-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά, κόψτε λίγο το αυτομαστίγωμα...
Ο τουρισμός είναι βασική πηγή πλούτου για πολλές χώρες. Ακόμη και για τις πιο πλούσιες. Ακόμη και για την γειτονική Τουρκία.Επειδή η Τουρκία είναι το σύνηθες μέτρο, η σύγκριση των εξαγωγων μας ανά κάτοικο μας τοποθετεί σε ψηλότερη ουσιαστικά θέση...
Επίσης, περί της γενικότερης κατάστασης η στατιστική λέει άλλα
https://www.ot.gr/2022/02/02/oikonomia/ayksisi-tou-diathesimou-eisodimatos-ton-noikokyrion-sto-9mino/Να δούμε βέβαια τι θα λέει και του χρόνου τέτοια εποχή...
Στα άρθρα που αναφέρεις @fiverg η σύγκριση γίνεται με το καταστροφικό σε επίπεδο πολέμου σχεδόν 2020.
Και η αύξηση των εισαγωγών υπερκαλύφθηκε υπέρ διπλάσια από τις εισαγωγές με αύξηση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου +79% , απελπιστικά νούμερα δηλαδή για την οικονομία.
Το ίδιο και στο άρθρο της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος εκτός από την σύγκριση με το 2020 οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστο στις επιδοτήσεις του κορονωιου και στη μείωση των φόρων κυρίως λόγω πολύ κακών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων το 2020 με αποτέλεσμα την διόγκωση του ελλείμματος του δημοσιονομικού τομέα το οποίο είναι επίσης και το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε ως συμπέρασμα από το άρθρο.
Δική μου παρατήρηση πως αν γίνει αναγωγή σε πραγματικές τιμές δεν έχει και καμία αξία έστω σαν είδηση αυτή η ονομαστική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε σύγκριση με το 2020.
Δική μου παρατήρηση 2 , πως ο συνδιασμός ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου και δημοσιονομικού ελλείμματος με το χρέος να βρίσκεται σε τεράστιο ποσοστό αποτελεί εκρηκτικό μίγμα για #erxetai megali pizza
(Άσε τι λένε τώρα οι Γερμανοί πολιτικάντηδες , όταν θα έρθει η νέα ώρα για το λογαριασμό θα γίνουν πάλι λουηδες)
Το θέμα τώρα στα πολιτικά είναι θα τα παίξει όλα για όλα ο Κούλη σε προεκλογικές παροχές ή θα αφήσει τη βόμβα να σκάσει στον επόμενο αλά Σαμαράς;
Το θέμα τώρα στα της κοινωνίας μας είναι πόσο ακόμη θα αντέξουμε αυτή την παρατεταμένη οικονομική κρίση και έλλειψη προοπτικής και ευκαιριών που κλείνει σχεδόν 15 χρόνια ;
Ρε και πόλεμο να είχαμε , και πτώχευση κάπου θα είχαμε σηκώσει κεφάλι πιο νωρίς.
P.S. : εκείνοι οι κακομοίρηδες οι Άγγλοι που βγήκαν από την ευρωζώνη τι να κάνουν , πεινανε ακόμη ; με ποιες ανθρωπιστικές δράσεις επιβιώνουν; Δεν διαλύθηκαν τελικά; -
Πολιτικη και ηθικη, εννοιες ασυμβατες. Μονο τα θυματα και οσοι δεν ειναι τα θυματα, μπορουν να το αρνουνται. Τεσπα ας μη γινω αιτια να ερθει αδιεξοδο σε μια τοσο πολιτιζμενη πολιτικη συζητηση. Αμισθι ο Παππας. Πολυ ευχαριστο! Προσεφερε δηλαδη πολυτιμες υπηρεσιες δωρεαν. Ελπιζω να απεδωσαν.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολιτικη και ηθικη, εννοιες ασυμβατες. Μονο τα θυματα και οσοι δεν ειναι τα θυματα, μπορουν να το αρνουνται. Τεσπα ας μη γινω αιτια να ερθει αδιεξοδο σε μια τοσο πολιτιζμενη πολιτικη συζητηση. Αμισθι ο Παππας. Πολυ ευχαριστο! Προσεφερε δηλαδη πολυτιμες υπηρεσιες δωρεαν. Ελπιζω να απεδωσαν.
Ανούσιοι και δυσαναλογοι συμψηφισμοί, αστήρικτες και τραβηγμένες υποθέσεις βρε αγαπητέ Duster μου!
Ποιος Παππάς και ποιος ΟΑΣΘ και αν έχει αδιευκρίνιστα , εδώ έχουμε αλλά τεράστια σκάνδαλα , υποθέσεις στη δικαιοσύνη, απροκάλυπτες δουλίτσες και μάσα παντού , και πας τώρα και μασάς σανό 4ης διαλογής από τα υπόγεια του Μαξίμου .
Να μου πεις για τις γελοιοτητες και πως θα τις εξηγήσει δικαστικά για τον υιό Παππά το δεξί χέρι του Τσίπρα με τον άλλο δεν θυμαμαι τώρα πως τον λένε που έβαλε μπροστά να αγοράσει κανάλι με εγγύηση κάτι βοσκοτόπια , να σου πω εντάξει. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@Lap: ολα ειναι σχετικά. Στο Λονδίνο π.χ. όταν έμενα, κανείς όταν ξεκίναγε να εργάζεται (άρα βασικό μισθό) δεν μπορούσε να μείνει μόνος του. Όλοι νοίκιαζαν δωμάτιο σε οικογένεια ή έμεναν 3-4-5 μαζί και είχαν από 1 δωμάτιο. Εγώ το 2000 έπαιρνα 900.000δρχ στην Αγγλία και πλήρωνα 400.000 δρχ. ενοίκιο για να μένω σε μέτρια περιοχή, πολύ έξω από το Λονδίνο (σαν να λέμε Κορωπί στην Αττική) για να μένω μόνος μου σε 40τμ.
Και στην Αθήνα μια χαρά βρίσκεις με λίγα χρήματα, αρκεί να μην σε πειράζει η μετακίνηση. Παιανία έχει με €250/μήνα μονοκατοικία 50τμ με κήπο και απόλα. Ο κουμπάρος μου €450 πληρώνει στον Διόνυση 85τμ ισόγειο (διπλοκατοικία είναι) με 300τμ κήπο και καλλιεργεί και τα ζαρζαβατικά του. Εμείς όμως θέλουμε και κέντρο να μένουμε και σε καλή περιοχή και δίπλα στην δουλειά και δίπλα στους γονείς....εεε δεν γίνονται όλα!! Πήγαινε Κορωπί να δείς, έχει αρκετά χαμηλά ενοίκια.
Εγώ κοιτάζω όλα τα σπίτια και τις περιπτώσεις. Όλοι οι άλλοι ομως, και μιλώ εκ μερους αυτών στο φόρουμ, δεν θέλουν ούτε αυτοκίνητο να έχουν διότι δεν μπορούν να το συντηρούν. Όλοι ψάχνουν αν όχι κέντρο Αθήνας σε διπλανους δήμους για να βρίσκονται δίπλα σε περιοχές του μετρό και στα άλλα ΜΜΜ. Εκεί λοιπόν υπάρχει τρελή αύξηση των ενοικίων
Να συμφωνήσω πως ως νέος 20-25αρης σε μεταπτυχιακό ίσως συγκατοικεις κτλ.
Μετά όμως όταν περνάς τα 30 αλλάζει η υπόθεση. Εκεί δεν γίνεται, οι περισσότεροι στα 30 αποκτούν παραξενιές, θέλουν τον χώρο τους. Και είναι κάτι το φυσιολογικό. Επίσης δεν έχουν όλοι την τύχη να βρουν σωστούς συγκατοίκους ή να έχουν σταθερές ερωτικές σχέσεις και να μοιράζονται τα πάντα.
Σε έναν τέτοιο νέο του μένουν από 250 έως 300 ευρώ το μήνα ανάλογα το κελεπουρι που θα βρει.Θεωρείτε ότι ένας 30αρης μπορεί να ζει με τα υπόλοιπα 250 ευρώ για να πληρώσει , θέρμανση, νερό, ρεύμα ,ίντερνετ, φαγητό, κοινόχρηστα, μεταφορικά;
Τεσπά, το αφήνω το θέμα γιατί είμαι εκτός θέματος.
-
Οι Άγγλοι πότε ήταν στην ευρωζώνη (δηλ. να έχουν νόμισμα ευρώ) και λέτε ότι βγήκαν;
Και το ξανάλεμε: δεν υφιστάται σύγκριση οποιουδήποτε ευρωπαϊκού κράτους με την αστειότητα που ονομάζεται ελληνικό κράτος και έλληνες πολίτες.
Αλλιώς,-μια κι είμαστε σε αυτοκινητιστικό forum- να ξεκινησουμε συγκρίσεις μεταχ. yugo 30ετιας (άντε,panda) με νέα bmw 535i -
Για τον Καλογριτσα λες και την εμπλοκη με τον υιο Παππα.
-
Μια και μιλατε για ακριβεια, πως το πε αυτος ο ογκολιθος απο τα Γιαννενα? Ανεβασε την πολιτικη σε αλλο επιπεδο. Στρατοσφαιρα χτυπησε το μισος και η χυδαιοτητα. Τον ακουσα το πρωι να δινει και συνεντευξη στον Αλφα ρεντιο.
Στο τελος προσθεσε πως η συζυγος του ειναι ΝΔ και παλια υποψηφια με τον πιτσαδορο.
Τιμουλες μονο δεν μας εδωσε... -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά ρε παιδιά, απορώ με τον πολιτικό φανατισμό κάποιων. Αφού έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες ότι πάνω-κάτω όσοι κυβερνάνε τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, τις ίδιες λύσεις δίνουν, τα ίδια πράγματα κάνουν. Το πλαίσιο που κινούνται οι πολιτικοί είναι δεδομένο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, χρέος, περιορισμένοι πόροι κλπ.
Δεν πάει ακριβώς έτσι. Και δεν πάει έτσι γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που εξασκείται μία εξουσία.
π.χ. αν μία κυβέρνηση θέλει να βάλει στο ταμείο 100euro, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
Εμένα δεν μου αρέσει η άποψη: "όσοι εργάζονται και βγάζουν κάποια χρήματα είναι πλούσιοι άρα θα τους τα πάρω για να δώσω επιδόματα και να μοιράσω φράγκα με πλάγιους τρόπους σε διαφόρους αργόσχολους και ξύστες ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κουλτούρα κυβέρνησε. Και υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να ξαναγίνει κυβέρνηση για να επωφεληθούν από αυτές τις πρακτικές.
Αν είναι να δουλεύω σαν τον μακάκα για να μου παίρνει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει δήθεν "κοινωνική πολιτική" ευχαριστώ εγώ δεν θα πάρω.
Επί Μητσοτάκη πολλά άλλαξαν, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.
Σύμφωνοι και καθένας έχει τα δικά του αντίστοιχα επιχειρήματα. Ένας άνεργος π.χ. μπορεί να πει θα ψηφίσω Τσίπρα, γιατί έπαιρνα μεγαλύτερα επιδόματα (δεν ξέρω αν ισχύει, για παράδειγμα το λέω).
Άρα ο καθένας ψηφίζει κατά κύριο λόγο με βάση το προσωπικό του συμφέρον και αυτό είναι και σεβαστό και λογικό. Και τα κόμματα αυτό θέλουν, μαγαζιά είναι και απευθύνονται σε κάποιους πελάτες με την πολιτική τους, εκπροσωπούν τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών ομάδων.Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το φανατισμό και τις επιθέσεις εναντίον των αντίπαλων κομμάτων ή των ψηφοφόρων τους. Θέλεις κύριε να ψηφίσεις ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ? Δικαίωμά σου είναι κι αν το βλέπεις και καθαρά συμφεροντολογικά είναι και πιο λογικό και πιο ξεκάθαρο. Δε σημαίνει όμως ότι εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο και μπορείς να τον βρίζεις, να τον κατηγορείς, να τον λοιδορείς ή ότι άλλο φαντάζεσαι. Σαν τους χούλιγκαν των ομάδων...
Δίκιο έχεις.
Πάντως φανατισμός δεν υπάρχει και ιδιαίτερος έξω στην κοινωνία. Δεν ξέρω αν φταίει η πανδημία, αλλά ο σαματάς που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έχει ελαττωθεί πολύ. Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν υπάρχει συστημικό κόμμα που να προκαλέσει σαματά και κύμα οργής.Ξέρω ανθρώπους, γνωστούς, συναδέλφους που κατέβαιναν σε πορείες, συγκεντρώσεις, απεργίες κλπ...
Όχι μόνο έχουν σταματήσει αλλά έχουν αναθεωρήσει και πλέον αδιαφορούν.Ακόμη και άσχημα γεγονότα που μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά περνάνε και γρήγορα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. π.χ. Πόσες μέρες πέρασαν από τον χιονιά στην Αττική και τα γεγονότα στην Αττική Οδό, στους δρόμους κλπ....; Ελάχιστες. Ποιος ασχολείται; Εγώ δεν βλέπω κανέναν να ασχολείται πουθενά. Και δεν εννοώ τα ΜΜΕ. Η κοινωνία δηλ. οι πολίτες τα άφησαν πίσω τους τα γεγονότα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες.
-
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια και μιλατε για ακριβεια, πως το πε αυτος ο ογκολιθος απο τα Γιαννενα? Ανεβασε την πολιτικη σε αλλο επιπεδο. Στρατοσφαιρα χτυπησε το μισος και η χυδαιοτητα. Τον ακουσα το πρωι να δινει και συνεντευξη στον Αλφα ρεντιο.
Στο τελος προσθεσε πως η συζυγος του ειναι ΝΔ και παλια υποψηφια με τον πιτσαδορο.
Τιμουλες μονο δεν μας εδωσε...Ποιον λες;
-
Αλλά ρε παιδιά, απορώ με τον πολιτικό φανατισμό κάποιων. Αφού έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες ότι πάνω-κάτω όσοι κυβερνάνε τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, τις ίδιες λύσεις δίνουν, τα ίδια πράγματα κάνουν. Το πλαίσιο που κινούνται οι πολιτικοί είναι δεδομένο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, χρέος, περιορισμένοι πόροι κλπ.
Δεν πάει ακριβώς έτσι. Και δεν πάει έτσι γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που εξασκείται μία εξουσία.
π.χ. αν μία κυβέρνηση θέλει να βάλει στο ταμείο 100euro, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
Εμένα δεν μου αρέσει η άποψη: "όσοι εργάζονται και βγάζουν κάποια χρήματα είναι πλούσιοι άρα θα τους τα πάρω για να δώσω επιδόματα και να μοιράσω φράγκα με πλάγιους τρόπους σε διαφόρους αργόσχολους και ξύστες ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κουλτούρα κυβέρνησε. Και υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να ξαναγίνει κυβέρνηση για να επωφεληθούν από αυτές τις πρακτικές.
Αν είναι να δουλεύω σαν τον μακάκα για να μου παίρνει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει δήθεν "κοινωνική πολιτική" ευχαριστώ εγώ δεν θα πάρω.
Σύμφωνοι και καθένας έχει τα δικά του αντίστοιχα επιχειρήματα. Ένας άνεργος π.χ. μπορεί να πει θα ψηφίσω Τσίπρα, γιατί έπαιρνα μεγαλύτερα επιδόματα (δεν ξέρω αν ισχύει, για παράδειγμα το λέω).
Άρα ο καθένας ψηφίζει κατά κύριο λόγο με βάση το προσωπικό του συμφέρον και αυτό είναι και σεβαστό και λογικό. Και τα κόμματα αυτό θέλουν, μαγαζιά είναι και απευθύνονται σε κάποιους πελάτες με την πολιτική τους, εκπροσωπούν τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών ομάδων.Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το φανατισμό και τις επιθέσεις εναντίον των αντίπαλων κομμάτων ή των ψηφοφόρων τους. Θέλεις κύριε να ψηφίσεις ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ? Δικαίωμά σου είναι κι αν το βλέπεις και καθαρά συμφεροντολογικά είναι και πιο λογικό και πιο ξεκάθαρο. Δε σημαίνει όμως ότι εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο και μπορείς να τον βρίζεις, να τον κατηγορείς, να τον λοιδορείς ή ότι άλλο φαντάζεσαι. Σαν τους χούλιγκαν των ομάδων...
Δίκιο έχεις.
Πάντως φανατισμός δεν υπάρχει και ιδιαίτερος έξω στην κοινωνία. Δεν ξέρω αν φταίει η πανδημία, αλλά ο σαματάς που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έχει ελαττωθεί πολύ. Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν υπάρχει συστημικό κόμμα που να προκαλέσει σαματά και κύμα οργής.Ξέρω ανθρώπους, γνωστούς, συναδέλφους που κατέβαιναν σε πορείες, συγκεντρώσεις, απεργίες κλπ...
Όχι μόνο έχουν σταματήσει αλλά έχουν αναθεωρήσει και πλέον αδιαφορούν.Ακόμη και άσχημα γεγονότα που μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά περνάνε και γρήγορα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. π.χ. Πόσες μέρες πέρασαν από τον χιονιά στην Αττική και τα γεγονότα στην Αττική Οδό, στους δρόμους κλπ....; Ελάχιστες. Ποιος ασχολείται; Εγώ δεν βλέπω κανέναν να ασχολείται πουθενά. Και δεν εννοώ τα ΜΜΕ. Η κοινωνία δηλ. οι πολίτες τα άφησαν πίσω τους τα γεγονότα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες.
Καλά έκανε και άφησε πίσω του το συμβάν ο κόσμος. Κι εγώ τράβηξα απίστευτη ταλαιπωρία και προσωπική και οικονομική. Δεν το ξεχνάω όμως, αλλά ούτε θέλω να πετάξουμε κάποιον στη Ρωμαική αρένα να τον φάνε τα λιοντάρια για να ικανοποιηθώ.
Σε λίγους μήνες λογικά θα έχουμε εκλογές. Θα περιμένω μεταξύ άλλων αν και τι θα πουν τα κόμματα για το πως θα αντιμετωπιστούν καλύτερα τέτοιες καταστάσεις και θα αποφασίσω για την ψήφο μου. Αυτή είναι η εξουσία μου στη Δημοκρατία.
Ξέρω, ξέρω θα περιμένω πολύ.... -
Tατσης Αγης
-
Δίκιο έχεις.
Το σωστό αντιμνημονιακό μέτωπο αλώθηκε από την ΧΑ που γι'αυτό το λόγο την έφεραν στο προσκήνιο και έπειτα
τα ξεφτυλισε όλα ο Τσίπρας βρε Storm,
με το πιο σκληρό μνημόνιο από πλευράς φορολογίας,αυτή ήταν η δουλειά του, θα μπορούσε δεξιό κόμμα να περάσει αυτή την απίστευτη φοροκαταιγιδα και το αξέχαστο νόμο κατρουγκαλου για τις εισφορές;
Θα είχε καεί το σύμπαν.
Ο κόσμος ένιωσε προδομένος και ηττημένος , δεν έχει κουράγιο να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από τα προς το ζην. -
Καλύτερα να μην γράψω την άποψή μου μέρα που είναι.
-
Λαπ τα μικρά σπίτια , γκαρσονιέρες , δυάρια , είναι ακριβά στο ενοίκιο, γιατί φτιάχτηκαν λίγα και πριν πολλά χρόνια και μόνο στο κέντρο.
-
-
Μια χαρα βελτιωση λοιπον.
-
Επιτέλους και ένα μέτρο για τους έχοντες. Όλο τη πλέμπα έφτιαχνε ο Μιζοτακης!
-
Οι έχοντες δεν είναι μλκς να έχουν ακίνητα στην ξυστοχώρα.
Τα έχουν στις Ελβετίες και αν έχουν και καμία βίλλα εδώ, την έχουν σε εταιρεία που εκπίπτει τον ΕΝΦΙΑ από την φορολογία.Απλοί νοικοκυραίοι είναι τα θύματα του ΕΝΦΙΑ που όλη αυτή συμμορία των πολιτικών τους κλέβει για να στηρίζει τα πελατάκια...
-
Θεωρητικά καλή η μείωση.
Να δω όμως που θα βρούνε τα 353 εκατομμύρια που χάνει από την μείωση.
Το κράτος πεινάει. Κάτι πρέπει να τρώει. Και τρώει και πολύ.
Όταν μειώνεις έσοδα κάπως πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα. Και δεν βλέπω να περιορίζεται κάποιο έξοδο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2