-
Τελικά με έχετε μπερδέψει; Θέλουμε την απολιγνιτοποίηση και το πράσινο ρεύμα ή προτιμούμε τους θανάτους από καρκίνο, αλλά το λίγο φθηνότερο ρεύμα; Κι όπου στον κόσμο βλέπουμε να ανοίγει ένα λιγνιτικό εργοστάσιο, θα αναφωνούμε *δώσε και σε μένα, μπάρμπα; *Εγώ πάντως θεωρώ πως έπρεπε κάθε στέγη να έχει φωτοβολταϊκά και ζηλεύω χώρες που έχουν πράσινο ρεύμα (μεταξύ αυτών κι η Αλβανία).
Αλλά επειδή φαντάζομαι ότι θα ξεσπάσει ο Δ ΠΠ (ο Γ ήταν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα), δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα που γράφω όλα τα παραπάνω.
Η απολογνιτοποιηση φτωχυνε την χωρα. Τι θανατους λες; Το καπνισμα, η ζαχαρη, η κακη διατροφη, τα processed foods με κακο κρεας δεν προκαλουν καρκινο; Γιατι δεν τα καταργουν με εναν νομο; Η αυτοκινηση δεν προκαλει ατυχηματα και νεκρους; Τα μηχανακια δεν γεμιζουν την Ελλαδα νεκρους και τραυματισμενους; Τα καταργησαμε;
Φιλτα καυσαεριων υπαρχουν για τους καυστηρες λιγνιτη.
-
Η ηλεκτροκινηση προφανως σε αρκετες περιπτωσεις βολευει οπως αν κινεισαι σε πολη αλλα πρεπει να πεσουν και οι τιμες αποκτησης. Σε αυτη την περιπτωση τεσλα τρωνε ακυρο λογω μεγεθους.
Σωστά το λές, αλλά μην τα θέλουμε κ όλα δικά μας. Υπάρχουν πλέον πολλές έρευνες όπως κ από το bloomberg που έδειξα παραπάνω που αναφέρουν ισοσκελισμό τιμών λίγο μετά το 25, νομίζω οτι (αν επιτευχθεί φυσικά) είανι ένας εύλογο διάστημα ώστε κ να ωριμάσει η τεχνολογία αλλά και να εξοικειωθεί το αγοραστικό κοινό. ΟΙ εταιρίες που δίνουν αρκετά χρήματα σε επενδύσεις ειναι λογικό να πουλάνε ακριβά καθώς θέλουν να πάρουν πρώτα πίσω τα χρήματα που δίνουν για ανάπτυξη, κ σιγά σιγά μετά να ρίξουν τις τιμές ανάλογα κ με τον ανταγωσμό κ την κατάσταση που θα ειναι κάθε εταιρία.
-
dimsabas wrote:
Τελικά με έχετε μπερδέψει; Θέλουμε την απολιγνιτοποίηση και το πράσινο ρεύμα ή προτιμούμε τους θανάτους από καρκίνο, αλλά το λίγο φθηνότερο ρεύμα; Κι όπου στον κόσμο βλέπουμε να ανοίγει ένα λιγνιτικό εργοστάσιο, θα αναφωνούμε *δώσε και σε μένα, μπάρμπα; *Εγώ πάντως θεωρώ πως έπρεπε κάθε στέγη να έχει φωτοβολταϊκά και ζηλεύω χώρες που έχουν πράσινο ρεύμα (μεταξύ αυτών κι η Αλβανία).
Αλλά επειδή φαντάζομαι ότι θα ξεσπάσει ο Δ ΠΠ (ο Γ ήταν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα), δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα που γράφω όλα τα παραπάνω.
Η απολογνιτοποιηση φτωχυνε την χωρα. Τι θανατους λες; Το καπνισμα, η ζαχαρη, η κακη διατροφη, τα processed foods με κακο κρεας δεν προκαλουν καρκινο; Γιατι δεν τα καταργουν με εναν νομο; Η αυτοκινηση δεν προκαλει ατυχηματα και νεκρους; Τα μηχανακια δεν γεμιζουν την Ελλαδα νεκρους και τραυματισμενους; Τα καταργησαμε;
Φιλτα καυσαεριων υπαρχουν για τους καυστηρες λιγνιτη.
Και δεν έχει πει και κανεις ποσο κοστίζουν τα φίλτρα και ποσο οι ανεμογεννήτριες.γιατί η διαφορά είναι τεράστια αν συνυπολογισει κανεις και την τεράστια οικονομική ζημιά σε έναν ολόκληρο νομό.τα μέτρα στήριξης που προτεινε η κυβέρνηση ήδη έχουν απορριφθεί από την τοπική κοινωνία.
Τέλος σε κουβέντα με ΔΕΗτζήδες έμαθα πως η ρύπανση των ανεμογεννητριών θα είναι μεγαλύτερη από το να τοποθετηθούν φίλτρα(το λένε και αρκετοί αντιφρονούντες της κυβέρνησης η και της εξουσίας γενικότερα).Ίσως αυτοί να ήταν προκατειλημμενοι λογω κυνηγητου από την κυβέρνηση στην δουλειά τους. Ίσως και όχι γιατί κοντευαν να βγουν στην συνταξη. Μπορεί να ήταν κι απλά αντιεξουσιαστές
-
https://traction.gr/kalifornia-giati-kapoioi-egkataleipoun-ta-ilektrika/
Μάλλον η ίδια έρευνα, έχει κάποιες έξτρα πληροφορίες.
Για να κατανοήσουμε ακριβώς το πρόβλημα παραθέτω και τα στοιχεία ότι η California με διαφορά έχει τα περισσότερα charging stations σε υπερβολικά μεγαλύτερο βαθμό από οπουδήποτε αλλού στις Ην.Πολιτειες.
California is the state with the most electric vehicle charging stations and charging outlets in the United States, with Texas and Florida ranked second and third, respectively. In March 2020, the Golden State had almost seven times as many charging outlets as Texas.
-
Φτηνότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα....από το 2027!
Σε 6 χρονάκια θα μπορούμε όλοι να αγοράσουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο...μέχρι τότε υπομονή.
-
Πάντως γίνεται τρελό ξέπλυμα στην παρούσα φάση για τις παχιές 'οικολογικές' τσέπες. Έχει τον τρόπο της η ελίτ, τους βγάζω το καπέλο γιατί είναι εφευρετικοί.
Θα έρθει η ώρα της πλέμπας ελπίζω νωρίτερα από το 27' αλλά να δούμε και το φοροαπαλλακτικό πλαίσιο αν θα έχει συντηρηθεί ως τότε..
-
Δυο νέα που αλίευσα από το περιοδικό:
Πρόσφατα επικυρώθηκε ο νέος κλιματικός νόμος στην Ισπανία, ο οποίος ορίζει πως ολόκληρη η παραγωγή φυσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου θα τερματιστεί από το έτος 2040. Την ίδια χρονιά θα τερματιστεί στην Ισπανία και η πώληση αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες.
Άρα το 2040 δεν θα παράγουν καν καύσιμα στην Ισπανία. Φαίνεται ότι θα εισάγουν το αέριο για παράγουν ρεύμα...
Οι φόροι δημιουργούν τεράστια ποσά κρατικών εσόδων κάθε χρόνο στην ΕΕ. Αυτά τα έσοδα θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού που χρειάζονται τώρα επειγόντως για να καλυφθεί η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των οχημάτων εναλλακτικής ισχύος. Τα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα ανά όχημα συναντά κανείς στην Ελλάδα και την Ισπανία, όπου το κράτος εισπράττει 1.264€ και 1.068€ ανά όχημα, αντίστοιχα.
Οπότε υπάρχει όλο το περιθώριο να διπλασιάσουμε τους φόρους στα ΙΧ (χρήσης όχι αγοράς) για να μαζέψουμε λεφτά για τις υποδομές της ηλεκτροκίνησης!
-
Το ότι το 2040 θα σταματήσει η πώληση συμβατικών ιχ σημαίνει ότι ένας που αγόρασε ένα τέτοιο το 2039 και θέλει να το κρατήσει π.χ. 25 χρόνια, το 2064 θα βρίσκει βενζίνη/πετρέλαιο/υγραέριο να το γεμίζει.
-
Σύννεφα για την Τέσλα. Ένας ακόμη ποντάρει στην πτώση της τιμή της μετοχής (Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... άνοιξε short θέση στην Tesla). Τα σκαμπανεβάσματα του Musk επίσης τον τελευταίο καιρό με το bitcoin κτλ δείχνουν μία προβληματική κατάσταση, κ όσο κ αν πιστεύω στο όραμα του Musk κ τις δυνατότητες του, έχω αρχίσει κ έχω επιφυλάξεις.
-
Πάντως γίνεται τρελό ξέπλυμα στην παρούσα φάση για τις παχιές 'οικολογικές' τσέπες. Έχει τον τρόπο της η ελίτ, τους βγάζω το καπέλο γιατί είναι εφευρετικοί.
Θα έρθει η ώρα της πλέμπας ελπίζω νωρίτερα από το 27' αλλά να δούμε και το φοροαπαλλακτικό πλαίσιο αν θα έχει συντηρηθεί ως τότε..
Όταν εξαπλωθούν τα ηλεκτρικά, σίγουρα θα φορολογηθούν κάπως κι αυτά.
https://www.caranddriver.com/news/a36442021/texas-electric-car-fee-considered/
Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι τα θερμικά θα έχουν ήδη φάει τρελό κυνηγητό.
-
-
-
Σήμερα που λέτε έβαλα και είδα μια 3D ταινία στο HD-DVD μου, με φοβερά εφέ. Πάλι καλά που πήρα με ενεργά γυαλιά και δεν άκουσα τον κουμπάρο μου που έχει LG με παθητικά ή κάθεται και βλέπει τα 3D στη κάσκα της Samsung με το κινητό...
-
Σύννεφα για την Τέσλα. Ένας ακόμη ποντάρει στην πτώση της τιμή της μετοχής (Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... άνοιξε short θέση στην Tesla). Τα σκαμπανεβάσματα του Musk επίσης τον τελευταίο καιρό με το bitcoin κτλ δείχνουν μία προβληματική κατάσταση, κ όσο κ αν πιστεύω στο όραμα του Musk κ τις δυνατότητες του, έχω αρχίσει κ έχω επιφυλάξεις.
Αυτό μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικό γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις τι άλλες θέσεις μπορεί να έχει. Το ότι έχει short δεν αποκλείει παράλληλα να έχει long ή αλλά puts με διαφορετικά strike prices & λήξεις έχοντας στήσει διάφορες στρατηγικές με πολύ παράξενα payoffs που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του (οι οποίες μπορεί να μην είναι πτώση αλλά σταστιμοτητα της μετοχής σε ένα επίπεδο ή ακραίες κινήσεις της μετοχής προς τα πάνω ή κατω).
Γενικά παίζει πολύ 'επιφάνειά' αν δεν γνωρίζουν καλά το industry.
-
-
Εσύ ήσουν μάγκας (ή τυχερός) και έπαιξες και κέρδισες από τη μετοχή της Tesla. Αυτό το λέω χωρίς καμία δόση ειρωνείας. Τώρα ίσως ήρθε η ώρα να ξεφουσκώσει η φούσκα...
-
bekiaris wrote:
Αυτό μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικό γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις τι άλλες θέσεις μπορεί να έχει. Το ότι έχει short δεν αποκλείει παράλληλα να έχει long ή αλλά puts με διαφορετικά strike prices & λήξεις έχοντας στήσει διάφορες στρατηγικές με πολύ παράξενα payoffs που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του (οι οποίες μπορεί να μην είναι πτώση αλλά σταστιμοτητα της μετοχής σε ένα επίπεδο ή ακραίες κινήσεις της μετοχής προς τα πάνω ή κατω).
Γενικά παίζει πολύ 'επιφάνειά' αν δεν γνωρίζουν καλά το industry.
Αυτα που σου ηρθαν; Το κοστος να κανεις αυτα που αναφερεις ειναι τεραστιο, κανενας δεν το κανει αν θελει να βγαλει κερδος.
-
Αναρωτιέμαι πόσα Tesla και ανεμογεννήτριες χρειαζόμαστε στην Ελλάδα για να ισοσκελισει η 'πράσινη ανάπτυξη' την καταστροφή ΚΑΙ από αυτή τη φωτιά.
Πέρασα σήμερα από Κορινθία και με έπιασε η καρδιά μου. Ακόμη μία φορά.
Τα παιδιά μας θα πηγαίνουν Ρουμανία και Βουλγαρία για να δούνε δάσος αν συνεχίσουμε έτσι, αλλά τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται, οι καταπατήσεις αυξάνονται και όλα μέλι γάλα.
-
Αναρωτιέμαι πόσα Tesla και ανεμογεννήτριες χρειαζόμαστε στην Ελλάδα
Κανένα Τεσλα κ καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα δάση κ αυτά που η ίδια η φύση φτιάχνει. Δυστυχώς ζούμε ακόμα μία φορά την καταστροφή του φυσικού μας πλούτου
-
Τα περισσοτερα δαση ανθρωποι τα φυτεψαν, ειδικα τα πευκα. Μπορει να ξαναφυτεψουν αν θελουν σε 5 χρονια θα ειναι πρασινο παλι. Το θεμα βεβαια ειναι τι θελουν οι ντοπιοι. Μπορει να θελουν οικοπεδα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης