-
https://www.cx30talk.com/threads/suggested-cx-30-improvements.1559/page-2
Ημιάκαμπτος παντού....
-
Καλά, δεν βλέπετε ότι ΔΕΝ υπάρχει άξονας που να ενώνει τους δύο τροχούς, ώστε να θεωρηθεί ημιάκαμπτος ; Δεν βλέπετε ότι τα πλάισια ενώνονται με βίδες στο κέντρο; Και αυτό το θεωρείτε ημιάκαμπτο;
-
@famas said in Mazda CX-30:
Καλά, δεν βλέπετε ότι ΔΕΝ υπάρχει άξονας που να ενώνει τους δύο τροχούς, ώστε να θεωρηθεί ημιάκαμπτος ; Δεν βλέπετε ότι τα πλάισια ενώνονται με βίδες στο κέντρο; Και αυτό το θεωρείτε ημιάκαμπτο;
μπιλ
ειναι ημιακαμπτος
οχι ισιος, εχει ας πουμε καμπυλη στη μεση, μπροστα και πανω απο το διαφορικο
ιδια ειναι και στο υπερτατο βιταρα - δες τη φωτο απο μπροστα, του ματσουντα ειναι απο πισω.για να χωρεσουν το πισω διαφορικο
-
-
Αυτό που δείχνει gatoz και panos-volcan είναι ημιάκαμπτος χωρίς αμφιβολία
Αλλά στη φωτο του kostis φαίνεται κάτι άλλο όπως δείχνω με τα βελάκια, βραχίονας σε κάθε μεριά να στηρίζεται μπροστά από το πίσω διαφορικό -
Οι φωτογραφίες που ανέβασα πριν είναι από το CX 30.Στην δεύτερη θα διακρίνεις τα σημεία που επισημαίνεις με βελάκια.
Ο ημιάκαμπτος είναι από πίσω.Απλως δεν φαίνεται. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Και στις τετρακινητες.
Δεν γίνεται εν τοις πραγμάσι αυτό.
Αν και δεν βρήκα εύκολα υλικό, μαι και που οι περισσότερες δοκιμές αντιγράφουν απλα τα press των εταιρειών.
https://www.chasingcars.com.au/news/future-cars/all-new-mazda-cx-30-suv-revealed-and-weve-seen-it/
Τhe CX-30 pairs a McPherson strut front suspension setup with a torsion beam rear end – except for AWD models, which switch to independent rear suspension.https://www.powermag.gr/el/mazda-cx-30-e-skyactiv-x-2-0-186ps.html
Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω -για τις δικίνητες εκδόσεις-,Αν και φαίνεται από τη φωτογραφία που ανέβασες. Ο ημιάκαμπτος απλά θα κρεμόταν, εδώ σπάει από το διαφορικό που είναι πίσω.
Eγινε αλλαγη; Γιατι οταν παρουσιαστηκαν αυτα τα αμαξια ειχαν ημιακαμπτο αξονα ο οποιος ηταν πανω απο το διαφορικο αλλοιως δεν χωραγε.
-
@wantone said in Mazda CX-30:
Eγινε αλλαγη; Γιατι οταν παρουσιαστηκαν αυτα τα αμαξια ειχαν ημιακαμπτο αξονα ο οποιος ηταν πανω απο το διαφορικο αλλοιως δεν χωραγε.
Όχι εγώ βλέποντας τη φωτογραφία του kostis θεώρησα ότι δεν έχει ημιάκαμπτο.
-
@wantone said in Mazda CX-30:
Όχι εγώ βλέποντας τη φωτογραφία του kostis θεώρησα ότι δεν έχει ημιάκαμπτο.
Μάλλον σε ξεγέλασε η φωτογραφία.Ημιακαμπτο εχει απλά είναι διαφορετικός απο τις δικίνητες εκδόσεις.Το εχουμε συζητήσει αρκετες φορές και ήταν απο τα πρώτα που έψαξα όταν είχα μπει σε διαδικασία αγοράς.
Και δεν είναι το μόνο τετρακίνητο που έχει ημιάκαμτο υπάρχουν πολλά.Οι δύο βραχίονες που σε μπερδεψαν στηρίζουν το πίσω διαφορικό και το συμπλέκτη της τετρακίνησης στο πλαίσιο.
-
Το βασικο ειναι οτι εχουν κανει πολυ καλη δουλεια στο στησιμο του αυτοκινητου και στις στροφες δεν το καταλαβαινεις οτι εχεις ημιακαμπτο οπως το ειχαμε στο μυαλο μας για αλλα αυτοκινητα και πως συμπεριφερονταν ειδικα στο στριψιμο.
Περισσοτερο μου το θυμιζει σε καποιες εγκαρσιες ανωμαλιες/αλλαγες οδοστρωματος.
Στο overall ειναι πολυ απολαυστικο στο στριψιμο και αυτο το καταλαβαινεις οταν αφηνεις γκαζι ή πατησεις φρενα στο εσωτερικο μιας στροφης και πως συμπεριφερεται. -
Ναι σίγουρα .Εγω θα το ήθελα λιγακι πιο σκληρό πίσω...
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Οι δύο βραχίονες που σε μπερδεψαν στηρίζουν το πίσω διαφορικό και το συμπλέκτη της τετρακίνησης στο πλαίσιο.
Ναι, έτσι γίνεται αντιληπτό.
-
Μετα απο την κουβεντα στο CC θεμα για τις πιεσεις ξαναδοκιμασα την τρομπιτσα της michelin.
Σε ολα εβαλα 36.5 αναγραφομενη στην οθονη της τρομπας (παντα λεει 0.5psi παραπανω απο το επιθυμητο γιατι οταν το ξεβιδωνουμε χανουμε λιγο αερα) και το αποτελεσμα στα ελαστικα του αυτοκινητου μεσω του συστηματος πιεσεων...Εντυπωσιακο οτι και το TPMS και η τρομπιτσα ηταν παλι στις ιδιες πιεσεις.
Ερωτηση...εχει βαλει κανεις κουβερτες? Επειδη ερχονται γιορτες και σιγουρα θα παιξει κανα χιονακι εκει στην Ηπειρο σκεφτομαι για αγορα οπως και μη συμβει κατι και ειμαστε παρανομοι. Δεν εχω βαλει ακομα all season να ειμαι καπως πιο ξενοιαστος και αλυσιδες δεν θελω.
Εχω δει απο τις κλασικες autosock μεχρι και αυτες της michelin. Βεβαια τις τελευταιες τις θεωρω πανακριβες και σκεπτομενος οτι τα επομενα ελαστικα θα ειναι allseason δεν αξιζει να επενδυσω τοσο πολλα. Επισης michelin φθηνοτερες.
Για πειτε καμια γνωμη... -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Μετα απο την κουβεντα στο CC θεμα για τις πιεσεις ξαναδοκιμασα την τρομπιτσα της michelin.
Σε ολα εβαλα 36.5 αναγραφομενη στην οθονη της τρομπας (παντα λεει 0.5psi παραπανω απο το επιθυμητο γιατι οταν το ξεβιδωνουμε χανουμε λιγο αερα) και το αποτελεσμα στα ελαστικα του αυτοκινητου μεσω του συστηματος πιεσεων...Εντυπωσιακο οτι και το TPMS και η τρομπιτσα ηταν παλι στις ιδιες πιεσεις.
Ερωτηση...εχει βαλει κανεις κουβερτες? Επειδη ερχονται γιορτες και σιγουρα θα παιξει κανα χιονακι εκει στην Ηπειρο σκεφτομαι για αγορα οπως και μη συμβει κατι και ειμαστε παρανομοι. Δεν εχω βαλει ακομα all season να ειμαι καπως πιο ξενοιαστος και αλυσιδες δεν θελω.
Εχω δει απο τις κλασικες autosock μεχρι και αυτες της michelin. Βεβαια τις τελευταιες τις θεωρω πανακριβες και σκεπτομενος οτι τα επομενα ελαστικα θα ειναι allseason δεν αξιζει να επενδυσω τοσο πολλα. Επισης michelin φθηνοτερες.
Για πειτε καμια γνωμη...Εκεί στην Ήπειρο επειδή δεν είναι μόνο χιόνι αλλά πιάνει και πάγο οι κουβέρτες δεν σε προστατεύουν απολύτως από αυτόν, καλύτερα αλυσίδες.
-
@nickthetrib said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Για πειτε καμια γνωμη...Εκεί στην Ήπειρο επειδή δεν είναι μόνο χιόνι αλλά πιάνει και πάγο οι κουβέρτες δεν σε προστατεύουν απολύτως από αυτόν, καλύτερα αλυσίδες.
Όταν είναι να παγώσει καθόμαστε τζάκι και σομπιτσα.
Περισσότερο τα μικρά σε κάνα χιονοδρομικό.
Συνήθως είναι ανοιχτός ο δρόμος και δεν θέλει αλυσίδες.
Αλλά, αλυσίδες σε καινούριες ζάντες δεν μου πάει. Είναι γνωστό πως είναι η καλύτερη λύση. -
κάποια πρόταση;
αφορά στο πλαστικό.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
κάποια πρόταση;
αφορά στο πλαστικό.
1.Αλλαγή. Για να περιορίσεις το κόστος, πάρε το ανταλλακτικό και βάλτο μόνος σου.Όλο και κάποιο DIY θα βρεις, λογικά κουμπωτό πάνω στη λαμαρίνα πρέπει να βρεις, προσεχε μη σπάσεις τα κλιπ στερέωσης στο βαλε-βγάλε.
2.Ζεσταμα με θερμοπίστολο, αλλά θα γυαλίσει και θα φαίνεται διαφορά σε σχέση με τα άλλα.
3.Ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγάρι Magic eraser, αλλά δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά και ίσως ασπρίσει-θαμπώσει τοπικά.
4. Βάψιμο όλων των πλαστικών περιμετρικά, αλλά είναι ακριβή εργασία, γιατί χρειάζεται ειδική προετοιμασία, ασταρωμα κλπ. και μπορεί να σκάσει-ξεφλουδίσει σε πλύσιμο με πιεστικό, επαφή με πετραδάκια κλπ.
Ποτέ δεν κατάλαβα τη λογική των άβαφων πλαστικών στα συγχρονα SUV/Crossover.
Γδέρνονται και με το που τα ακουμπάς και ουσιαστικά δεν προστατεύουν από τίποτα. Τουλάχιστον αν ήταν εργοστασιακά βαμμένα, θα επισκευάζονταν/βάφονταν ευκολότερα. -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
κάποια πρόταση;
αφορά στο πλαστικό.
Το εχω χρησιμοποιήσει στα πλαστικά της πόρτας (εσωτερικά) σε διάφορα toyota που είναι γνωστά για την ευαισθησία τους
-
Θα με τρελάνει το θέμα ντεπόζιτο/λίτρα/αυτονομία.
Άφησα σήμερα το τρίπ να μου λέει αλλά 20χλμ αυτονομίας μέχρι να μείνω (?) και πήγα να φουλαρω στη Shell.
Ε λοιπόν έβαλα 40.87λτ. WTF?
Υποτίθεται είναι 48λτ το ντεπόζιτο...
Πώς γίνεται να έιχε αλλά ~7 και να αναφερε μόνο 20χλμ ακόμα.
Ποτέ δεν το έχω άφησει να δείξει τόσο χαμηλά και πότε δεν έχω βάλει πάνω από αυτό το νούμερο των λίτρων...όλο 39/40/38... -
Εξαρτάται από τι διαδρομές έκανες όταν έφτασε να δείχνει τα 20 χλμ αυτονομία.
Πχ αν έγραψες τα τελευταία χλμ μποτιλιαρισμενος λογικό είναι να έπεσε η αυτονομία. Αν πχ άνοιγες το αμάξι και ρολαρε μπορεί τα 20 να γίνονταν 80 ή και παραπάνω.
Εμένα στο ντίζελ που βέβαια δεν φτάνει ποτέ να δείξει 20 αυτονομία μετά τα 50 ανάβει λαμπάκι έχει τύχει να πέσει στα 80 χλμ και όταν άνοιξε και ρολαρε σε σταθερή ταχύτητα η αυτονομία πήγε 200 χλμ!
Mazda CX-30