-
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δηλαδή καις σχεδόν 13λ/100χλμ lpg? Υπερβολικά είναι νομίζω
Σε τέτοιο κινητήρα και μόνιμη τετρακίνηση; Είναι λογικό! Μόνο σε διαδρομή εθνικής οδού με 130 χλμ καίω 8 με 8.5λ/100
Το πρόγραμμα αερίου το έχω κάνει να δουλεύει safe με λίγο ψεκασμό βενζίνης σε ζόρι όπως πρέπει. -
Δηλαδή καις σχεδόν 13λ/100χλμ lpg? Υπερβολικά είναι νομίζω
Όχι @yem δεν είναι υπερβολή
Το lpg έχει μικρότερη θερμοδυναμική απόδοση, οπότε για να έχεις την ίδια απόδοση καίει περισσότερο lpg.
Απλά επειδή είναι πιο φθηνό γίνεται οικονομία!
Αν όλα τα καύσιμα είχαν την ίδια τιμή, το lpg θα ήταν το πιο αντιοικονομικό!!!
Επειδή δεν έχουν την ίδια τιμή γίνονται αυτές οι αμφιταλαντεύσεις του ποιο συμφέρει περισσότερο κλπ -
Ξέρω την θερμοδυναμικη του lpg απλά απορώ πόσο έκαιγε με βενζίνη
-
Λιγότερη ενέργεια ανα λίτρο έχει το lpg και αυξάνει την κατανάλωση, τα άλλα είναι πολύ μικρότερης σημασίας.
-
Με βενζίνη καίω 7 με 8λ/100 σε εθνική. Μικτή κατανάλωση στην Θεσσαλονίκη έχω 10-12. Είναι βαρύ όχημα και η μόνιμη 4κινηση δίνει κάνα λίτρο πάνω από 2κινητα.
-
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με βενζίνη καίω 7 με 8λ/100 σε εθνική. Μικτή κατανάλωση στην Θεσσαλονίκη έχω 10-12. Είναι βαρύ όχημα και η μόνιμη 4κινηση δίνει κάνα λίτρο πάνω από 2κινητα.
1.8 20vt haldex είναι η τετρακίνηση? Από όσο θυμάμαι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση αλλά εμπλέκει όλους τους τροχούς μόνο σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης
-
@mastoras78 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
1.8 20vt haldex είναι η τετρακίνηση? Από όσο θυμάμαι δεν είναι μόνιμη τετρακίνηση αλλά εμπλέκει όλους τους τροχούς μόνο σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης
Όχι, Audi A4 B7 με άξονα μόνιμης τετρακίνησης. Στο A3 είχε τα πρώτα haldex. Στα A4 είχε μετά στα επόμενα, δηλαδή B8, B8.5
-
Όχι, Audi A4 B7 με άξονα μόνιμης τετρακίνησης. Στο A3 είχε τα πρώτα haldex. Στα A4 είχε μετά στα επόμενα, δηλαδή B8, B8.5
Από τα τελευτία αληθινά quattro με torsen...τότε που η Audi εφτιαχνε καλά αυτοκίνητα!!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από τα τελευτία αληθινά quattro με torsen...τότε που η Audi εφτιαχνε καλά αυτοκίνητα!!
Και όχι μόνο... Με πολύ μικρή συντήρηση, δεν έχει ούτε κενό μετά από 185.000 χλμ.
Στεναχωριέμαι που θα το πουλήσω. -
Τότε το αέριο σου έρχεται σχεδόν μία η άλλη αν ψεκάζει και βενζίνη ταυτόχρονα, απο την αρχή τόσο έκαιγε ? Εμένα καίει απο 6,5 η βενζίνη σε 9 το lpg
-
Τότε το αέριο σου έρχεται σχεδόν μία η άλλη αν ψεκάζει και βενζίνη ταυτόχρονα, απο την αρχή τόσο έκαιγε ? Εμένα καίει απο 6,5 η βενζίνη σε 9 το lpg
Ακριβώς όπως το είπες. Ήθελα ένα δυνατό αμάξι που να παιρνει αέριο με δικό μου πρόγραμμα για να είναι ασφαλές μην βαριέσαι μπιέλα και φυσικό κινητήρα αντοχής.
Αλλά πλέον είτε έχω αέριο είτε βενζίνη είναι μια και το ίδιο σχεδόν.
Τώρα το πουλάω το audi και περιμένω το καινούριο βενζίνης.
Πάντως λογικά σου καίει τόσο. Τι μάρκα αέριο φοράς; -
Έχει δει κανένας τις χρεώσεις για την φόρτιση από τους προμηθευτές? Η πιο φθηνή μου φαίνεται είναι η ΔΕΗ με 0.45/kWh ενώ η nrg charge εχει πιο ακριβές τιμές στο prepaid (δεν ξέρω τι ισχύει με συμβόλαια κτλ). Έχει κάποιος εμπειρία να μας ενημερώσει ποιος συμφέρει από όλους?
NRG
Rapid:€0.62/kWh
Semi-fast:€0.496/kWh
Standard:€0.496/kWh
Fast:€0.62/kWh -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχει δει κανένας τις χρεώσεις για την φόρτιση από τους προμηθευτές? Η πιο φθηνή μου φαίνεται είναι η ΔΕΗ με 0.45/kWh ενώ η nrg charge εχει πιο ακριβές τιμές στο prepaid (δεν ξέρω τι ισχύει με συμβόλαια κτλ). Έχει κάποιος εμπειρία να μας ενημερώσει ποιος συμφέρει από όλους?
NRG
Rapid:€0.62/kWh
Semi-fast:€0.496/kWh
Standard:€0.496/kWh
Fast:€0.62/kWhΓια DC με κλειστά μάτια ELPE-Future 0,55e/Kwh με RFID καρτα στο application επίσης AC με 0,35ε/ΚWh
-
Ακριβώς όπως το είπες. Ήθελα ένα δυνατό αμάξι που να παιρνει αέριο με δικό μου πρόγραμμα για να είναι ασφαλές μην βαριέσαι μπιέλα και φυσικό κινητήρα αντοχής.
Πάντως λογικά σου καίει τόσο. Τι μάρκα αέριο φοράς;Είναι LandiRenzo , δεν ξέρω πιο μοντέλο , το φοράει απο το εργοστάσιο και δεν ψεκάζει καθόλου βενζίνη παρά μόνο στην εκκίνηση .
Τις κρύες μέρες του χειμώνα το κρατάει για 500-800μέτρα με βενζίνη και μετά γυρνάει αέριο και επίσης σε μεγάλες ανηφόρες και με απότομη επιτάχυνση θα γυρίσει σε βενζίνη αλλά και πάλι μόνο τον χειμώνα , ίσως το μείγμα τον χειμώνα είναι πιο φτωχό . -
Πάντως λογικά σου καίει τόσο. Τι μάρκα αέριο φοράς;Είναι LandiRenzo , δεν ξέρω πιο μοντέλο , το φοράει απο το εργοστάσιο και δεν ψεκάζει καθόλου βενζίνη παρά μόνο στην εκκίνηση .
Τις κρύες μέρες του χειμώνα το κρατάει για 500-800μέτρα με βενζίνη και μετά γυρνάει αέριο και επίσης σε μεγάλες ανηφόρες και με απότομη επιτάχυνση θα γυρίσει σε βενζίνη αλλά και πάλι μόνο τον χειμώνα , ίσως το μείγμα τον χειμώνα είναι πιο φτωχό .Κανονικά έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας και αν δεν φτάσουν τα νερά ψυγείου σε κατάλληλη θερμοκρασία δεν αφήνουν να το γυρίσουν σε αέριο. Αυτό που λες ότι σε απότομη επιτάχυνση γυρνάει σε βενζίνη, πιθανόν τα μπεκ δεν είναι αρκετά, είναι μικρά για τους κυλίνδρους του, οπότε το βάζει να δουλεύει μόνο βενζίνη.
Γενικότερα τον χειμώνα για κινητήρες με τουρμπίνα γίνεται σωστότερη καύση σε σχέση με την απόδοση. Σε ατμοσφαρικό δεν παίζει κανένα ρόλο.
Δεν την ξέρω πάντως την συγκεκριμένη μάρκα. Έχεις και δοχείο λαδιού που πρέπει να συμπληρώνεις σε κάποια χιλιόμετρα και φιλτράκι? -
Είναι πολύ δυνατή μάρκα , εδώ στην Αττική σχεδόν όλοι δουλεύουν LandiRenzo .
Δοχείο λαδιού δεν έχει ούτε χρειάζεται λάδι στην δεξαμενή αερίου . -
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα.
Πέτυχα το παρακάτω βίντεο από τον γνωστό Σαριμπαλίδη. Άντε να το δω σκέφτηκα, τι έχω να χάσω;
Εντάξει, τα γνωστά όμως. Μέχρι που...μέχρι που... ανέφερε και έδειξε το σπίτι του και τον φορτιστή του. Και εκεί ακριβώς σταμάτησα να βλέπω.Ρε ποιους δουλεύετε; Κάνετε μάρκετινγκ και διαφημίζετε τις ηλεκτρικές μπούρδες από τις σπιταρώνες σας και τα αρχοντικά σας. Πόσοι ρε στην Ελλάδα έχουν τέτοια σπίτια; Άιντε πρωινιάτικα, καραγκιόζιδες νεόπλουτοι ξεφτίλες. Άιντε και φόρτωσα μέσα στα άγρια τα ξημερώματα.
-
Έλα τώρα ρε storm που βλέπεις και το σαμπρελιδη. Αυτός και στο mute ενοχλεί.
-
Δύο τόνοι αυτοκίνητο, τελική 160 χιλιόμετρα/ώρα και περίπου 250 χιλιόμετρα αυτονομία σε ανοιχτό δρόμο... και υποχρεωτικά να υπάρχει και μία βίλα με κήπους και πάρκινγκ για άνετη φόρτιση.
Ανώτερη εμπειρία οδήγησης...
Πάρε κόσμε και κοσμάκη ηλεκτροκινητό από τον Σαριμπαλιδάκη... -
Όταν μια αγορά είναι σε μεγάλη κρίση, έχει νόημα να γράψεις όλη τη πλεμπα στις ορχιδέες σου, και να επικεντρωθεις στο ανώτατο 20% που όπως έχει δείξει και ο κυρ Παρετος εδώ και πολύ καιρό, κουβαλάει όλο το χρήμα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης