-
Ενδιαφέρον
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/citroen/ami-electric/
Το ζουμί είναι ότι το Τέσλα ρυπαίνει από τα λάστιχα και καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, όπως ακριβώς και ένα πολύ φτηνότερο φόρντ...
-
@johanndelta said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι πάει να πει δεν ακούγεται τίποτα; Μηχανικά εννοείς;
Ο άλλος με το Tesla στο youtube οδηγά και οι τριγμοί κάνουν πάρτι μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει και ο μηχανικός ήχος και οι τριγμοί σπάνε καρύδια.
Μοτερικα εννοώ, οπότε μέσα ο,τι τρίξιμο τυχόν υπάρχει θα ακούγεται πολύ χειρότερα. Πάντως έτυχε να δω rally cross με ηλεκτρικά. 15 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά (προφανώς ο οδηγός περνάει καλά μέσα στο αμάξι)
Εδώ και πολλά χρόνια το θέμα γκαζιών δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αγοράζω αυτοκίνητα χωρίς να κοιτώ επιταχύνσεις και τελικές. 100% κινούμαι μέσα στην Αττική, οπότε δεν βρίσκω νόημα σε αυτά τα χαρακτηριστικά.
-
Λογικό, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Το θέμα είναι να υπάρχει διέξοδος και στη μετα-θερμικη εποχή για τους ανήσυχους/αγώνες.Εάν πάμε σε αυτοκίνηση σαν την ταινια "demolition man", θα την πατησουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές αφού κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα πια και θα Κωτσοβολοποιηθουν πληρως.
Αυτοί θα χάσουν με τους premium να πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο. -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά είστε καθόλου σοβαροί , ή έχετε κα..ει με τα γκάζια των υπεραυτοκινήτων που προτείνετε...
Μάσταγκ ? Εδώ ο κόσμος δεν μπορούσε να πάρει το 95 % την απλή με τα λίγα κυβικά και θα μου πείτε να τσεκάρω την ηλεκτρική ?
Τι νόημα έχει να κοιτάξω ένα αμάξι που δεν θα οδηγήσω ποτέ ?
Ρωτάω λοιπόν ποιο ηλεκτρικό αμάξι να οδηγήσω που θα μου δώσει κάτι ανάλογο με το αιρκρος , έστω και αν χρειαστεί να βάλω 5000 παραπάνω, με προοπτική να το συμψηφίσω με την κατανάλωση.Aχαχαχα....κλαίω!!! Εεε αφού ρώτησες, τι θες να σου πούμε (άσε που η ηλεχτρική είναι πιο φτηνή από την θερμική και τελείως ΑΛΛΟ αυτοκίνητο)?? Ρώτησες ποιο αξίζει να οδηγήσεις. Τι θες να σου πω, "το 208 αξίζει με τα χίλια"?? αφού δεν αξίζει...χρέπι είναι!
-
Έχει νόημα να κοιτάξεις ένα αμάξι που μπορεί να μην αγοράσεις ποτέ, για να καταλάβεις πως θα είναι τα ηλεκτρικά σε 2-3 χρόνια.
-
Ποιο αμάξι να οδηγήσεις που να σου δώσει κάτι ανάλογο με το Εκρος και μόνο με €5.000 επιπλέον?? Σε ηλεχτρικό? σήμερα? απλή απάντηση: ΚΑΝΕΝΑ!! Δεν υπάρχει, ΜΗΝ ψάχνεις.
Επίσης (γενικά) επειδή γράφονται συνεχώς διάφορα για το κόστος μετακίνησης...ΟΧΙ το πελονέκτημα του ηλεχτρικού δεν είναι το κόστος μετακίνησης, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματά του.
-
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά είστε καθόλου σοβαροί , ή έχετε κα..ει με τα γκάζια των υπεραυτοκινήτων που προτείνετε...
Μάσταγκ ? Εδώ ο κόσμος δεν μπορούσε να πάρει το 95 % την απλή με τα λίγα κυβικά και θα μου πείτε να τσεκάρω την ηλεκτρική ?
Τι νόημα έχει να κοιτάξω ένα αμάξι που δεν θα οδηγήσω ποτέ ?
....Ας φάνε παντεσπάνι.
-
@johanndelta said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λογικό, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Το θέμα είναι να υπάρχει διέξοδος και στη μετα-θερμικη εποχή για τους ανήσυχους/αγώνες.Εάν πάμε σε αυτοκίνηση σαν την ταινια "demolition man", θα την πατησουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές αφού κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα πια και θα Κωτσοβολοποιηθουν πληρως.
Αυτοί θα χάσουν με τους premium να πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο.Εγώ πάντως όσο υπάρχουν θερμικά και βενζινάδικα και για όσο ακόμη θα μπορώ να οδηγώ, ηλεκτρικό δεν πρόκειται ούτε καν να οδηγήσω. Με αφήνει παγερά αδιάφορο η ηλεκτροκίνηση. Με προβληματίζει όμως η αγορά τους από άλλους πολίτες στην Ελλάδα. Η αγορά τους. Όχι τα προϊόντα.
Δεν γράφω κάτι παραπάνω γιατί θα γκρινιάξουν οι υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης.
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν γράφω κάτι παραπάνω γιατί θα γκρινιάξουν οι υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης.
Δεν υπάρχει θέμα Storm αρκεί η όποια κριτική να μην είναι biased από άλλους παράγοντες...
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σύμφωνα με τα γραφήματα δεν είναι αδιάκοπη. Έχει σταθερή πτώση. Απλά ως τούβλο νιώθεις την ροπή από την αρχή.
Αδιάκοπη είναι, σταθερή δεν είναι.
@insanedriver said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Eν τω μεταξύ λέμε συνέχεια ότι τα ηλεκτρικά δεν κινούνται συνήθως στην Ε.Ο με ταχύτητες πάνω από 110-130, έχουν μικρές τελικές(η πλειοψηφία στα 160, τα tesla παραπάνω) όταν ξεχνάμε ότι:
α)όπως έχουν γράψει αρκετοί χρήστες, όταν κινείσαι με 130 προσπερνάς το 80% των οδηγών στην Ε.Ο
β)Σε πολύ λίγα χρόνια όλα τα καινούργια οχήματα θα έχουν ''μαύρο κουτί'' που θα στέλνει απευθείας data προς επεξεργασία. Υποτίθεται στους κατασκευαστές, μαντέψτε ποιος άλλος θα τα λαμβάνει αργά ή γρήγορα...ασφαλιστικές και τροχαία...
γ)ήδη πολλές εταιρείες(volvo) βάζουν κόφτη τελικής στα 180...
δ)στην Γερμανία και στην Μπανανία(Ελλάδα) δεν υπάρχει όριο ταχύτητας. Ας πάει κάποιος Αμερική ή σε άλλο σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος και να ταξιδεύει με 150 στην εθνική...γρήγορα αν δεν βρεθεί με χειροπέδες, σίγουρα θα βρεθεί χωρίς δίπλωμα και εκεί δεν έχει ξέρω τον μπάτσο, τον βουλευτή κτλπ. Τέλος το δίπλωμα.-Άρα θεωρώ ότι για την πλειοψηφία των χρηστών στον υπόλοιπο κόσμο, δεν τους αφορά ότι δεν μπορείς να πας με 180-200 με το ηλεκτρικό.
Πλασματικό το επιχείρημα αυτό.Ξέρεις πιο είναι το θέμα; Ούτε με τα όρια κάποιες φορές δεν θα σου φτάσει η αυτονομία.
-
Τα 100 χλμ σε ταξίδι κοστίζει με σημερινες τιμές ηλεκτρικου 1,5 ευρώ, εφόσον το φορτίζεις σε οικιακό φορτιστή
Με ποιο θερμικό κάνετε ταξίδι με 120χλμ/ώρα και 1,5 ευρώ κόστος μετακινησης;Εάν η τιμή κτήσης πέσει τότε γιατί δεν συμφέρει ως εργαλείο μετακίνησης;
Φυσικά θα το αγοράσεις ΚΑΙ για οικονομία, γιατί πάντα στηρίζετε σε ακραίες τιμές και σενάρια τις σκέψεις σας;
Για μεγάλα ταξίδια δεν κάνει, για μικρές διαδρομές των 150-200 χλμ την ημέρα μια χαρά είναι εφόσον έχει συνολική αυτονομία 450 χλμ ώστε να έχει και ένα μεγάλο περιθώριο ελιγμών
-
Τα 100 χλμ σε ταξίδι κοστίζει με σημερινες τιμές ηλεκτρικου 1,5 ευρώ, εφόσον το φορτίζεις σε οικιακό φορτιστή
Με ποιο θερμικό κάνετε ταξίδι με 120χλμ/ώρα και 1,5 ευρώ κόστος μετακινησης;Εάν η τιμή κτήσης πέσει τότε γιατί δεν συμφέρει ως εργαλείο μετακίνησης;
Σωστά, αλλά με τις εξής υποσημειώσεις:
- Μόνο εαν έχεις φορτίσει από το σπίτι και δεν χρειαστείς ρεύμα στην διαδρομή, αλλιώς το κόστος εκτοξέυεται.
- Στο κόστος φόρτισης θα πρέπει να μπει και η απόσβεση της εγκατάστασης του φορτιστή.
- Όταν πέσουν οι τιμές και πλήθύνουν τα ηλεχτρικά να είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάζουν οι τιμές κόστους φόρτισης...δεν είναι χαζοί να χάσουν χρήματα.
-
Όταν η διαφορά για καθε 100 χλμ είναι 7-8 ευρώ τότε η απόσβεση θα έρχεται πάρα πολύ γρήγορα. Μιλάμε για 7-8 ευρώ για ένα μικρό ταξίδακι, το καταλαβαίνετε;
Συμφωνώ πως σήμερα την ώρα που γράφουμε το κόστος κτήσης μεταφέρει την απόσβεση αρκετά μακριά αλλά σε 3-5 έτη μάλλον όχι.
Υπάρχουν προγράμματα ιδιωτικών παροχών σήμερα λογικά και αύριο θα εχει και η ΔΕΗ (η οποία είναι ιδιωτική και αυτή αλλά τεσπά) που προσφέρουν σε πολύ καλές τιμές κιλοβατώρες και μάλιστα με εγγύηση ότι θα είναι από ΑΠΕ. Δηλαδή τελείως πράσινα!!! Μεγάλο συν για την ηθική μου ικανοποίηση!
Στο renault zoe στο leasing της μπαταρίας σου κάνουν και leasing και τον φορτιστή!!!! Δηλαδή είναι μέσα την τιμή του.
Φυσικά ΔΕΝ είναι για όλους. Το λέω και εγώ. Αλλά όσοι πάρουν θα προκαλέσουν και πτώση της τιμής της βενζίνης λόγω μειωμένης ζήτησης εφόσον μείνει σταθερή η προσφορά.
Γενικά, για κάποιον που κάνει εως 200-250 χλμ την ημέρα ( επαγγελματικα ταξίδια δηλαδή ) και έχει αυτονομία 500 χλμ και το φορτίζει κάθε μέρα στο πάρκινγκ του σπιτιού του.....ΚΑΡΑσυμφερει και μετατρέπεται σε εργαλείο πρώτης τάξεως και κυρίως ΠΡΑΣΙΝΟ για έναν Πράσινο ήλιο.....ούπς λάθος, αλλού πήγαινε αυτό!!!
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να το επαναξαναματαπούμε:
ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ απ' την εμβέλεια ΚΑΙ για όσο οι υποδομές δεν "περισσεύουν" όπως γίνεται τώρα με τα συμβατικά αυτοκίνητα, είναι δώρον άδωρον η αγορά τους.
Δηλαδή το φθηνό κόστος ανα χιλιόμετρο (για όσο παραμένει) το πληρώνεις ως σχεδόν "διπλό" ή 30-50% παραπάνω στη τιμή αγοράς.
Και δεν μπορείς να πας όπου θες όποτε θες.
Γιατί όποιος εμπίπτει στη περίπτωση αυτή, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων οδηγών, να χαρακτηρίζεται ως hater όταν κάνει αυτή τη διαπίστωση;
Και CNG δεν αγοράσαμε για τους ίδιους λόγους, δεν είμαστε "hater του CNG" απλά διαπιστώνουμε πως δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε.Πολύ απλό παράδειγμα: είμαι Βολιώτης και θέλω να πηγαίνω αρκετά συχνά, όχι κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα, αλλά αρκετές φορές, μέχρι τα Τρίκαλα και τις γύρω περιοχές. Έχουν αφήσει οι παππούδες ένα σεράϊ στο βουνό εκεί που το συμμάζεψαν οι γονείς μου και ξεκαλοκαιριάζουν εκεί. Για πρώτη φορά σήμερα, τώρα που γράφω, μπήκα στο EV Range κι έβαλα τα δεδομένα για e-C4, TESLA 3, ENYAQ, KONA με τη μεγάλη μπαταρία...
μου βγάζει πως για 190χλμ θέλω 3:50 λεπτά ταξίδι με 40-50 λεπτά για φόρτιση κάπου στα Τρίκαλα που υπάρχουν 2 θέσεις
BP Calipso
Number Of Stations/Bays: 2
Usage: Public
Usage Cost: DC: €0.60/kWh - AC: €0.40/kWh
πόσο πάει το κόστος, πως το υπολογίζω; 40 επί 0.60€ ;με το ΜΚ1 Focus τώρα, που κάνω και καμιά ολιγόλεπτη στάση στο δρόμο για προμήθειες, θέλω περίπου δυόμισι ώρες και γύρω στα 25€ βενζίνη πολύ χοντρικά, όταν επιστρέψω απ' το χωριό πρέπει μέσα στη βδομάδα να γεμίσω. Με το ντίζελ Aircross τόσο χρόνο κάνω, 2μιση ώρες, απολαμβάνω παγωτό κατω απ τον πλάτανο στα Στουρναραίικα μετά τα ψώνια, πάει άνετο αέρας παντού το αυτόματο των 21 χιλιάδων ευρώ και καίει 10-12€. Μπορεί και 15€ αν τύχω κάνα λαζογερμανό με παλιό Μερτσεντέ που πάει για 15Αυγουστο στο χωριό και οδηγεί φορτσάτος μόνιμα αριστερά και το πατήσω και τον αφήσω μερικά χιλιόμετρα πίσω στις ευθείες των Τρικάλων...
Αν πάω κι έρθω δύο φορές στο χωριό, περιμένω την επόμενη Πέμπτη να γεμίσω κάνα 50ευρω στη προσφορά...για Αθήνα 330χλμ λέει 5:08 λεπτά με φόρτιση 1 ώρα
Max speed to reach your destination, 100km/h
Olympus Plaza, Atalantis
Number Of Stations/Bays: 1
Usage: Public - Pay At Location
Usage Cost: DC: €2.5/session + €0.25/min --- AC: free σύνολο 17,5€This charging location has not been recently verified and you should not rely solely on this information for journeys.
κι αν περιμένω κι άλλον να φορτίσει;
και να πω πως στο Βόλο μένω σε διαμέρισμα και παρκάρω στο δρόμο;
Κάτι δεν έκανες σωστά, όσον αφορά το Tesla Model 3 LR (Long Range - η πιο λογική επιλογή σε Model 3). Με πραγματική αυτονομία 400 Κm στην εθνική, φτάνει και για να πας και να γυρίσεις στους παππούδες στα Τρίκαλα ή για να κατέβεις Αθήνα, χωρίς στάση για φόρτιση.
-
Επιστρέφοντας στο φορουμ μετά από μια βδομάδα άδειας και έχοντας λιώσει το Zoe, μπορώ να παραθέσω τα δικά μου συμπεράσματα:
- 5 άτομα (οι 2 100+ κιλά) με 4 βαλιτσες χειραποσκευές και θερμοκρασίες -2 έως +4 βαθμούς διαδρομή 163 χιλιομέτρων και ενδεικτική αυτονομία στο ταμπλώ 257 χιλιόμετρα, φτάσαμε στο προορισμό μας με 31 χιλιόμετρα υπόλοιπο. Οι ταχύτητες ήταν 110χλμ/ω - 125χλμ/ω.
Η ίδια διαδρομή με 2 άτομα, χωρίς βαλίτσες αλλά με 130χλμ/ω - 145χλμ/ω (δεν πήγαινε παραπάνω) με έφτασε με 60 χιλιόμετρα υπόλοιπο.
-
Διαδρομή Λειψία - Βερολίνο όπου είναι 200χλμ και με μέση ταχύτητα 110χλμ/ω μας έβγαλε οριακά 5 άτομα με βαλίτσες. Άρα μια διαδρομή Αθήνα - Αράχωβα θα βγει οριακά με ένα φόρτισμα λόγω της ανηφορικής κλίσης.
-
Συμφωνώ και επαυξάνω για τη θεωρία που υποστηρίζει ότι για μέσα στη πόλη είναι καλό αλλά για εκτός σε ταλαιπωρεί αρκετά λόγω αυτονομίας.
-
Ακόμα και στη Γερμανία που θεωρείται αρκετά ανεπτυγμένο το δίκτυο υποδομών σε σχέση με την Ελλάδα, παρατηρούνται φαινόμενα όπου οι φορτιστές δεν λειτουργούν ενω φαίνονται διαθέσημοι (στο MyRenault app, PlugShare, Mobility+ app), ή είναι κατηλλημένοι και φαίνονται διαθέσιμοι. Που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ένα plan B σε κάθε ταξίδι.
-
Εάν κάποιος δεν διαθέσει αυτά τα επιπλέον x€ για να μπορεί να φορτίσει σε DC το αυτοκίνητό του (συνήθως ξεκλειδώνουν το λογισμικό) τότε το ενδιάμεσο φόρτισμα με AC θα είναι πραγματικά χρονοβόρο. Με το AC στα 22KW χρειάζομαι σχεδόν 1 ώρα για να πάρω 100 εικονικά (wltp) χιλιόμετρα, όπου θα τα είχα αυτά σε λιγότερο από μισή ώρα αν είχα το DC.
Συμπέρασμα (δικό μου), η ηλεκτροκίνιση όντως σου δίνει μια αίσθηση διαφορετική, όμως συνιστάται μόνο για αστική χρήση προς το παρόν.
