-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αρε κινεζάρες , ακόμα να βάλουν μυαλό (προφανώς δεν τους ενδιαφέρει) . Αυτό το τελευταίο που έβαλες το πορτοκαλί ( το 001 , ονομασία να είναι άραγε;) , στα μάτια μου μοιάζει για έτοιμο fl του puma σου!
το zeekr είναι που μαρέσει. (δεν θα το έπαιρνα στο συγκεκριμένο χρώμα αλλά μαρεσει πολύ)
Σωστός.
Να θες να ξενογ@/σεις και να κυκλοφορείς με την σημαδούρα,δε λέει.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έλεγα όταν έχεις χρόνο και όρεξη να μας γράψεις δύο παραγράφους πως το νιώθεις εσύ ως αυτοκίνητο, τις εμπειρίες σου με αυτό κτλ
Είναι ότι πιο απλό και ξεκούραστο έχω οδηγήσει σε όλη μου τη ζωή, και αυτό το θεωρώ προσωπικά, καλό. Κάνω ταξίδια χωρίς να κουράζομαι. Ίσως είναι η απουσία θορύβου, οι αναγκαστικές στάσεις για φόρτιση ή οι θέσεις του, πάντως ισχύει.
Είμαστε οικογενειακώς Ζαγοροχώρια όπου ήρθαμε με πολλή άνεση. Σκέψου ότι αφήσαμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο και πήγαμε κατευθείαν για πεζοποριαTranslation
Το πήρατε ποδαράδα γιατί δεν είχατε μπαταρία για λοιπές μετακινήσειςΗ απουσία θορύβου είναι τεράστιο ατού, τελευταία συνειδητοποιώ ότι με κουράζει τα μάλα η συνεχόμενη ηχορύπανση, ίσως γιατί βιοπορίζομαι μέσα σε αυτή
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έλεγα όταν έχεις χρόνο και όρεξη να μας γράψεις δύο παραγράφους πως το νιώθεις εσύ ως αυτοκίνητο, τις εμπειρίες σου με αυτό κτλ
Είναι ότι πιο απλό και ξεκούραστο έχω οδηγήσει σε όλη μου τη ζωή, και αυτό το θεωρώ προσωπικά, καλό. Κάνω ταξίδια χωρίς να κουράζομαι. Ίσως είναι η απουσία θορύβου, οι αναγκαστικές στάσεις για φόρτιση ή οι θέσεις του, πάντως ισχύει.
Είμαστε οικογενειακώς Ζαγοροχώρια όπου ήρθαμε με πολλή άνεση. Σκέψου ότι αφήσαμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο και πήγαμε κατευθείαν για πεζοποριαTranslation
Το πήρατε ποδαράδα γιατί δεν είχατε μπαταρία για λοιπές μετακινήσειςΗ απουσία θορύβου είναι τεράστιο ατού, τελευταία συνειδητοποιώ ότι με κουράζει τα μάλα η συνεχόμενη ηχορύπανση, ίσως γιατί βιοπορίζομαι μέσα σε αυτή
Το ήξερα ότι είσαι τραγουδιστής
Όχι, γενικά έχεις δίκιο. Η ηχορύπανση συνεχώς κρατά τον εγκέφαλο σε διέγερση και αυτό επιφέρει αλλα θέματα.
-
Πάντως σε μερικά χρόνια θα έχουν βγει τόσα πολλά ηλεκτρικά με ποικιλία τιμών που θα κάνει την αγορά αυτοκινήτου πανηγύρι ανταγωνισμού, κάτι σαν τα κινητά τηλέφωνα. Αν δεν θέλεις πολυτέλειες θα βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή ένα όχημα για να κανείς τη δουλειά σου.
-
Mπορεί και όχι.
Σε λίγα χρονάκια θα μπορέσει επιτέλους το κράτος να βάλει και εκεί φόρους, πως και πως περιμένουν.
Εγώ προσωπικά κρατάω πολύ μικρή σακούλα για τις τιμές λιανικής των ηλεκτρικών.
Να θυμηθούμε καταρχήν τι πίπες με λοφίο μας έλεγαν πριν από 3-4 χρόνια, ότι 'με το ρυθμό μείωσης των τιμών τους το 2022 θα έχουν ίδια τιμή εργοστασίου με τα θερμικά'. Ε λοιπόν τελειώνει το 2023 και η εξίσωση τιμών δεν έχει συμβεί ακόμη, ούτε και πρόκειται τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Και όλα αυτά παρά την μεγάλη αύξηση τιμών στα κλασσικά ιχ. -
Νταξ δεν χρειάζεται να έχουν και ακριβώς την ίδια τιμή για να τα επιλέξει ο κόσμος. Και 2.000 διαφορά να έχουν θα το πάρει ο άλλος αφού θα κάνει απόσβεση σε ελάχιστο χρόνο.
Πράγμα που ήδη φάνηκε μέχρι σήμερα από την καταναλωτική προτίμηση στα υβριδικά.
Νομίζω ότι θα ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, έρχεται πληθώρα φθηνών μικρομεσαίων ηλεκτρικών μοντέλων από τις αρχές του 2024.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ορέσει επιτέλους το κράτος να βάλει και εκεί φόρους, πως και πως περιμένουν.
Εγώ προσωπικά κρατάω πολύ μικρή σακούλα για τις τιμές λιανικής των ηλεκτρικών.
Να θυμηθούμε καταρχήν τι πίπες με λοφίο μας έλεγαν πριν από 3-4 χρόνια, ότι 'με το ρυθμό μείωσης των τιμών τους το 2022 θα έχουν ίδια τιμή εργοστασίου με τα θερμικά'. Ε λοιπόν τελειώνει το 2023 και η εξίσωση τιμών δεν έχει συμβεί ακόμη, ούτε και πρόκειται τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Και όλα αυτά παρά την μεγάλη αύξηση τιμών στα κλασσικά ιχ.Για το 27 έλεγαν. Ποτέ κανείς δεν είπε για το 2022.
-
Ε λοιπόν τελειώνει το 2023 και η εξίσωση τιμών δεν έχει συμβεί ακόμη, ούτε και πρόκειται τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Και όλα αυτά παρά την μεγάλη αύξηση τιμών στα κλασσικά ιχ
Έχεις λάθος.
Είναι πολύ κοντά.
Εμείς όμως δεν τα εισάγουμε. Και όσα εισάγουμε ο εισαγωγέας βάζει τρελό καπέλο κέρδους. Άλλο αυτό!
Τα microcars στην Ασία κοστίζουν 5Κ σε εμάς 17Κ. Ακριβώς το ίδιο όχημα. Αυτή η επιβάρυνση στην τιμή δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ξεκάθαρα από το ύψος κέρδους όσων τα πωλούν
-
Ε λοιπόν τελειώνει το 2023 και η εξίσωση τιμών δεν έχει συμβεί ακόμη, ούτε και πρόκειται τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Και όλα αυτά παρά την μεγάλη αύξηση τιμών στα κλασσικά ιχ
Έχεις λάθος.
Είναι πολύ κοντά.
Εμείς όμως δεν τα εισάγουμε. Και όσα εισάγουμε ο εισαγωγέας βάζει τρελό καπέλο κέρδους. Άλλο αυτό!
Τα microcars στην Ασία κοστίζουν 5Κ σε εμάς 17Κ. Ακριβώς το ίδιο όχημα. Αυτή η επιβάρυνση στην τιμή δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ξεκάθαρα από το ύψος κέρδους όσων τα πωλούν
Δεν νομίζω ότι η αναλογία σου είναι σωστή 5 σε 17. Ποιο οχημα στοιχίζει 5 στην Κίνα και 17 στην Ευρώπη ;
Θα έλεγα ότι η εισαγωγή απο Κίνα επιβαρύνεται με 80% (μεταφορικά πλοία-φορτηγά, τελωνείο κλπ) πλεον 25-35% του περιθώριο κέρδους του εμπόρου. -
Από Κίνα 10% είναι νομίζω ο δασμός. Τα μεταφορικά ως εισαγωγή να είναι άλλο ένα 1500 Ρίκο. Με κάποιο Ρορο. Και πολύ λέω. Μετά έχει ΦΠΑ. Και μηδέν τέλος ταξινόμησης.
Όλα τα άλλα είναι ελληνική μαγκιά. Φυσικά να έχουν κέρδος, και +30% να βάλουμε πάλι δεν βγαίνει.
Ποια;;;; ΌΛΑ τα microcars. Εκεί κοστίζουν 5-7Κ αναλόγως την έκδοση και εδώ +12Κ δηλαδή 17Κ
Εδώ ένα ποιοτικό με ζώνες παραμόρφωσης, αερόσακο, 42 άλογα και 15 κιλά ροπής, abs κτλ.
https://www.newsauto.gr/news/to-mikro-tis-mg-me-apistefti-aftonomia-ke-timi/
Κόστος 8500-9000 εκεί..... Σε εμάς πόσο θα έχει;
Κανονικά πρέπει να κοστίζει σε εμας 13-14Κ πριν τις επιδοτήσεις
-
Electric Vehicles Could Match Gasoline Cars on Price This Year (2022)!
Electric Cars Will Cost Same as Gas Models as Soon as 2023, Researchers Say
Μέχρι το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο και τα συμβατικά, λέει η UBS
Πάρτε 3 μελέτες αναλυταράδων που προβλέπουν εξίσωση τιμών. Μία από το 2022 που μιλάει για εξίσωση τιμών το ...2022 από Νew York Times (χαχαχα), μία για το 2023 και μία για το 2024.
Διαψεύστηκαν ούλοι τους. Τέτοιος αναλυταράς γίνεται και ο σκύλος μου.
Και τονίζω, δεν έχουν μπει στην εξίσωση ακόμη οι φόροι...https://www.nytimes.com/2023/02/10/business/electric-vehicles-price-cost.html
-
Λοιπόν, κάνω μία πρόβλεψη:
Εξίσωση τιμών χονδρικοίς θα γίνει κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια και στις μικρές και μεσαίες κατηγορίες. Μπορεί και πριν το 2030.
Εξίσωση τιμών λιανικής δεν θα γίνει ποτέΣ. Γιατί? Γιατί, απλούστατα, το κράτος ετοιμάζεται για να βάλει βαρβάτους δασμούς στα ηλεκτρικά.
Πόσους και πότε, ΠΡΟΣΕΧΩΣ. -
Εξισώνονται γιατί ακρίβυναν τα ICE. Και μάλιστα τα ICE με φόρους και τα BEV χωρίς φόρους...
-
Electric Vehicles Could Match Gasoline Cars on Price This Year (2022)!
Electric Cars Will Cost Same as Gas Models as Soon as 2023, Researchers Say
Μέχρι το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο και τα συμβατικά, λέει η UBS
Πάρτε 3 μελέτες αναλυταράδων που προβλέπουν εξίσωση τιμών. Μία από το 2022 που μιλάει για εξίσωση τιμών το ...2022 από Νew York Times (χαχαχα), μία για το 2023 και μία για το 2024.
Διαψεύστηκαν ούλοι τους. Τέτοιος αναλυταράς γίνεται και ο σκύλος μου.
Και τονίζω, δεν έχουν μπει στην εξίσωση ακόμη οι φόροι...https://www.nytimes.com/2023/02/10/business/electric-vehicles-price-cost.html
Καλά τα λένε οι αναλυτές.
Ένα tata ev suv κοστίζει λιγότερο από ένα θερμικό duster.
Ένα byd ev με 400 χλμ αυτονομίας κοστίζει σήμερα πού γράφουμε €16Κ
Ένα tesla με σούπερ εξοπλισμό και με 400 άλογα κοστίζει 37Κ
Η Ευρώπη έμεινε πίσω, διότι δεν εξέλιξε ηλεκτρικά. Είχε κάτι πανιβλακες να λένε μπούρδες. Την πάτησε.
Οι αναλυτές μια χαρά τα λένε. Άσε τον σκύλο σου στην ησυχια του.
-
Εξίσωση τιμών χονδρικοίς θα γίνει κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια και στις μικρές και μεσαίες κατηγορίες. Μπορεί και πριν το 2030.
Εξίσωση τιμών λιανικής δεν θα γίνει ποτέΣ. Γιατί? Γιατί, απλούστατα, το κράτος ετοιμάζεται για να βάλει βαρβάτους δασμούς στα ηλεκτρικά.
Πόσους και πότε, ΠΡΟΣΕΧΩΣ.Δεν χρειάζεται, βάζει τεκμαρτό και ηλεκτρονικο χρημα και τελειώνει η υπόθεση. Βρίσκει τα έσοδα που θέλει.
-
Πόσους και πότε, ΠΡΟΣΕΧΩΣ.Δεν χρειάζεται, βάζει τεκμαρτό και ηλεκτρονικο χρημα και τελειώνει η υπόθεση. Βρίσκει τα έσοδα που θέλει.
καλό
-
Τι χάχας είσαι εσύ παλικάρι μου....ευτυχισμένος.
Ωραίος.
-
Πάντως σήμερα που μιλάμε, τους λείπουν έσοδα, βάζουν τεκμαρτό και βρίσκουν. Δεν επιβαρύνουν τα ev
-
Τι χάχας είσαι εσύ παλικάρι μου....ευτυχισμένος.
Ωραίος.
Γελάω όταν διαβάζω μλκίες.
-
Τότε να μην διαβάσεις ποτέ το ημερολόγιο σου.
Θα σου κοπεί η ανάσα από τα γελια
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης