-
Αυτό θα έκανε θραύση στα ταξί. Σαν σύστημα είναι φθηνό, δες τιμή.
https://cnevpost.com/2025/01/07/byd-begins-pre-sales-seal-05-dm-i-sedan/
Το σύστημα χωράει σίγουρα στο μηχανοστάσιο του ATTO2
Οπότε το yaris cross έχει έναν πάρα πολύ σκληρό αντίπαλο από το νέο έτος
-
-
-
Μικρό phev ακόμα και από Κινέζους κατασκευαστές δύσκολα θα δούμε, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχουν χαμηλή τιμή και περιθώριο κέρδους.
Αυτό που μάλλον ετοιμάζεται και έχει ενδιαφέρον είναι το b10 phev, αντίστοιχο του c10 της leap.
Μια χαρά θα δούμε φτηνά PHEV απο Κινέζους. Κυκλοφορούν ήδη στην Κίνα
Αναδιατύπωση, φθηνά και μικρά phev, το qin με 2800 μεταξόνιο δεν το λες μικρό.
Μέχρι το τέλος του 2026 το 90% των μοντέλων της BYD στην Ευρώπη θα έχουν και PHEV έκδοση. Το μόνο που θα μείνει εκτός (επειδή πρακτικά δεν το χρειάζεται κιόλας) είναι το Dolphin Surf.
Να σημειώσουμε επίσης, πως η επόμενη έκδοση της Corolla (2026) θα έχει έκδοση PHEV βασισμένη σε τεχνολογία της BYD (Fifth Generation DM-i, 2.9lt/100Km WLTC και αυτονομία 2.100Km)
-
-
Μιλάμε οι μηχανικοί και οι πωλητές είναι BYD για BYD άσχετοι.
Έκανα μια ερώτηση την προηγούμενη εβδομάδα, αν παίρνει το dolphin μπάρες οροφής.
Δεν ήξεραν, θα ρωτούσαν. Ακόμα περιμένω.Από το site της thule έχει συμβατές μπάρες, νομίζω οι aero wind (ή κάπως έτσι) που τις έχω από το προηγούμενο αυτοκίνητο είναι, δεν έχει χρειαστεί όμως να τις βάλω,χρειάζεται να αλλάξω και τα πατάκια στις μπάρες και το έχω αφήσει.
-
https://www.aliexpress.com/i/1005007398539177.html
600L μπαγκαζιέρα οροφής. Συν τα 360 πίσω πάμε στα 960L χώρος αποσκευών για ταξίδια.
Ειλικρινά τώρα, απορώ γιατι χρειάζονται μεγαλύτερα οχήματα.
-
Θα μοιάζει με τα παλιά ΚΤΕΛ που φόρτωναν στην οροφή και είχαν και σκαλίτσα από πίσω...
-
Μικρό phev ακόμα και από Κινέζους κατασκευαστές δύσκολα θα δούμε, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχουν χαμηλή τιμή και περιθώριο κέρδους.
Αυτό που μάλλον ετοιμάζεται και έχει ενδιαφέρον είναι το b10 phev, αντίστοιχο του c10 της leap.
Μέχρι το τέλος του 2026 το 90% των μοντέλων της BYD στην Ευρώπη θα έχουν και PHEV έκδοση. Το μόνο που θα μείνει εκτός (επειδή πρακτικά δεν το χρειάζεται κιόλας) είναι το Dolphin Surf.
Να σημειώσουμε επίσης, πως η επόμενη έκδοση της Corolla (2026) θα έχει έκδοση PHEV βασισμένη σε τεχνολογία της BYD (Fifth Generation DM-i, 2.9lt/100Km WLTC και αυτονομία 2.100Km)
Τελείως φιλικά, μην αναμασατε οποιαδήποτε π@παρολογια διαβάζετε στον ειδικό τύπο. Αν διαβάζεις best carweb κάθε χρόνο βγαίνει rx7. Όλοι οι ασοβαροι και άσχετοι youtubers μιλάνε για τα ρεκόρ των κινεζικών τεχνολογιών με τις τεράστιες εμβέλειες και τα ρεκόρ απόδοσης στους θερμικούς. Αστειοτητες τύπου η toyota να πάρει (την ανύπαρκτη) τεχνολογία των Κινέζων δεν το σχολιάζω.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής, τα κινέζικα αυτοκίνητα είτε ως ηλεκτρικά είτε ως phev υπολοιπονται τεχνολογικά, τα byd συγκεκριμένα έχουν άθλιες αναρτήσεις και τιμόνια, κακή αυτονομία, μεγάλο βάρος, αστείες μεταδόσεις τα phev, θερμικούς της πλάκας. Δίνουν όμως όλα τα παραπάνω με ηλεκτρικά καθίσματα σε τιμή aygo.
-
Γιατί είναι αστεία η μετάδοση ;;;;
Εγώ την βρίσκω απλοϊκή που σημαίνει μεγάλη αξιοπιστία. Ενώ λόγω μη πλανητικού συστήματος έχει υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε συνθήκες ταξιδιού.
-
Τελείως φιλικά, μην αναμασατε οποιαδήποτε π@παρολογια διαβάζετε στον ειδικό τύπο. Αν διαβάζεις best carweb κάθε χρόνο βγαίνει rx7. Όλοι οι ασοβαροι και άσχετοι youtubers μιλάνε για τα ρεκόρ των κινεζικών τεχνολογιών με τις τεράστιες εμβέλειες και τα ρεκόρ απόδοσης στους θερμικούς. Αστειοτητες τύπου η toyota να πάρει (την ανύπαρκτη) τεχνολογία των Κινέζων δεν το σχολιάζω.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής, τα κινέζικα αυτοκίνητα είτε ως ηλεκτρικά είτε ως phev υπολοιπονται τεχνολογικά, τα byd συγκεκριμένα έχουν άθλιες αναρτήσεις, τιμόνια, κακή αυτονομία, μεγάλο βάρος, αστείες μεταδόσεις τα phev, θερμικούς της πλάκας. Δίνουν όμως όλα τα παραπάνω με ηλεκτρικά καθίσματα σε τιμή aygo.
Εγώ θα πω ότι 2 κολοσσοί στις μπαταρίες αυτοκινήτων υπάρχουν και παράγουν άνω του 80% των μπαταριών παγκοσμίως . Και οι 2 κινεζοι είναι , οπότε μια χαρά τεχνογνωσία και τεχνολογια έχουν.
Σε προγραμματιστές και software πάλι κορυφή είναι
Προφανώς υστερούν σε άλλα , αλλά τα δίνουν παμφτηνα.
-
Εγώ την βρίσκω απλοϊκή που σημαίνει μεγάλη αξιοπιστία. Ενώ λόγω μη πλανητικού συστήματος έχει υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε συνθήκες ταξιδιού.
Σε ταξίδι με το byd sealudmi θα δεις άνετα 10λ όταν με ένα rav phev θα είσαι στα 6λ υπό κανονικές συνθήκες, αυτή είναι η διαφορά των μεταδόσεων.
-
@cirus στις μπαταρίες παίζουν μόνοι τους.
-
Σε ταξίδι με το byd sealudmi θα δεις άνετα 10λ όταν με ένα rav phev θα είσαι στα 6λ υπό κανονικές συνθήκες, αυτή είναι η διαφορά των μεταδόσεων.
Ποιος το λέει αυτό?
Στα 5.9 ειναι σε Αθήνα σαλονικα
4.3 ολική στα 5900 της ζωής τουΚαι στο ραβ ειχα 8.5 αθηνα ζαγοροχωρια και πισω
-
Ποιος το λέει αυτό?
Στα 5.9 ειναι σε Αθήνα σαλονικα
4.3 ολική στα 5900 της ζωής τουΚαι στο ραβ ειχα 8.5 αθηνα ζαγοροχωρια και πισω
Έχει δοκιμή ο 1001 cars, χωρίς μπαταρία το βγάζει 10λ στα 140kph.
-
Οι διαφορές δεν είναι αυτές.
Στα 120 χλμ/ώρα που ένα RAV4 phev γράφει 6,6 λ/100 χλμ το BYD είναι στα +1,4λ παραπάνω.
Χωρίς να εξετάζουμε την αεροδυναμική των οχημάτων, που σαφέστατα παίζει τεράστιο ρόλο σε ταχύτητες ταξιδιού. Οπως και +100 κιλά του BYD,
Στην Toyota το πλανητικό σύστημα σπάει την παραγόμενη ενέργεια του θερμικού οπότε απαιτείται μεγάλη παραγόμενη ενέργεια. Συγκριτικά με το 1:1 γραναζωμα της μεταδόσης των BYD
-
Ας ρωτήσω εδώ και όχι τον πωλητή
Μου είπαν ότι το δικό του navigation και το qr code για να συνδεθεί το app θέλει 5-6 μέρες μέχρι να ενεργοποιηθεί.
Αυτό περιλαμβανει και την κάρτα με τα data/επικοινωνία?
Update βέβαια κατέβασε αλλά αν πατησω στο store ή κάπου αλλού λέει δεν έχει internet.
Κάπου διάβασα ότι έχει για 2 χρόνια 1gb data το μήνα δωρεάν. Ισχύει?
-
. Συγκριτικά με το 1:1 γραναζωμα της μεταδόσης των BYD...
Αυτό το σπάει πως το αντιλαμβάνεσαι; Πλεονέκτημα είναι, όχι μειονέκτημα, η κινητική ενέργεια πάει από τον θερμικό στους τροχούς.
Η toyota έχει δοκιμάσει χωρίς πλανητικο στο Ρόκυ, δεν της πήγε καλά, είχε υψηλή κατανάλωση, επίσης το rav έχει έναν "αρχαίο" θερμικό, τον οποίο σύντομα θα αντικαταστήσει. Το byd πάντως είναι και εντυπωσιακά αθόρυβο, τα περισσότερα κινέζικα έτσι είναι.
-
Καλά δεν είμαι μηχανικός μηχανολόγος, αλλά από όσο καταλαβαίνω το κόλπο είναι να έχεις πολύ μεγάλους και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες ώστε να μειώσεις το φάσμα που απαιτείται η χρήση θερμικού προσφέροντας μετάδοση 1:1 στο αποδοτικότερο φάσμα του θερμικού.
Προφανώς υπάρχει ένα πεπερασμένο όριο ιπποδύναμης με αυτήν την τυπολογία που υπαγορεύει ο ρυθμός φόρτισης και εκφόρτισης της μπαταρίας.
Αλλά η Toyota δεν έχει πρόσβαση σε φθηνούς ηλεκτροκινητήρες και για αυτό οδηγείται στην λύση του πλανητικού συστήματος με μικρότερους
Η Honda που κάνει κάτι παρόμοιο με την BYD είναι ακριβή
-
Δεν ξέρω τι σπαει και τι δεν σπάει, ξέρω από ίδια εμπειρια
Από Αθήνα σαλονικα ξεκίνησε φορτισμένο οπως και το ραβ για Ζαγοροχώρια. Οκ το ραβ εκανε πολυ περισσότερα κμ καθως γυρισα μέσω Καστοριάς αλλα μου έχουν μείνει δύο αναμνήσεις από αυτό
Ποσο γρήγορα φαινόταν να αρπάζει αλλα και ότι δεν συνεχιζε στον ίδιο ρυθμό και η οικτρη εμπειρια της τετρακινησης του, μιλάμε για απάτη. Μια χαρά αμαξι κατά τα άλλα
Σε σύγκριση με το δικουνητο μπιντέ πάντως δείχνει αστείο ποιοτικα, ο κινεζομπιντες δείχνει πολύ καλά φτιαγμένος με καλα υλικα
BYD forum