-
Για νιοστή φορά: Φυσικά και ΔΕΝ φταιει κανένας Έλληνας πρωθυπουργός για τις μπίζνες των Αμερικανών και κάθε άλλης κατασκευαστριας χώρας οπλικών συστημάτων._
Ποσό μακριά είναι όμως οι διθύραμβοι από την επίσκεψη στα Γιουσα, που φοβόταν το Μαρεβακι μη χάσει τον χαμένο της; Μόνο οργή και αηδία λοιπόν για τα ξεφτιλισμενα ΑΡΔακια. Αν (που δεν με τέτοια ακρίβεια και με τη μισή κοινωνία αποκλεισμένη από πολλά βασικα αλλά ας ζήσουν το όνειρο όσοι το χρειαζονται) η τελευταία επικοινωνιακη ομοβροντία πετυχει θα είμαστε πέρα για πέρα άξιοι της μοίρας μας, όπως το '12. 19/7 μαθαίνουμε το επίσημο αποτέλεσμα της πρώτης μεταπολιτευτικής άλωσης. Φυσικά δε φεύγεις μέσα σε μια νύχτα από μια χώρα που δεν είναι σε πόλεμο. "Το δουλεύεις". Δεύτερη άλωση όπως και δευτερα Ίμια, δεν έχει.
-
Άκη λείπεις! Και εσύ και τα υποβρύχια σου...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά πήρε και η Τουρκία εκσυγχρονισμένα F16 ;
Δεν έχουν απομονωθεί διεθνώς οι Τούρκοι ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ τελικά;
Τι λέει το άρθρο που ανέβασε ο γάτος από πάνω;Διάβασα σε προηγούμενο πόστ @fiverg πως ο Παναγιωτακοπουλος έκανε τις καλύτερες και τις πιο συμφέρουσες αγορές της ιστορίας.
Οι φρεγατουλες που πήραμε δεν ήταν λίγο ακριβουτσικες τελικά στα 3 και κάτι ψηλά δις;
Τα 2.5 περίπου δισ των Ραφαήλ, 6 καινούργια και δώδεκα μεταχειρισμένα δεν είναι αμελητέα.Εγώ απλοϊκά καταλαβαίνω πως φωνάζει ο Τούρκος με τα ερευνητικά του πλοία πέρσι, μας παίρνει αγκαζε ο Γάλλος και του δίνουμε 5.5δις +
Βγάζει εθνικιστικές κραυγές φέτος ο Τούρκος και μας παίρνει από το χεράκι ο θείος Biden και του δίνουμε Χ δις (δεν γνωρίζω πόσο θα πάει το αμερικανικό κουστούμι ακόμη)
Όχι, δεν είναι ακριβές φρεγάτες στα 1 δις η μία με όλο της τον φόρτο οπλισμού (αν δεν κάνω λάθος Χ 1.5). με υποστήριξη για κάποια χρόνια....
Ούτε τα 2.5 δις για τα Ραφαλ. Flyaway cost για ένα καινούριο είναι 120-150 εκ.
Τα σύγχρονα οπλικά συστήματα είναι πανάκριβα. Ψάξτε στο δίκτυο να δείτε τιμές που ανακοινώνονται σε αγορές άλλων χωρών αλλά συγκρίνεται μήλα με μήλα (όπλα που συμπεριλαμβάνονται, υποστήριξη, εκπαίδευση κλπ).
Τώρα για το αν θα έπρεπε να δώσουμε 3 δις να αγοράσουμε φρεγάτες και όχι μη επανδρωμένα 'πυρπολικα" η φελουκες και 2.5 δις για Ραφαλ αντί για drones ας το απαντήσουν οι πιο σχετικοί. Κι εγώ νομίζω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει πυροβολικό ακριβείας σε συνδυασμό με drones και σύγχρονα συστήματα στοχοποίησης αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορεί να δουλέψει παντού.Ναι, δίνουμε λεφτά για άμυνα, αλλά είναι ακριβό σπορ, ουδείς είπε το αντίθετο. Πολλές φορές έχουμε πει ότι μπορούμε και να καταργήσουμε τις εδ αν πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται.
-
Άλλη μια απόδειξη ότι η οικονομία πάει ΒΖΙΙΙΙΝ και ο κόζμοσ θέλει τον Μητσοτάκη!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Εδώ για να πούμε την αλήθεια, ο όμιλος διαδικτυακών ΜΜΕ στον οποίο έχει μετοχές η κ. Γιαννακά είναι απ’ τους ποιο ευνοημένους της Πέτσινης λίστας έχοντας λάβει 400.000 ευρώ, (Iefimerida.gr 250.000, Bovary.gr 100.000, Economistas.gr 50.000), οπότε πέρα απ’ το ότι προσδοκά κάποια “θεσούλα” με το χρίσμα της Ν.Δ., “λογικό” είναι και να ρίχνει το ανάλογο γλύψιμο στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση των “αρίστων”.
Πως το έλεγε ο σύντροφος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που έσωσε την Ελλάδα;
α. ναι. Περσινά ξινά σταφύλια...
αμ! πως!
-
Τί λέει, για πότε ακούγεται το Συλλαλητήριο για το Turkagean ;
-
Θέλω να εκφράσω την χαρά μου, που ο κομμουνιστής βλαχοδήμαρχος της Πάτρας, μαζί με το υπόλοιπο βλαχοδημαρχέικο δημοτικό συμβούλιο των άλλων βλαχοπαρατάξεων - κομμάτων, έφαγαν τα μούτρα τους από την ΕΕ, που προφανώς δεν κατάλαβε ότι ο βλαχοδήμαρχος νόμιζε ότι ήταν Φαραώ - Τσάρος η τουλάχιστον Στάλιν, που με μία γραμμή στον χάρτη θα χάραζε την γραμμή του τρένου και μάλιστα υπόγεια.
Ηθελαν οι πατρινοί, να τους κάνουν τούνελ 9 χλμ, που προφανώς η κίνηση της περιοχής δεν το δικαιολογεί.
Εδώ τώρα η Αθήνα θα αποκτήσει τούνελ 2 χλμ από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι τις Τρείς Γέφυρες και η Πάτρα ήθελε 9 χλμ.
Βέβαια αν είχαμε σοβαρό κράτος, θα έλεγε στους Πατρινούς, τούνελ θέλετε ? Ωραία θα αποκτήσετε υπεραξία, άλλα ο ΕΝΦΙΑ στην Πάτρα για τα ακίνητα σας ΕΠΙ 5.
Να δούμε τότε αν οι τσάμπα μαγκιές περνάνε.
Από την άλλη αν δεν φτάσει το τρένο στο νέο λιμάνι της Πάτρας μέχρι το 23-24, θα μας ζητήσουν οι της ΕΕ, πίσω τα λεφτά που έχουν δώσει μέχρι τώρα για την γραμμή από το Κιάτο, κάπου 200+ εκατομμύρια, οπότε βλέπω διπλασιασμό του ΕΝΦΙΑ των πατρινών.
Λαϊκιστές του κερατά, στις τρύπες σας τώρα και τα πούπουλα και η πίσσα σας περιμένουν στις εκλογές...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θέλω να εκφράσω την χαρά μου, που ο κομμουνιστής βλαχοδήμαρχος της Πάτρας, μαζί με το υπόλοιπο βλαχοδημαρχέικο δημοτικό συμβούλιο των άλλων βλαχοπαρατάξεων - κομμάτων, έφαγαν τα μούτρα τους από την ΕΕ, που προφανώς δεν κατάλαβε ότι ο βλαχοδήμαρχος νόμιζε ότι ήταν Φαραώ - Τσάρος η τουλάχιστον Στάλιν, που με μία γραμμή στον χάρτη θα χάραζε την γραμμή του τρένου και μάλιστα υπόγεια.
Ηθελαν οι πατρινοί, να τους κάνουν τούνελ 9 χλμ, που προφανώς η κίνηση της περιοχής δεν το δικαιολογεί.
Εδώ τώρα η Αθήνα θα αποκτήσει τούνελ 2 χλμ από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι τις Τρείς Γέφυρες και η Πάτρα ήθελε 9 χλμ.
Βέβαια αν είχαμε σοβαρό κράτος, θα έλεγε στους Πατρινούς, τούνελ θέλετε ? Ωραία θα αποκτήσετε υπεραξία, άλλα ο ΕΝΦΙΑ στην Πάτρα για τα ακίνητα σας ΕΠΙ 5.
Να δούμε τότε αν οι τσάμπα μαγκιές περνάνε.
Από την άλλη αν δεν φτάσει το τρένο στο νέο λιμάνι της Πάτρας μέχρι το 23-24, θα μας ζητήσουν οι της ΕΕ, πίσω τα λεφτά που έχουν δώσει μέχρι τώρα για την γραμμή από το Κιάτο, κάπου 200+ εκατομμύρια, οπότε βλέπω διπλασιασμό του ΕΝΦΙΑ των πατρινών.
Λαϊκιστές του κερατά, στις τρύπες σας τώρα και τα πούπουλα και η πίσσα σας περιμένουν στις εκλογές...
ο δημαρχος διεκδικησε. οπως πρεπει να κανει ο καθε δημορχος αντι να σκυβει και να αποδεχεται μιζες.
και δεν εφαγε 200 οπως οι εκλεχτοι σου κριου της δεξας για μια τρυπα στο νερο.
θες ενφια για να πληρωσουν οι πατρινοι τις ντροπες σας και την ανιερη μασα σας?
δεν αρκεσαν τα 200 στα δικα σας τα παιδια? ε?
προσπαθειτε στον καλυτερο ΕΛΛΗΝΑ δημαρχο να βρειτε τροπους να τον ριξετε?
ο λαος της πατρας τον ψηφιζει γιατι ειναι μαγκας και καθαρος, οχι δεξιο βλεγδυμα
παντως πραγματι κριου, εχεις αρχισει να δειχνεις το πραγματικο προσωπο της δεξιας....
και καλα κριτικη στην εξουσια μονο και μονο μολις πλησιαζουν οι εποχες την καλπης για να ξεκινησει πολεμος λασπης. στον ανεμιστηρα παει, στον ανεμιστηρα..... -
Και η φάση είναι πως αν βγάλουμε τους Δημάρχους μας μπροστά να τους μετρήσουμε, οι Πατρινοί θα χουν το Κομμούνι, εγώ τον Μπέο, και ο Κρίου με τη Δεξιά πτέρυγα θα μοστράρουν τον γιο της Ντόρας, το πιο ξεφτιλισμένο ανθρωπάριο που έβαλε ποτέ χέρι (μέχρι τη μασχάλη) σε δημόσιο χρήμα στην πρόσφατη Ιστορία και πιθανότατα τον χειρότερο Δήμαρχο για την αντίστοιχη περίοδο...
-
Μιλάω ως τρενόφιλος και θέλω γκολ και ξύλο στους λαϊκιστές...
Ολοι οι φίλοι των τρένων χαίρονται σήμερα που η διακομματική ξεφτίλα της πάτρας έφαγε τα μούτρα της...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και η φάση είναι πως αν βγάλουμε τους Δημάρχους μας μπροστά να τους μετρήσουμε, οι Πατρινοί θα χουν το Κομμούνι, εγώ τον Μπέο, και ο Κρίου με τη Δεξιά πτέρυγα θα μοστράρουν τον γιο της Ντόρας, το πιο ξεφτιλισμένο ανθρωπάριο που έβαλε ποτέ χέρι (μέχρι τη μασχάλη) σε δημόσιο χρήμα στην πρόσφατη Ιστορία και πιθανότατα τον χειρότερο Δήμαρχο για την αντίστοιχη περίοδο...
Λάθος μεγάλο.
Σου βγαίνω από αριστερά, καθότι εμείς έχουμε τον καλύτερο δήμαρχο των τελευταίων χρόνων από πλευράς έργων και καθαριότητας...
https://www.chalandri.gr/uncategorized/27318/
Τι πελετίδης και κκε...
ανταρσύα εμείς...
και τον επανεκλέξαμε και τον ψηφίσαμε...
-
Οπότε μόνος μαρτυράς φίλε Κρούζερ, πως δεν υπάρχουν αρκετοί Αντάρτες ή Κουκουέδες για να στηρίξουν Δήμαρχο στο Χαλάνδρι, την Πάτρα ή όπου αλλού εκλέγονται.
Κρίνει ο τοπικός κόσμος πως αυτός κάνει για Δήμαρχος και τον ξαναψηφίζει (ακόμη κι ο Μπέος στην αντίθερη περίπτωση, που όλοι ξέρουμε το ποιόν του, φάνηκε καλύτερος Δήμαρχος από άλλους, στην τοπική πλειοψηφία).Οπότε είναι ντροπή να επικροτείς που η κεντρική κυβέρνηση προσπαθεί να σαμποτάρει τους "εχθρούς" δημάρχους, δηλαδή αυτόν που η τοπική κοινωνία κρίνει και επιλέγει επανελλημένα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος μεγάλο.
Σου βγαίνω από αριστερά, καθότι εμείς έχουμε τον καλύτερο δήμαρχο των τελευταίων χρόνων από πλευράς έργων και καθαριότητας...
https://www.chalandri.gr/uncategorized/27318/
Τι πελετίδης και κκε...
ανταρσύα εμείς...
και τον επανεκλέξαμε και τον ψηφίσαμε...
το θεμα ειναι οτι ΕΣΥ δεν τον ψηφισες
-
Ερώτηση ,χωρίς να το γνωρίζω το θέμα αλλά γνωρίζοντας τις διαδικασίες χρηματοδότησης. Το έργο έχει χαρακτηριστεί στρατηγικού σχεδιασμού, είναι πρόταση χρηματοδότησης της ΕΡΓΟΣΕ και προφανώς μελέτης του Υπουργείου, πως θα μπορούσε άλλωστε να είχε αρμοδιότητα ο Δήμος σε τέτοιο έργο.
Άρα που είναι οι ευθύνες του Δήμου; Του προτάθηκε άλλη λύση και την απέρριψε; Προφανώς και δε μπορεί ένας Δήμος να απορρίπτει έργα στρατηγικού σχεδιασμού. Να γνωμοδοτήσει, να φέρει αντιρρήσεις , μέχρι εκεί , μετά δεν έχει αρμοδιότητα.
Δε ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι.....
Το τι έργα προωθούνται σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και κατά πόσο ξεμπλοκάρονται αναλόγως των ορέξεων της κεντρικής κυβέρνησης είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες.
-
Τελικά αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι εκβιαστες της ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ Novartis...
-
Αρχικά ναι τον ψήφισα, την δεύτερη φορά, γιατί δεν κολλάω σε ταμπέλες, όταν ο άλλος κάνει έργο.
Για την Πάτρα, ξεκίνησε από τον δήμαρχο και το κκε, τσίμπησαν και οι άλλοι γιατί ο λαϊκισμός φέρνει ψήφους και όλοι έκαναν κάτι που ήταν πολύ κακό για τον τόπο τους, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει.
Απλά η κεντρική εξουσία, άφησε να κάνει τον κακό η ΕΕ. καθότι και η κυβέρνηση στον λαϊκισμό πιστεύει, αφού φέρνει ψήφους.
Δεν υπήρξε πρόταση του υπουργείου, απλά εδώ και 10 χρόνια είχαν ξεσηκωθεί οι πατρινοί για να έχουν τούνελ 9 χλμ και κατέβαζαν τον κόσμο, αρχικά το κκε, μετά όλοι μαζί.
Αλλά η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, δεν δίνει λεφτά για κάτι που δεν τα βγάζει.
Για παράδειγμα τον περιφερειακό Χαλκίδας, που είναι σημαντικό έργο, τον κατέβασε από αυτοκινητόδρομο σε απλό επαρχιακό 1+1 λωρίδας και 11 μ. πλάτους, γιατί λέει ο πληθυσμός δεν είναι αρκετός για Α/Δ.
Παλιά επί Κινέζου και μακέτου, φτιάχτηκαν έργα πολύ ακριβά, όπως οι Α/Δ, που δεν έχουν κόσμο και τους πληρώνουμε λεφτά στις εταιρείες.
Οσοι πρόλαβαν πήραν και η Πελοπόννησος, Δυτική Στερεά και Ηπειρος πήραν πολλά που δεν τα δικαιούνταν.
Οσοι δεν είχαν προσβάσεις, όπως η Εύβοια, θυμάται ακόμη τα έργα του Αγγελή... -
Εγώ περί τρένων, Πάτρα, ΚΚΕ κλπ... δεν γνωρίζω.
Μία αναζήτηση έκανα μπας και καταλάβω τι τρέχει με αυτά και έπεσε το μάτι μου στην αναφορά για τα αρχαία από τον Πελετίδη. Συνήθως τα "αρχαία" χρησιμοποιούνται από διαφόρους ως λόγος για την διακοπή έργων και εργασιών.Πάντως κάθετος ο δήμαρχος. Χωρίς υπογειοποίηση έργο γιοκ...
«Οπως και να έχει το θέμα, χωρίς υπογειοποίηση το έργο δεν θα γίνει. Κολπάκια δεν πρόκειται να δεχθούμε. Τι να συζητάμε; Οτι μπορεί να βρεθούν αρχαία; Εδώ δεν βρέθηκαν αρχαία όταν πέρασε η γραμμή από τα Αραχωβίτικα. Εχουν γίνει μελέτες και στο παρελθόν για τη χάραξη της γραμμής. Αν το θέμα είναι το κόστος, τότε να βρεθεί άλλη χρηματοδότηση. Μας λένε για δισεκατομμύρια.
Γιατί δεν δεσμεύουν ένα ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης; Αναπτυξιακό έργο που θα φέρει θέσεις εργασίας δεν είναι και το τρένο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Πελετίδης.
https://pelop.gr/patra-aprovlepto-ochi-tis-ee-gia-tin-ypogeiopoiisi-tou-treno-neo-rantevou-karamanli-peletidi/ -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ περί τρένων, Πάτρα, ΚΚΕ κλπ... δεν γνωρίζω.
Μία αναζήτηση έκανα μπας και καταλάβω τι τρέχει με αυτά και έπεσε το μάτι μου στην αναφορά για τα αρχαία από τον Πελετίδη. Συνήθως τα "αρχαία" χρησιμοποιούνται από διαφόρους ως λόγος για την διακοπή έργων και εργασιών.Πάντως κάθετος ο δήμαρχος. Χωρίς υπογειοποίηση έργο γιοκ...
«Οπως και να έχει το θέμα, χωρίς υπογειοποίηση το έργο δεν θα γίνει. Κολπάκια δεν πρόκειται να δεχθούμε. Τι να συζητάμε; Οτι μπορεί να βρεθούν αρχαία; Εδώ δεν βρέθηκαν αρχαία όταν πέρασε η γραμμή από τα Αραχωβίτικα. Εχουν γίνει μελέτες και στο παρελθόν για τη χάραξη της γραμμής. Αν το θέμα είναι το κόστος, τότε να βρεθεί άλλη χρηματοδότηση. Μας λένε για δισεκατομμύρια.
Γιατί δεν δεσμεύουν ένα ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης; Αναπτυξιακό έργο που θα φέρει θέσεις εργασίας δεν είναι και το τρένο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Πελετίδης.
https://pelop.gr/patra-aprovlepto-ochi-tis-ee-gia-tin-ypogeiopoiisi-tou-treno-neo-rantevou-karamanli-peletidi/να υποθεσω οτι ο κριου εχει παει πατρα.
και εχετε δει που περνανε οι γραμμες απο ριο-προαστειο-κολυμβητηριο-παλαιο λιμανι-λιμανι-παραλια πατρων? -
Εγώ επειδή δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά και επειδή μέσα στην Πάτρα έχω πάει δύο φορές όλες και όλες, είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να εκφέρω άποψη.
-
Αλλά η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, δεν δίνει λεφτά για κάτι που δεν τα βγάζει.
Για παράδειγμα τον περιφερειακό Χαλκίδας, που είναι σημαντικό έργο, τον κατέβασε από αυτοκινητόδρομο σε απλό επαρχιακό 1+1 λωρίδας και 11 μ. πλάτους, γιατί λέει ο πληθυσμός δεν είναι αρκετός για Α/Δ.
Ναι αλλά τα διόδια διόδια και οι λαϊκιστές Χαλκιδεοι κάνουν κινητοποιήσεις όποτε χρειάζεται...μην έχουμε όμως αμφιβολίες ότι δε θα γίνει κάποτε, να ας πούμε μετά από μια δεύτερη μεγάλη γκομενονίκη.
Βέβαια αν (που δεν*) γίνει αυτό δεσμεύομαι ότι η κακια μου θα προσπεράσει πανευκολα κάτι πσυχουλεςεδω μεσαπου νομίζουν ότι σπάνε πλάκα με "κατώτερους" τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2