-
Δεν το λεω εγω. Ανοητευεις παλι! Ειναι παλαιο μοτο της Δεξιας ειπα. Αντε πια που δε μπορεις να μη παραφρασεις ουτε την καλημερα που θα πω. Τοσο αντρικια ξερεις να μιλας φτηνε οπαδε.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντιστοιχη κατάσταση με τα κολλεγια/δημόσια πανεπιστήμια. ΠλΕρωνω, είμαι ίσος. Ώπα ρε, με αντίστοιχες "ευκολίες";
Για τα Αγγλικά 1000 δίκια. Αλλά για αυτό όχι, υπάρχουν Κολλέγια που είναι κατά πολύ ανώτερα των Ελληνικών πανεπιστημίων και κάνουν βιβλία του 2021 και όχι του 1921!
-
Βρε και την δημόσια παιδεία θα υποβαθμίσουν και την δημόσια υγεία θα διαλύσουν μεθοδικα και με σύστημα ,με άλλοθι τους μπαχαλακηδες από τη μια και τις γάζες και τα βαμβάκια που κλέβουν οι υπάλληλοι από την άλλη- από κάποιον ειπώθηκε κάτι παρόμοιο δεν θυμάμαι τώρα - και ξυστες και μετακλητους θα διορίζουν αβερτα ,και τις μίζες και τις δουλίτσες θα κάνουν αυξάνοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την περιουσία τους και μετανάστες θα φέρνουν καραβιες από την Τουρκία και όλα τα κλασικα παλιά εικονογραφημένα παραμύθια της Χαλιμάς θα συνεχίσουν πουλανε στους ψήφοφορους της δεξιάς.
Είναι πολύ παλιό το παιχνίδι ρε παιδιά.
Όμως ο εχθρός είναι η αριστερά και το ΚΚΕ μην ξεχνιόμαστε.
(Βρείτε οι απέναντι ποια είναι η ανάλογη παραμυθά των αριστερών να το συζητήσουμε , δεν θα σας πω εγώ )
Όσοι έχουν - έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενεργητικό να το καταλαβω πως τρώνε την παραμυθα αμασητη , οι υπόλοιποι όμως γιατί;
Αυτό σας είπε ο Γάτος εύστοχα αν το αντιληφθηκατε.
P.S.: Μήπως τελικά @cruiser εκείνη η καριολιτσα με το σκιτσακι της είχε κάποιο δίκιο τελικά; Για σκέψου το καλύτερα. Μια χαρά δεν κάνουν τις δουλίτσες τους οι κυβερνητικοί παντού , μια χαρά ζουν και βασιλευουν οι ξυστες
μια χαρά σκατα δεν πάει η οικονομία και το επίπεδο διαβίωσης μας , και όλα αυτά από αυτούς που ήρθαν στα πράγματα όχι γιατί μόνο έπεισαν με το καταπληκτικό τους πρόγραμμα για οικονομία , παιδιά , υγεία , εξωτερική πολιτική , αλλά κυρίως γιατί καπηλευτηκαν τους νεκρούς στο Μάτι , την εισβολή των μεταναστών , τα μπαχαλα των αναρχικών στις σχολές , την ανικανότητα των αριστερών στην διαχείριση κρίσεων κλπ.
Άλλαξε τίποτα τελικά ;
Οικονομία στα τάρταρα
Ρεκόρ καμμένων στρεμμάτων δασών και περιουσιών
Στους πρώτους 10 πόντους χιόνι και σε μια ώρα κατέρρευσε εντελώς η πρωτεύουσα της χώρας μας ( το άλλο το ακούσατε χθες ; Έπεσε λέει το χιόνι μέρα και όχι νύχτα !!!! )
Ο Ερντογάν κάνει βόλτες σε αέρα και θάλασσα ανενόχλητος
κλπ κλπ κλπ
Αλλά ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τρίχες μεταξύ μας , προσέξτε μήπως ο Πηλουριτη θίξει το μεγαλείο της αμεμπτης δεξιάς παράταξης -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντιστοιχη κατάσταση με τα κολλεγια/δημόσια πανεπιστήμια. ΠλΕρωνω, είμαι ίσος. Ώπα ρε, με αντίστοιχες "ευκολίες";
Για τα Αγγλικά 1000 δίκια. Αλλά για αυτό όχι, υπάρχουν Κολλέγια που είναι κατά πολύ ανώτερα των Ελληνικών πανεπιστημίων και κάνουν βιβλία του 2021 και όχι του 1921!
