Mar 16, 2023, 1:31 PM

@v_a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Κοίτα τις πωλήσεις ρε άνθρωπε να μάθεις!

Παραβλέπω το γεγονός ότι ξαφνικά άρχισαν οι πωλήσεις να μετράνε ΚΑΙ για σένα και να δείχνουν μια τάση, χαίρομαι που δείχνεις το πασιφανές με τα στοιχεία που παρεθεσες. Ένα προβληματισμό εξέθεσα, με ήρεμο τρόπο, όπως προφανώς ήρεμα απάντησες και εσύ #not.
Το ερώτημα είναι το εξής, Όταν τα ηλεκτρικά που θα προσφέρονται από τις εταιρείες θα είναι 8 στα 10 μοντέλα τους, σε τιμές 20 με 25 χιλ. πιστεύουμε όλοι ότι θα αφήσουν τον κάθε μπάρμπα από εμάς να κυκλοφορεί την βενζινουλα του στο απυρόβλητο; με τιμές βενζίνης ντίζελ στο 1.7 - 2 €;
Έχω περάσει την ηλικία της αθωότητας ρε φίλτατε άνθρωπε.

Εγώ αναφέρω πωλήσεις και αριθμούς από τότε που γεννήθηκα! Είναι δυνατόν να μην το έχεις προσέξει στο φόρουμ;

Αν ξέρεις το μέλλον και πως θα εξελιχθεί πες μου να τα κάνω YouTube να κονομησω..προς στιγμήν όμως υπάρχει μία πραγματικότητα που πρέπει να ζήσω μέσα σε αυτήν και εγώ και η οικογένειά μου, και οι φίλοι και κολλητοί.

Όταν θα έρθει το μέλλον θα το αντιμετωπίσω. Μου λες όταν θα έχει 4€ το diesel και 20.000 το ηλεκτρικό Golf;! Ε, θα το δούμε.. μέχρι τότε θες να οδηγώ ηλεκτρικό πατίνι δηλαδή;

Χάρισέ μου ένα Tesla και δεν έχω τι να το κάνω, αφού δεν θα χωράει καν να μπει στον ακάλυπτο που παρκάρω τώρα! Και που να το πάω;! Αφού με diesel-αρα πάω και έρχομαι με ένα ντεπόζιτο και περνάω και μία εβδομάδα και κέντρο ούτε καν καταδεχομαι να ταλαιπωρηθω με 4ροδο!!

Ξαναποσταρω αυτό που έγραψα γιατί δεν πήρα καμία απάντηση από κανέναν..το ερώτημα δεν είναι ποιος παίρνει θερμικα, το ερώτημα είναι ποιος παίρνει ηλεκτρικά (στην πλειοψηφία του) αυτή τη στιγμή!

"Δηλαδή τα 25 είναι το όριο; Τα 27.500 που κάνει το Avenger, B suv που θεωρητικά χωράει οικογένεια με αυτονομία για σχεδόν όλες τις πόλεις τις Ελλάδας από τα μεγάλα αστικά κέντρα με μία φόρτιση είναι δηλαδή υπερβολικό;?! Χαχα εντάξει, τα 2.500 είναι το δράμα, σας καταλαβαίνω.. όσο κάνει ένα T Roc με 95 άλογα! Χαχα

Σας γλενταει η Stellantis και δεν έχετε πάρει χαμπάρι! Κάτσε να έρθει καινούργιο Panda/Punto/C3 θα κλάψουν μανουλες!

Εντομεταξυ, τι ερώτηση είναι ποιος παίρνει θερμικα;! Δηλαδή είμαστε σοβαρό φόρουμ εδώ μέσα για αυτοκίνητα;!

Κοίτα τις πωλήσεις ρε άνθρωπε να μάθεις! Μάλιστα με ρεκόρ 13ετιας σε πωλήσεις αν θυμάμαι καλά..

20% diesel σκέτα-νετα, 25% θερμικά με μία μπαταρία (μαζί μάλλον με mild hybrid diesel), 44% βενζίνη σύνολο.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αρίθμησαν 671 μονάδες για το πρώτο δίμηνο, ενώ τα plug-in υβριδικά (δηλαδή πάλι βενζινουλα καίμε και ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΑΣΤΕ μαζί με τα άλλα θερμικά όταν έρθει η ώρα..) κατέγραψαν 946 ταξινομήσεις.

IANOYAΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023
ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
1 Οpel Corsa 1.575
2 Citroen C3 1.450
3 Toyota Yaris 979
4 Peugeot 208 977
5 Peugeot 3008 663

Δηλαδή όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μαζί πούλησαν όσο το Peugeot 3008, ένα όχι και budget, C suv που ΔΕΝ δίνεται ούτε καν mild hybrid και αλλάζει μοντέλο σε μερικούς μήνες!

Σε αυτοκίνητα που το κράτος σου δίνει ένα τόνο προνόμια και 8-9.000 τουλάχιστον για να τα αγοράσεις!

Θα μπορούσα να αντιστρέψω το ερώτημα..

-Ποιός Έλληνας πολίτης που ΔΕΝ διαθέτει μονοκατοικία και ΔΕΝ έχει άλλο θερμικό για τα πολλά πολλά, αγοράζει κάτι άλλο εκτός με Θερμικο κινητήρα μέσα στο καπό του;!"

Εδώ θα απαντήσει κανείς τελικά..δεν είδα κάποιο νούμερο συγκεκριμένο..