-
"Σωστός" είναι ο σχεδιασμός που δείχνει πραγματική τιμή με ακρίβεια ή αυτός που είναι "όμορφος στο μάτι" για ευκολία;
Γι αυτό πολλοί κατασκευαστές εξαλείφουν το όργανο ή το βάζουν να δείχνει περίπου on off
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
"Σωστός" είναι ο σχεδιασμός που δείχνει πραγματική τιμή με ακρίβεια ή αυτός που είναι "όμορφος στο μάτι" για ευκολία;
Γι αυτό πολλοί κατασκευαστές εξαλείφουν το όργανο ή το βάζουν να δείχνει περίπου on off
Το να μην εχεις καθολου για εμενα ειναι epic fail.
Μπορεις ανα πασα στιγμη να δεις αν ο κινητηρας δουλευει περιεργα αν ξεπερασει το φυσιολογικο ευρος που κινειται η θερμοκρασια.
Τωρα για την ακριβεια πραγματικα ειναι κατι που δεν υπαρχει λογος να υπαρχει οσο αφορα εμας...ουτως η αλλως αλλη θερμοκρασια μεσα στην κινηση και αλλη σε ταξιδι. Ολοι ξερουμε που δουλευουν τα μοτερ μας σε θερμοκρασια. Τωρα αν ειναι 1-2 βαθμους πανω/κατω δεν εχει καμια σημασια. -
Με το 100 ακριβώς στη μέση δε νομίζω οτι γινόταν ευκολότερη η ανάγνωση πάντως.Επίσης η διαφορά στη πραγματική θερμοκρασία δεν είναι 1 με 2 βαθμοί αλλά μπορεί να φτάσουν και στους 10.
Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πάντως επιλέγουν να κανουν το δείκτη αναισθητο γύρω απους 90. -
Καλησπέρα. Έχω το GT PLUS 10/2021 auto. Τις καταναλώσεις που έχετε εμένα είναι 1 με 1,5 lt παραπάνω στις ίδιες Μ.ω.τ. Επίσης έχω μέση ένδειξη 8.5 (30.000χλμ περίπου) αλλά πάντα αυτό που βάζω στο βενζινάδικο, γέμισμα και υπολογισμός κατανάλωσης με βάση τα χλμ που έκανα η πραγματική κατανάλωση είναι 8,8-9lt. Άρα μάλλον, έχει απόκλιση το trip, όπως στα πιο πολλά αυτοκίνητο. Το acc δεν κόβει στις στροφές αν προσπερνάς και υπάρχει όχημα στη μεσαία αλλά έχεις φλας αναμμένο. Συνήθως δεν έχω και κόβει…..
-
Καλησπέρα. Προκειται το 2024 να βγει facelift στο cx30 σωστα ?
Οι διαφορες στον δρομο του Χ με τα 186ps και του G με τα 165ps (cx5) εχουν αισθητη διαφορα αποδοσης και καταναλωσης ; -
@akylas said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα. Έχω το GT PLUS 10/2021 auto.
ΚΩΛΟΦ@ΡΔΕ... τι μας νοιάζει πόσο καίει!
Βενζινοκινητο με 180 ατμοσφαιρικα και αυτόματο, αν το πατάς όπως του πρέπει, δεν είναι κάποια εξωφρενική κατανάλωση.
Εσύ μετράς πραγματική κατανάλωση στην αντλία, μην ακούς αυτούς που πάνε σαν κότες με ποιο αδύναμα αυτοκίνητα και ωραιοποιουν την ένδειξη του υπολογιστή ταξιδιού.Όταν εγώ είχα το αυτόματο Μαζντα με 150 άλογα, ξεκίνησα από 8μισι+ κατανάλωση, κι όταν μετά από 2-3 χρόνια ησύχασα λίγο σε οδηγήση, ήμουν λίγο πάνω από 7λτ
-
To αμάξι είναι έργο τέχνης, τι να λέμε τώρα!
-
@jeronimo-g said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα. Προκειται το 2024 να βγει facelift στο cx30 σωστα ?
Οι διαφορες στον δρομο του Χ με τα 186ps και του G με τα 165ps (cx5) εχουν αισθητη διαφορα αποδοσης και καταναλωσης ;Μη σκέφτεσαι το cx30 με τρία παιδιά.
Αυτά
-
Καλησπέρα. Έχω το GT PLUS 10/2021 auto. Τις καταναλώσεις που έχετε εμένα είναι 1 με 1,5 lt παραπάνω στις ίδιες Μ.ω.τ. Επίσης έχω μέση ένδειξη 8.5 (30.000χλμ περίπου) αλλά πάντα αυτό που βάζω στο βενζινάδικο, γέμισμα και υπολογισμός κατανάλωσης με βάση τα χλμ που έκανα η πραγματική κατανάλωση είναι 8,8-9lt. Άρα μάλλον, έχει απόκλιση το trip, όπως στα πιο πολλά αυτοκίνητο. Το acc δεν κόβει στις στροφές αν προσπερνάς και υπάρχει όχημα στη μεσαία αλλά έχεις φλας αναμμένο. Συνήθως δεν έχω και κόβει…..
Και σε μένα τόση είναι η κατανάλωση,8,5 λιτρα.
Αυτόματο τετρακίνητο.
Δεν έχω κάνει χιλιόμετρα σε επαρχία, ίσως έτσι ρίξει το μέσο όρο.
Αν και δεν το πιστευω.
Επίσης, ξαφνικά σταμάτησε να ρυθμίζεται αυτόματα, ο πλαϊνός δεξιός καθρέπτης,όταν κάνω όπισθεν για παρκάρισμα, γνωρίζει κάτι, κάποιος , γιαυτο; -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Αυτόματο τετρακίνητο.
Αν και δεν το πιστευω.
Επίσης, ξαφνικά σταμάτησε να ρυθμίζεται αυτόματα, ο πλαϊνός δεξιός καθρέπτης,όταν κάνω όπισθεν για παρκάρισμα, γνωρίζει κάτι, κάποιος , γιαυτο;Ειναι επιλεγμενος ο καθρεπτης? Το λαμπακι του ειναι αναμμενο?
-
Επίσης, ξαφνικά σταμάτησε να ρυθμίζεται αυτόματα, ο πλαϊνός δεξιός καθρέπτης,όταν κάνω όπισθεν για παρκάρισμα, γνωρίζει κάτι, κάποιος , γιαυτο;
Στην BMW κατεβαίνει αυτόματα όταν είναι επιλεγμένος ο αριστερός καθρέπτης από τον διακόπτη επιλογής. Για δες μήπως μετακινήθηκε και για αυτό δεν δουλεύει. Θα το γράφει στο μάνιουαλ λογικά πως και γιατί.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Αυτόματο τετρακίνητο.
Αν και δεν το πιστευω.
Επίσης, ξαφνικά σταμάτησε να ρυθμίζεται αυτόματα, ο πλαϊνός δεξιός καθρέπτης,όταν κάνω όπισθεν για παρκάρισμα, γνωρίζει κάτι, κάποιος , γιαυτο;Ειναι επιλεγμενος ο καθρεπτης? Το λαμπακι του ειναι αναμμενο?
Μμμμ.. θα το δω, ίσως κατά λάθος άλλαξα κάτι.
Ευχαριστω! -
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Στην BMW κατεβαίνει αυτόματα όταν είναι επιλεγμένος ο αριστερός καθρέπτης από τον διακόπτη επιλογής.
Ναι, φαντάσου ότι το πήγα σε συνεργείο για αυτό... Είναι feature, όχι bug. Γυρίζεις τον διακόπτη ρύθμισης στον δεξί και σταματά να κατεβαίνει.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να απενεργοποιήσεις άμεσα το κατέβασμα. αν πχ θέλεις να κάνεις όπισθεν στον δρόμο κι όχι να παρκάρεις. -
Επίσης, ξαφνικά σταμάτησε να ρυθμίζεται αυτόματα, ο πλαϊνός δεξιός καθρέπτης,όταν κάνω όπισθεν για παρκάρισμα, γνωρίζει κάτι, κάποιος , γιαυτο;
-
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
https://youtu.be/38JIknJHezc?si=IrunRappynfnVC6H
Σωστά, ειχα κλεισει την επιλογή!! -
Το κάτω μέρος σε ένα awd.
-
Σα δεν ντρέπεσαι!!!!!
-
-
Ακόμα και άπλυτο από ταξίδι...το θαυμάζω. -
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
https://youtu.be/38JIknJHezc?si=IrunRappynfnVC6H
Σωστά, ειχα κλεισει την επιλογή!!Εμένα γιατί δεν μου κάνει τίποτα; Ενεργοποίησα τον δεξί καθρέπτη, έβαλα όπισθεν αλλά δεν κουνήθηκε ο καθρέπτης.
Mazda CX-30