Η σκόπιμη απαξίωση των πανεπιστημίων έφερε αυτό το αποτέλεσμα Φάνη, δεν είναι γιατί τα κολέγια ήταν πάντα καλύτερα και εμείς εδώ είχαμε τις αχρηστες δημόσιες σχολές.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή και που τους πιάνουν τους Νεοδημοκράτες με ένα κοπάδι γίδες στη πλάτη, τί παθαίνουν;
2 χρόνια, 5 μήνες & 1 ημέρα στη χειρότερη και μετά γίνονται ηλικιωμένοι καρδιοπαθείς σκιέρ...
Εις υγείαν τα κορόϊδα, ζήτω η Πατρίς, η Θρησκεία και η Οικογένεια, που λεει κι ο Ντάστερ...
Απ τη μία "η Αριστερά" με την Ιδεολογική Ηγεμονία στο χέρι, να την παίζει σαν του Μάστορα το μπεγλέρι, κι απ' την άλλη οι δεξιοί με το Δικαστικό Σύστημα, την Αστυνομία, τις Τράπεζες, την Εκκλησία, στη τσέπη...Εκείνον τον Λογοθέτη τον θυμάσαι; Πόση φυλακή έκανε αυτός; Τον έσκισε το σύστημα μιλάμε τον έρμο, σε χλωρό κλαρί δεν τον άφησε... Εις υγεία των κοροιδων και αυτός...
Ξέρω, ξέρω, ούτε αυτός ήταν πραγματικός αριστερός...πασοκ ητανε. πασοκ.
και μαλιστα το 2010 στην νικαια-ρεντη αυτος εκλεισε το σπιτι του υποψηφιου του κκε
η εξουσια και ειδικα του πασοκ, ε μαλλον διαφθειρει.
παντως αθωωθηκε απο τα παντα ολα και για αυτο ξαναβαλε υποψηφιος.
...το βρηκα
'Στο πενταμελές κακουργιοδικείο που έγινε από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Γενάρη του 2009 αθωώθηκε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα από όλα τα αδικήματα.' -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η σκόπιμη απαξίωση των πανεπιστημίων έφερε αυτό το αποτέλεσμα Φάνη, δεν είναι γιατί τα κολέγια ήταν πάντα καλύτερα και εμείς εδώ είχαμε τις αχρηστες δημόσιες σχολές.
100% συμφωνώ μαζί σου και ένα μέρος φταίει και η συμμετοχή των κομμάτων στα πανεπιστημια...τραγικό!!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή και που τους πιάνουν τους Νεοδημοκράτες με ένα κοπάδι γίδες στη πλάτη, τί παθαίνουν;
2 χρόνια, 5 μήνες & 1 ημέρα στη χειρότερη και μετά γίνονται ηλικιωμένοι καρδιοπαθείς σκιέρ...
Εις υγείαν τα κορόϊδα, ζήτω η Πατρίς, η Θρησκεία και η Οικογένεια, που λεει κι ο Ντάστερ...
Απ τη μία "η Αριστερά" με την Ιδεολογική Ηγεμονία στο χέρι, να την παίζει σαν του Μάστορα το μπεγλέρι, κι απ' την άλλη οι δεξιοί με το Δικαστικό Σύστημα, την Αστυνομία, τις Τράπεζες, την Εκκλησία, στη τσέπη...Εκείνον τον Λογοθέτη τον θυμάσαι; Πόση φυλακή έκανε αυτός; Τον έσκισε το σύστημα μιλάμε τον έρμο, σε χλωρό κλαρί δεν τον άφησε... Εις υγεία των κοροιδων και αυτός...
Ξέρω, ξέρω, ούτε αυτός ήταν πραγματικός αριστερός...πασοκ ητανε. πασοκ.
Τι ΠΑΣΟΚ βρε Θοδωρή;
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Στέλιος_ΛογοθέτηςΛες να μην θυμάμαι τι γίνονταν στον όμορο δήμο; Βέβαια η αναφορά μου είχε περισσότερο την έννοια ότι το κάθε λαμόγιο μπορεί να την βγάζει καθαρή ανεξαρτητως κομματικής ταμπελας διότι το οποιο συστημα λαδωνεται με χειροπιαστα λεφτακια ανεξαρτήτως της κομματικής τους προέλευσης. Και όση προστασία απολαμβάνει ένα δεξιό λαμόγιο, άλλη τόση απολαμβάνει και ένα αριστερό αν έχει να λαδωνει.
-
Φάνη μια απαξιωμενη σχολή πρώην ΤΕΙ μπορεί να ισοδυναμεί με ένα ιδιωτικο ΙΕΚ των 2500+€/έτος στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν σοβαρά δημόσια πανεπιστήμια που για να τα βγάλεις πρέπει να προσπαθήσεις.
Οι τομείς και τα παραδείγματα είναι πολλα. Μην πάμε να βγάλουμε όλα τα ιδιωτικά a priori καλύτερα από τα δημόσια.
Δεν αρνούμαι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ή και ενδεχομένως καλύτερη παροχή εκπαίδευσης αλλά θα πρέπει να την πληρώσεις αδρά. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν αν πάμε να λειτουργήσουμε "Κεραμέικα" καηκαμε αφού όλη η δουλειά γινεται για να έχουν πελατακια οι ιδιώτες. Όχι, δε γίνεται να σπουδάσουν όλοι, αλλά λόγω ειδικής βάσης εισαγωγής/περιορισμού εισακτεων/κλείσιμο τμηματων θα καταλήξουν πολλοί περισσότεροι εργάτες ενώ άξιζαν κάτι παραπάνω από εκείνους που είναι πτυχιούχοι δίχως όμως πρακτικό αντίκρισμα.Στο θέμα των κομμάτων στις σχολές είμαι απόλυτα σύμφωνος αφού δεν προσφέρουν τίποτα στην πανεπιστημιακή ζωή, αλλά φυσικα να υπάρχουν φοιτητικοί εκπρόσωποι και να έχουν λόγο για τη λειτουργία των τμημάτων δίχως κομματικό μανδύα.
(Ωχ, έπαθα Ανδρουλάκη ) -
Υπάρχουν σοβαρά δημόσια πανεπιστήμια που για να τα βγάλεις πρέπει να προσπαθήσεις.
Οι τομείς και τα παραδείγματα είναι πολλα. Μην πάμε να βγάλουμε όλα τα ιδιωτικά a priori καλύτερα από τα δημόσια.Δεν θα πω γενικά για την εκπαίδευση γιατί ειναι τεράστια κουβέντα (πολλές φορές τα Δημόσια ο γονιός τα πληρώνει πολύ πιο ακριβά από τα ιδιωτικά!!). Στο παραπάνω όμως συμφωνώ 100% μαζί σου. Δεν είπα ότι όλα τα Δημόσια είναι σκάρτα ή όλα τα ιδιωτικά καλά. Απλά λέω ότι υπάρχουν και ιδιωτικά (με πιτσοποιήσεις και ισότιμα των Αμερικάνικων) που είναι καλύτερα και από ορισμένα Δημόσια. Φυσικά υπάρχουν και μούφες ιδιωτικά.
-
Είδες άμα έχεις ηθικό πλεονέκτημα…..
-
Πάντως φέτος με την εβε, αυξήθηκαν οι φοιτητές στα δημόσια ΙΕΚ και ουχί στα κολλέγια που πολλά από αυτά είναι όντως της πλάκας.
Συνεπώς υπάρχει μια μετακίνηση φοιτητών από ανύπαρκτες δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές προς τεχνικές ειδικότητες. Αυτό κατά την άποψη μου μόνο κακό δεν είναι.
Ως προς την οποία ισοτιμία βέβαια είμαι και εγώ κάθετος. Καμία ισοτιμία δεν μπορεί να υπάρξει μεταξύ κολλεγίων και δημ πανεπιστημίων αν δεν υπάρχει σαφής και δημοσιευμένη αξιολόγηση των πρώτων. -
Και των δεύτερων θα συμπλήρωνα εγώ….
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
100% συμφωνώ μαζί σου και ένα μέρος φταίει και η συμμετοχή των κομμάτων στα πανεπιστημια...τραγικό!!
Μόνο των κομμάτων;
Ξέρεις πόσες κασέτες και σιντάκια και ... και ... και ... είχα αγοράσει εγώ στην σχολή;
Τέτοιο εμπόριο και παζάρι το ζηλεύουν ακόμη και τα πανηγύρια του 15Αύγουστου.Για να μη πω για τα "καλά" που άλλοι τα καπνίζουν, άλλοι τρυπάνε χέρια, άλλοι τα πίνουν, άλλοι τα ρουφάνε από τη μύτη.
