-
Εγώ περιμένω να έρθει το θερμικό Mg3.
Είμαι πολύ περίεργος να δω σε τι τιμή θα το βγάλει ο Συγγελίδης.
Αν το φέρει. -
καλά και φτηνά τα BYD αλλά λίγο Κινέζικα
https://www.sustainable-bus.com/news/issues-electric-buses-byd-netherlands/
-
Ωχ τέτοια δεν πήραν και εδώ στην Ελλάδα? ....
-
Ωχ τέτοια δεν πήραν και εδώ στην Ελλάδα? ....
Τελικά πάγωσαν τελευταία στιγμή..
-
-
@poliviosfp said in BYD forum:
https://www.newsauto.gr/news/pos-i-evropei-tin-patisan-me-tin-ilektrokinisi/
"αν η πραγματικοτητα δεν συμφωνει με μας, τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα"
καλα θα παει και αυτο!
-
Αν ισχύουν αυτά, τότε η λύση είναι η επιστροφή στο περιβάλλον προ του 2020. Θερμικά και υβριδικά σε φυσιολογικές τιμές. Μόνο έτσι μπορούν να φρενάρουν τα Κινέζικα. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν αφήσουν την Κίνα να "εισβάλει" στην Ευρώπη θα μπουκάρει όχι μόνο με ηλεκτρικά αλλά και με φτηνά θερμικά, που τα έχει σε αφθονία εδώ και πολλά χρόνια. Και προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα τα τιμήσει, όπως τίμησε κάποτε τα Κορεάτικα.
-
Αν ισχύουν αυτά, τότε η λύση είναι η επιστροφή στο περιβάλλον προ του 2020. Θερμικά και υβριδικά σε φυσιολογικές τιμές. Μόνο έτσι μπορούν να φρενάρουν τα Κινέζικα. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν αφήσουν την Κίνα να "εισβάλει" στην Ευρώπη θα μπουκάρει όχι μόνο με ηλεκτρικά αλλά και με φτηνά θερμικά, που τα έχει σε αφθονία εδώ και πολλά χρόνια. Και προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα τα τιμήσει, όπως τίμησε κάποτε τα Κορεάτικα.
Θερμικά η υβριδικά της προκοπής είναι ανίκανοι να φτιάξουν οι Κινέζοι, ποτέ δεν παρήγαγαν σοβαρό θερμικό κινητήρα πόσο μάλλον υβριδικο. ο μοναδικός τρόπος να διεισδύσουν στη δυτική αγορά είναι τα ηλεκτρικά λόγω της υπέροχης τους στις μπαταρίες (κόστος, πρώτες ύλες κλπ
-
1, 5 με 2ευρω τα 100χμ και αυτονομία 400+με δυνατότητα δωρεάν φόρτισης ή φόρτισης στο σπίτι σου σε πακέτο στήσιμο ανάρτηση φρένα συμβατικού και σε αντίστοιχη τιμή, δεν βλέπω το λόγο να μην το προτιμήσει κάποιος..
-
@poliviosfp said in BYD forum:
https://www.newsauto.gr/news/pos-i-evropei-tin-patisan-me-tin-ilektrokinisi/
Πρέπει να είναι το μοναδικό σοβαρό άρθρο που έχω διαβάσει ποτε στο newsauto.
Βλέπει την οπτική γωνία όμως αποκλειστικά των γερμανικών εταιρειών. -
Θερμικά η υβριδικά της προκοπής είναι ανίκανοι να φτιάξουν οι Κινέζοι, ποτέ δεν παρήγαγαν σοβαρό θερμικό κινητήρα πόσο μάλλον υβριδικο. ο μοναδικός τρόπος να διεισδύσουν στη δυτική αγορά είναι τα ηλεκτρικά λόγω της υπέροχης τους στις μπαταρίες (κόστος, πρώτες ύλες κλπ
Εγώ ξέρω ότι οι Κινέζοι επιδοτούν την βιομηχανία τους για αύξηση παραγωγής θερμικών αυτοκινήτων ώστε να έχουν άνοδο πωλήσεων σε περιοχές του πλανήτη όπου η ηλεκτροκίνηση δεν τσουλάει.
Αν τους θεωρείτε ανίκανους, αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ θεωρώ ότι ψάχνουν τρόπους να πωλήσουν αυτά που θέλουν οι υποψήφιοι πελάτες τους.
Γιατί επιδοτούν οι Κινέζοι ταυτόχρονα τα ηλεκτροκίνητα, αλλά και τα θερμικά αυτοκίνητα;
Οι Κινέζοι πατούν σε δύο ράγες ενισχύοντας την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε αντίθεση με την Ε.Ε. που θέλει να καταργήσει τα Ι.Χ. συμβατικής τεχνολογίας.Η κινέζικη κυβέρνηση επιδιώκει ωστόσο την αυτάρκεια σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανίας του αυτοκινήτου. Έτσι δεν ποντάρει μόνο στην ηλεκτροκίνηση ως μελλοντική τεχνολογία, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλά ενισχύει με φοροαπαλλαγές και άλλα κίνητρα και την παραγωγή συμβατικών μοντέλων βενζίνης και πετρελαίου, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της τεράστιας εγχώριας αγοράς. Μόλις πρόσφατα ανακοίνωσαν αρκετές περιφερειακές κυβερνήσεις την επιδότηση της παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, για τα οποία δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κινεζικού συνδέσμου επιβατικών οχημάτων CPCA, ότι ‘’δεν πρέπει να τα δαιμονοποιούμε’’. Οι Κινέζοι ευελπιστούν επίσης σε μία άνοδο των εξαγωγών συμβατικών μοντέλων σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή, όπου δημιουργείται σταδιακά ένα κενό, αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης επικεντρώνονται πλέον στην ηλεκτροκίνηση και έχουν περιορίσει δραστικά το λανσάρισμα προσιτών νέων μοντέλων βενζίνης και πετρελαίου.
