-
Τροχοί; Παλιαααά! Πλέον τους θεωρώ σαφώς υποδεέστερους από Car και Drive. Αν έπρεπε να αγοράζω μόνο ένα περιοδικό, αυτό θα ήταν το Car. Αν και παιδί τού Drive, θεωρώ ότι έχει πλέον ξεπεραστεί.
Στο θέμα μας. Κάποιος μπορεί να σου πει ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο τέτοιων επιδόσεων που να καίει λιγότερο από 8,5 λίτρα στα 100. Καλά, εγώ θα πω ότι μάλλον δεν υπάρχει πετρέλαιο τέτοιων επιδόσεων, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Για όποιον δεν έχει ταξίδια στην καθημερινότητά του (υπάρχουν και τέτοια επαγγέλματα), απολαμβάνει 355 μέρες τον χρόνο υπερεπιδόσεις και κίνηση με 1,5 ευρώ στα 100 μέσα στην πόλη. Και εκείνες τις 10 μέρες που ταξιδεύει, πάλι κερδισμένος είναι.
Εγώ όμως δε θα πω αυτό, αλλά ότι οι πολύ υψηλές χρεώσεις είναι αποτέλεσμα του μονοπωλίου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις εθνικές. 2,5 ευρώ για να κουμπώσεις κι άλλα 25 λεπτά για κάθε λεπτό φόρτισης. Με μέγιστη ταχύτητα τις 50 kWh. Δηλαδή κι αργείς και σε γδέρνουν!
Όλα αυτά θα γίνουν παρελθόν (για τα Tesla τουλάχιστον) όταν με το καλό επεκταθεί το δίκτυο ταχυφορτιστών τους. 35 λεπτά η kWh, άσχετα με τη χρονική διάρκεια της φόρτισης. Ταχύτητα 125-150 kWh. Το κόστος κίνησης στην εθνική θα μειωθεί πάρα πολύ, ενώ θα μειωθεί κι ο χρόνος φόρτισης. Πόσες kWh κατανάλωσαν; Αν θεωρήσουμε ότι ξεκινούν γεμάτοι από την Αθήνα και θα τερματίσουν πάλι εκεί με άδεια μπαταρία; Βρες αυτό το νούμερο, πολλαπλασίασε με 35 λεπτά και θα βρεις τη χρέωση.
Αν υποθέσουμε ότι είναι 1.000 χιλιόμετρα, να πούμε 180 kWh; Να πούμε 200; Οι πρώτες 70 είναι από το σπίτι. 130 Χ 0,35 = κάτω από 50 ευρώ.
Αλήθεια, γιατί έπρεπε να γεμίζουν 45-50΄ κάθε 200 χιλιόμετρα; Φαίνεται πολύ εξωφρενικά υψηλή η κατανάλωση, το προσεκτικά σημαίνει *σταθερά 160+; *Και βέβαια, λογικά δε θα είχαν διανυκτέρευση στην Πτολεμαϊδα, αλλιώς θα ξεκινούσαν το επόμενο πρωί πάλι γεμάτοι. Ναι, τι λέμε τώρα, 500 χιλιόμετρα είναι το Πτολεμαίδα-Αθήνα. Αν το πας σιγά (μέχρι 110) και κάνεις μία στάση στην Αταλάντη, δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Λέμε για την περίπτωση που ξεκινάς αμφότερα γεμάτος. Αλλιώς περιπλέκεται το ζήτημα, θέλει περισσότερες στάσεις.
Τώρα, για την ταξικότητα, αυτή είναι το νούμερο 1 στην αγορά αυτοκινήτου. Έτσι κι αλλιώς, η αγορά συνεπάγεται καταβολή χρημάτων, οπότε ποια αταξικότητα ευαγγελίζεσαι;
-
Από ένα σημείο και μετά δεν χρειάζεται να κάνουμε 'ανάλυση τύπου Άρη/Μπάμπη στο Σκάι ', να πούμε φωναχτα ποιο πρέπει να είναι το συμπέρασμα, μη τυχόν και αυτοσχεδιασει κάποιος... αρκεί να διαβάζει κανείς τα ρεπορτάζ και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα για το τι ισχύει και τι είναι μούφα ή ευχολόγιο, τί τον βολεύει και τι όχι, περί ηλεκτροκίνησης στη 5ετια-10ετια που διανύουμε και για την οποία ισχύει μια τωρινή αγορά.
-
Δεν γράφουν τίποτα για τα km/h. Προφανώς και δεν έκαναν 'Σαριμπαλιες' (κόντρες θανάτου με επικαθημενα δλδ) αλλά δε θα πήγαιναν τελική. Διανυκτέρευσαν και φορτισαν σε ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα. Το ανέβα έγινε από Λαμία ενώ ο γυρισμος απο Ιόνια οδό.
Δε μίλησα για αταξικοτητα πουθενά μαν. Η τιμή βενζίνης/πετρελαίου δεν κάνει αυτά τα σκαμπανεβάσματα που βλέπουμε στο ρεύμα...από εκεί και πέρα ο καθένας πληρώνει και αναλόγως αγοράζει ο,τιδηποτε.
-
Πλακα πλακα, οποιος γουσταρει λουτρο ταξικοτητας, το μονο που εχει να κανει (περαν του parking βεβαιως-βεβαιως) ειναι να κατσει στην ουρα των ΑΤΜ του συγκεκριμενου σουπερμαρκετ και να περιμενει τη σειρα του...
τι εννοεις; δεν ρωταω ως θιγμενος, απλα ειλικρινα δεν καταλαβα
-
Πήλιου, να με συμπαθάς αν μιλάω με σαφή στοιχεία κι επιχειρήματα και σου χαλάω το αφήγημα των άναρθρων κραυγών, αλλά σε αυτά στηρίζεται η λογική. Μπορείς πάντα να μη με διαβάζεις, ώστε να μη χαλάς τη ζαχαρένια σου.
Σε συνέχεια των λογικών κρίσεων λοιπόν, έχουμε τα εξής δεδομένα: Αθήνα-Πτολεμαίδα και πίσω από Πάτρα, σύνολο 1.068 χιλιόμετρα. Θεωρούμε ότι ξεκίνησαν γεμάτοι από την Αθήνα κι από την Πτολεμαίδα, ενώ έφτασαν και τις δύο φορές στον προορισμό τους ψιλοάδειοι. Με μία φόρτιση στο ενδιάμεσο, οι αποστάσεις βγαίνουν πανεύκολα. Όσο ληστρικές τιμές και να έχουν οι ταχυφορτιστές στις εθνικές (καλά, κανονικά οι 50άρηδες δε θεωρούνται ταχυφορτιστές αλλά σε αυτούς πρέπει να αρκεστεί ο νεοέλληνας για την ώρα), δε βγαίνει πάνω από μία στάση των 45-50 λεπτών. Για 50΄, ένα ηλεκτρικό θα πληρώσει 50Χ0,25=12,5 ευρώ συν άλλα 2,5 για το κούμπωμα=15 ευρώ συνολικά. Πώς προέκυψαν τα 102 ευρώ;
Για δώσε μερικές διευκρινήσεις:
-
είχαν το Long Range ή το μικρό SR+, που έχει μικρότερη αυτονομία;
-
στο ξενοδοχείο γέμισαν στο 100%;
-
η φόρτιση στο ξενοδοχείο ήταν δωρεάν; Μήπως στα 102 ευρώ, τα 70 είναι για το δωμάτιο του ξενοδοχείου και τα υπόλοιπα 32 για φόρτιση; Έτσι ναι, βγαίνουν τα νούμερα.
-
αναφέρουν κάτι του στιλ 'ξεκινήσαμε από την Αθήνα με την μπαταρία στο 40% γιατί το προηγούμενο βράδυ το είχε ο τάδε που μένει στο Παγκράτι;'
-
ή ότι έπρεπε να επιστρέψουν στην Αθήνα με την μπαταρία ψηλά, γιατί την άλλη μέρα έπρεπε να πάνε για μετρήσεις κι ο τάδε που θα το έπαιρνε ΔΕΝ είχε φόρτιση στο σπίτι; Ξέρω ότι έχουν wallbox στα γραφεία τού περιοδικού.
Ρωτάω για να καταλάβω και να βοηθήσω κι άλλους να καταλάβουν. Όποιος ΔΕ θέλει να αγοράσει, ΔΕΝ αγοράζει. Έτσι κι αλλιώς, αν είχα τα χρήματα, θα πήγαινα και με τα πόδια στο Μαρούσι, τόσο μου αρέσουν τα Tesla. Ουπς, δε χρειάζεται να πάω στο Μαρούσι, το αγοράζω από τον υπολογιστή μου!
Ούτε θα χαλαστώ αν πληρώσω ως πετρέλαιο σε ένα μου ταξίδι. Αυτά για να μη χαλάμε τις καρδιές μας.
-
-
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά αυτό με τις πορδές μόλις κάτσει κάποιος στο κάθισμα, έμενε με έπεισε!
Το αυτοκινητο, tesla 3,ειναι το απόλυτο γκατζετ και μάλλον ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην αγορά. Ειδικά το performance με την 4κινηση θα το ήθελα πάρα πολύ.
Απο σχεδίαση σκίζει, από πατημα αγγίζει το άψογο, από επιδόσεις ας μη μιλήσω καλύτερα, από οικονομία αν πας χαλαρά ειναι ανεπανάληπτο, από εσωτερικό απλά ετη μπροστά, από ασφάλεια στα κρας τεστ πρωτόγνωρο ειδικά εκεί με την πλάγιο μετωπική σύγκρουση, από αξιοπιστια μηχανικών μερων πολύ μπροστά λόγω απουσία πολλών εξαρτημάτων, από μεταπωλιτικη αξια δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πολύ υψηλά.
-
Το Performance παραείναι δύστροπο για τις ελληνικές λακούβες. Σκληρότερο στήσιμο και 20άρα ζάντα. Ιδανικός συνδυασμός το Long Range, με είχαν πάει βόλτα με τις έξτρα 19άρες (φοράει 18άρες κανονικά) κι ήταν πάρα πολύ καλό από άνεση. Δε συμφωνώ ότι σκίζει από σχεδίαση (κανένα Tesla δεν είναι πραγματικά όμορφο στα δικά μου μάτια, κάποια μοντέλα είναι απλώς εντυπωσιακά), αλλά συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα που λες.
Η μεταπώληση στας Ευρώπας είναι πάρα πολύ καλή, γιατί και τεχνολογικά βρίσκεται έτη φωτός από όλα τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί αναβαθμίζεται ΟΤΑ και προσφέρει ό,τι και τα νεότερα μοντέλα. Δες τιμές στο Autoscout24 και ψάξε οποιοδήποτε θερμικό (μη αντίκα όμως) μοντέλο, δεν υπάρχει κανένα με τόσο μικρή μείωση τιμής με τα χρόνια.
Ξέρεις τι του λείπει; Πραγματικά σπορ προσανατολισμός, όπως σε μια Giulia ας πούμε. Όλα γίνονται ταχύτατα αλλά απουσιάζει το συναίσθημα.
-
Το αίσθημα το βάζω να κάθεται στον συνοδηγό δίπλα μου, οπότε γίνεται και συν+αίσθημα!
Απο σχεδίαση το model 3 εμένα μ αρεσει υπερβολικα πολύ. Μ αρεσουν οι απλές του γραμμές και το μεγαλο του φαρδος.
Το εσωτερικο δε, σεμινάριο Σκανδιναβικού design!
Ωραιο το long range αλλα αυτη η ωμή δύναμη του performance όπως το βλέπω απλά δνε υπάρχει. Αφού πλερω που πλερω ας έχεις το απόλυτο, ετσι το βλέπω!
-
Χμ, σωστός. Προσφέρει και drift mode, για την πίστα. Από την άλλη, πλερώ 7 χιλιάρικα πάνω, όταν με 1.800 ευρώ μπορείς να *κατεβάσεις *την επίσημη βελτίωση της Tesla και το 0-100 να κατέβει από τα 4,4' στα 3,7', μιλάμε για μεγάλη αλλαγή. Γεφυρώνεις το χάσμα με τα 3,2' του Ρ, αλλά πλερώ το 1/4 των χρημάτων και σου μένει κι η ανθρώπινη άνεση.
Διάβασε στο διπλανό θέμα για το αίσθημα του φίλου και τι έκανε με το LR που πήραν για δοκιμή.
-
Μπα! Δεν το ηξερα αυτό. Και ειναι επίσημο πρόγραμμα;
Ερώτηση: Δεν εχουν διαφορετικά ηλ μοτερ οι δύο εκδόσεις;
Στο κλαμπ που παίζαμε αντιπτέριση με ένα ψόφιο σπουργιτακι που βρήκαμε εκεί πέρα και το είχε φέρει η κουβέντα για το tesla 3, μετά την σαμπάνια που είχαμε πιει και είχαμε χαλαρώσει, δεν το ανέφερε κανείς.
Αν είναι να κάνουμε οικονομία και να έχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα, να την κάνουμε, διότι ακρίβυναν και οι συνδρομές στα clubs.
-
Επειδή κάνω μθμ, θα απαντήσω το βράδυ στα ερωτήματα, από το άρθρο πάντα. Επισης αν πετύχω τον ΣΧ πιο μετα, θα τον ρωτήσω...
-
Καλά ρε Γιόχαν, θα δω μήπως το έχει αγοράσει ο φάδερ, κάποιες συνήθειες δε βγαίνουν εύκολα από τον άνθρωπο. Χούι, που λένε.
Λάπη μου, αυτά διαβάζω στις ομάδες Tesla στο ΦουΜπού. Σάματις έχω προσωπική εμπειρία από ιδιοκτησία; Αλλά βλέποντας τον γείτονά μου, που είχε ταυτόχρονα και τα δύο στο γκαράζ του, το LR είναι πολύ πιο συμβατό με την ελληνική πραγματικότητα. Και πίστεψέ με, δεν του λείπει η δύναμη. Στην πρώτη γκαζιά, έφυγαν κινητά, κλειδιά από τα χέρια, την κονσόλα, με έπιασε νευρικό γέλιο. Με το LR λέμε τώρα. Αλλά ναι, ο γείτονας επιμένει ότι υπάρχει σαφέστατη διαφορά στο γκάζι ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Όταν με πάει με την καλή, θα σου πω. Ίσως το νευρικό γέλιο να μετατρέπεται σε φρίκη.
-
Πήλιου, να με συμπαθάς αν μιλάω με σαφή στοιχεία κι επιχειρήματα και σου χαλάω το αφήγημα των άναρθρων κραυγών, αλλά σε αυτά στηρίζεται η λογική. Μπορείς πάντα να μη με διαβάζεις, ώστε να μη χαλάς τη ζαχαρένια σου..
...
Ούτε θα χαλαστώ αν πληρώσω ως πετρέλαιο σε ένα μου ταξίδι. Αυτά για να μη χαλάμε τις καρδιές μας.
Αν με το 'άναρθρες κραυγές' εννοείς το γνωστό 'και Α και ΟΥ και πολλά σύμφωνα μαζεμένα' θα κακοκαρδίσεις πολλούς επίδοξους αγοραστές, να το ξέρεις, μια και βάλαμε και την ταξικότητα στη κουβέντα...
Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη κόντρας και αντιπαλότητας, ώστε αν γράψω πως ο καθένας μπορεί πλέον απ τα δεδομένα να βγάζει τα συμπεράσματά του αν τον βολεύει η ηλεκτροκίνηση σήμερα, πρέπει να παρατεθεί μπόλικο επιθετικό μάρκετινγκ ιδεών, γεμάτο παραινέσεις, ως απάντηση;
Όταν θα είναι οικονομοτεχνικά πιο συμφέρον για μένα το ηλεκτρικό απ το ντίζελ, ή άλλη λύση, θα πάω εκεί κατευθείαν χωρίς τυμπανοκρουσίες. Πιστεύω οι περισσότεροι αυτό θα κάνουν.
-
όταν υπάρχει ερωτηματικό στον τίτλο, κατά 99% η απάντηση στην πραγματικότητα είναι αρνητική, ό,τι κι αν γράφει το άρθρο.
Υπάρχει κ ένας άλλος κανόνας για τους επαναστάτες του πληκτρολογίου. Όταν τους λές να δεσμευτούν σε κάτι, πχ να ποντάρουν σε ένα σενάριο χρήματα για αυτό που λένε, πάντα βρίσκουν δικαιολογίες για να μην το πράξουν. Εγώ πάντως (αν υπήρχε κάποιο στοίχημα για τον ισοσκελισμό των ηλεκτρικών με τα θερμικά) θα πόνταρα στο 25 ανετότατα. Η πρόσφατη εμπειρία μου από την μετοχή της τέσλα με 400% κέρδος στο αρχικό κεφάλαιο δεν μου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.
-
Έλα dim, εβρεθη κενό:
-
Το Long Range.
-
82% σε περίπου 6 ωρες. Τσάμπα δεν ήταν, με προπληρωμενη κάρτα μέσω εφαρμογής (Blink) φόρτισε.
-
Δεν το αναφέρει αυτό. Λέει 102€ για τις 5 φορτίσεις και λέει ότι ο Ρυθμός φόρτισης πέφτει από τα 48kw στα 4kw στο τέλος της φόρτισης οπότε δωδεκαπλασιαζεται στο τέλος το κόστος της κιλοβατώρας...
4-5) Δεν απαντιεται στο άρθρο. Αν βρω ΣΧ σήμερα στο 'αγωνοστέκι', θα σου πω.
Dettol, στο συγκεκριμένο ΑΒ 'η ζωή είναι αλλιώς', πολλά SUV στο πάρκινγκ και γενικά 'χρήμα'. Πχ πατάει μια κυρία μπροστα μου το υπόλοιπο της στο ΑΤΜ και βγαίνουν κάπου 65000€. Δε φταίω εγω, τα νούμερα ήταν μεγάλα...
Δε νομίζω να καιγόταν κάποιο σουπερμάρκετ όπως ο Σκλαβενίτης να κουμπωσει φορτιστές στην Αχαρνών ή τον Κηφισό. Εκεί όμως είναι Άνοιξη αφού...
-
-
κάποτε γκρινιάζαμε για ένα μασημένο μπουζοκαλώδιο ή ότι μυρμήγκια είχαν κάνει φωλιά στον εγκέφαλο , τώρα θα έχουμε άλλα ποιο σοβαρά θέματα :
-
-
Έπεσε στην υπόληψή μου κι αυτό:
Οπότε παλεύω να βγάλω μία άκρη με το τι έκαναν οι άσχετοι! Μιλάμε για τραγικά λάθη, παιδαριώδη για οποιονδήποτε ηλεκτροκίνητο. Ίσως να τα κάνει την πρώτη φορά, αν είναι γίδι και δεν έχει ψαχτεί/διαβάσει λίγο πριν κάνει το πρώτο του ταξίδι. Αλλά ακόμα κι αυτός, δε θα την ξαναπατήσει. Προφανώς δεν ξεκίνησαν γεμάτοι, προφανώς προσπάθησαν να γεμίσουν τέρμα σε δημόσιο ταχυφορτιστή στην εθνική που χρεώνει με το λεπτό (με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που έγραψαν, να πέσει ο ρυθμός φόρτισης και να πληρώνουν 12πλάσιο κόστος την kWh). Στο ξενοδοχείο γέμισαν μόνο 6 ώρες, γιατί; Τόσο λίγο έκατσαν; Από το ξενοδοχείο έπρεπε να φύγουν με 100%, όχι με 82%. Ακόμα κι έτσι, με δύο φορτίσεις στο κατέβα αντί για μία, έπρεπε να πληρώσουν 15 ευρώ την κάθε φόρτιση. Αυτοί κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να δώσουν τα υπερδιπλάσια. Τη στιγμή που έχουν φορτιστή στο γραφείο τους και **τσάμπα ταχυφορτιστή *στα Mall στο Μαρούσι, που πας όποτε θες και φουλάρεις δωρεάν. Και βγαίνουν και τα γράφουν δημόσια σε περιοδικό. Απορώ, αν έκαναν ένα οδοιπορικό κι έγραφαν ότι λόγω ασχετοσύνης, αναγκάστηκαν να φουλάρουν με βενζίνη αγορασμένη σε μισόλιτρα μπουκαλάκια από φαρμακείο (δε λέω ότι το αμάξι θα δούλευε, έναν συσχετισμό κάνω), δε θα τους έκραζε το σύμπαν; Αλλά με το αντιηλεκτρικό μένος που υπάρχει, τώρα ακούνε μόνο παλαμάκια. Όλος ο πολιτισμένος πλανήτης προχωράει αλλά εδώ εμείς ξέρουμε καλύτερα.
*Κρατάω μια πισινή να τους κακολογώ άδικα, αφού δεν έχω διαβάσει το πλήρες άρθρο, παρά αποσπασματικές πληροφορίες από δω κι από κει.
-
Δεν ακούνε παλαμάκια. Ούτε αντιηλεκτρικο μένος υπάρχει. Υπάρχει μένος εναντίον των ΜΕΚ από πολιτικούς οι οποίοι επιβάλλουν ημερομηνίες στην αυτοκινητοβιομηχανία ενώ δεν κάνουν το ίδιο στη ναυσιπλοΐα και την αεροπορία.
Ο κόσμος προχωρά και καλά κάνει. Η Ελλάδα αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό και έχει το ΘΡΑΣΟΣ να 'ηγείται' κιόλας της κούρσας εξηλεκτρισμού . Αλλα βλέπουμε ήδη στην πραγματική ζωή ποιους αφορά όλο αυτό.
Κάτι άλλο στο άρθρο: Η Πολωνία και η Τσεχία θα συνεχίσουν με τον λιγνίτη μέχρι το 2050. Χώρες που πια οι πολίτες τους βάσει δείκτη gdp ppp per capita έχουν ξεφύγει από εμάς. Βέβαια αυτό δε γίνεται τυχαία, όπως και το γεγονός ότι διατηρούν τα εθνικά τους νομίσματα. Ξέρουν τι κάνουν οι Γερμανοί...
Τέλος πάντων, πλατιασα. Δε ξέρω αν έκαναν λάθη. Τα περιοδικά και γενικά οι δημοσιογράφοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την ηλεκτροκινηση σε ένα κοινό που στην πλειοψηφία του δεν έχει δικαιωμα καν να θέλει, πόσο μάλλον να μπορεί._
-
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ κάθετα. Αντιηλεκτρικό μένος υπάρχει σαφέστατα. Αν έχεις Facebook, μπες σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα σαστίσεις από τη ρητορική.
Το αν κάποιες χώρες επιλέγουν να συνεχίσουν να ρυπαίνουν, θα πρέπει να γίνει παράδειγμα μίμησης ή αποφυγής; Ή συνώνυμο αντίστασης;
Οι δημοσιογράφοι προωθούν την ηλεκτροκίνηση γράφοντας ανακρίβειες και χοντράδες εναντίον της;
Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΣΗΜΕΡΑ καλύπτουν τις ανάγκες μόνο του 2% των αγοραστών ΝΕΩΝ αυτοκινήτων; Γιατί αυτές είναι οι πωλήσεις τους στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το μένος κι αν οι αγοραστές μπορούσαν να πληροφορηθούν σωστά και να αξιολογήσουν σωστά τις πραγματικές τους ανάγκες (άλλη φαιδρότητα εδώ, τους ακούς κι είσαι σίγουρος ότι χτυπάνε μια Αθήνα-Αλεξανδρούπολη τη βδομάδα), θα ήταν πολύ παραπάνω.
Έχεις οδηγήσει κάποιο; Διαφωνείς ότι είναι ένα πολύ ανώτερο προϊόν; Όχι με τα οδηγοκεντρικά κριτήρια που έχεις γαλουχηθεί, αλλά με γενικότερη προσέγγιση.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης