-
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε πλήρως τα όσα δήθεν "άκυρα" έγραψα παραπάνω περί των κριτηρίων αγοράς ενός αυτοκινήτου και το πόσο αυτά διαφοροποιούνται αναλόγως του αν πρόκειται για ιδιωτική αγορά ή leasing.
Αναφέρθηκες προσωπικά σε εμένα για το leasing και σου απάντησα πως κατέληξα στο leasing οπότε ναι άκυρη η προσωπική αναφορά σου.
Προφανώς δε θα με απασχολούσε και πολύ ο φόρος πολυτελείας ούτε η κατανάλωση σε σχέση με ένα αμάξι που μου ταιριάζει η οδήγηση του κτλ
Τωρα για τα υπόλοιπα δε βλέπω το νόημα να ξαναλέμε τα ίδια.Ημουν πολύ σαφής, δεν έχω τι άλλο να γράψω. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Δεν υπάρχουν ίδια κριτήρια αγοράς για όλους!
Ούτε εμένα θα με απασχολούσε αν είχα leasing ή οχι.
Δεν με απασχόλησε καθόλου ο Φ.Π. καθώς η σκέψη μου ήταν ότι το αμάξι κάνει 36 στη δεκαετία και όχι 32.
Δεν με απασχόλησε ούτε η μεταπώληση ,θέλω να το κρατήσω όσα περισσότερα χρόνια αντέξει. Όπως έχω κρατήσει όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου +20 χρόνια.Στην αναζήτηση που έκανα τότε με απασχόλησε η χώρα κατασκευής του chr μιας και ήταν στις επιλογές μου. Με χαλούσε που κατασκευαζόταν στην Τουρκία.
Το απέρριψα όταν έκανα τεστ ντραιβ και δεν άντεξα το βουητό, το οποίο θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα καθώς το 70% των χιλιομέτρων μου είναι σε εθνική.Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας έχει τα κριτήρια του και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε.
Αλίμονο αν όλοι είχαμε τα ίδια κριτήρια ή σε όλους μας άρεσαν τα ίδια αυτοκίνητα.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι "παντρειές" στα αυτοκίνητα, και θέλω να έχω την ευελιξία οπότε μου τη βαρέσει να το πουλήσω και να παρω πίσω σεβαστό μέρος των χρηματων μου, οπότε ο παράγοντας μεταπώληση, που συναρτάται άμεσα με τα κ.εκ. και τα φορολογικά βάρη ενος αυτοκινητου, είναι ψηλά στη λίστα μου.
Η δε χώρα κατασκευής ενός αυτοκινητου, μου είναι πλέον παντελώς αδιάφορη, εφόσον ο κατασκευαστής επιβάλλει ίδια στάνταρ στην κατασκευή και υποστηρίζει το προϊόν του με μακροχρόνιες εγγυήσεις. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε πλήρως τα όσα δήθεν "άκυρα" έγραψα παραπάνω περί των κριτηρίων αγοράς ενός αυτοκινήτου και το πόσο αυτά διαφοροποιούνται αναλόγως του αν πρόκειται για ιδιωτική αγορά ή leasing.
Αναφέρθηκες προσωπικά σε εμένα για το leasing και σου απάντησα πως κατέληξα στο leasing οπότε ναι άκυρη η προσωπική αναφορά σου.
Προφανώς δε θα με απασχολούσε και πολύ ο φόρος πολυτελείας ούτε η κατανάλωση σε σχέση με ένα αμάξι που μου ταιριάζει η οδήγηση του κτλ
Τωρα για τα υπόλοιπα δε βλέπω το νόημα να ξαναλέμε τα ίδια.Ημουν πολύ σαφής, δεν έχω τι άλλο να γράψω.Δεν καταλαβαίνω πού είδες την προσωπική αναφορά μου σε εσένα.
Σε ρώτησα εάν το έχεις πάρει με leasing (χωρίς να αναφέρω πουθενά οτι το leasing είναι κάτι κακό ή οτι δεν είχες τη δυνατότητα να το αγοράσεις ιδιωτικά ή να πληρώνεις τον φορο πολυτελείας) και στη συνέχεια ανέφερα γενικά ότι τα κριτήρια μεταξύ ιδιωτικής αγοράς και leasing είναι διαφορετικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τους επόμενους συμμετέχοντες στη συζήτηση.
Νομίζω ότι κι εγώ ήμουν πολύ σαφής στα όσα εγραψα και συμφωνώ ότι δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Δεν υπάρχουν ίδια κριτήρια αγοράς για όλους!
Ούτε εμένα θα με απασχολούσε αν είχα leasing ή οχι.
Δεν με απασχόλησε καθόλου ο Φ.Π. καθώς η σκέψη μου ήταν ότι το αμάξι κάνει 36 στη δεκαετία και όχι 32.
Δεν με απασχόλησε ούτε η μεταπώληση ,θέλω να το κρατήσω όσα περισσότερα χρόνια αντέξει. Όπως έχω κρατήσει όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου +20 χρόνια.Στην αναζήτηση που έκανα τότε με απασχόλησε η χώρα κατασκευής του chr μιας και ήταν στις επιλογές μου. Με χαλούσε που κατασκευαζόταν στην Τουρκία.
Το απέρριψα όταν έκανα τεστ ντραιβ και δεν άντεξα το βουητό, το οποίο θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα καθώς το 70% των χιλιομέτρων μου είναι σε εθνική.Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας έχει τα κριτήρια του και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε.
Αλίμονο αν όλοι είχαμε τα ίδια κριτήρια ή σε όλους μας άρεσαν τα ίδια αυτοκίνητα.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι "παντρειές" στα αυτοκίνητα, και θέλω να έχω την ευελιξία οπότε μου τη βαρέσει να το πουλήσω και να παρω πίσω σεβαστό μέρος των χρηματων μου, οπότε ο παράγοντας μεταπώληση, που συναρτάται άμεσα με τα κ.εκ. και τα φορολογικά βάρη ενος αυτοκινητου, είναι ψηλά στη λίστα μου.Δεν είμαι των αλλαγών και δεν νομίζω να αλλάξω σύντομα αυτοκίνητο.
Αν όμως θελήσω να το πουλήσω, είμαι της λογικής ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν τον αγοραστή τους.
Ίσως καθυστερήσει λίγο παραπάνω η διαδικασία.Η δε χώρα κατασκευής ενός αυτοκινητου, μου είναι πλέον παντελώς αδιάφορη, εφόσον ο κατασκευαστής επιβάλλει ίδια στάνταρ στην κατασκευή και υποστηρίζει το προϊόν του με μακροχρόνιες εγγυήσεις.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι η χώρα κατασκευής παίζει ρόλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν ήταν μια άλλη χώρα εκτός Ιαπωνία., Δεν γουστάρω καθόλου οτιδήποτε έχει να κάνει με
Τουρκία. -
Να δινεις κοντα 35Κ (ή παραπανω) και να σκεφτεσαι τον ΦΠ...? Κατι λαθος εχει γινει.
Εχουν αγορασει και αλλοι, οχι με leasing βεβαια...
Ειπαμε ο καθενας εχει τα κριτηρια του...δεν κοιτανε ολοι την πωληση σε 3-4-5 χρονια, ουτε αν καιει 1-2-3 λτ παραπανω. Εχουν ξαναναλυθει αυτα στο παρελθον.
Οδηγικη απολαυση ειναι αυτο που θα παρουν πισω σιγουρα οι κατοχοι του Mazda.
Τωρα αν καποιος το πηρε για να κινειται μεσα στο κεντρο της Αθηνας με 1η-2α συνεχεια εκανε λαθος επιλογη ΑΝ τον ενδιαφερει η καταναλωση.
Σε ολα τα υπολοιπα το αυτοκινητο ειναι σουπερ.Προσωπικα θα το κρατησω οσο αντεξει...δεν με ενδιαφερει ποσο θα και αν πουληθει λογω κεκ ή ΦΠ.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Να δινεις κοντα 35Κ (ή παραπανω) και να σκεφτεσαι τον ΦΠ...? Κατι λαθος εχει γινει.
Ειπαμε ο καθενας εχει τα κριτηρια του...δεν κοιτανε ολοι την πωληση σε 3-4-5 χρονια, ουτε αν καιει 1-2-3 λτ παραπανω. Εχουν ξαναναλυθει αυτα στο παρελθον.
Τωρα αν καποιος το πηρε για να κινειται μεσα στο κεντρο της Αθηνας με 1η-2α συνεχεια εκανε λαθος επιλογη ΑΝ τον ενδιαφερει η καταναλωση.
Σε ολα τα υπολοιπα το αυτοκινητο ειναι σουπερ.Προσωπικα θα το κρατησω οσο αντεξει...δεν με ενδιαφερει ποσο θα και αν πουληθει λογω κεκ ή ΦΠ.
Σωστος σε ολα εκτος απ την πρωτη προταση-αποψη σου που πιστεψε μου υπαχουν παρα πολλοι που δεν ενστερνιζονται...προσωπικα δεν τους δινω ουτε δεκαρα τσακιστη σ αυτο το μπουρ λο..που λεγετε ελληνικο κρατος και δεν σου προσφερει τιποτα..να χαμε δρομους κ ασφαλεια να το σκεφτομουν αλλιως..
-
@tolisk20 said in Mazda CX-30:
Σωστος σε ολα εκτος απ την πρωτη προταση-αποψη σου που πιστεψε μου υπαχουν παρα πολλοι που δεν ενστερνιζονται...προσωπικα δεν τους δινω ουτε δεκαρα τσακιστη σ αυτο το μπουρ λο..που λεγετε ελληνικο κρατος και δεν σου προσφερει τιποτα..να χαμε δρομους κ ασφαλεια να το σκεφτομουν αλλιως..
Αν ειναι ιδεολογικο το θεμα ναι.
Αλλα ξερεις αυτο το ρδελο σε/μας πιανει σε παρα πολλα ακομα θεματα με αντιστοιχους Φ.Π.
Τωρα στη συγκεκριμενη περιπτωση, εγω γι αυτο το ποσο να μην επιλεξω το αυτοκινητο που θα οδηγω επειδη μου την δινει η νοοτροπια της κυβερνησης δεν (θα) το εκανα. Μπορει λαθος/σωστο δεν ξερω...θα φανει.
Αν ηταν αλλο το ποσο ή αλλοι λογοι να το σκεφτομουν επισης αλλα ετσι δεν κανουμε κουβεντα.Με αυτα τα δεδομενα σημερα, επελεξα αυτο που ηθελα και γουσταρα να οδηγω.
(Αν ηθελα να το πουλησω σε 3-4 χρονια ή/και με ενδιεφερε η καταναλωση εντος πολης δεν θα πηγαινα σε αυτο)
Ειπαμε ο καθενας τα κριτηρια του και το σκεπτικο του. -
Αλλα ξερεις αυτο το ρδελο σε/μας πιανει σε παρα πολλα ακομα θεματα με αντιστοιχους Φ.Π.
Τωρα στη συγκεκριμενη περιπτωση, εγω γι αυτο το ποσο να μην επιλεξω το αυτοκινητο που θα οδηγω επειδη μου την δινει η νοοτροπια της κυβερνησης δεν (θα) το εκανα. Μπορει λαθος/σωστο δεν ξερω...θα φανει.
Αν ηταν αλλο το ποσο ή αλλοι λογοι να το σκεφτομουν επισης αλλα ετσι δεν κανουμε κουβεντα.Με αυτα τα δεδομενα σημερα, επελεξα αυτο που ηθελα και γουσταρα να οδηγω.
(Αν ηθελα να το πουλησω σε 3-4 χρονια ή/και με ενδιεφερε η καταναλωση εντος πολης δεν θα πηγαινα σε αυτο)
Ειπαμε ο καθενας τα κριτηρια του και το σκεπτικο του.Μαζι σου και καλα κανεις εφοσον αυτο σ ευχαριστει..εγω εκατσα και εψαξα αντιστοιχα αμαξι που με ευχαριστει χωρις φπ και με σουπερ καταναλωση..θα σου κανω μια υποθετικη ερωτηση..Αν λεμε εβγαινε το cx30 με 18αρι μοτερ full hybrid το ιδιο αποδοτικο με το chr και 140-150 ιππους πιο μοτερακι θα προτιμουσες?..
Εγω πιστευω σε μια τετοια περιπτωση θα χε γινει αναρπαστο το μαζντακι ακομα και λιγο ακριβοτερο απ οτι τωρα -
Ειπαμε ο καθενας τα κριτηρια του και το σκεπτικο του.Μαζι σου και καλα κανεις εφοσον αυτο σ ευχαριστει..εγω εκατσα και εψαξα αντιστοιχα αμαξι που με ευχαριστει χωρις φπ και με σουπερ καταναλωση..θα σου κανω μια υποθετικη ερωτηση..Αν λεμε εβγαινε το cx30 με 18αρι μοτερ full hybrid το ιδιο αποδοτικο με το chr και 140-150 ιππους πιο θα προτιμουσες?..
Αυτο θα ηταν σουπερ επιλογη θεωρητικα για να αποφευγεις ΦΠ και να ριξεις την καταναλωση μεσα στην πολη.
Ηδη εξω, το CX-50 θα βγει με το μοτερ του RAV4 hybrid.Τωρα αν θα το αγοραζα...μπορει. Θα ηθελα να το δω οδηγικα. Δεν ειμαι φαν του CVT.
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Πρώτο update.
Ανεση, Θορυβος.
Νομιζω απο τα καλυτερα σημεια του αυτοκινητου. Δεν το περίμενα ούτε τόσο ανετο με τον ημιακαπτο πισω (δεν τον καταλαβαινεις καθολου) ουτε τοσο αθορυβο. Κυλάει πολύ όμορφα στο δρόμο. Έχει γίνει φοβερή δουλειά στο κομμάτι ηχομόνωση είτε από δρόμο είτε από λάστιχα είτε κινητηρα. Ο τελευταίος ειδικά μεχρι τις 2,5-3Κ στροφες απορω αν δουλευει πραγμα π με μπερδευει λιγο σε τι στροφες τον εχω και ξεχναω τις ταχυτητες.Κινητηρας.
Έχει ροπή από το ρελαντί. Μπερδεύτηκα μια φορα κ αντι να βαλω οπισθεν που ηθελα, εβαλα 6 κ ξεκινησε απαλα χωρις καν διαμαρτυρια.. Τωρα σε επιταχυνσεις μεχρι 2,5 -3 Κ στροφες π το παω (χωρις τερμα γκαζι) για να στρωσω λιγο φαινεται οτι το αμαξι ειναι βαρυ δεν θα μεινει απο ροπή αλλά δεν νιώθεις κ κάτι γρήγορο να συμβαίνει. Καμμια σχεση με turbo αλλα το ξεραμε αυτό. Σιγουρα παιζει παρα πολυ ρολο το κιβωτιο που ειναι παρα πολυ μακρυ οποτε θα πω πως η δευτερα αντε κ βαρυα η τριτη σε αυτο το ευρος κατι κανει, απο εκει κ κατω πατας γκαζι κ περιμενεις.. Όταν το στρωσω φανταζομαι (οπως θυμαμαι κ απο test drive μετά τις 4κ αρχιζει κ δίνει κάπως καλά. Στα θετικα φοβερα στρωτος, οπως ειπα αθορυβος και γενικα πολιτισμενοςΚρατημα- Τιμονι-Κιβωτιο- Φρενα
Εδω θα ειμαι επιφυλακτικος καθως πρεπει να περιμενω να στρωθει καλα πριν πιεσω. Παντως στις καμπες με πολλα φαινεται οτι κραταει κ ειναι καπως ζωντανο οταν κοβεις τιμονι. Νιωθω οτι οσο αυξανεις ρυθμο τοσο νιώθει πιο άνετα. Βεβαια δεν πιεσα πολύ. Το τιμονι πολύ καλό, μεστό σε αίσθηση και direct. Κιβωτιο τα γνωστα κ χιλιοειπωμενα καλα για mazda. Τα φρένα με εντυπωσίασαν πολύ γραμμικά κ δυνατά, πολύ καλή αίσθηση. Στις στροφές γέρνει λίγο όταν πιεστεί. Κατανάωση στα πρώτα που είδα χωρίς πίεση είδα ότι το 7-8 μέση είναι εύκολη υπόθεση οπότε μια χαρά. Με χαλαρή στην πόλη έπιασα κ 5,4 σημερα.Σαν γενικό σχόλιο είναι ότι το αμάξι το φοράς κ πας κ ξεχνάς ότι οδηγείς κάτι για αγκαρία να φτάσεις κάπου. Σε ταξιδεύει μαζί του κ αυτό νομίζω είναι το δυνατό του κομμάτι η συνολική Premium αίσθηση. Για χώρους εμφανιση κτλ δεν θα πω κατι τα εχετε χιλιοπει.
Τώρα τα νέα λάστιχα έχω μικρές εντυπώσεις ακόμα, αλλά είναι πολύ πιο στιβαρά από τα toyo r56 π αντικατέστησαν. Τα toyo τα επιανες με το χερι κ λυγιζε ολο το πλαινο τα yokohama πολυ δυσκολα. Φοβηθηκα οτι θα επηρεασει ανεση αλλα ουτε καν οι διαφορες αν υπαρχουν ειναι αμελητεες. Στον θόρυβο επίσης ίδια εικόνα, ίσως μια πολύ ελαφριά αυξηση σε τραχύ οδοστρωμα σε πιο καλό δρόμο τα ίδια. Πιστεύω εδώ παίζει ρόλο η εξαιρετική ηχομόνωση γενικά καθώς το πέλμα είναι αρκετά επιθετικό. Επίσης νομίζω πως το τιμόνι έγινε λίγο πιο υπάκουο με τα yokohama τα οποία όσο ανεβάζεις ρυθμό φαίνεται η σκληρή κατασκευή τους καθώς ακούνε καλύτερα από τα toyo. Πιστεύω πολύ καλή επιλογή για κάποιον π θέλει χιονια (λεμε τωρα) κ ελαφρυ off road.
Βαζω κ μερικές φωτό.
Φανταστικό χρώμα και του πάει πολύ! Geolandar φοράω και εγώ αλλά το G015 σε Qashqai 4x4 και μετά από 2.000km έχω μόνο καλά να πω μέχρι στιγμής. Αν τα προσέξεις μοιάζουν αρκετά με τα CV 4s στην πλαϊνή ενίσχυση. Παρατήρησα επίσης ότι φέρουν και τα CV ένδειξη 3MPSF οπότε δε θα χρειάζεσαι και αλυσίδες το χειμώνα.
-
Πάντως να πω ότι επειδή διαβάζω συχνά πυκνά σχόλια για κατανάλωση επίσης είναι τι χρήση κάνεις με το αμάξι. Προφανώς στην πολη δεν θα πιάσει το cx30 με τον skyactiv x ένα υβριδικό lexus-toyota αλλά περιαστικά κ ειδικά εθνικό δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα τα υβριδικά καθώς εκεί παίζει ρόλο αεροδυναμική + efficiency του κινητήρα μόνου του χωρίς υποβοηθήσεις.