Φυσικά περί φοιτητικών συλλόγων, αναρχικών, βαρεμένων, τρελών, μπαχαλάκιδων, παρτάκιδων κλπ... δεν χρειάζεται να γράψω κάτι. Αυτά είναι γνωστά.
Όπως και τα περί καθηγητών, κομμάτων, φακελάκια, παραμάγαζα, παρεκπαίδευση, παραοικονομία κλπ...
Εγώ είχα καθηγητές που είχαν και εταιρείες και πουλούσαν προϊόντα. Όποιος αγόραζε πέρναγε τα μαθήματα μόνο με εργασία, χωρίς εξέταση.
Τι να λέμε τώρα. Μπουρδέλα εντελώς.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι η αριστερα. δεν εχει κυβερνησει εδω. κατι παιδια εργολαβων δηλωσαν αριστεροι
τα παιδια εργολαβων δεν μπορουν να δηλώνουν αριστεροι?
-
Πάλι ανάποδα τα πιάνουμε τα πράγματα στην Ελλάδα. Μιλάμε για παιδεία, και ξεκινάμε από τα Πανεπιστήμια. Από τα σχολεία ξεκινάει και καταλήγει εκεί, κουβαλώντας τις πολυετείς σχολικές παθογένειες.
Ρε παιδιά έχουμε μπει στην Ευρωπαική Ένωση για να εξελιχθούμε και δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες χώρες δίπλα μας, έχουμε μείνει κολλημένοι στη νοοτροπία του χωριού, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική απ' την αρχή.
Ή μήπως δε θέλουμε να κοιτάξουμε γιατί δεν μας συμφέρει ή δεν το αντέχει το στομάχι μας?
Να σας πω για τη Γερμανία πολύ συνοπτικά. Μόλις τα παιδιά τελειώνουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ξαναλέω το ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ανάλογα με το βαθμό τους συνεχίζουν σε 3 διαφορετικά σχολεία. Το χαμηλό που πάνε για τέχνες. Το ψηλό που πάνε για Πανεπιστήμιο. Το μεσαίο που ανάλογα με τη μαθησιακή εξέλιξή τους μπορούν να μεταπηδήσουν αργότερα στο χαμηλό ή το ψηλό.
Το αντέχουμε Ελληναράδες μου τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα? Να γίνεται διαλογή στα παιδιά μας από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ? Ρητορική ερώτηση, την απάντηση όλοι την ξέρουμε...
Τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι δικός μας καθρέφτης, ότι αντέχουμε αυτό μας δίνουν... Κάποια στιγμή θα ωριμάσουμε κι εμείς σαν κοινωνία ή θα μας τα φέρουν όλα απ' έξω με το ζόρι. Και δε θα φταίει ούτε η δεξιά ούτε η αριστερά... -
Ετσι ακριβώς.
Και για την ακρίβεια από την ηλικία των 10 ετών.
Και αυτό ίσχυε και πριν 50 χρόνια και ισχύει και σήμερα.
Αλλά εκεί έχουν και άλλα θέματα λυμένα.
Δηλαδή ο τεχνίτης πριν 40-50 χρόνια ήταν αξιοσέβαστος και στην χώρα μας. Μετά μας ξεβλάχεψε ο κωστόπουλος και αν δεν είσαι ano rachoula manager, δεν παίζεις στο κοινωνικό σύστημα.
Αντίθετα στην Γερμανία κάθε εργαζόμενος είναι σημαντικός για την κοινωνία...
Εδώ πτυχίο και διορισμός είναι το δρομολόγιο πασοκ που ακολούθησαν και οι άλλοι.
Επειδή αναφέρθηκαν άσχετα πράγματα πάλι για την κ...ιτσα .
Η κυρία δεν ασχολήθηκε με κομματικούς . Εβρισε τους απλούς ψηφοφόρους και ως εκ τούτου , το κράξιμο θα πάει σύννεφο.
Σαν τον δήμαρχο Χαλανδρίου.
Την Τρίτη κάτι πήγε να πει , έφαγε το ανάλογο κράξιμο, μετά έπραξε σοφά και σιώπησε και μάζεψε και τα τσιράκια και σήμερα , μετά από 4 μέρες εκ των οποίων οι 2 ήταν λιακάδες και η μία βροχή, βγήκε να πει ότι καθάρισε τον δήμο. Δεν ασχολήθηκε κανείς με τις αναρτήσεις του και προφανώς στις εκλογές θα πάρει ό,τι αξίζει... -
Εγώ ρε παιδιά να το δεχτώ το διπλό σχολείο, όχι και το τριπλό, έχει ένα νοημα αλλά από το δημοτικό;;;;
Πολύ δεν είναι;Εγώ το σκέφτομαι και αλλιώς... αυτοί πολύ απλά έχουν βιομηχανίες και θέλουν άπειρο εργατικό δυναμικό.
Επίσης για τον ίδιο λόγο έχουν και μια μεταναστευτική πολιτική που οι δεξιοί φίλοι μας θα ανατριχιαζαν. Αν είναι έτσι ας αντιγράψουμε το σχολείο που παράγει εργατικό δυναμικό από το δημοτικό αλλά και την ίδια μεταναστευτικη πολιτική.
Αν μου πείτε πως μπορούμε να κάνουμε μια επιλογή τότε το ίδιο μπορεί να συμβεί και για την παιδεία.Και για να προλάβω ξέρω πολλούς όχι μόνο έναν που όχι μόνο στο δημοτικό ήταν μέτριοι ως κακοί αλλα αργότερα έγιναν μια χαρά επιστήμονες μέχρι και καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Για παράδειγμα ένα παιδί στο δημοτικό που οι γονείς του χωρίζουν έχει κακές επιδόσεις λόγω ψυχολογικού βάρους και τραύματος στην ψυχούλα του. Είτε ακόμα και λόγω μπουλιγκ, είτε λόγω φτωχιας ,έιτε χίλια δύο. Θέλετε ένα σύστημα που θα το καταδικάσει σε ηλικία 10 ετών για την υπόλοιπη ζωή του;
-
Lap δεν χρειάζεται να κάνεις το Γερμανικό σύστημα copy-paste, γιατί προφανώς έχει γίνει για τις ανάγκες της δικής τους κοινωνίας.
Παρτο σα μοντέλο, σα βασικές αρχές για να οργανωθείς. Δε σου κάνει? Δες το Αγγλικό, δες άλλο.
Υπάρχουν λύσεις να βελτιωθείς, αλλά ποιος ενδιαφέρεται... -
Έτσι ναι, συμφωνώ
-
Λαπ αφ΄ ενός αυτά τα συστήματα δεν έχουν στεγανά.
Αφ΄ ετέρου όταν μιλάς για μεταναστευτική πολιτική την έχεις υπ΄ όψη σου ?
Λοιπόν άκου.
Εχω γνωστό Αραβικής καταγωγής που είναι 25 χρόνια στην Ελλάδα. Τα παιδιά του έχουν γεννηθεί εδώ και αισθάνονται αρκετά ντόπιοι , αφού δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα του πατέρα τους.
Οικοδόμος , ο πατέρας , μέσα στην κρίση πήγε Γερμανία που είχε και συγγενείς για να δουλέψει ως οικοδόμος και είχε και συγγενή εργολάβο.
Λοιπόν εκεί όταν πας και σε δεχτούν , 6 μήνες πας σχολείο γλώσσας και μόνο και παίρνεις ένα επίδομα.
Αλλους 6 μήνες αρχίζεις και μαθαίνεις ένα τμήμα της δουλειάς , δηλαδή μπορείς να μάθεις πλακάκια ή σκεπές , όχι και τα δύο.
Στο δεύτερο εξάμηνο κάνεις και κάποια εργατικά μεροκάματα και συνεχίζεται το επίδομα.
Το τρίτο εξάμηνο μπορείς να αρχίσεις να δουλεύεις ως βοηθός και να μαθαίνεις ώστε να γίνεις τεχνίτης.
Στο τέλος του δεύτερου χρόνου , μπορείς να δουλέψεις ως τεχνίτης στο αντικείμενο σου , μέσα σε συνεργείο όμως .
Μετά το τέλος του 3ου χρόνου και μετά από εξετάσεις και γενικότερη πιστοποίηση , μπορείς να γίνεις υπεργολάβος και να παίρνεις μόνος σου δουλειές...
Για αυτό οι βιομήχανοι είπαν . Θέλουμε 400000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ και ΕΙΔΙΕΚΕΥΜΕΝΟΥΣ μετανάστες κάθε χρόνο.
Εμείς από την άλλη κράζουμε την Κεραμέως γιατί είπε για γονιμότητα , έγραψε και κάτι μλκιες από ότι διάβασα, αλλά το κράξιμο το έκαναν αυτοί που ζητάνε στο δημοτικό , να μην έχουμε εκπαίδευση σύμφωνα με την ανθρώπινη βιολογία ....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2