-
Τι έχει συμβεί με την πλατφόρμα στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»;
Έχουν γίνει δηλαδή 2000 αιτήσεις από το καλοκαίρι μέχρι τώρα για αγορά ηλεκτρικού;
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχουν γίνει δηλαδή 2000 αιτήσεις από το καλοκαίρι μέχρι τώρα για αγορά ηλεκτρικού;
Τον Μάιο ξεκίνησε το ΚΗ3. Επίσης, ο μέσος όρος επιδότησης δεν είναι 9000 αλλά αρκετά λιγότερο. Από αυτό το καλάθι επιδοτούνται ebikes και e-scooters.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τον Μάιο ξεκίνησε το ΚΗ3. Επίσης, ο μέσος όρος επιδότησης δεν είναι 9000 αλλά αρκετά λιγότερο. Από αυτό το καλάθι επιδοτούνται ebikes και e-scooters.
Σωστά.
Εγώ πήρα 6500 όχι 9000
-
-
Οπότε περισσότερες από 2000 αιτήσεις.
-
Ισα που πρόλαβαν τα 500 μπίντ...
-
Υπήρξαν και αρκετές αποσύρσεις αλλά και πόσα λιγότερο από 9000 γιατί η επιδότηση περιορίζεται στο 30% της ΛΤΠΦ.
Σίγουρα μέχρι τέλος του έτους θα το παρατείνουν.
Αλλα θέλει αστραπιαίες κινήσεις μόλις εκτελωνίζεται το αμάξι. -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ πήρα 6500 όχι 9000
Ποιο αμαξι αν επιτρεπεται;
https://forum.4troxoi.gr/topic/102861/ecocar-yudo?_=1732484597930
-
Έπος stelantis. Ισως λόγω της εορταστικής περιόδου άναψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καταπληκτική επίσης η απουσία preconditioning της μπαταρια. Το αυτοκίνητο φορτίζει με ότι ισχύ θέλει αναλόγως αν έχει όρεξη ή όχι
Είναι αστείο να συζητάμε για ηλεκτρικά οχήματα και να βάζουμε στην συζήτηση την Στελάντις, ειναι 20 χρόνια πίσω σε τεχνολογία και υλοποίηση ρε συ. Δεν έχουν ιδέα από ηλεκτρικά 12βολτου αυτοκινήτου, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορούν να βγάλουν αμιγώς BEV?
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ πήρα 6500 όχι 9000
Ποιο αμαξι αν επιτρεπεται;
Ecocar Yudo εχω πάρει. Το προλαβα σε πολύ καλύτερη τιμη (21000) απο ότι έχει τώρα που μπηκαν δασμοί αλλα δεν είχε τότε προσφορά ακόμα το dolfin που είναι καλύτερο. Δεν με πειραξε πολύ γιατι με βολεύει πολύ περισσότερο το yudo σε διαστάσεις (ειναι πιο ψηλό σαν suv και πιο μικρο μήκος από το dolfin) αλλα οπως και να το κάνουμε αν ήξερα οτι το dolfin θα το βάλουν σε αυτή την χαριστική τιμή θα το είχα προτιμήσει και ας μην είναι το καλύτερο μου που είναι τοσο μεγάλο σε διαστάσεις ενώ ήθελα το πολύ μέχρι 4μέτρα. Βασικά θα εξέταζα και το leapmotor t03. Αλλα ολα αυτά ήρθαν μετά και εγώ είχα αγχος να προλάβω την επιδότηση για να είμαι σίγουρος οτι θα την πάρω και πήρα να διαλέξω από αυτά που υπήρχαν διαθέσιμα τότε
-
To KH4 #mono Stellantis θα είναι...
-
Μπαταρία φτιαγμένη να μην είναι εύκολα επισκευάσιμη, κόλλες, κολλήσεις και πριτσίνια...
-
@johnny-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπαταρία φτιαγμένη να μην είναι εύκολα επισκευάσιμη, κόλλες, κολλήσεις και πριτσίνια...
Φαίνεται επαγγελματικός ο πάγκος εργασίας του !
-
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φαίνεται επαγγελματικός ο πάγκος εργασίας του !
Την τροποποίησε να τη βάλει σπίτι του
-
Ζουν οι ευρωπαίοι εποχες 80 της Ελλάδας. Μα γιατί;;; να γίνεται πιο ανταγωνιστικοί μας έλεγαν. Αυτοί που δεν ειναι σαν εμάς γιατι δεν γινοτναι;
Όχι ότι δεν είχαμε και εμείς σοβαρό θέμα με τις βιομηχανίες μας, αλλά είχαν και τουπέ κάποιες πολιτικές προσωπικοτητες του τότε (που τις θαυμάζουν πολλοί ακόμα και εδώ) κατά των Ελλήνων..... να γίνεται ανταγωνιστικοί μας έλεγαν. Κακοί Έλληνες.
Δεν είναι σε τη ζωή κανένας από αυτούς να δουν πως η ιστορία κάνει κύκλους.
Τους πείραξαν οι μαϊμουδιές που κάναμε με τα χωράφια και τα κιλά πας και βρούμε λεφτά να αγοράζουμε από αυτούς. Τεσπα.
-
Δεν αντιλέγω. Ειμαστε ακόμα στην αρχη της ηλεκτροκινησης και ο κάθε κατασκευαστής κάνει ότι γουστάρει. Τα ενιαία πρότυπα ερχονται πολύ αργοτερα, οπως έγινε πχ για τα κινητα και τον τροπο φόρτισης με usbtype c ενω πολύ παλιά ο κάθε κατασκευαστής εφτιαχνε τον δικό του διαφορετικο φορτιστή σε κάθε μοντέλο του!!!!!!
Το ιδιο είναι και δω. Πολύ αργοτερα θα θεσπιστουν κανόνες πως θα πρεπει να είναι τα κελια των μπαταριών για να μπορούν να αλλάζονται σχετικά εύκολα. Ακόμα είναι πολύ νωρις για τέτοια
Αλλα θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου
Εστω ότι τώρα οι μπαταρίες δεν ήταν με πιρτσινια και κολλησεις κτλ και ήταν εύκολο να ξεχωρίσεις τα cells και να τα αλλαξεις
Υπάρχει κάποιος που στην ΕΛΛΑΔΑ ακόμα και με όλα ευκολα και απλά που θα είχε τεχνογνωσια να κάνει αυτό το απλό και θα του είχες εμπιστοσύνη οτι θα το κάνει και σωστά ????
εγώ αμφιβάλω να σου πω την αλήθεια.
Πάντως η Blade μπαταρία της BYD είναι από τις καλύτερες μπαταρίες του είδους σημερα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης