-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα της ασοεε , όταν είδα το σκηνικό ήμουν έξαλλος ,
Σε αντίθεση με μένα που χασκογέλασα γιατί για άλλη μία φορά είδα το Μητσοτακέικο να ξεβρακώνεται και να σκύβει στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.
Ποιο αριστερή ΝΔ δεν γίνεται!!! Τόση αριστερίλα ούτε οι ποιο φανατικοί αριστεροί δεν θα είχαν δει στον ύπνο τους.
α! εγώ δαγκωτό Συνασπισμό. Τέλος.
Ποιον Συνασπισμό όμως; Του Αλέξι; Φυσικά και όχι.
Τον Συνασπισμό Δημιουργία.
Θέλω Τζήμερο και Κρανιδιώτη στη Βουλή.
Θα μπουν; Φυσικά και όχι.
Εντό Cuba...των Μπαλκανίων... Αριστερίλα παντού. -
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
με ποιον τροπο τον ξαναφερανε να ξερουνε για να τον ξαναδιωξουνε
Απλό. Πάνω σε μια γενικευμένη κατάσταση (άνοδος του πληθωρισμού γενικά σε ΕΕ και ΗΠΑ) πάει το εξυπνοπουλι και πουλάει τη ΔΕΗ δίνοντας το σύνθημα για την παρταρα. Ιδού:
Ηλεκτρικό το ξέσπασμα, ε;
ΥΓ: Κορασίδης ήταν storm. Ο άλλος ήταν Σαράφης.
-
Υπήρχε και αλυσίδα ηλεκτρικών Σαραφίδης μέχρι το 2010.
-
Αυτά είναι, κομπινέισο.
( Δεν το γιγνωσκαμε, αθηνεζοι αφου ) -
Getzman τι δεν καταλαβαινεις? Η πωληση της Ελληνικης ΔΕΗ προκαλεσε παγκοσμιο πληθωρισμο. Τα γεγονοτα το δειχνουν ξεκαθαρα. Μονο#ΔΕΗ
-
Θα περίμενα από σένα περισσότερη σοβαρότητα, αλλά νταξει καταλαβαίνω. Από δω και πέρα και Α και ΟΥ αλλά είναι πια αργά...Όλοι στον Ανδρουλάκη θα το δώκουμε
#gkantevazmena_autia
-
Το καλό είναι πως συμφωνήσαμε ότι ο ΑΓΠ ήταν same shit,όπως όλοι..
Ο τυχάρπαστος τυχοδιώκτης,ένας ακόμη πολιτικός απατεώνας προστέθηκε σ'αυτό το ελληνικό πολιτικό πάνθεον και αποκαθηλώθηκε ως ο δήθεν τρισμέγιστος ηγέτης που "έσωσε" τη χώρα.
Τουλάχιστον και κάτι θετικό μετά από 630+ σελίδες του τοπικού.. -
Το same shit πήγαινε για το δραχμη-πληθωρισμος-υποτιμηση του τότε ενώ τώρα έχουμε ευρω-ακριβεια-κολλημενοι μισθοί. Ίδια φάση δλδ όμως τότε υπήρχε μηδενικός δανεισμός και λιγότερος καταναλωτισμός οπότε δεν πολυφαινοταν το "same shit".
Πάντα oμως γιατρέ μου η ΝΔουλα με τις διαφόρων ειδών καγκουριες της θα φροντίζει να υπαρχουν διάφορες...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι είναι πάλι τούτο το γυάλινο θέατρο; Δεν έχω πάει ποτέ σε θέατρο. Το σιχαίνομαι.
Είναι μουσικό θέατρο και υπάρχει εδώ και 25 χρόνια. https://www.gialino.gr/
Γενικά το θέατρο μου αρέσει πολύ (στο γυάλινο δεν έχω πάει), πάω τουλάχιστον σε 4-5 πάραστάσεις τον χρόνο. -
Προσωπικά θα έβλεπα "παρτάρα" αν είχαν ανέβει οι τιμές χωρίς λόγο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως. Εκτός και αν υπάρχουν στοιχεία ότι έχουμε χαμηλό κόστος παραγωγής και υψηλό κόστος πώλησης. Αυτό ναι, θα συνιστά "παρτάρα".
Υπάρχει ολιγωρία της κυβέρνησης αλλά όχι εκεί που εμμονικά τοποθετείται ("πώληση" ΔΕΗ). Τα καλοπληρωμένα στελέχη της ΔΕΣΦΑ δεν φρόντισαν να έχουν ικανά αποθέματα ΦΑ σε αποθήκευση. Αυτοί ναι, έβλεπαν τον τοίχο να έρχεται και κοιμήθηκαν. Θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση αν σε αυτή την φάση δεν μας χόρευαν όπως θέλουν τα νταούλια των αγορών. Στην ίδια λούμπα έπεσαν και άλλοι ευρωπαίοι αλλά το θέμα είναι τι μπορούσαμε να έχουμε κάνει εμείς, δεν υπονοώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αποθηκευμένο το ΦΑ ολόκληρης της σεζόν, αλλά εμείς μάλλον δεν είχαμε καθόλου.
Από εκεί και πέρα όταν το κόστος παραγωγής είναι υψηλό μετά το θέμα είναι πως και αν θα πληρωθεί η λέζα, από τον καταναλωτή ή τον προυπολογισμό με κάποιο τρόπο (επιδότηση, κάλυψη ζημιών του παραγωγού κλπ). -
Johan, σκ@τ@ από τράγο ή κατσίκα δεν έχει διαφορά,σκ@τ@ είναι...
DIH,το αποτέλεσμα μετράει..
-
Όπως και να το κάνεις γιατρέ μου το 2020 είναι ντροπή να γυρνάς οικονομικα 30 χρόνια πίσω και νομικά 60 χρόνια πίσω...
Έγραψα πεντακάθαρα ότι υπάρχει ενεργειακή κρίση παγκοσμίως. Δεν πας πάνω εκεί να ιδιωτικοποιήσεις την κρατική εταιρεία ενέργειας και ειδικά μετά από 10ετη κρίση ενώ μάλιστα είσαι μέσα σε υγειονομική κριση. Τα αποτελέσματα φάνηκαν α-μ-ε-σ-α.
Εμμονικο είναι να το κοροϊδεύει η άλλη πλευρά η οποία το υφίσταται κιόλας, εκτός αν έχετε όλοι στρώσει φ/β τις ταράτσες σας, οποτε πάσο. -
Κοροϊδία είναι όμως και το να επικαλούμαστε μια "ομιχλώδη" λύση χωρίς να την αναφέρουμε. Έστωσαν ότι δεν είχε "πωληθεί" η ΔΕΗ. Τι θα είχε γίνει; Θα κάλυπτε ο "ιδιοκτήτης" (το κράτος) την αύξηση στο ρεύμα οοοοοοοοοολων ημών αδιακρίτως κρατώντας σταθερή την τιμή και γράφοντας ζημιές τις οποίες θα κάλυπτε "κάποια στιγμή" αργότερα (αυτή την προσέγγιση είχε ο συριζα όταν κυβέρνησε). Που (σε ποια χώρα) κρατήθηκε σταθερή η τιμή του ρεύματος σε αυτή την συγκυρία;
Τα ρωταω ήρεμα αυτά γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό. -
Ενώ τώρα δε χρειάζεται επιδότηση; Δεν κάθονται κάθε λίγο και λιγάκι και ανακοινώνουν μέτρα ανακούφισης, άλλο που μεσοσταθμικα έχει ανέβει κάνα 100ρικο το μήνα το κόστος ενέργειας (χώρια η βενζίνη);
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Johan, σκ@τ@ από τράγο ή κατσίκα δεν έχει διαφορά,σκ@τ@ είναι...
DIH,το αποτέλεσμα μετράει..
Για να κάνει και ρίμα, το σωστό είναι DHI
-
Έχω πει ότι η επιδότηση έχει λάθος μορφή. Είναι για τους πάντες (ακόμη και για θερμαινόμενες πισίνες που λέει ο λόγος). Αλλά δεν είναι για όλο το ποσό. Ένα (σημαντικό) μέρος περνάει στον καταναλωτή. Απ ότι καταλαβαίνω αυτό που υποστηρίζεις είναι ότι θα έπρεπε να τρώει όλη την αύξηση η ΔΕΗ και οι ζημιές να εγγραφούν κάποια στιγμή στον προυπολογισμό, σωστά;
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Getzman τι δεν καταλαβαινεις? Η πωληση της Ελληνικης ΔΕΗ προκαλεσε παγκοσμιο πληθωρισμο. Τα γεγονοτα το δειχνουν ξεκαθαρα. Μονο#ΔΕΗ
που να φανταστω ότι εχουμε τετοια παγκοσμια εξουσια
δεν διαθετω δυστυχώς την ευφυια του συνφορουμιτη -
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
που να φανταστω ότι εχουμε τετοια παγκοσμια εξουσια
δεν διαθετω δυστυχώς την ευφυια του συνφορουμιτηΟι έξυπνοι ψηφίζουν Μητσοτάκη.
Δαγκωτό! -
Οι εξυπνοι κοιτουν προς ολες τις κατευθυνσεις. Δεν αρκει να ξερεις που θελεις να πας αλλα να ξερεις και που βρισκεσαι.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω πει ότι η επιδότηση έχει λάθος μορφή. Είναι για τους πάντες (ακόμη και για θερμαινόμενες πισίνες που λέει ο λόγος). Αλλά δεν είναι για όλο το ποσό. Ένα (σημαντικό) μέρος περνάει στον καταναλωτή. Απ ότι καταλαβαίνω αυτό που υποστηρίζεις είναι ότι θα έπρεπε να τρώει όλη την αύξηση η ΔΕΗ και οι ζημιές να εγγραφούν κάποια στιγμή στον προυπολογισμό, σωστά;
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι από τη στιγμή που ιδιωτικοποιεις σε τέτοια συγκυρία τη ΔΕΗ και μετά έρχεσαι ούτως ή άλλως να επιδοτήσεις έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό αφού με αυτή την κινηση πολλαπλασιάζεις την κερδοσκοπία και στην ίδια την ενέργεια με τις ιδιωτικές (ψευτο)εταιρείες και βέβαια χειροτερεύεις την κατάσταση με τις ανατιμήσεις σε όλη την υπόλοιπη αγορά. Μπορεί να σου βγαίνει ακριβότερα στον προϋπολογισμό από το να επιδοτείς μετά, αλλά αν αθροίσεις τη ζημιά που προκαλεί στην αγορά και στους καταναλωτές το ακριβό ρεύμα μπορεί να είσαι πιο κερδισμένος.
Έννοειται getzman. Λυπάμαι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2