Εγώ από κατανάλωση αρχικά να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοτέρ ακόμα σφικτό κ φαντάζομαι ότι θα πέσει κιαλο όταν ανοίξει.
Μέσα στην πόλη παίζω εύκολα σε 7 άρια κ όταν το συνδυάσω με περιαστική βλέπω εύκολα 6. Αυτό για αμάξι 1.5 τόνο με 186 άλογα το λες κ επιτυχία.
Εντάξει αν το στρώσω θα το πατήσω προφανώς το αμάξι είναι για γούστα απλά εχεις κ την επιλογή βλέπω να το πας χαλαρά αν σε νοιάζει κ να μην καψεις. Μου αρέσει π είναι αμάξι για 2 modes βαριέσαι δεν καις, έχεις όρεξη κατεβάζεις 2 ταχύτητες κ έφυγες κ είναι λόγος που το επιλεξα κ κατηγορηματικά χειροκίνητο καθώς με όλα τα CVT, αυτόματα , ηλεκτρικά εκεί έξω έχει χαθεί η χαρά της οδήγησης κατ εμέ πάντα χωρίς να θέλω να προσβαλω κάποιον π κάνει μια τέτοια επιλογη. -
Περί ΦΠ και τεκμηρίων αν κάποιος μπορεί να διαθέσει τα 38k αλλά δεν μπορεί να καλύψει το τεκμήριο τότε κάτι δεν πάει καλά. Επίσης αν κάποιος είχε αγοράσει Subaru XV 1.6 θα πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας ίσα με το άθροισμα των τελών κυκλοφορίας ΚΑΙ του φόρου πολυτελείας του cx-30 με bonus την υψηλή κατανάλωση. Αλλά κι αυτο είναι ένα πολύ καλό αλλά ειδικό αυτοκίνητο.
Σε άλλα περί κατανάλωσης, Αθήνα Κύμη κινούμενος σύννομα με πλήρες φορτίο, 5,5 l/100km
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Περί ΦΠ και τεκμηρίων αν κάποιος μπορεί να διαθέσει τα 38k αλλά δεν μπορεί να καλύψει το τεκμήριο τότε κάτι δεν πάει καλά. Επίσης αν κάποιος είχε αγοράσει Subaru XV 1.6 θα πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας ίσα με το άθροισμα των τελών κυκλοφορίας ΚΑΙ του φόρου πολυτελείας του cx-30 με bonus την υψηλή κατανάλωση. Αλλά κι αυτο είναι ένα πολύ καλό αλλά ειδικό αυτοκίνητο.
Σε άλλα περί κατανάλωσης, Αθήνα Κύμη κινούμενος σύννομα με πλήρες φορτίο, 5,5 l/100km
Όλα καλά πάνε,μαύρα λεφτά
Εγώ που καλύπτω το τεκμήριο και με το παραπάνω ούτε ζωγραφιστο δε το βλεπω το mazda -
Πάντως πλέον έχουμε μαζευτεί αρκετοί. Πόσα cx30 έχουμε συνολικά στο forum;
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Σύννομα στο Αθήνα - Κύμη, σημαίνει 2.40 ώρες χαλαρά, αφού το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι 50 χαω στις ευθείες και εκεί που επιτρέπεται η προσπέραση...
Χτες το βράδυ που γύρισα φεύγοντας 9.15 από Παραλία, διαπίστωσα ότι μέχρι Ερέτρια την μία ώρα την έκανα πάλι, γιατί μπορεί να είχε λίγη κίνηση και εύκολο προσπέρασμα, αλλά γενικά πας πιο αργά από την ημέρα, γιατί κυκλοφορούν ζωάκια το βράδυ, με αρκετούς σκαντζόχοιρους...
Αντίθετα από Ερέτρια μέχρι Χαλκίδα, εκεί η χαμηλή κίνηση βοήθησε να πάμε σε 1.20 συνολικά οπότε κάπου στα 60 μωτ. Ευτυχώς η άδεια Εθνική βοήθησε...
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Πάντως να πω ότι επειδή διαβάζω συχνά πυκνά σχόλια για κατανάλωση επίσης είναι τι χρήση κάνεις με το αμάξι. Προφανώς στην πολη δεν θα πιάσει το cx30 με τον skyactiv x ένα υβριδικό lexus-toyota αλλά περιαστικά κ ειδικά εθνικό δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα τα υβριδικά καθώς εκεί παίζει ρόλο αεροδυναμική + efficiency του κινητήρα μόνου του χωρίς υποβοηθήσεις.
Εγώ από κατανάλωση αρχικά να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μοτέρ ακόμα σφικτό κ φαντάζομαι ότι θα πέσει κιαλο όταν ανοίξει.
Μέσα στην πόλη παίζω εύκολα σε 7 άρια κ όταν το συνδυάσω με περιαστική βλέπω εύκολα 6. Αυτό για αμάξι 1.5 τόνο με 186 άλογα το λες κ επιτυχία.
Εντάξει αν το στρώσω θα το πατήσω προφανώς το αμάξι είναι για γούστα απλά εχεις κ την επιλογή βλέπω να το πας χαλαρά αν σε νοιάζει κ να μην καψεις. Μου αρέσει π είναι αμάξι για 2 modes βαριέσαι δεν καις, έχεις όρεξη κατεβάζεις 2 ταχύτητες κ έφυγες κ είναι λόγος που το επιλεξα κ κατηγορηματικά χειροκίνητο καθώς με όλα τα CVT, αυτόματα , ηλεκτρικά εκεί έξω έχει χαθεί η χαρά της οδήγησης κατ εμέ πάντα χωρίς να θέλω να προσβαλω κάποιον π κάνει μια τέτοια επιλογη.Την ευχαριστηση θα την παρεις οταν το οδηγησεις σε κανα επαρχιακο με στροφες και να εισαι και στρωμενος ωστε να μπορεις να κρατηθεις στο γκαζι.
Εκει θα καταλαβεις ποσο δεμενο ειναι το αυτοκινητο. Στριβει με την σκεψη και εχει ενα τιμονι διαβητη.
Τωρα στην ΕΟ μεχρι τα 120-130 δεν καιει πανω απο 6-6.5. Αναλογως τις διαδρομες βεβαια αλλα εκει ειναι ο μεσος ορος. Απο τα 140 και πανω θα εισαι στο 7-7.5. Ολα αυτα εννοω με ACC που παντα θα στο κραταει στην ταχυτητα που εχεις ορισει.
Για 2λτ μοτερακι ειναι μια χαρα. Τουλαχιστον για εμενα... -
Σκέφτομαι μόλις έρθει το αμάξι να αλλάξω με την μία τα ελαστικά σε Pirelli Cinturato All Season SF 3.
https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car/catalogue/product/cinturato-all-season-sf-3/215_55-r18?ipcode=4312200
Βλέπω έχουν Α στο βρεγμένο, Α στον θόρυβο/άνεση και είναι ήσυχα από πλευράς θορύβου.
Τελευταία φορά με Bridgestone στο BMW ήμουν αρκετά απογοητευμένος, ήταν πολύ σκληρά, δεν ζεσταίνονταν εύκολα και είμαι πλέον προκατειλλημένος/προδιαθετημένος αρνητικά. Απ' ότι γνωρίζω σε πολλές παρτίδες το αυτοκίνητο έρχεται με Turanza T005.
Κάποια γνώμη;Γενικά δεν πάω χιόνια, αλλά βρίσκω πολύ βολικό το να μην χρειάζεται να κουβαλάς αλυσίδες μην τυχόν και σε πιάσει ένα ελαφρύ χιονάκι.
Γενικά προτιμώ τα πιο μαλακά τα ελαστικά, να "βιδώνουν" στην άσφαλτο, να μην έχουν ξερές αντιδράσεις (πχ Michelin). Θα κοιτούσα και τα αντίστοιχα michelin, αλλά βλέπω στο tyrereviews υπερτερούν τα Pirelli (από την οποία εταιρεία έχω τις καλύτερες εντυπώσεις στα ελαστικά μηχανής, είχα αλλάξει 2 σετ Diablo Rosso II & III στην προηγούμενη μοτοσικλέτα μου) -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Τελευταία φορά με Bridgestone στο BMW ήμουν αρκετά απογοητευμένος, ήταν πολύ σκληρά, δεν ζεσταίνονταν εύκολα και είμαι πλέον προκατειλλημένος/προδιαθετημένος αρνητικά. Απ' ότι γνωρίζω σε πολλές παρτίδες το αυτοκίνητο έρχεται με Turanza T005.
Κάποια γνώμη;Αν φοράει Turanza T005, θα πρότεινα να τα κρατήσεις.
Στο C-HR μου, με διάσταση 225/45/19, άλλαξα τα εργοστασιακής τοποθέτησης Conti Premium Contact 6 γυρω στις 40.000 km και ενω ειχαν αρκετό ψωμί ακομα (συνήθως τα αλλάζω προληπτικά πριν ξεραθούν) με τα Bridgestone Turanza 6 (διάδοχος του Τ005) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αντίστοιχα άνετο με το Conti ελαστικό (δεν το περιμενα), με πολύ καλή πρόσφυση και η προστασία ζάντας (FR), που δεν είχαν τα Conti, με έχει σώσει 2-3 φορές σε οριακά παρκαρίσματα.
Επίσης, στα 15.000 km που έχω κάνει μαζί τους, δεν έχουν εμφανή σημάδια φθοράς, παρότι συχνά πυκνά σε στροφοδιαδρομές το κυνηγάω.
Καμία σχέση με Bridgestone Potenza (πιο σπορ σειρά από τα Turanza), που είχα στο παρελθόν στα BMW μου σε 19ρες, τα οποία ήταν πράγματι αρκετά σκληρά και αργούσαν να ζεσταθούν.
Τα Pirelli ποτέ δεν τα συμπάθησα. -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Σκέφτομαι μόλις έρθει το αμάξι να αλλάξω με την μία τα ελαστικά σε Pirelli Cinturato All Season SF 3.
https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car/catalogue/product/cinturato-all-season-sf-3/215_55-r18?ipcode=4312200
Βλέπω έχουν Α στο βρεγμένο, Α στον θόρυβο/άνεση και είναι ήσυχα από πλευράς θορύβου.
Κάποια γνώμη;Γενικά δεν πάω χιόνια, αλλά βρίσκω πολύ βολικό το να μην χρειάζεται να κουβαλάς αλυσίδες μην τυχόν και σε πιάσει ένα ελαφρύ χιονάκι.
Γενικά προτιμώ τα πιο μαλακά τα ελαστικά, να "βιδώνουν" στην άσφαλτο, να μην έχουν ξερές αντιδράσεις (πχ Michelin). Θα κοιτούσα και τα αντίστοιχα michelin, αλλά βλέπω στο tyrereviews υπερτερούν τα Pirelli (από την οποία εταιρεία έχω τις καλύτερες εντυπώσεις στα ελαστικά μηχανής, είχα αλλάξει 2 σετ Diablo Rosso II & III στην προηγούμενη μοτοσικλέτα μου)Έχω βάλει εγώ τη προηγούμενη γενιά all season της pirelli.Πολυ ευχαριστημένος.Κανενα πρόβλημα, ούτε υποστροφη ούτε θόρυβος.Εχω το ΑWD .
-
Ρε παιδιά τα Turanza είναι πολύ basic λάστιχα για την αμαξάρα
Εγώ ούτε τα Conti θα κοίταγα, δεν έχω βάλει ποτέ αλλά απο αυτά που έχω διαβάσει είμαι hater
Mazda CX-30