι και ενδιάμεσα στην υπάρχουσα γραμμή, θα μπει ένα ελαφρό τρένο, τύπου τράμ, το οποίο θα συνδέει τους δύο σταθμούς.
Από το νέο λιμάνι, θα μπορούσε να μπεί τρενοβάπορο, που θα πέρναγε απέναντι στο Κρυονέρι, αν θέλαμε να αναστήσουμε την γραμμή Κρυονέρι - Αγρίνιο σε βάθος χρόνου.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, δεν δίνει λεφτά για κάτι που δεν τα βγάζει.
Για παράδειγμα τον περιφερειακό Χαλκίδας, που είναι σημαντικό έργο, τον κατέβασε από αυτοκινητόδρομο σε απλό επαρχιακό 1+1 λωρίδας και 11 μ. πλάτους, γιατί λέει ο πληθυσμός δεν είναι αρκετός για Α/Δ.
Ναι αλλά τα διόδια διόδια και οι λαϊκιστές Χαλκιδεοι κάνουν κινητοποιήσεις όποτε χρειάζεται...μην έχουμε όμως αμφιβολίες ότι δε θα γίνει κάποτε, να ας πούμε μετά από μια δεύτερη μεγάλη γκομενονίκη.
Βέβαια αν (που δεν*) γίνει αυτό δεσμεύομαι ότι η κακια μου θα προσπεράσει πανευκολα κάτι πσυχουλεςεδω μεσαπου νομίζουν ότι σπάνε πλάκα με "κατώτερους" τους.Είναι ηλίθιοι και λαικιστές οι Χαλκιδέοι, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γλυτώσεις το 1,20 από τα διόδια, είναι να σου φτιάξουν έναν 2+2 δρόμο, σαν αυτό που φτιάχνει ο Αγοραστός στην Θεσσαλία, που θα είναι ο περιφερειακός από τον κόμβο Ψαχνών-Πολιτικών, μέχρι τον κόμβο Κριεζών - Λεπούρων, οπότε μετά θα συνέχιζαν οι δρόμοι των 11 μέτρων, που υπάρχουν ήδη από Κριεζά μέχρι Κάρυστο και θα έφτιαχναν από Λέπουρα μέχρι Κύμη, όπως και αυτά που είπαν από Ψαχνά μέχρι Μαντούδι.
Από την άλλη μπορείς να πας από Τρίπολη - Σπάρτη, με 2 δρομάρες, όπως και σχεδόν παντού στην Πελοπόννησο, αλλά και στην Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν κατατίθεται πρόταση χρηματοδότησης προς την Ε.Ε. , μέσα σε όλα τα επισυναπτόμενα , υπάρχουν και αρκετοί δείκτες για την πορεία του έργου, τον ωφέλιμο πληθυσμό, τις χρηματορροές και πόσα άλλα.
Ο φορέας που καταθέτει την αίτηση , στην προκειμένη ο ΕΡΓΟΣΕ , έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε ένα γραφείο για την ωρίμανση της πρότασης ( τα παραπάνω έγγραφα που αναφέρω). Έπρεπε εξ'αρχής να γνωρίζει την τύχη της.
Τα στρατηγικά έργα, έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, γιατί θεωρητικά είναι έργα αναπτυξιακά πανελλαδικής (μερικά γράφουν και πανευρωπαϊκής , ιδίως συγκοινωνιακά έργα διασύνδεσης με άλλες χώρες) εμβέλειας. Εδώ υποτίθεται η Ε.Ε. σου λέει , είμαι πιο "λάσκα" , αιτιολόγησε μου το σκοπό κ.λπ. ωραία. Ειλικρινά τα στρατηγικά , είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής βούλησης ,πιέσεων και παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Μου έκοψες αυτό θα μου περάσεις το άλλο.....
Τόσα χρόνια έχω καταλάβει ότι όσο πιο μεγάλο το έργο , τόσο πιο δύσκολο να απενταχθεί ή να υλοποιηθεί (ή και όχι) αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Α και ότι ο χώρος δεν έχει πολύ λογική ή καθαρές πολιτικές ( να το πώ κομψά!)
