-
@talosrb said in Kia XCeed - crossover:
Καλημέρα,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το KIA Xceed, όμως με προβληματίζει η υψηλή κατανάλωση ακόμα και στο hybrid. Ισχύει ότι έχει υψηλότερη κατανάλωση κατά 1.5λτ/100χιλ (6.3 προς 4.8) σε σχέση με το ανταγωνιστικό του C-HR, ή μήπως χρησιμοποιούν διαφορετικά τεστ για τις μετρήσεις ?Με όλο το θάρρος, συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια….το ένα είναι μικρουβριδικό και το άλλο πλήρως υβριδικό. Λογικότατη η διαφορά κατανάλωσης και καμία σχέση δεν έχουν τα τεστ.
-
@kkostask said in Kia XCeed - crossover:
Καλημέρα,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το KIA Xceed, όμως με προβληματίζει η υψηλή κατανάλωση ακόμα και στο hybrid. Ισχύει ότι έχει υψηλότερη κατανάλωση κατά 1.5λτ/100χιλ (6.3 προς 4.8) σε σχέση με το ανταγωνιστικό του C-HR, ή μήπως χρησιμοποιούν διαφορετικά τεστ για τις μετρήσεις ?Με όλο το θάρρος, συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια….το ένα είναι μικρουβριδικό και το άλλο πλήρως υβριδικό. Λογικότατη η διαφορά κατανάλωσης και καμία σχέση δεν έχουν τα τεστ.
Eίχα αποφασίσει να αγοράσω το νέο C-HR όμως απογοητεύτηκα στο test drive όταν είδα το διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Oπότε άρχισα πάλι την έρευνα για κάτι παρόμοιο (χαμηλή κατανάλωση, ωραίο μοντέρνο design, σε προσιτή τιμή). Γνωρίζετε αν είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρίας να βγάλει το xceed και σε full hybrid ?
-
είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρίας να βγάλει το xceed και σε full hybrid ?
Όχι, δεν προβλέπεται να βγάλει το xceed full hybrid.
-
Eίχα αποφασίσει να αγοράσω το νέο C-HR όμως απογοητεύτηκα στο test drive όταν είδα το διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Oπότε άρχισα πάλι την έρευνα για κάτι παρόμοιο (χαμηλή κατανάλωση, ωραίο μοντέρνο design, σε προσιτή τιμή). Γνωρίζετε αν είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρίας να βγάλει το xceed και σε full hybrid ?
Εγω εχω xceed αλλα diesel δεν ειναι υβριδικο αλλα mildhybrid δηλαδη η μπαταρια βοηθαει σε start stop και σου δινει και ενα boost οταν πατας το γκαζι καπου 10% νομιζω.Για καταναλωση σε βενζινη δεν μπορω να σου πω ,στο δικο μου ειμαι στα 5.8 μεση στα τελευταια 3χιλ χλμ .Χωρις αβγο στο ποδι ουτε να το παιζω Vin Diesel.
-
Eίχα αποφασίσει να αγοράσω το νέο C-HR όμως απογοητεύτηκα στο test drive όταν είδα το διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.
Συγνώμη αλλά με τρώει η περιέργεια. Τι το τόσο σημαντικά λάθος είχε το διαχωριστικό και σε έστρεψε σε άλλες επιλογές;;
-
Είναι πολύ φαρδιά η κονσόλα και προς το μέρος του συνοδηγού κάνει ένα εξόγκωμα. Το είδα και εγώ όταν πήγα και μου έκανε εντύπωση πόσο φαρδύ είναι.
-
Ενταξει ειναι φαρδυτερο απο αλλα μοντελα αλλα οκ για μενα δεν ηταν τοσο αποτρεπτικος παραγωντας.Σεβαστες βεβαια οι αποψεις του καθενος.Εγω πχ θα ηθελα να βγαινει και με αναλογικο καντραν οπως το προηγουμενο.
-
Εμένα δεν με πείραξε ούτε ο πίνακας, ούτε το εξόγκωμα αλλά τα 33κ που θέλει….
-
Είναι πολύ φαρδιά η κονσόλα και προς το μέρος του συνοδηγού κάνει ένα εξόγκωμα. Το είδα και εγώ όταν πήγα και μου έκανε εντύπωση πόσο φαρδύ είναι.
Το ειδα και εγω.Μου "χτυπησε" αμεσως μολις μπηκα μεσα.Πολυ κακογουστο
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Eίχα αποφασίσει να αγοράσω το νέο C-HR όμως απογοητεύτηκα στο test drive όταν είδα το διαχωριστικό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.
Συγνώμη αλλά με τρώει η περιέργεια. Τι το τόσο σημαντικά λάθος είχε το διαχωριστικό και σε έστρεψε σε άλλες επιλογές;;
Το χέρι θέλει ελευθερία να απλώνεται.....
-
Εμένα δεν με πείραξε ούτε ο πίνακας, ούτε το εξόγκωμα αλλά τα 33κ που θέλει….
Ναι ρε φιλε .Για τις τιμες που εχουν φτασει ολα δεν ειναι ακριβο..Για την τσεπη μας ομως ναι
-
@panormus772 said in Kia XCeed - crossover:
Παρόλο που το Niro υπάρχει σε full hybrid έκδοση ?
-
@panormus772 said in Kia XCeed - crossover:
Παρόλο που το Niro υπάρχει σε full hybrid έκδοση ?
Eίναι άλλη πλατφόρμα
-
Καλησπέρα παιδιά,
τι μέση κατανάλωση έχετε με το Xceed βενζίνη σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ; -
Υπάρχει κανένας που να παρήγγειλε την νέα έκδοση με τον πετσοκομμένο 1.5 t-gdi με τα 140 άλογα;
Ένα τεράστιο κρίμα για αυτή την απόφαση του ομίλου, έχω ξενερώσει. -
Γιατί ξενέρωσες; Το 160άρι δεν έχεις; Εγώ όπως έχω ξαναγράψει θα ξενέρωνα αν ανέβαζαν ιπποδύναμη και είχα το μικρό.
Παρεμπιπτόντως έχω δει 4 -5 δυναμομετρήσεις του 160 στο yt και όλες το δίνουν στα 167 - 168. -
Με ξενέρωσε η νέα φιλοσοφία για υποβάθμιση της ιπποδύναμης και των επιδόσεων των αυτοκινήτων του ομίλου Hyundai/Kia και κατ' επέκταση και των υπολοίπων εταιριών οσονούπω.
Είμαι υποστηρικτής του ομίλου, κάτοχος αυτοκινήτου του ομίλου και βενζινοαίματος. Από μικρό παιδί διάβαζα τεχνολογικά άρθρα για την μηχανολογική εξέλιξη των κινητήρων και πορωνόμουν! Ακόμα και το επάγγελμα που ακολούθησα είναι σχετικό.Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ τα λινκ δυναμομετρήσεων; Έψαχνα και γω αλλά δεν μπορούσα να βρω!
Edit: Παραθέτω ένα που βρήκα ελληνικό μάλιστα: https://www.youtube.com/watch?v=zXGpa7TXYvQ
This 1.5 t-gdi engine has raw power! -
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Γιατί ξενέρωσες; Το 160άρι δεν έχεις; Εγώ όπως έχω ξαναγράψει θα ξενέρωνα αν ανέβαζαν ιπποδύναμη και είχα το μικρό.
Παρεμπιπτόντως έχω δει 4 -5 δυναμομετρήσεις του 160 στο yt και όλες το δίνουν στα 167 - 168.8 άλογα διαφορά; Δηλαδή 5 %; Δηλαδή τόση διαφορά όσο είναι το μέγιστο που επιτρέπει η Ε.Ε. από τα νούμερα πιστοποίησης; Περίεργο. ή και όχι.
-
@the_dynamite said in Kia XCeed - crossover:
Με ξενέρωσε η νέα φιλοσοφία για υποβάθμιση της ιπποδύναμης και των επιδόσεων των αυτοκινήτων του ομίλου Hyundai/Kia και κατ' επέκταση και των υπολοίπων εταιριών οσονούπω.
Είμαι υποστηρικτής του ομίλου, κάτοχος αυτοκινήτου του ομίλου και βενζινοαίματος. Από μικρό παιδί διάβαζα τεχνολογικά άρθρα για την μηχανολογική εξέλιξη των κινητήρων και πορωνόμουν! Ακόμα και το επάγγελμα που ακολούθησα είναι σχετικό.Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ τα λινκ δυναμομετρήσεων; Έψαχνα και γω αλλά δεν μπορούσα να βρω!
Edit: Παραθέτω ένα που βρήκα ελληνικό μάλιστα: https://www.youtube.com/watch?v=zXGpa7TXYvQ
This 1.5 t-gdi engine has raw power!Τώρα κατάλαβα, το λες γενικότερα ως petrolhead, ναι από την άλλη σκέψου ότι ίσως δεν απαξιωθούν τόσο γρήγορα τα δικά μας. Το βράδυ που θα έχω χρόνο θα σου στείλω, δες και στο tik tok έχουν δυναμομετρήσει κανα 2 και οι raceroms.
-
καλησπερα σας,
προς κατοχους MHEV εχει αντιμετωπισει κανεις προβλημα με την 48V μπαταρια, μιας και η εγγυηση ειναι μονο 2 ετη?
Kia XCeed - crossover