-
Ασφαλή αυτά τα νούμερα και με πλήθος εφαρμογών και σε Χ1..
Ειχαμε κάνει και power buy στον Κριτωνα με το Χ1 club.
Απλά στις πρόσφατες παραγωγές έχουν κλειδώσει εκ νέου τον εγκέφαλο και περιμεναν να βγει σπάσιμο! -
@panormus772 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Από τους τοπ η br και πρωτοπόροι στα σπασίματα! Θα τους είχα προτιμήσει αλλά έπρεπε να σταλεί εκεί ο εγκέφαλος.
-
Οποτε να υποθεσω οσοι εχουν κανει το upgrade το εχουν δει κ στο δυναμομετρο λογικα.
-
@chrisk6 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Οποτε να υποθεσω οσοι εχουν κανει το upgrade το εχουν δει κ στο δυναμομετρο λογικα.
Η BR πχ κάνει επιτόπου δυναμομέτρηση πριν/μετά.
Γενικά το αμάξι αλλάζει ριζικά συνήθως με το πρόγραμμα. πχ τα F20 114/116/118 πήγαιναν όλα στα ίδια άλογα ~210-220. -
Ξέρει κανείς τι επίπτωση έχει το πρόγραμμα στην κατανάλωση;
-
@andya3 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Έκανα μια διαμόρφωση της 116 στην απλή έκδοση. Με 17άρες και κλιματισμό σαν extra μου βγήκε κάτω από 25k. Μήπως κάνω κάτι λάθος? Αυτή είναι η τιμή? Έχει ασχοληθεί κανείς?
Όχι δεν κανείς λάθος. 22700 με το κλειδί στο χέρι. Αυτην παρήγγειλαν κι εγώ. Με επιπλέον αυτόματο κιβώτιο, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Στα 2600 και παράδοση Σεπτέμβριο.
-
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Έκανα μια διαμόρφωση της 116 στην απλή έκδοση. Με 17άρες και κλιματισμό σαν extra μου βγήκε κάτω από 25k. Μήπως κάνω κάτι λάθος? Αυτή είναι η τιμή? Έχει ασχοληθεί κανείς?
Όχι δεν κανείς λάθος. 22700 με το κλειδί στο χέρι. Αυτην παρήγγειλαν κι εγώ. Με επιπλέον αυτόματο κιβώτιο, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Στα 2600 και παράδοση Σεπτέμβριο.
Ποια έκδοση πήγε 26k με αυτόματο και αναδιπλούμενους. Η sport line ή η απλή?
-
η απλη. η advantage
-
η απλη. η advantage
Τα υπόλοιπα που έχει πρόσθετα η sport line, 17άρες, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρες μπρος πίσω δεν τα έβαλες καθόλου? Ή διάλεξες ξεχωριστά κάποια απ' αυτά σαν extra στην advantage?
-
Παραλαμβάνω το f40 την αλλη εβδομαδα μετα απο 4+ μήνες αναμονή
-
@dirtybit said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παραδόξως, θετική!
-
@xenos said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@dirtybit said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παραδόξως, θετική!
Μιλάς από προσωπική εμπειρία; Μπορείς να γίνεις λιγο πιο συγκεκριμένος αν γνωρίζεις νούμερα;
-
Λογικό να έχει θετική επίδραση σε κατανάλωση δεδομένου ότι αυξάνεται η ροπή του, μειώνεται αντίστοιχα η ένταση στο πεντάλ του γκαζιού και η διάρκεια που το ζορίζουμε το αυτοκίνητο για να πιάσει την επιθυμητή ταχύτητα, συνθήκες υπό τις οποίες διψάει για καύσιμο. Το ίδιο ισχύει και με τις λειτουργίες eco, normal, sport που έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα, δηλαδή εάν κάποιος δεν θέλει να κινείται σαν να βρίσκεται το αυτοκίνητο σε κατάσταση safe mode και κινείται ακολουθώντας τη ροή είναι προτιμότερο να βάλει sport mode πιάνοντας γρήγορα την επιθυμητή ταχύτητα. Οι διακρίσεις eco, normal κλπ έχουν δημιουργηθεί για πιάνουν τα όρια των ρύπων και όχι για την κατανάλωση σε φυσιολογική οδήγηση.
-
η απλη. η advantage
Τα υπόλοιπα που έχει πρόσθετα η sport line, 17άρες, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρες μπρος πίσω δεν τα έβαλες καθόλου? Ή διάλεξες ξεχωριστά κάποια απ' αυτά σαν extra στην advantage?
καλημερα. τα μονα εξτρα που εβαλα, ηταν οι αναδιπλουμενοι καθρεπτες,περιπου 250 ευρω, και τα προβολακια ομιχλης led, υτα οποια μου τα εκανε δωρο. τις 17 ζαντες τις θεωρω περιτες. ναι μεν γεμιζουν τους θολους των τροχων, και ομορφαινουν , αλλα ζοριζουν και το αυτοκινητο, και αυξανουν την καταναλωση ,η οποια δεν ειναι και μικρη. αυτοματο κλιματισμο εχει standar. απλα στην sportline ειναι διζωνικος. σιγα τα λαχανα. το μονο που πραγματικα αξιζει ειναι τα φωτα led. αλλα ως εξτρα στην βασικη εκδοση, κοστιζουν χιλια ευρω!!!!
-
@oldman_f40 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παραλαμβάνω το f40 την αλλη εβδομαδα μετα απο 4+ μήνες αναμονή
καλημερα αδερφε. αθηνα μαλλον παραλαμβανεις. γιατι εδω θεσσαλονικη λενε 8 με 9 μηνες
-
Οδηγώ πρόσφατα παραληφθείσα εταιρική F40 116d αυτόματη. Μάλλον ήρθε καραβιά και παραλαμβάνουν όλοι...
Πρώτες εντυπώσεις:
Φοβερή δουλειά στην ηχομόνωση του ντίζελ κινητήρα. Πλην όμως περνάει αρκετός -συγκριτικά- θόρυβος από τους θόλους και τα λάστιχα. Σε καλό οδόστρωμα μαζεύεις 160-170 km/h χωρίς να το πολυκαταλάβεις.
Ανάρτηση καλή. σιδερώνει αρκετά, απομονώνει πολλά γκάπα-γκούπα αλλά μαγικό χαλί δεν την λες. Πλην όμως οι πολλαπλοί πίσω κάνουν δουλίτσα σε στροφές με πολλά χλμ όταν συναντάς εγκάρσιες ανωμαλίες (δεν έχεις αναπηδήσεις στον πίσω άξονα). Θα της έβαζα ένα 7/10.
Με το steptronic προπαθώ να εξοικειωθώ, δεν καταλαβαίνω γιατί η όπισθεν έχει κατεύθυνση στον μοχλό προς τα εμπρός και το drive προς τα πίσω... Είναι το πρώτο αυτόματο που οδηγάω, στο παρκάρισμα ακόμη ψάχνομαι μιας και όλες οι επιλογές γίνονται πατώντας υποχρεωτικά το φρένο. Στην πασχαλιάτική κίνηση πάντως δίνει ρέστα.
Από επιδόσεις καλούτσικα, προφανώς οι 116 ίπποι είναι λίγοι για 1400+ κιλά βάρος, ωστόσο το 7ρι κιβώτιο με την κλιμάκωσή του βοηθάει αρκετά στο να το κάνει λίγο πιο γρήγορο απ' όσο θα περίμενες. Έχει ανάλογες - ή και λίγο καλύτερες - επιδόσεις με το Vitara των 120 ίππων και 1300 κιλών. Κατανάλωση μέχρι τώρα στο 5.7 μ.ο. αλλά μιλάμε για κάτω από 1000 χλμ ακόμα.
Εσωτερικό πολύ ωραίο στο ταμπλό, έχω το live cockpit professional με τις δύο οθόνες, έχει κάνει πολύ ωραία δουλειά η bmw, όμορφος τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών, ωραία γραφικά, δικό της λειτουργικο στην ουσία με ένα κάρο δικές της εφαρμογές (που προφανώς δεν πρόκειται να ακουμπήσω ούτε το 1/10 ποτέ). Ασύρματο android auto αν θέλεις πλοήγηση από google και μουσική spotify. Ωραία υλικά σε ταμπλό και πόρτες, άνω του μέσω όρου στο υπόλοιπο σαλόνι, στην έκδοση που έχω το "luxury" σταματάει εκεί, π.χ. οι βάσεις των καθισμάτων είναι επενδυμενες με τσόχα ολίγον φτηνιάρικη σε σχέση με το υπόλοιπο setup.
Γενικά το αμάξι προσπαθεί να δώσει μια "εσάνς" από τις μεγαλύτερες σειρές της bmw χωρίς όμως να τις φτάνει στις λεπτομέρειες. Αν το δεις όμως σαν ένα καλοστημενο hatchback που κοστίζει στην βασική του έκδοση κάτω από 25Κ, είναι καλή ευκαιρία στις μέρες μας και δεν είναι τυχαίο που το παρόν νήμα έχει πλέον αρκετή κίνηση. Ειδικά στα 31Κ παίρνεις την 118i με 136 ίππους, αυτόματο και πολύ πλούσιο εξοπλισμό.
Θα επανέλθω μόλις κλείσει μερικές χιλιάδες χλμ.
-
Καλησπέρα παιδιά , ως κάτοχος εδώ και ένα χρόνο 118i sportline advanced ήρθε η ώρα του πρώτου service (λάδια-φίλτρα )......θεωρώ υπερβολικά τα 350 ευρώ για πρώτο service ..... και όταν ρώτησα το παλικάρι εκει δηλαδή στα 55-60 χιλιαδες χλμ τι να υπολογίζω με μία άνεση μ λέει 600-700 ευρώ ..... . Αρκετά χρήματα θεωρώ
-
@nikthegreek9 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλησπέρα παιδιά , ως κάτοχος εδώ και ένα χρόνο 118i sportline advanced ήρθε η ώρα του πρώτου service (λάδια-φίλτρα )......θεωρώ υπερβολικά τα 350 ευρώ για πρώτο service ..... και όταν ρώτησα το παλικάρι εκει δηλαδή στα 55-60 χιλιαδες χλμ τι να υπολογίζω με μία άνεση μ λέει 600-700 ευρώ ..... . Αρκετά χρήματα θεωρώ
Τι περιλαμβάνουν τα 350 ευρώ: Απίθανο να είναι μόνο λάδια φίλτρα
-
@dimitrioskosmas said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Κι όμως φίλε ..... κι όμως ... λάδι κινητήρα+ μικροφίλτρο +κάρτα καυσαερίων + εργατικά 338 ευρώ -
@dimitrioskosmas said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Κι όμως φίλε ..... κι όμως ... λάδι κινητήρα+ μικροφίλτρο +κάρτα καυσαερίων + εργατικά 338 ευρώΠάει ξεφύγαμε σε τιμές. Ευτυχώς που ειδικά για bmw μου είπαν Θεσσαλονίκη, υπάρχει πολύ καλό συνεργείο.
Νέα BMW 1 Series 2019