-
Παιδιά καλησπέρα,
Καινούργιος εδώ αλλά σας διαβάζω καιρό. Λέγομαι Κώστας και κάτοχος από τον Νοέμβριο της 116i f40 advantage σε alpine white με μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω τις 17αρες ζάντες αντί τις 16αρες.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το αυτοκίνητο πολύ ήσυχο και με ωραία κύλιση, λίγο η όπισθεν με νευριάζει αλλά οκ!
Κάνω καθημερινά 50 χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο λόγω δουλειάς και έχω φτάσει στα 4100χλμ με μέσο όρο κατανάλωσης 6.4 μέχρι τώρα σε comfort mode.
Μόνη ίσως απογοήτευση μπορώ να πω είναι ότι ήρθε χωρίς τους αποθηκευτικούς χώρους ενώ νόμιζα ότι ήταν στον βασικό εξοπλισμό.Επίσης θέλω να ρωτήσω για τo DAB radio.
Μου γράφει χωρίς καταχωρήσεις. Παίζει κάποιο θέμα με το αυτοκίνητο ή στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα σε λειτουργία; Γιατί νομίζω το αυτοκίνητο έχει εγκατεστημένο το dab radio αν δε κάνω λάθος.Ευχαριστώ και εύχομαι καλούς δρόμους σε όλους!
-
@costasir said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παιδιά καλησπέρα,
Καινούργιος εδώ αλλά σας διαβάζω καιρό. Λέγομαι Κώστας και κάτοχος από τον Νοέμβριο της 116i f40 advantage σε alpine white με μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω τις 17αρες ζάντες αντί τις 16αρες.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το αυτοκίνητο πολύ ήσυχο και με ωραία κύλιση, λίγο η όπισθεν με νευριάζει αλλά οκ!
Κάνω καθημερινά 50 χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο λόγω δουλειάς και έχω φτάσει στα 4100χλμ με μέσο όρο κατανάλωσης 6.4 μέχρι τώρα σε comfort mode.
Μόνη ίσως απογοήτευση μπορώ να πω είναι ότι ήρθε χωρίς τους αποθηκευτικούς χώρους ενώ νόμιζα ότι ήταν στον βασικό εξοπλισμό.Επίσης θέλω να ρωτήσω για τo DAB radio.
Μου γράφει χωρίς καταχωρήσεις. Παίζει κάποιο θέμα με το αυτοκίνητο ή στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα σε λειτουργία; Γιατί νομίζω το αυτοκίνητο έχει εγκατεστημένο το dab radio αν δε κάνω λάθος.Ευχαριστώ και εύχομαι καλούς δρόμους σε όλους!
Καλοταξιδο ! Καλη επιλογή !
Το dab λειτουργεί μεν αλλά δεν είναι ακόμα διαδεδομένο στη χώρα.
Αθήνα κάτι πιάνουμε αλλά όχι πάντα. -
Σε άλλο αυτοκίνητο που έχω Θεσσαλονίκη πιάνει καμιά 10αρια σταθμούς, Ξάνθη τίποτα.
-
Στην πλοήγηση χρησιμοποιηται τους χάρτες google, η τους εγκατεστημένους από το I drive?
-
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παιδιά καλησπέρα,
Καλοταξιδο ! Καλη επιλογή !
Το dab λειτουργεί μεν αλλά δεν είναι ακόμα διαδεδομένο στη χώρα.
Αθήνα κάτι πιάνουμε αλλά όχι πάντα.Ευχαριστώ iceman! Οπότε απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι κάποιο πρόβλημα του αυτοκινήτου.
Γιατί έκανα και reset απο το volume button στο idrive πριν λίγο καιρό αλλά πάλι δεν εμφάνισε τίποτα. -
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στην πλοήγηση χρησιμοποιηται τους χάρτες google, η τους εγκατεστημένους από το I drive?
Γειά σου atari. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ της BMW μου αρέσουν περισσότερο καθώς έχω παρατηρήσει κιόλας ότι στους δρόμους που κινούμαι τουλάχιστον εγώ, είναι πιο ακριβείς οι χάρτες του idrive.
-
Γειά σου atari. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ της BMW μου αρέσουν περισσότερο καθώς έχω παρατηρήσει κιόλας ότι στους δρόμους που κινούμαι τουλάχιστον εγώ, είναι πιο ακριβείς οι χάρτες του idrive.
Οι χάρτες της BMW (και Mercedes και Audi) είναι οι Here? Με διαφορά το καλύτερο σύστημα πλοήγησης!
-
Συμφωνώ. Κι εμένα με βολεύουν περισσότερο. Οι χάρτες του google, είναι λίγο μπελάς στην αναζητηση προορισμού, μέσω apple. Χειροκίνητη αναζητηση έχει θεματάκια, ενώ η φωνητική, μέσω πλήκτρου στο τιμόνι, καμία φορά δεν πιάνει αμέσως τον προορισμό, η δείχνει λάθος διεύθυνση. -
Παιδιά καλησπέρα,
Καλοτάξιδο
Τι εννοείς ότι σε νευριάζει η όπισθεν και τι προσφέρουν οι αποθηκευτικοί χώροι ?
-
@tsofras said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παιδιά καλησπέρα,
Καλοτάξιδο
Τι εννοείς ότι σε νευριάζει η όπισθεν και τι προσφέρουν οι αποθηκευτικοί χώροι ?
Καλησπέρα ευχαριστώ. Εννοώ ότι είναι χειροκίνητο κιβώτιο το δικό μου και η όπισθεν μπαίνει με δυσκολία λίγο, στην αριστερή κίνηση του λεβιέ.
Για τους αποθηκευτικούς χώρους αυτό που με πείραξε κυρίως είναι η έλλειψη του αναδιπλούμενου πάτου στο πορτ μπαγκαζ. Τώρα υπάρχει ένα μόνο επίπεδο.
Επίσης στους αποθηκευτικούς χώρους περιλαμβάνονται και οι 2 θύρες usb για τους πίσω επιβάτες που δεν υπάρχουν τώρα όπως κ τα διχτακια στις πλάτες των καθίσματων καθώς κ ενα μικρό ντουλαπάκι στη πλευρά του οδηγού κάτω από τα κουμπιά των φώτων.
Στο site πάντως το δείχνει ακόμα ως standard εξοπλισμό νομίζω. -
Η επιλογή της όπισθεν είναι πολύ εύκολη. Απλά θέλει απότομη αποφασιστική κίνηση τέρμα αριστερά και έπειτα μπροστά. Δε μπαίνει με αργή κίνηση όπως όλες οι υπόλοιπες ταχύτητες.Με ξένισε κι εμένα στην αρχή μα τώρα μπορώ να πω πως μου αρέσει κιόλας.
-
Εννοώ ότι είναι χειροκίνητο κιβώτιο το δικό μου και η όπισθεν μπαίνει με δυσκολία λίγο, στην αριστερή κίνηση του λεβιέ.
Πάντα έτσι ήταν στις BMW, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια (πατητή ή δαχτυλίδι όπως σε άλλες μάρκες), οπότε για να μην μπερδευτεί ο οδηγός, είναι αρκετά σκληρό το ελατήριο, ώστε να μην βάλεις καταλάθος όπισθεν αντί για 1η.
-
Πανεύκολη η όπισθεν στις χειροκίνητες BMW. Πολλή δύναμη απλά θέλει.
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πανεύκολη η όπισθεν στις χειροκίνητες BMW. Πολλή δύναμη απλά θέλει.
-
Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει πώς μπορώ να συνδέσω το android auto? Από την ημέρα της παραλαβής ο υπάλληλος που μου έκανε την επίδειξη του αυτοκινήτου δεν τα κατάφερε και από την αντιπροσωπεία μου είπαν να περάσω μήπως χρειάζεται κάποια αναβάθμιση. Όταν πάει να συνδεθεί, το wifi της bmw δείχνει να μην έχει σύνδεση στο κινητό μου. Προσπάθησα και ασύρματα και με καλώδιο αλλά τίποτα. Αν κάποιος φίλος ξέρει, θα εκτιμούσα αν μπορεί να βοηθήσει. Ευχαριστώ!
ΥΓ. Το κινητό είναι τελευταίας τεχνολογίας και τρέχει Android 13. -
@stagou19 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει πώς μπορώ να συνδέσω το android auto? Από την ημέρα της παραλαβής ο υπάλληλος που μου έκανε την επίδειξη του αυτοκινήτου δεν τα κατάφερε και από την αντιπροσωπεία μου είπαν να περάσω μήπως χρειάζεται κάποια αναβάθμιση. Όταν πάει να συνδεθεί, το wifi της bmw δείχνει να μην έχει σύνδεση στο κινητό μου. Προσπάθησα και ασύρματα και με καλώδιο αλλά τίποτα. Αν κάποιος φίλος ξέρει, θα εκτιμούσα αν μπορεί να βοηθήσει. Ευχαριστώ!
ΥΓ. Το κινητό είναι τελευταίας τεχνολογίας και τρέχει Android 13.Έχεις σίγουρα idrive 7? Αν έχεις αναλογικά όργανα ενδέχεται να έχεις idrive 6 οπότε υποστηρίζει μόνο apple carplay
-
Όχι, ψηφιακά όργανα έχει. Υποστηρίζει android auto και το κινητό συνδέεται μέσω Bluetooth κανονικά. Όταν πάει να συνδεθεί με android auto γράφει επανάληψη και μένει εκεί.
-
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εννοώ ότι είναι χειροκίνητο κιβώτιο το δικό μου και η όπισθεν μπαίνει με δυσκολία λίγο, στην αριστερή κίνηση του λεβιέ.
Πάντα έτσι ήταν στις BMW, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια (πατητή ή δαχτυλίδι όπως σε άλλες μάρκες), οπότε για να μην μπερδευτεί ο οδηγός, είναι αρκετά σκληρό το ελατήριο, ώστε να μην βάλεις καταλάθος όπισθεν αντί για 1η.
Πολύ σωστά! Για αυτό το λόγο θέλει απότομη γρήγορη κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά και μπροστά στη συνέχεια. Αν η κίνηση γίνει αργά κλειδώνει στην πρώτη ταχύτητα. Συνήθεια είναι και μάλιστα ευχάριστη αν το καταλάβεις.
-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πολύ σωστά! Για αυτό το λόγο θέλει απότομη γρήγορη κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά και μπροστά στη συνέχεια. Αν η κίνηση γίνει αργά κλειδώνει στην πρώτη ταχύτητα. Συνήθεια είναι και μάλιστα ευχάριστη αν το καταλάβεις.
Εγω δεν ειχα θεμα να βαλω την οπισθεν μεχρι που τραυματιστηκα στον ωμο και με δυσκολεψε να κανω αυτη την κινηση προς τα αριστερα.
Μετα απο αυτο αποφασισα οτι τελος τα χειροκινητα.
-
@wantone said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μετα απο αυτο αποφασισα οτι τελος τα χειροκινητα.
Και καλά έκανες. Τα χειροκίνητα τέλος εδώ και 20+ χρόνια (για εμένα). Και απορώ που το 2024 συνεχίζουν ακόμα και βγαίνουν χειροκίνητα κιβώτια και ο κόσμος τα αγοράζει....πραγματικά εντυπωσιακό!
Νέα BMW 1 Series 2019