https://www.ieidiseis.gr/auto-moto/218976/giati-epidotoyn-oi-kinezoi-taftoxrona-ta-ilektrokinita-alla-kai-ta-thermika-aftokinita -
Εγώ ξέρω ότι οι Κινέζοι επιδοτούν την βιομηχανία τους για αύξηση παραγωγής θερμικών αυτοκινήτων ώστε να έχουν άνοδο πωλήσεων σε περιοχές του πλανήτη όπου η ηλεκτροκίνηση δεν τσουλάει.
Καλά κάνουν οι Κινέζοι.
Το ερώτημα το μεγάλο είναι αν όλη η κατασκευαστική τους ισχύς στηρίζεται στις επιδοτήσεις και το μάζεμα επενδύσεων και στο τέλος θα μείνουν με τη φούσκα να σκάει (όπως λίγο πολύ έπαθαν με τον κατασκευαστικό τομέα). -
Αυτό το ερώτημα δεν έχει απάντηση γιατί αφορά το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι π.χ. τα θερμικά της MG πουλάνε. Είτε αρέσει, είτε όχι αυτή τη στιγμή ένας νέος παίχτης έχει μπει δυναμικά στις πωλήσεις των θερμικών.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Με ένα μόνο μοντέλο και ήδη έχω δει πολλά MG ZS θερμικά στους δρόμους. Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών αναζητούν VFM αυτοκίνητα κατάλληλα για το περιβάλλον που μετακινούνται.
-
η αυξηση πωλησης αυτοκινητων απο τους κινεζους βασιζεται κυριως στα ηλεκτρικα τους, τα οποια μοσχοπωλουν κυριως στηνε εγχωρια αγορα. Ξεκινωντας απο εκει την χρησιμοποιουν εως εφαλτηριο για πωλησεις και στο εξωτερικο (ασια για αρχη, ευρωπη μετα, αμερικη στο τελος). Δεν εχουν την τεχνογνωσια για καλα θερμικα, αλλα στα ηλεκτρικα κανουν παπαδες. Βρισκομαστε μπροστα σε paradigm shift στην αυτοκινηση και οπως παντα, οι incumbents (ευρωπαικη αλλα και ιαπωνικη αυτοκινητοβιομηχανια) θα εχουν προβλημα.
-
Αν οι Κινέζοι βρουν κανένα εμπόδιο, θα'ναι με κανένα έξτρα φόρο/απαγόρευση από ΗΠΑ (όπως η Huawei π.χ.)
Στην Ευρώπη, θα έχει ενδιαφέρον. -
@antonakis said in BYD forum:
Αν οι Κινέζοι βρουν κανένα εμπόδιο, θα'ναι με κανένα έξτρα φόρο/απαγόρευση από ΗΠΑ (όπως η Huawei π.χ.)
Στην Ευρώπη, θα έχει ενδιαφέρον.η ΕΕ συνολικα δυσκολα θα εισαγει tariffs. αλλα μεμονωμενα κρατη πιο ευκολα. Η ιταλια νομιζω, καπου διαβασα, οτι δινει επιδοτηση για αγορα ηλεκτρικου μονο για ντοπια οχηματα (αλλα δεν θυμαμαι τα ψιλα γραμματα, τι εννοουν ντοπιο δηλαδη).
Το μεγαλο ενδιαφερον ειναι τι θα κανει η γερμανια, αν και η ευκολη λυση ειναι να kick the can down the road. Εκοψε ολοκληρωτικα τις επιδοτησεις για αγορα ηλεκτρικων, κατι που ποναει κυριως την τεσλα και τους κινεζους, αφου οι δικες της βιομηχανιες φαινεται οτι δεν ειναι ετοιμες. Θα τσουξει λιγο ισως την vw με τα id3,5,7, αλλα δεν ξερω ποσο εχουν επικεντρωθει στην κατασκευη αυτων των μοντελων.Ζουμε σε ενδιαφεροντες εποχες
-
-
-
αλλα μεμονωμενα κρατη πιο ευκολα
Οι δασμοί είναι ευρωπαϊκό θέμα. Δεν γίνεται κάθε κράτος να έχει διαφορετικούς δασμούς.
οχι, αλλα μπορει να επιλεξει που θα δωσει τις επιδοτησεις, το οποιο δημιουργει πλεονεκτημα προς αυτον που τις δεχεται, επομενως παραμενει αντικινητρο για την αγορα κινεζικων οχηματων
-
Έτσι ναι!
BYD forum