Άσχετο αλλά η Ήπειρος , πχ , στην τελευταία προγραμματική δεν της ενέταξαν κανένα έργο στατηγικό. Είναι η μόνη Περιφέρεια με μηδέν τέτοια έργα για την επόμενη προγραμματική , και κατέβασε στο Υπουργείο (αρχικά) , τον άξονα Εγναντία - Κακαβιά, το Πρέβεζα - Ηγουμενίτα, τη διαχείριση σκουπιδιών (τεράστιο πρόβλημα) και άλλα πολλά. Κανένα δεν προκρίθηκε από την κυβέρνηση για αίτημα χρηματοδότησης. Ο εδώ άρχων (περιφερειάρχης) , εκλεγμένος από την πρώτη κυριακή , δεν το πίστευε, μετά το έριξε στη μαύρη μας τη μοίρα και κάντε υπομονή.....
Εντάξει όχι ότι έχετε και παράπονα στην Ηπειρο από δρόμους. Εγνατία - Ιόνια και Ακτιο - Αμφιλοχία , έχουν φέρει και τις 4 πρωτεύουσες σε αυτοκινητόδρομους.
Και όταν λέμε πρωτεύουσες ο θεός να τις κάνει με τόσο λίγο πληθυσμό που έχουν.
Η Εύβοια δεν έχει τίποτα.
Τώρα για τα έργα και τα θεωρητικά που γράφεις, ο ΠΑΘΕ των τρένων έχει ξεκινήσει εδώ και 50 χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Θυμάμαι ότι το 1977, έλεγαν ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι το 1981 ο διπλασιασμός της γραμμής Οινόη - Πλατύ με την νέα χάραξη Τιθορέας - Δομοκού, που τελείωσε μόλις πριν 2-3 χρόνια.
Το τμήμα Κιάτο - Αίγιο λειτουργεί μόνο το ντίζελ και το Αίγιο-Ρίο φτιάχνεται, ενώ στο Ρίο - Πάτρα εδώ και 10 χρόνια οι πατρινοί, νόμιζαν ότι είναι στις πυραμίδες...
Θα μου πεις τον άλλον τον λένε Μωυσή, λογικό να μπερδευτεί ο βλαχοδήμαρχος του Στάλινγκραντ.
Επίσης τα έργα δεν έχουν τελειώσει στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Εύζωνη, βασικά μία παράκαμψη που θα έκανε εύκολη την λειτουργία τρένων προς την Ευρώπη, όταν μέχρι το 80-90 , είχαμε 3-4 τέτοια τρένα την ημέρα.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, δεν δίνει λεφτά για κάτι που δεν τα βγάζει.
Για παράδειγμα τον περιφερειακό Χαλκίδας, που είναι σημαντικό έργο, τον κατέβασε από αυτοκινητόδρομο σε απλό επαρχιακό 1+1 λωρίδας και 11 μ. πλάτους, γιατί λέει ο πληθυσμός δεν είναι αρκετός για Α/Δ.
Ναι αλλά τα διόδια διόδια και οι λαϊκιστές Χαλκιδεοι κάνουν κινητοποιήσεις όποτε χρειάζεται...μην έχουμε όμως αμφιβολίες ότι δε θα γίνει κάποτε, να ας πούμε μετά από μια δεύτερη μεγάλη γκομενονίκη.
Βέβαια αν (που δεν*) γίνει αυτό δεσμεύομαι ότι η κακια μου θα προσπεράσει πανευκολα κάτι πσυχουλεςεδω μεσαπου νομίζουν ότι σπάνε πλάκα με "κατώτερους" τους.Είναι ηλίθιοι και λαικιστές οι Χαλκιδέοι, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γλυτώσεις το 1,20 από τα διόδια, είναι να σου φτιάξουν έναν 2+2 δρόμο, σαν αυτό που φτιάχνει ο Αγοραστός στην Θεσσαλία, που θα είναι ο περιφερειακός από τον κόμβο Ψαχνών-Πολιτικών, μέχρι τον κόμβο Κριεζών - Λεπούρων, οπότε μετά θα συνέχιζαν οι δρόμοι των 11 μέτρων, που υπάρχουν ήδη από Κριεζά μέχρι Κάρυστο και θα έφτιαχναν από Λέπουρα μέχρι Κύμη, όπως και αυτά που είπαν από Ψαχνά μέχρι Μαντούδι.
Το να μπουν και άλλα διόδια πριν την Χαλκίδα είναι κάτι που θα χτυπήσει ένα μεγάλο κομμάτι των Χαλκιδέων που εργάζονται σε Σχηματάρι-Οινοφυτα. Ας γίνουν αυτοκινητόδρομοι και ας έχουν διόδια εντός της Ευβοιας. Τα συγκεκριμένα θα είναι απολύτως για τη μάσα (σαν εκείνα που θέλουν τα καθίκια να μπουν στη Βαρυμπόμπη) και το μόνο που θα κάνουν είναι να ξαναδώσουν ζωή στο Βαθύ.
-
Δεν προβλέπονται αυτοκινητόδρομοι εντός της Εύβοιας.
Ασε που η κυκλοφορία η τοπική γιατί τα διόδια θα μπουν μετά το βαθύ προς το Σχηματάρι, είναι χαμηλή.Θα υπάρξουν και προγράμματα για συχνούς χρήστες.
Δεν είναι το πρόβλημα εκεί. Είναι ότι δεν βλέπουμε το συγκοινωνιακό θέμα ολόκληρο.
Δεν μπορείς να περάσεις το τμήμα Αρτάκη - Βασιλικό , σε λογική ώρα.
Για μένα διόδια, ανεμογεννήτριες κλπ, θα πρέπει να τα βλέπουμε σε λογική ανταποδοτικού οφέλους για τον τόπο.
Δεν μπορεί η περιοχή να έχει μείνει στο 5-10 % του τουρισμού που μπορεί να έχει και να φεύγει ο κόσμος από τα χωριά και τις πόλεις.
-
Άρα μια χαρά χρειάζεται ένας περιφερειακός στο κέντρο της Εύβοιας έτσι ώστε να μην έχει φόρτο το τμήμα Αρτακη-Χαλκιδα. Να ξεκινά από Ψαχνά και να τελειώνει στην Ερέτρια, μη σου πω Αλιβέρι. Κρίσιμα χιλιόμετρα για την γρήγορη διασύνδεση βορρα-νοτου.
-
Εντάξει όχι ότι έχετε και παράπονα στην Ηπειρο από δρόμους. Εγνατία - Ιόνια και Ακτιο - Αμφιλοχία , έχουν φέρει και τις 4 πρωτεύουσες σε αυτοκινητόδρομους.
Τώρα για τα έργα και τα θεωρητικά που γράφεις, ο ΠΑΘΕ των τρένων έχει ξεκινήσει εδώ και 50 χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Θυμάμαι ότι το 1977, έλεγαν ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι το 1981 ο διπλασιασμός της γραμμής Οινόη - Πλατύ με την νέα χάραξη Τιθορέας - Δομοκού, που τελείωσε μόλις πριν 2-3 χρόνια.
Το τμήμα Κιάτο - Αίγιο λειτουργεί μόνο το ντίζελ και το Αίγιο-Ρίο φτιάχνεται, ενώ στο Ρίο - Πάτρα εδώ και 10 χρόνια οι πατρινοί, νόμιζαν ότι είναι στις πυραμίδες...
Θα μου πεις τον άλλον τον λένε Μωυσή, λογικό να μπερδευτεί ο βλαχοδήμαρχος του Στάλινγκραντ.
Επίσης τα έργα δεν έχουν τελειώσει στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Εύζωνη, βασικά μία παράκαμψη που θα έκανε εύκολη την λειτουργία τρένων προς την Ευρώπη, όταν μέχρι το 80-90 , είχαμε 3-4 τέτοια τρένα την ημέρα.
όλα σχεδόν σωστά που γράφεις...
Όταν όμως γίνεται ένα έργο δεν γίνεται μόνο για να ενώσει τις πρωτεύουσες των νομών....
η Ιόνια οδός συνδέει την Αθήνα με την Αλβανία...
οι δρόμοι στην Εύβοια τι θα ενώσουν εκτός από τους οικισμούς της Εύβοιας; -
Εξηγηστε μου λίγο τι έγινε χθες με την απόφαση για τουλουπακη και παπαγγελοπουλο , δεν μπορώ να βγάλω άκρη από τα πετσωμενα.
Άκουσα απόσπασμα Ιωάννας Μάνδρου να είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη σε σημείο λέει να σταματήσει να εργάζεται!!! Δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ της!!!!
Από ότι κατάλαβα διέρρευσε ΕΠΙΣΗΜΑ από μεγάλα ειδησεογραφικά πως τελεσίδικα ήταν σκευωρία οι διώξεις για Novartis, αλλά οι αποφάσεις μετά έλεγα εντελώς τα αντίθετα.
Δεν αποφάσισαν τελικά για σκευωρία σκανδάλου Novartis με στόχο να πληγεί σειρά τιμίων και αξιών πολιτικών ηγετών μας;
Η Παπαδάτου βλέπω στα κάγκελα αθωώθηκε επίσης.
Το ίδιο και ο Βαξεβανης καταλαβαίνω; -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξηγηστε μου λίγο τι έγινε χθες με την απόφαση για τουλουπακη και παπαγγελοπουλο , δεν μπορώ να βγάλω άκρη από τα πετσωμενα.
Άκουσα απόσπασμα Ιωάννας Μάνδρου να είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη σε σημείο λέει να σταματήσει να εργάζεται!!! Δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ της!!!!
Από ότι κατάλαβα διέρρευσε ΕΠΙΣΗΜΑ από μεγάλα ειδησεογραφικά πως τελεσίδικα ήταν σκευωρία οι διώξεις για Novartis, αλλά οι αποφάσεις μετά έλεγα εντελώς τα αντίθετα.
Δεν αποφάσισαν τελικά για σκευωρία σκανδάλου Novartis με στόχο να πληγεί σειρά τιμίων και αξιών πολιτικών ηγετών μας;
Η Παπαδάτου βλέπω στα κάγκελα αθωώθηκε επίσης.
Το ίδιο και ο Βαξεβανης καταλαβαίνω;Δεν παραπέμπονται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, αλλά για μια μήνυση.
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν όμως γίνεται ένα έργο δεν γίνεται μόνο για να ενώσει τις πρωτεύουσες των νομών....
οι δρόμοι στην Εύβοια τι θα ενώσουν εκτός από τους οικισμούς της Εύβοιας;Οι δρόμοι στην Ευβοια θα διευκόλυναν κατά πολύ τόσο τους μόνιμους κάτοικους όσο και τους τριπλάσιους επισκέπτες των ΣΚ. Επιπλέον θα έθεταν τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθούν τουριστικές υποδομές σε περιοχές που τώρα μένουν ανεκμετάλλευτες ή με υποδομές του 50.
Τέλος δεν είναι λίγοι οι Ευβοιώτες ή οι ξένοι που έχασαν την ζωή τους στο νησί καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα άμεσης μεταφοράς τους σε νοσοκομείο μετά από ατύχημα ή κάποιο ξαφνικό θέμα υγείας.
Το πλείστο του οδικού δικτύου δυστυχώς παραμένει από εποχές ΜΟΜΑ. Αυτό δεν τιμά κανέναν βουλευτή της ή κάποια εκ των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Στην πραγματικότητα είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπως και η ήπειρος που μαζί παραμένουν στις ποιο υπανάπτυκτες περιοχές της ΕΕ. -
Και όλο αυτό το αφήγημα στο οποίο είχε ποντάρει τα πάντα η ΝΔ φιάσκο δηλαδή;
Το είχε χτίσει τέλεια επικοινωνιακά , είχαν βγει στα κάγκελα εδώ και μήνες όλοι οι κατηγορούμενοι πολιτικοί μας ταγοί ως αθώες περιστερές , οι ΑΡΔ έδωσαν αγώνα ιερό , μέχρι και ανεξήγητες καταθέσεις εκατομμυρίων ξέπλυναν στην συνείδηση του κόσμου και τελικά...πάπαλα;;;;
Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει οργισμένες δηλώσεις για την σκευωρία, τώρα που το θυμάμαι μέχρι και συγνώμη δεν είχε βάλει τον Τσίπρα να ζητήσει από τον Λοβέρδο και τον Άδωνι, και τον Σαμαρά μέσα στην βουλή;
Θυμήθηκα τώρα και τα δάκρυα του Πικραμενου από το βήμα της Βουλής επίσης...και την ορκισμένη εκδίκηση που υποσχέθηκαν οι ΝΔ μόλις ανέλαβαν την εξουσία για το θέμα αυτό.
Πως θα το κουκουλωσουν τώρα , σε άλλες εποχές θα είχε πέσει το σύμπαν στα μέσα , θα ζητούσαν παραίτηση κυβερνήσεων!
Πάντως στην ουσία του θέματος αυτό που κρατάω είναι πως τελικά όσο διεφθαρμένοι και να είναι κάποιοι θεσμοί , όσο και καθάρματα πολιτικαντικα και επιχειρηματικά να προσπαθούν να ασκήσουν με χουντικές πρακτικές πιέσεις προς το συμφέρον τους στο τέλος η δημοκρατία και η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα κάπως καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος τους.
Φανταστείτε πόσο ξεφτυλισμενοι είναι αυτοί οι τύποι που πήγαν να στήσουν μια σκευωρία πάνω σε υποτιθέμενη σκευωρία , έχοντας προεξοφλήσει το αποτέλεσμα νομίζοντας πως κάνουν κουμάντο σαν μαφία στη χώρα και έφαγαν πόρτα από τη δικαιοσύνη.
Απεριόριστος σεβασμός σε αυτούς τους δικαστές και όλες μου οι προσευχές είναι μαζί τους για την κωλοφερατζα και τα αντίποινα που θα τους επιβάλει και περάσει το καθεστώς.
Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε γίνει Κολομβία και λέω ακόμη γιατί με άλλη μια τετραετία με αυτό το καθεστώς όσο και να υπάρχουν γερά θεμέλια στους θεσμούς δεν θα το γλιτώσουμε τελικά.PS : Άκου η άλλη 50 χρόνια δημοσιογράφος έκλαιγε δημόσια που η απόφαση των δικαστών δεν ταίριαζε με το αφήγημα που είχαν φτιάξει και είχαν προεξοφλήσει όλοι μαζί πολιτικοί και δημοσιογράφοι εδώ και πολλούς μήνες...
Απίστευτα πράγματα! -
Ρετζέπ φίλε η Ελλάδα σε ευχαριστεί για τη δήλωση σου. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
-
Το μόνο που θα κανει αυτή η δήλωση του Μεμετη είναι να ξεμπροστιασει όλους όσοι μπρος στον κομματικό φανατισμό τους δεν διασταζουν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τον εθνικό εχθρό. Ποιοι είναι οι προδότες είπαμε;
Kατα τα άλλα διαδώστε να γυρίσει ΚΑΙ αυτό μπούμερανγκ όπως τόσα και τόσα...
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρετζέπ φίλε η Ελλάδα σε ευχαριστεί για τη δήλωση σου. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Α...ρε μας δουλεύει ο Τούρκος όποτε γουστάρει και όπως γουστάρει, σου λέει ότι έχω πάρει με τούτο εδώ 3 χρόνια δεν τα έχω πάρει δεκαετίες, ας ρίξω μια δήλωση που θα του κάνει καλό μήπως και ξαναβγεί.
Από την άλλη θυμάμαι και αυτά...και τρελαίνομαι με τους όψιμους πατριώτες
-
E τι, μόνο "επαγγελματιες τραυματιες" θα έχουμε εδώ πέρα; Τι να πουν οι πουθεναδες μπρος στους επαγγελματίες πατριώτες τύπου Turkιαδη;
Σε πιο νέα να ανησυχήσουμε ότι μας εγκαταλείπει το μοναδικό ass-et του ηγέτη μας; 🤮
Πέσε εσύ και μη σε νοιάζει...
-
Τουλάχιστον αποδεικνύεται πως το φόρουμ δεν βρίθει από φανατικούς Νεοδημοκράτες, οι οποίοι αν υπήρχαν θα είχαν βγει στα κάγκελα να μαζέψουν τα αμάζευτα περί της ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ που δεν είναι Σκάνδαλο.
Οπότε έχουμε ένα αποδεδειγμένο Αμερικάνικο Σκάνδαλο που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, το οποίο εδώ είναι ΣΚΕΥΩΡΙΑ και ελεεινή προσπάθεια να αμαυρωθούν οι υπολήψεις πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από εκβιαστές που τελικά αθωώθηκαν και δεν είναι εκβιαστές και διεφθαρμένους Εισαγγελείς Διαφθοράς κι άλλους δικαστικούς που τελικά αθωώθηκαν και δεν είναι διεφθαρμένοι, για τους οποίους ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος διαδίδει ψεύδη που όμως είναι και αλήθεια.
Για το οποίο Σκάνδαλο στην Αμερική το οποίο είναι Σκευωρία στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση πλέον ζητάει χρηματική αποζημίωση που της ζάλισαν τον έρωτα...Έρε και είχαμε τίποτα ξεγυρισμένα Νεοδημοκρατικά κομματοσκυλάκια στη συζήτηση, θα τα είχαν κάνει λίμπα όλα τώρα απ' την οργή που θα τους έπνιγε!
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οι δρόμοι στην Εύβοια τι θα ενώσουν εκτός από τους οικισμούς της Εύβοιας;Οι δρόμοι στην Ευβοια θα διευκόλυναν κατά πολύ τόσο τους μόνιμους κάτοικους όσο και τους τριπλάσιους επισκέπτες των ΣΚ. Επιπλέον θα έθεταν τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθούν τουριστικές υποδομές σε περιοχές που τώρα μένουν ανεκμετάλλευτες ή με υποδομές του 50.
Τέλος δεν είναι λίγοι οι Ευβοιώτες ή οι ξένοι που έχασαν την ζωή τους στο νησί καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα άμεσης μεταφοράς τους σε νοσοκομείο μετά από ατύχημα ή κάποιο ξαφνικό θέμα υγείας.
Το πλείστο του οδικού δικτύου δυστυχώς παραμένει από εποχές ΜΟΜΑ. Αυτό δεν τιμά κανέναν βουλευτή της ή κάποια εκ των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Στην πραγματικότητα είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπως και η ήπειρος που μαζί παραμένουν στις ποιο υπανάπτυκτες περιοχές της ΕΕ.Ίσως φάνηκε πιο αρνητικά αυτό που ήθελα να γράψω... Σίγουρα είναι σημαντικό κάθε έργο υποδομής που γίνεται σε οποιοδήποτε μέρος... αλλά σίγουρα σε αναγκαιότητα υπολειπόταν αρκετά από την Ιόνια...
-
Οχι φυσικα. Κανεις δεν αμφιβαλλει για την αναγκαιοτητα των δρομων που δημιουργηθηκαν.
Πηρα θεση γιατι γνωριζω αρκετα το θεμα που πονα την Ευβοια. -
@piliourits δόξα τω θεώ εδώ μέσα δεν έχουμε κομματοσκυλα εκατέρωθεν, τις γκάφες , την ανεπαρκεια και τα σκάνδαλα και του Τσίπρα και του Κούλη όλες οι πλευρές τα στηλιτεύουν σε τελική ανάλυση , οι διαφορές είναι κυρίως σε ιδεολογικό υπόβαθρο και επίπεδο αρχών.
Έχει όμως την πλάκα του που οι δεξιών πεποιθήσεων σεβαστοί και έγκριτοι συμφορουμιτες ασχολούνται από χθες με τους... δρόμους στην Εύβοια και αδιαφορούν... επιδεικτικά για την επικαιρότητα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2