Ενώ σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ηλεκτρικό τους επόμενους μήνες που θα κατέβω στη Κρήτη, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να κατέβω στα Σφακιά και αυτός ο ένας ο φορτιστής να μη δουλεύει και να περιμένω την οδική. -
Φυσικά θα το αγοράσεις ΚΑΙ για οικονομία
Για μεγάλα ταξίδια δεν κάνει, για μικρές διαδρομές των 150-200 χλμ την ημέρα μια χαρά είναι εφόσον έχει συνολική αυτονομία 450 χλμ ώστε να έχει και ένα μεγάλο περιθώριο ελιγμών
ΘΑ την πάμε πάλι απ' την αρχή τη συζήτηση παιδιά;
Κατ αρχήν 1.5€ ήταν πέρυσι, μετρώντας μόνο καθ' εαυτή τη κιλοβατώρα. Την οποία όπως ειπώθηκε, αν την προσθέσεις στην ήδη υπάρχουσα κατανάλωση του σπιτιού ως επιπλέον χρέωση, με τα τέλη ΔΕΔΔΗΕ, ΑΠΕ και όλα τα υπόλοιπα που λογιστικά της αναλογούν, βάλε και το κόστος εκγατάστασης/καλωδίωσης φορτιστή, δεν θα είναι 1μιση ευρώ στις τρέχουσες τιμές, θα είναι τα διπλά και θα συγκρίνεται με CNG ανά χιλιόμετρο.Μετά πάμε σε αυτό: άλλο ΤΑΞΙΔΙ, άλλο ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
Για να πας για ψώνια ή στη δουλειά σου, δηλαδή ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ σε ακτίνα μέχρι 100 χιλιόμετρα ημερησίως ρεαλιστικά είσαι άνετος και χωρίς ανάγκη για ενδιάμεσες φορτίσεις.
Στο ΤΑΞΙΔΙ, δηλαδή να υπερβείς την ακτίνα των 100χλμ, θα πηγαίνεις 90-100χαω και θα φας και μιση-μία ώρα φόρτιση, με συνολικό κόστος ανά χιλιόμετρο όσο περίπου είναι τα ντηζελοκίνητα σήμερα, που ξεπερνούν τα 600χλμ αυτονομίας και με υψηλότερες ταχύτητες και 5-6λτ/100.Φόρτιση στο σπίτι με το φθηνότερο δυνατό ρεύμα (δηλαδή σαν CNG) μπορεί να κάνει μόνο μια μικρή μερίδα πληθυσμού με γκαράζ, οι οποίοι είναι κι αυτοί που έχουν λιγότερο ανάγκη την απόλυτη οικονομία.
@harisma23
βάλτο στη σελίδα, Βόλος - Μεσοχώρα Τρικάλων, με διαφορετικά αυτοκίνητα και δες τι σου βγάζει.
Δεν το πείραξα, να βάλω π.χ. 100% φόρτιση και οτι φτάνω με 5%, γιατί αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο, το άφησα στις στάνταρ ρυθμίσεις που έχει η σελίδα.
Μόνο μοντέλα αυτοκινήτων σε λιγότερο τρελές τιμές έβαλα, π.χ. C4 & KONA 2021 μεγάλη μπαταρία, και τα άλλα που έγραψα.Και μου βγάζει μόνο 1 διαθέσιμο σημείο φόρτισης στα Τρίκαλα, για ενδιάμεση στάση. Αν πάθει κάτι; αν περιμένουν 2 πριν απο μένα;
-
Υπάρχουν ειδικά πακέτα για φορτιστές αυτοκινήτων.
Για παράδειγμα έχουν χρέωση νυχτερινού ρεύματος. Κάπου είχα διαβάσει τα κιλοβάτ. Νομίζω ήταν στα 22 kw και με ειδική χρέωση. Θα το ψάξω.
Δεν ξέρω αν έχουν και ξεχωριστό μετρητή.
Ναι για ταξίδι δεν κάνουν. Το είπαμε! Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία κάνει μέχρι 250 χλμ την ημέρα.Μέχρι στιγμής απαιτείται και ένα θερμικό αυτοκίνητο για ταξίδια. Ίσως το παλιό
-
@harisma23
βάλτο στη σελίδα, Βόλος - Μεσοχώρα Τρικάλων, με διαφορετικά αυτοκίνητα και δες τι σου βγάζει.
Δεν το πείραξα, να βάλω π.χ. 100% φόρτιση και οτι φτάνω με 5%, γιατί αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο, το άφησα στις στάνταρ ρυθμίσεις που έχει η σελίδα.
Μόνο μοντέλα αυτοκινήτων σε λιγότερο τρελές τιμές έβαλα, π.χ. C4 & KONA 2021 μεγάλη μπαταρία, και τα άλλα που έγραψα.Και μου βγάζει μόνο 1 διαθέσιμο σημείο φόρτισης στα Τρίκαλα, για ενδιάμεση στάση. Αν πάθει κάτι; αν περιμένουν 2 πριν απο μένα;
Ρε συ, τι μου λες να το βάλω στην σελίδα με διαφορετικά αυτοκίνητα; Για το Model 3 LR ήταν η ένσταση μου. Αμφιβάλλω αν εσύ το έβαλες, όπως έγραψες στο αρχικό σου ποστ.
Και τι σημαίνει δεν το πείραξες να βάλεις ότι ξεκινάς με 100% φόρτιση; Μα αφού μιλάμε για αυτονομία, πάντα η αφετηρία μέτρησης είναι το 100%. -
μη το παιδευετε παντως...
εστω και με το φευ, ειναι καυλα το ταξιδι με τα αμετρητα γκαζια.... οποιος δεν το εχει κανει, δεν δικαιουται ομιλιας. ειδικα οι μαζουταιοι με τη τρατα με τα πρου-πρου.
αμα βεβαια κινδυνευεις να μεινεις να σε φορτωσει η ελπα, οκ σε χαλαει
οποτε ηλεΧτρικα γιοκ ακομη
αλλα η γευση του ηλεκτρισμου που σου δινει μυρωδια και το φευ ειναι σαν την μπο ντερεκ στο κρεβατι σου. και μπορει το βαρος να σε κοβει στις στροφες, αλλα σγα, πηγαιναμε γρηγορα στις στροφες γιατι δεν ειχαμε τα γιουρα να παμε γρηγορα στις ευθειες. με ρευματα σε καθε μικρο ευθειακι ανοιγεις και πιανεις οτι διαφορα εχασες. με γιουρα που σγα σγα ολοι θα μπορουμε να χωσουμε.
λιγα χρονια ακομη, λιγα χρονια. -
This post is deleted! -
Όνομα και αυτή!!!. Μπω Ντερεκη.
Την έψαξα....χμμμ εντάξει....καλουτσικη
Που τις βρίσκετε και με τέτοια ονόματα;;;
-
@harisma23 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@harisma23
Ρε συ, τι μου λες να το βάλω στην σελίδα με διαφορετικά αυτοκίνητα; Για το Model 3 LR ήταν η ένσταση μου. Αμφιβάλλω αν εσύ το έβαλες, όπως έγραψες στο αρχικό σου ποστ.
Και τι σημαίνει δεν το πείραξες να βάλεις ότι ξεκινάς με 100% φόρτιση; Μα αφού μιλάμε για αυτονομία, πάντα η αφετηρία μέτρησης είναι το 100%.Όχι, αμάξι με 60 χιλιάρικα αγορά δεν το έβαλα, έβαλα το απλό. έγραψα ποια αυτοκίνητα έβαλα. Γι αυτό έγραψα τις λεπτομέρειες, για να μπει να συγκρίνει όποιος θέλει, να δει τις 5+ ώρες για το Αθήνα-Βόλος κλπ.
Και όχι, δεν είναι τεστ περιοδικού, είναι πραγματική ζωή, και δεν ξεκινάνε από 100% οι μπαταρίες, ούτε ταξιδεύεις μέχρι να μείνεις με την οικογένεια ή το αίσθημα ή τον συνέταιρο, στο δρόμο.
Το γιατί αντενδείκνυται η 100% φόρτιση, ας στο εξηγήσουν οι ηλεκτροκίνητοι. Έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη.Γάτε, έχεις οδηγήσει τα ντίζελ και δε σε ικανοποιεί η ροπή τους;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης