-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
vagkirk, είσαι σε σωστό δρόμο σκέψης αλλά αυτό με την απλή αποστρατικοποίηση νησιών και τέλος είναι το light σενάριο ή ας πούμε το 1ο στάδιο κυριαρχίας της Τουρκίας. Σταδιακά (δε ξέρω σε πόσο καιρό,όχι όμως και πάνω από 10-15 έτη πιστεύω) θα υπάρξει πλήρης προσάρτηση των περιοχών αυτών κι επόμενων.
Κι όταν λέω πως δεν εξυπηρετούμε τίποτα πλέον σα χώρα,εννοώ για τη Δυτ.Ευρώπη ως χώρα ανάσχεσης των τεράστιων πληθυσμών που μεταναστεύουν από Β.Αφρική και τη μισή Ασία.Η Ευρώπη πήρε,όσους ήθελε για τα επόμενα χρόνια.Τα μιλιούνια μεταναστών που έρχονται αδιάκοπα δε μπορούν να ενσωματωθούν σε μια κουτσουλιά γης με κάτι λιγότερο από 10.000.000 ντόπιους που θέλουν να διατηρήσουν και τον δυτικό,καλομαθημένο τρόπο ζωής τους.Εδώ έρχεται η Τουρκία να παίξει το ρόλο αυτό.Υπόσχεται την επιτυχή ανάσχεση στους Ευρωπαίους με το αζημίωτο βεβαίως,βεβαίως.Μόνο μέσα σ'εναν τεράστιο γενικό πληθυσμό 100.000.000+,με μεγάλη συνολική έκταση -περίπου σαν την παλιά Οθωμ.αυτοκρατορία- κάτω από την ύπαρξη ηγεμόνα/σουλτάνου,απολυταρχικού καθεστώτος δηλαδή,μπορούν να συγκρατηθούν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί.Με κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και των όποιων ελευθεριών τους φυσικά,αλλά αυτό είναι το τίμημα της ανάσχεσης.Αυτό το σενάριο που λες έχει και την αντίθετη ανάγνωση. Η Δύση και ίσως και η Ρωσία και δευτερευόντως η Κίνα δεν χρειάζονται όλη την Τουρκία με την μορφή που είναι σήμερα. Ο έλεγχος στο Ευρωπαικό κομμάτι, με τα μικρασιατικά παράλια, τα στενά του Βοσπόρου και την πρόσβαση στη μαύρη θάλασσα είναι αρκετός.
Τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μπορούν να παραμείνουν ελεγχόμενα στο ασιατικό κομμάτι. Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι πιο βολικός για όλους. Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τη Δύση από την εξαύλωση της Ελλάδας, θα έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στην Ευρώπη οι Ασιάτες.
Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα ακραίο σενάριο ιδιαίτερα πιθανό. Όποιος χάσει, ή εμείς ή η Τουρκία θα χάσει από δική του ανικανότητα, δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο ικανή να επιβάλει κάτι τέτοιο. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
vagkirk, είσαι σε σωστό δρόμο σκέψης αλλά αυτό με την απλή αποστρατικοποίηση νησιών και τέλος είναι το light σενάριο ή ας πούμε το 1ο στάδιο κυριαρχίας της Τουρκίας. Σταδιακά (δε ξέρω σε πόσο καιρό,όχι όμως και πάνω από 10-15 έτη πιστεύω) θα υπάρξει πλήρης προσάρτηση των περιοχών αυτών κι επόμενων.
Κι όταν λέω πως δεν εξυπηρετούμε τίποτα πλέον σα χώρα,εννοώ για τη Δυτ.Ευρώπη ως χώρα ανάσχεσης των τεράστιων πληθυσμών που μεταναστεύουν από Β.Αφρική και τη μισή Ασία.Η Ευρώπη πήρε,όσους ήθελε για τα επόμενα χρόνια.Τα μιλιούνια μεταναστών που έρχονται αδιάκοπα δε μπορούν να ενσωματωθούν σε μια κουτσουλιά γης με κάτι λιγότερο από 10.000.000 ντόπιους που θέλουν να διατηρήσουν και τον δυτικό,καλομαθημένο τρόπο ζωής τους.Εδώ έρχεται η Τουρκία να παίξει το ρόλο αυτό.Υπόσχεται την επιτυχή ανάσχεση στους Ευρωπαίους με το αζημίωτο βεβαίως,βεβαίως.Μόνο μέσα σ'εναν τεράστιο γενικό πληθυσμό 100.000.000+,με μεγάλη συνολική έκταση -περίπου σαν την παλιά Οθωμ.αυτοκρατορία- κάτω από την ύπαρξη ηγεμόνα/σουλτάνου,απολυταρχικού καθεστώτος δηλαδή,μπορούν να συγκρατηθούν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί.Με κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και των όποιων ελευθεριών τους φυσικά,αλλά αυτό είναι το τίμημα της ανάσχεσης.Αυτό το σενάριο που λες έχει και την αντίθετη ανάγνωση. Η Δύση και ίσως και η Ρωσία και δευτερευόντως η Κίνα δεν χρειάζονται όλη την Τουρκία με την μορφή που είναι σήμερα. Ο έλεγχος στο Ευρωπαικό κομμάτι, με τα μικρασιατικά παράλια, τα στενά του Βοσπόρου και την πρόσβαση στη μαύρη θάλασσα είναι αρκετός.
Τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μπορούν να παραμείνουν ελεγχόμενα στο ασιατικό κομμάτι. Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι πιο βολικός για όλους. Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τη Δύση από την εξαύλωση της Ελλάδας, θα έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στην Ευρώπη οι Ασιάτες.
Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα ακραίο σενάριο ιδιαίτερα πιθανό. Όποιος χάσει, ή εμείς ή η Τουρκία θα χάσει από δική του ανικανότητα, δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο ικανή να επιβάλει κάτι τέτοιο.Πλάκα πλάκα, θα πάρουμε και την Πόλη στο τέλος και θα κλείσουμε την ΤΟΥΟΤΑ... τά λεγε κι ο Παήσιος...
-
Σιγά μη την κλείσουμε την Toyota. Θα βρούμε τα εργοστάσια στην Τουρκία έτοιμα και θα τα σνομπάρουμε κιόλας? Όλοι οι Έλληνες θα αγοράζουμε Toyota και Fiat.
Εγώ πάντως θα πάρω Fiat... -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά σας λέει ο κομισαριος;;;
ΧαχαχαΕμ εγώ τα έλεγα ποιο πάνω.
Έπιασες και εσύ την βόμβα. Έκατσες και έγραψες άποψη και αμέσως φουλ επίθεση.Έγινες και μισάνθρωπος. Πιθανά να ακολουθήσουν χαρακτηρισμοί για τους γονείς σου, τα παιδιά σου κλπ...κλπ... Αμ πως...
υ.γ. κάθεστε και απαντάτε μερικά μέλη στις ερωτήσεις-παγίδες και βρίσκεστε απολογούμενοι. Ενώ κανένας από δαύτους δεν εκφράζει την δική άποψη. Ερωτήματα αόριστα και όποιος πέσει στην παγίδα. Μου φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει την εποχή των υπογείων του Μαξίμου 2015-2019.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έπιασες και εσύ την βόμβα. Έκατσες και έγραψες άποψη και αμέσως φουλ επίθεση.Έγινες και μισάνθρωπος. Πιθανά να ακολουθήσουν χαρακτηρισμοί για τους γονείς σου, τα παιδιά σου κλπ...κλπ... Αμ πως...
υ.γ. κάθεστε και απαντάτε μερικά μέλη στις ερωτήσεις-παγίδες και βρίσκεστε απολογούμενοι. Ενώ κανένας από δαύτους δεν εκφράζει την δική άποψη. Ερωτήματα αόριστα και όποιος πέσει στην παγίδα. Μου φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει την εποχή των υπογείων του Μαξίμου 2015-2019.
Σιγά μην τρέξουν να πετάξουν και τρικακια έξω από το σπίτι του.
-
Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα ακραίο σενάριο ιδιαίτερα πιθανό. Όποιος χάσει, ή εμείς ή η Τουρκία θα χάσει από δική του ανικανότητα, δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο ικανή να επιβάλει κάτι τέτοιο.Ο διαμελισμός της Τουρκίας σε ας πούμε π.χ. 3 κράτη θα δημιουργήσει σοβαρότερες αναταράξεις,επιπλέον ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές και καθόλου ελεγχόμενες. Επίσης δε νομίζω ότι οι ΗΠΑ για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Πιο παγκοσμίως "ανώδυνο" είναι το σενάριο ενσωμάτωσης ενός μικρού κρατιδίου. Οι ασιάτες -οι Τούρκοι/Οθωμανοί στην ουσία- ιστορικά πάντα μέχρι εκεί φτάνουν, 400 χρόνια δεν μπόρεσαν να επεκταθούν περισσότερο,μετά ξεκόβονται πολύ από τη βάση τους.
Για το τελευταίο συμφωνώ ότι εφ'όσον δεν εμπλακούν τρίτοι ο καθένας θα χάσει από τα λάθη του. Αλλά εμείς ενώ θα έπρεπε με τέτοιο γείτονα να είμαστε Ισραήλ στην στρατιωτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση -για εμάς τους εφέδρους μιλάω,δεν γνωρίζω για τους μόνιμους- είμαστε λες και συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο.Προσωπικά, έχοντας απολυθεί πριν από σχεδόν 22 χρόνια δεν έχω ξαναπιάσει όπλο,ούτε με ξαναφώναξαν έστω μια φορά για κάποιου είδους μετεκπαίδευση στα όπλα,ούτε καν για το υγειονομικό.. Επιπλέον οι απέναντι στην ενδοχώρα της Τουρκίας έχουν μάθει να ζουν με ένα κουβά τσάι,μισή φραντζόλα ψωμί για μια βδομάδα κι εμείς ούτε καν σαν τους Ουκρανούς.. Συν ότι είναι 8πλασιοι πληθυσμιακά και στον πόλεμο εκτός από τα άρματα και τον εξοπλισμό χρειάζονται και χέρια και πόδια για να τα χειριστούν και να καταλάβουν θέσεις ή να αποκρούσουν επιθέσεις...
-
Προσπαθώ να καταλάβω εδώ και 100 ποστ ποιο είναι το πρόβλημα.
Αν νομίζετε ότι θα γίνει ΑΜΕΣΑ πόλεμος με την Τουρκία, θα περιμένετε για πολλές δεκαετίες.
Αν νομίζετε ότι θέλουν να μας "ισλαμοποιήσουν", βλέπετε εφιάλτες. Ποιος θέλει αλήθεια κάτι τέτοιο και γιατί; -
Σιγά μη την κλείσουμε την Toyota. Θα βρούμε τα εργοστάσια στην Τουρκία έτοιμα και θα τα σνομπάρουμε κιόλας? Όλοι οι Έλληνες θα αγοράζουμε Toyota και Fiat.
Εγώ πάντως θα πάρω Fiat...Και εγώ, ένα tipo
taείναι η giulia του φτωχού -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν νομίζετε ότι θα γίνει ΑΜΕΣΑ πόλεμος με την Τουρκία, θα περιμένετε για πολλές δεκαετίες.
Αν νομίζετε ότι θέλουν να μας "ισλαμοποιήσουν", βλέπετε εφιάλτες. Ποιος θέλει αλήθεια κάτι τέτοιο και γιατί;Προφανώς δεν είσαι κάτοικος Ελλαδιστάν.
Βγες απο το μικρόκοσμο σου και δες την ισλαμοποιηση των ακριτικών νησιών. Δες το αρχαιοκάπηλο να λέει στεγνά για την αντικατάσταση του πληθυσμού και τα κομματόσκυλα να τον χειροκροτούν! Το λαθροσυριζαιο al6 άνοιξε την κερκόπορτα και δεν υπάρχει Έλληνας να την κλείσει. -
Αν νομίζετε ότι θέλουν να μας "ισλαμοποιήσουν", βλέπετε εφιάλτες. Ποιος θέλει αλήθεια κάτι τέτοιο και γιατί;Προφανώς δεν είσαι κάτοικος Ελλαδιστάν.
Βγες απο το μικρόκοσμο σου και δες την ισλαμοποιηση των ακριτικών νησιών. Δες το αρχαιοκάπηλο να λέει στεγνά για την αντικατάσταση του πληθυσμού και τα κομματόσκυλα να τον χειροκροτούν! Το λαθροσυριζαιο al6 άνοιξε την κερκόπορτα και δεν υπάρχει Έλληνας να την κλείσει.Κάτοικος Ελλάδος είμαι, όχι Ελλαδιστάν.
Αυτές τις ρητορικές τις θυμάμαι από τα Ίμια, όταν ήμουν ακόμα νεαρός Άνθλχος. Ούτε τότε έγινε πόλεμος, ούτε τώρα θα γίνει.
Συριζαίος δεν είμαι, αλλά τότε την Σημαία την είχε πάρει ο αέρας, αν θυμάσαι, ετσι είπε ο Πάγκαλος... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τέτοιες συμπράξεις έχουν περιγράφει από τον Μάλαμα με τον γνωστό στίχο αλλά και τον τίτλο του τραγουδιού που τον περιέχει.
Καληνύχτα... -
@teo-mak said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε άλλο φόρουμ, που έχω σταματήσει να γράφω από το 2018, δέχτηκα PM από μέλος που έκατσε και έψαξε να βρει που μένω και έφθασε στο σημείο να έρθει στο σπίτι μου (στο Χαλάνδρι) και με περίμενε να εμφανιστώ. Ήταν τόσο προκλητικός που μου έστειλε PM που έδινε στοιχεία της πολυκατοικίας ώστε να καταλάβω ότι δεν αστειεύεται.
Αυτά.
-
Ποιος θέλει αλήθεια κάτι τέτοιο και γιατί;
Έλα στην γαλέρα να σου δείξω ορισμένους ιθαγενείς πως ονειρεύονται την Ελλάδα του μέλλοντος.
Και για να σε προλάβω. Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε κομμουνιστές. Πιστεύουν στο θεό Χρήμα.
υ.γ. προφανώς δεν αναφέρομαι σε Ισλαμοποίηση, αλλά σε Τριτοκοσμοποίηση. Και αυτή δεν έρχεται με την κουλτούρα του Έλληνα, αλλά με άλλες κουλτούρες που ζούνε ήδη τριτοκοσμικά.
-
Κάποια στιγμή πρέπει και στην Ελλάδα να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να αποφασίσουμε τι θέλουμε και σε σχέση με τους μετανάστες. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, καθώς λόγω δουλειάς έχω συνεργαστεί με όλες τις ράτσες της υφηλίου που υπάρχουν στη χώρα.
Οι Αλβανοί εξελίχθηκαν και προσαρμόστηκαν. Οι βαλκάνιοι μιά χαρά. Οι ανατολικοί μια χαρά επίσης με εξαίρεση κάτι Γεωργιανούς κλπ. Εδικά κάτι Πολωνοί και Ρουμάνοι πραγματικά κεντάνε οι άνθρωποι.
Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ δεν μπορούν οι άνθρωποι. Είναι μαθημένοι αλλιώς. Μπορεί να αξιοποιηθούν σε χωράφια κλπ, δεν ξέρω αλλά μέχρι εκεί.
Ξέρω θ' αρχίσουν τώρα οι διάφοροι θαυμαστές του Ιάσονα να μιλάνε για ρατσισμό κλπ, αλλά αυτή είναι μια ρεαλιστική περιγραφή της πραγματικότητας.
Άρα ακόμα και η αποδοχή των μεταναστών για λόγους υπογεννητικότητας ή ανάγκης εργατικών χεριών πρέπει να γίνει ελεγχόμενα, με βάση τις ανάγκες της χώρας. Χωρίς φοβίες για ισλαμοποίηση ή οτιδήποτε άλλο. Νοικοκυρεμένα, με βάση το τι χρειαζόμαστε και το τι μπορούν να προσφέρουν οι άνθρωποι αυτοί. -
Σε άλλο φόρουμ, που έχω σταματήσει να γράφω από το 2018, δέχτηκα PM από μέλος που έκατσε και έψαξε να βρει που μένω και έφθασε στο σημείο να έρθει στο σπίτι μου (στο Χαλάνδρι) και με περίμενε να εμφανιστώ. Ήταν τόσο προκλητικός που μου έστειλε PM που έδινε στοιχεία της πολυκατοικίας ώστε να καταλάβω ότι δεν αστειεύεται.
Αυτά.
Καταγγελία στην Αστυνομία. Βλαμμένοι ρε γμτ...
-
Εσύ κάποιο μέσο έχεις για να μπορείς να κάνεις quote.....τα ίδια έγραφα και εγώ και μου έβγαζε μύνημα forbidden.
Στον φίλο στορμ,να πω ότι βλαμμενους θα βρεις παντού. -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Mόνο που bbc, guardian, dw, εξυπηρετούν πρώτα τα ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και όχι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...
Επίσης επειδή έχει κουράσει η σπέκουλα, μπορείτε να μας πείτε, αν θέλετε να τους αφήνουμε όλους να περνάνε και να έλθουν εδώ ?
Παρακαλώ ένα ναι ή ένα όχι, γιατί κούρασε η ενασχόληση με τον τύπο αυτό.
Το ερώτημα πρέπει να είναι " θέλετε να τους σώζουμε και να δούμε αν δικαιούνται νόμιμου ασύλου ή να τους αφήνουμε να σκυλοπνιγουν στη θάλασσα"
Σαφέστατα και δεν είναι αυτό το ερώτημα.
Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να προστατεύουμε τα σύνορα μας ή όχι.
Γιατί οι βάρκες έρχονται με την συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής, που αυτό από μόνο του είναι υβριδικός πόλεμος και επειδή αυτοί φέρνουν εκεί, όπως υπάρχουν επίσημες καταγγελίες γραμμένες εδώ και χρόνια στα διεθνή μμε, ότι τους φέρνουν τζάμπα από την Αφρική και την Ασία στο αεροδρόμιο της Πόλης και μετά τους προωθούν στα σύνορα μας.
Προφανώς το τζάμπα θα είναι σχετικό, αφού οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν πει πόσα έδωσαν.
Επίσης υπάρχει ολόκληρο δίκτυο για το που θα πάνε, που υπάρχουν μπλόκα, ένα ολόκληρο δίκτυο, το οποίο προφανώς πληρώνεται από κάπου και σίγουρα η Τουρκία έχει πρόσβαση σε αυτό για πληροφόρηση.
Αρα εδώ έχουμε το πρώτο ψέμα του προδοτάκου...
Λέει ότι έρχονται ανεξάρτητα...
Ναι κουβαλάνε τις βάρκες στην πλάτη, από την Αφρική και την Ασία και έχει ο καθένας την δική του και δεν είναι 30-40 μαζί .
Αλλά το ανεξάρτητα έχει άλλη σημασία στα προδοτικά λεγόμενα και στην γλώσσα των προδοτών.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα ερωτήματα όπου οι πιθανές απαντήσεις είναι 2 (ναι ή όχι) θα απαντήσω με ένα ερώτημα όπου οι πιθανές απαντήσεις είναι 3.000.000 όπως εκτιμήθηκε παραπάνω.
Πόσους ανθρώπους πρέπει να στείλουμε στον πάτο της θάλασσας για να παραδειγματιστουν οι υπόλοιποι και να μην θέλουν να περάσουν Ευρώπη;Κανέναν.
Αρκεί να γίνουμε τουρκική επαρχία κάτι το οποίο είναι προαποφασισμένο εδώ και πολλές δεκαετίες.Έχεις ξαναγράψει κάτι παρόμοιο , δεν είμαι σίγουρος αν τρολαρεις η όχι αλλά τα τελευταία γεγονότα με προβληματίζουν έντονα.
Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με επίσημη ομιλία στο Κογκρέσο που δυναμίτισε τις οποίες σχέσεις με την Τουρκία , υπόσχεση για F35 , έντονες διαμαρτυρίες από Τουρκία αλλά επίσημη ανακοίνωση ΗΠΑ "βρείτε τα μεταξύ σας"
Μερικός αφοπλισμός των νησιών σε timing έντονης κρίσης με τους Τούρκους με την δωρεά - ανταλλαγή στην Ουκρανία χωρίς να ακουστεί κιχ περιέργως από τους υπερπατριωτες .
Πολύ υψηλή πιθανότητα ενός πολύ θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους να μπουκαρουν και εμείς να αντιδρούμε αποφασιστικά με επικρατέστερο σενάριο την διαμεσολάβηση των μεγάλων και εμάς να καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το οποίο ουσιαστικά είναι νίκη των Τούρκων.
Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να έχουν προβλεφθεί - αποφασισθεί για ποιο λόγο ίσως;
Την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου τελικά ως εναλλακτική στην ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη ή ακόμη απλούστερα ως ένας μεγάλος μοχλός πίεσης των ΗΠΑ προς τη Ρωσία στα πλαίσια της στρατηγικής τους εναντίον τούς;
Ίσως να είναι λίγο υπερβολικές αυτές οι υποθέσεις αλλά ποιος φανταζόταν αυτό που συνέβη με την Ουκρανία , ίσως αυτό το σενάριο να είναι η επόμενη πράξη στο θέατρο που έχει ανέβει με τίτλο Γ'ΠΠ.Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε σε πολλά, αυτά που γράφεις εδώ έχουν λογική και συνάδουν με πολλά γεγονότα.
-
Επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Οικονομικοί μετανάστες και μόνο υπάρχουν.Στην Συρία αφού έγινε ο χαμός, χάθηκαν κάποια εκατομμύρια άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί κατσαπλιάδες και υπερδυνάμεις και μικρότερες δυνάμεις βρήκαν νέα ισορροπία...
Κάτι ανάλογο στην Λιβύη.
Αρα τι είμαστε εμείς , ο σκουπιδοτενεκές των ψυχών των ταλαίπωρων που εμπλέκουν μεγάλοι και μικροί , τοπικοί και διεθνείς κατσαπλιάδες ?
Και τα δικά μας συμφέροντα δεν υπάρχουν ?
Γιατί όπως ξέρουμε αν μας την πέσουν οι γείτονες, αυτοί θα ακούν οικείες κραυγές από αυτούς, οπότε μάλλον θα έχουμε θέμα.
Επίσης το γεγονός ότι είμαστε χώρα μεταναστών, είναι αλήθεια, αλλά σε ποσοστό πάνω από 95 % δεν πηγαίναμε μόνοι μας.
Μας καλούσαν γιατί ήθελαν εργατικά χέρια και πηγαίναμε έχοντας στα χέρια, ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες και συντεταγμένα.
Σήμερα μας έρχονται ακάλεστοι, χωρίς χαρτιά, χωρίς να ξέρουμε ποιοί είναι και χωρίς να ξέρουμε τι θα τους κάνουμε.
Επίσης δεν ήταν πρόσφυγες άλλου κράτους αυτοί που ήλθαν εδώ. Οι ίδιοι είμαστε που χάσαμε τον πόλεμο.
Δηλαδή αν μας πάρουν την Λέσβο οι Τούρκοι και οι κάτοικοι περάσουν στην Χίο, θα είναι το ίδιο με τους Σύρους πρόσφυγες που πέρασαν 3000 χλμ για να έλθουν στα σύνορα μας ?
Μην ποδοσφαιροποιούμε την συζήτηση σε επίπεδο ποδοσφαιρικών θυρών.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα ερωτήματα όπου οι πιθανές απαντήσεις είναι 2 (ναι ή όχι) θα απαντήσω με ένα ερώτημα όπου οι πιθανές απαντήσεις είναι 3.000.000 όπως εκτιμήθηκε παραπάνω.
Πόσους ανθρώπους πρέπει να στείλουμε στον πάτο της θάλασσας για να παραδειγματιστουν οι υπόλοιποι και να μην θέλουν να περάσουν Ευρώπη;Κανέναν.
Αρκεί να γίνουμε τουρκική επαρχία κάτι το οποίο είναι προαποφασισμένο εδώ και πολλές δεκαετίες.Έχεις ξαναγράψει κάτι παρόμοιο , δεν είμαι σίγουρος αν τρολαρεις η όχι αλλά τα τελευταία γεγονότα με προβληματίζουν έντονα.
Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με επίσημη ομιλία στο Κογκρέσο που δυναμίτισε τις οποίες σχέσεις με την Τουρκία , υπόσχεση για F35 , έντονες διαμαρτυρίες από Τουρκία αλλά επίσημη ανακοίνωση ΗΠΑ "βρείτε τα μεταξύ σας"
Μερικός αφοπλισμός των νησιών σε timing έντονης κρίσης με τους Τούρκους με την δωρεά - ανταλλαγή στην Ουκρανία χωρίς να ακουστεί κιχ περιέργως από τους υπερπατριωτες .
Πολύ υψηλή πιθανότητα ενός πολύ θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους να μπουκαρουν και εμείς να αντιδρούμε αποφασιστικά με επικρατέστερο σενάριο την διαμεσολάβηση των μεγάλων και εμάς να καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το οποίο ουσιαστικά είναι νίκη των Τούρκων.
Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να έχουν προβλεφθεί - αποφασισθεί για ποιο λόγο ίσως;
Την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου τελικά ως εναλλακτική στην ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη ή ακόμη απλούστερα ως ένας μεγάλος μοχλός πίεσης των ΗΠΑ προς τη Ρωσία στα πλαίσια της στρατηγικής τους εναντίον τούς;
Ίσως να είναι λίγο υπερβολικές αυτές οι υποθέσεις αλλά ποιος φανταζόταν αυτό που συνέβη με την Ουκρανία , ίσως αυτό το σενάριο να είναι η επόμενη πράξη στο θέατρο που έχει ανέβει με τίτλο Γ'ΠΠ.Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε σε πολλά, αυτά που γράφεις εδώ έχουν λογική και συνάδουν με πολλά γεγονότα.
Εγώ cruiser , το έχω ξαναγράψει αυτό , διαβάζω με προσοχή πάντα τα γραφόμενα σου λόγω των ιστορικών γνώσεων σου και των εμπειριών σου και συμφωνώ σε πάρα πολλά μαζί σου ασχέτως ιδεολογίας.
Πραγματικά μόνο να μαθαίνω έχω από κάθε σου ποστ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2