-
Είχαν μπαταρία τελικά από όσο ακούγεται!!!
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το βασικό ερώτημα να το κάνεις στον εαυτό σου. Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα συνεργείο της Τροχαίας να ελέγξει δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα καιι να οδηγήσει από αυτά έστω τα μισά σε αναστροφή, έξω από το Δίστομο. Όλες οι ιδέες είναι φίνες και ωραίες. Μόνο όμως όταν είναι εφικτές.
Καποιοι εχουν την απαιτηση να εχουμε εναν αστυνομικο για τον καθενα μας, οι ιδιοι ασκουν και τη σκληροτερη κριτικη βεβαια.
Οποιος δεν μπορει να προβλεψει και να πραξει τα αυτονοητα ας κατσει σπιτι του, απλα ειναι τα πραγματα.Δεν χρειάζεται ένας αστυνομικός για καθένα μας και μου κάνει εντύπωση που η συζήτηση έχει φτάσει σε τόσο λογικές ακροβασίες. Το πρόβλημα το έχουν λύσει στον πολιτισμένο κόσμο χρόνια τώρα. Η αστυνομία βγαίνει και γράφει όλους τους παραβάτες με πρόστιμα μου μετά την βεβαίωση θα ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ. Ο φόβος λειτουργεί αποτρεπτικά χρόνια τώρα, τα περί παιδείας και πολιτισμου είναι ιστορίες για αγρίους
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είχαν μπαταρία τελικά από όσο ακούγεται!!!
ναι, "ακινητοποιηθηκαν λογω τεχνικων προβληματων αν και ειχαν μπαταρια". Οτι καταλαβες απο αυτο, τοσα καταλαβα και εγω
-
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αρα εφόσον γνωρίζεις ότι πληθώρα ηλιθίων και ανεύθυνων συμπολιτών μας θα γράψουν τον κανονισμό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους θα πρέπει να φροντίσεις να τον επιβάλεις.Αλλο πολιτευμα εχει το "πλεονεκτημα" της επιβολης, το θες αραγε?
Οποιος προκαλει συμφορηση απο δικη του ευθυνη θα επρεπε να εχει την αναλογη διοικητικη κυρωση που προβλεπει ο νομος, το να ζητας να ελεγχθουν ολα τα αυτοκινητα σε επαρχιακο δρομο που δεν εχει την υποδομη ειναι απο λανθασμενο εως και επικινδυνο σε παρομοιες συνθηκες. -
30 χρόνια έχουμε σπίτι στην Χαλκιδική, τα τελευταία 2 καλοκαίρια δεν τολμάω να πλησιάσω. Πήγαμε το 2022 με μωρό και φύγαμε μετά από δυο μέρες. Απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να μετακινηθείς με αυτοκίνητο. Και εννοείται συνεχείς και πολυήμερες διακοπές νερού και ρεύματος.
Οι Ιταλοί χαζοί είναι που δεν αφήνουν αυτοκίνητα στα Cinque Terre ξέρω γω.
Κοίταξα για πλάκα στο Plugshare και το μισό πόδι, από Πολύχρονο και κάτω, που το καλοκαίρι μαζεύει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, έχει 8 σημεία φόρτισης, ούτε ένα του Δήμου προφανώς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ -
Αρα εφόσον γνωρίζεις ότι πληθώρα ηλιθίων και ανεύθυνων συμπολιτών μας θα γράψουν τον κανονισμό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους θα πρέπει να φροντίσεις να τον επιβάλεις.Αλλο πολιτευμα εχει το "πλεονεκτημα" της επιβολης, το θες αραγε?
Οποιος προκαλει συμφορηση απο δικη του ευθηνη θα επρεπε να εχει την αναλογη διοικητικη κυρωση που προβλεπει ο νομος, το να ζητας να ελεγχθουν ολα τα αυτοκινητα σε επαρχιακο δρομο που δεν εχει την υποδομη ειναι απο λανθασμενο εως και επικινδυνο σε παρομοιες συνθηκες.Η μπάλα εκτός γήπεδο με λογικές ακροβασίες
Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, ούτε έχω καμία πρεμούρα να υπερασπιστώ τα ηλεκτρικά ή τα βενζίνης ή τα πετρελαίου όπως νομίζουν μερικοί. -
@johnny-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είχαν μπαταρία αλλά δεν κινούνταν...
λολ .. νταξ... ελεγε ο ανθρωπος για τις αλυσιδες που δεν ειχαν τα οχηματα (και για το οχημα της οδικης βοηθειας που εμεινει και αυτο ) και στο τελος πεταξε και αυτο με τα ηλεκτρικα... αντε τωρα να τους πιστεψεις..
-
-
"Απλά μερικοί που δεν είχαν αλυσίδες και είχαμε και το θέμα που παρατηρήσαμε μετά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία είχαν μπαταρία μεν αλλά μένανε κάτι το οποίο αντιμετωπίσαμε πρώτη φορά φέτος. Αυτό δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε"
Πως ενας έλληνας δήμαρχος έχει προκαλέσει ανάκληση αδειών σε όλες ανά τον πλανήτη βιομηχανίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων!!!
-
Οποιος προκαλει συμφορηση απο δικη του ευθηνη θα επρεπε να εχει την αναλογη διοικητικη κυρωση που προβλεπει ο νομος, το να ζητας να ελεγχθουν ολα τα αυτοκινητα σε επαρχιακο δρομο που δεν εχει την υποδομη ειναι απο λανθασμενο εως και επικινδυνο σε παρομοιες συνθηκες.Σωστά κι επιπλέον εγώ θα έβαζα την ανάλογη διοικητική κύρωση για να 'χει πραγματικό αποτρεπτικό ρόλο με π.χ. το 10% του εισοδήματός σου στην εφορία.Έχεις 20.000 εισόδημα 2.000ευρά... Έχεις 50.000; 5.000.. κ.ο.κ. Επίσης άδεια κυκλοφ. και πινακίδες για κανένα 3μηνο κι όχι επιστροφή πινακίδων σε 3μερα Καθ.Δευτ., 25ης Μαρτίου, Πάσχα κ.λ.π.
Αλλά μετά οι ταβερνιέ,τα σαλέ,οι rooms to let κ.τ.λ. που αποτελούν το 70% της "βαριάς οικονομίας" μας, θα παραπονεθούν για χαμένα κέρδη σε ντόπιους κι εθνικούς προύχοντες,οπότε ας τα βγάλει πέρα η αστυνομία,η πυροσβεστική και βλέπουμε.. Για αυτό δεν γίνεται τίποτα (κι ούτε θα γίνει..)
-
Ας παραπονεθούν!!! Δικαίωμα τους! Δικαίωμα και της πολιτείας να λειτουργεί
-
@subseven said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κοίταξα για πλάκα στο Plugshare και το μισό πόδι, από Πολύχρονο και κάτω, που το καλοκαίρι μαζεύει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, έχει 8 σημεία φόρτισης, ούτε ένα του Δήμου προφανώς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΕίσαι λίγο υπερβολικός...ειμαι συχνός επισκέπτης του Αγίου Όρους στο οποίο πηγαίνω εδώ και δύο χρόνια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο από Αθήνα. Στην Ιερισσό έχει σημεία φόρτισης στα οποία έχω φορτίσει κανονικά, και στην Ουρανούπολη έχει 2 ξενοδοχεία (+ το Ξενία που έκλεισε φέτος αλλα πέρσυ είχε κανονικά φορτιστή) στα οποία έχω φορτίσει, στο παρκινγκ του δήμου, και λογικά έχει και άλλα σημεία τα οποία δεν εχω φορτίσει εγώ. Στον Πολύγυρο, έχει και DC (το αναφέρεις παραπάνω) της ΔΕΗ, ειναι all time classic στάση για τους μπαταριοκίνητους για καφεδάκι δίπλα στο τζάκι. Επειδή σε όλα αναφερόμαστε στο κράτος, κάντε μια έρευνα αγοράς πόσο κοστίζει ένας φορτιστής DC (ας πουμε 50αρης) μαζί με συντήρηση καθώς και την υποδομή απο τον ΔΕΔΔΗΕ και θα σας πέσουν τα μαλιά. Με τις ελάχιστες φορτίσεις που γίνονται αυτή την στιγμή, και τά έξοδα συντήρησης και εγκατάστασης στο θεό, το όφελος ειναι ανύπαρκτο, οι περισσότεροι κοιτάζουν τις επιδοτήσεις και φυσικά κάποιες πρωτοβουλίες απο εταιρίες οπως DEI BLUE για να καπαρώσουν καλά σημεία για φορτίσεις στο μέλλον. Οποτε το θέμα δεν ειναι τι κάνει το κράτος, και μην τα περιμένουμε όλα από αυτό, το θέμα ειναι πόσα ηλεκτρικά κυκλοφορούν και πόσο γρήγορα μπορει να γινει η απόσβεση, απλά μαθηματικά.
-
Πάντως σκεφτείτε και τον @gatoz
Έδωσε το υπέρτατο εργαλείο του έξω χιονίζει στα βουνά και το γαλλοχρεπο επισκευάζεται ως συνήθως!Κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους!
Πόσα να αντέξει και αυτός;;;
-
Στο πρώτο πόδι αναφέρομαι φίλε, δεν φαντάζεσαι τι γίνεται εκεί από Σαλλονικιούς και λοιπούς Βαλκάνιους.
Τέλος πάντων, βασικά σχολίασα με αφορμή τον γενικό χαμό που (φαντάζομαι ότι) γίνεται σ/κ και αργίες στην Αράχωβα. Η λογική μου είναι ότι πλέον σε κάποια μέρη δεν πας ούτε με "κανονικό" αυτοκίνητο, πόσο μάλλον με ηλεκτρικό. -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΕίσαι λίγο υπερβολικός...ειμαι συχνός επισκέπτης του Αγίου Όρους στο οποίο πηγαίνω εδώ και δύο χρόνια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο από Αθήνα. Στην Ιερισσό έχει σημεία φόρτισης στα οποία έχω φορτίσει κανονικά, και στην Ουρανούπολη έχει 2 ξενοδοχεία (+ το Ξενία που έκλεισε φέτος αλλα πέρσυ είχε κανονικά φορτιστή) στα οποία έχω φορτίσει, στο παρκινγκ του δήμου, και λογικά έχει και άλλα σημεία τα οποία δεν εχω φορτίσει εγώ. Στον Πολύγυρο, έχει και DC (το αναφέρεις παραπάνω) της ΔΕΗ, ειναι all time classic στάση για τους μπαταριοκίνητους για καφεδάκι δίπλα στο τζάκι. Επειδή σε όλα αναφερόμαστε στο κράτος, κάντε μια έρευνα αγοράς πόσο κοστίζει ένας φορτιστής DC (ας πουμε 50αρης) μαζί με συντήρηση καθώς και την υποδομή απο τον ΔΕΔΔΗΕ και θα σας πέσουν τα μαλιά. Με τις ελάχιστες φορτίσεις που γίνονται αυτή την στιγμή, και τά έξοδα συντήρησης και εγκατάστασης στο θεό, το όφελος ειναι ανύπαρκτο, οι περισσότεροι κοιτάζουν τις επιδοτήσεις και φυσικά κάποιες πρωτοβουλίες απο εταιρίες οπως DEI BLUE για να καπαρώσουν καλά σημεία για φορτίσεις στο μέλλον. Οποτε το θέμα δεν ειναι τι κάνει το κράτος, και μην τα περιμένουμε όλα από αυτό, το θέμα ειναι πόσα ηλεκτρικά κυκλοφορούν και πόσο γρήγορα μπορει να γινει η απόσβεση, απλά μαθηματικά.
δεν εχεις αδικο αλλα η εγνατια εχει αντικειμενικα προβλημα. Οχι μονο λογω ελλειψης φορτιστων αλλα ΣΕΑ γενικοτερα.
Εχεις απολυτο δικιο για το κοστος. Αυτην τη στιγμη πρεπει να υπαρχει μηδαμινο κερδος, οπως ειπες επενδυση υποδοσμης κανουν και υποθετω τσιμπανε και επιδοτησεις. Οσοι ιδιωτες εχουν βαλει dc μαλλον το εχουν κανει απο προσωπικο μερακι και βεβαιως καποια επιδοτηση θα τσιμπησαν. Κλασσικο παραδειγμα ο sparta gourmet που εχει 300αρι παρακαλω! -
Αναφέρεται τεσλα. Που δεν είχε αλυσιδες και μετά προσπαθωντας να φυγει ακινητοποιηθηκε παρολο που ειχε μπαταρια.
Αληθεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τετοιο; Να έκοψε δλδ κάποιος εγκέφαλος πχ την τροφοδοσία επειδή είδε ζόρι από πολύ σπιναρισμα για να προστατευτει το οχημα; Και για πόση ώρα μπορεί να το κάνει αυτο;
-
Αυτό ακριβώς υποψιάζομαι!!!
Ωραία μάθαμε και κάτι περισσότερο για το συμβάν!
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Συγνωμη γιατι να μας πεσουν τα μαλια για αυτο το λογο? Εχουμε τοσα αλλα προβληματα να μας στρεσσαρουνε πρεπει να αισθανθουμε και ενοχοι επηδη ειναι ακριβος ενας φορτιστης που επελεηαν αλλοι να βαλουν και βασικα ειναι και αχριαστος σε τελικη αναλυση αν δεν επελεγαν να επιβαλουν την ηλεκτροκινηση για να πλουτιζει ο Μετλεν.
-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναφέρεται τεσλα. Που δεν είχε αλυσιδες και μετά προσπαθωντας να φυγει ακινητοποιηθηκε παρολο που ειχε μπαταρια.
Αληθεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τετοιο; Να έκοψε δλδ κάποιος εγκέφαλος πχ την τροφοδοσία επειδή είδε ζόρι από πολύ σπιναρισμα για να προστατευτει το οχημα;
λινκ παρακαλω. Διαβασα και ακουσα τις δηλωσεις του δημαρχου οπως επισης και την δηλωση της αστυνομιας. Τεσλα δεν διαβασα να αναφερεται πουθενα. Αν δεν ειχε αλυσιδες βεβαιως, απολυτως λογικο! Θα συνεβαινε αυτο ομως ετσι και αλλιως ανεξαρτητως τυπου οχηματος.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης