-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, επειδή ανέφερα την apple. Δεν επισκευάζει αν πάθει κάτι κάποια συσκευή. Δεν ασχολείται καν, δεν την ανοίγει να ψάξει τη βλάβη. Αν είσαι εντός εγγύησης ή το έχεις ασφαλισμένο σου δίνει καινούργιο.
Αλλιώς πας σε ανεξάρτητους επισκευαστές, αλλά τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα, συνήθως δεν συμφέρει η επισκευή, εκτός αν η βλάβη είναι κάτι πολύ απλό.
Προφανώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ούτε ipad ούτε κινητά. Αλλά πιο κοντά σε ηλεκτρονική συσκευή είναι παρά σε συμβατικό θερμικό αυτοκίνητο.
δεν το καταλαβαινω αυτο. Αν εξαιρεσεις την μπαταρια (που πραγματικα δεν εχω κανεναν φοβο οτι θα παθει κατι) και τον ηλεκτροκινητηρα, ολα τα αλλα κομματια τους ειναι πραγματα που εχουν και τα ΚΕΚ. καθρεφτες, οθονες, αναρτησεις, δεν ειναι κατι διαφορετικο. Δεν ειναι διαστημοπλοια, αυτοκινητα ειναι!
Το θεμα της διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων, ειναι τελειως διαφορετικο και δεν ειναι (αν ειναι) προβλημα μονο των ηλεκτρικων. -
Αυτό που πρέπει να φοβίζει περισσότερο είναι ότι αυτοκίνητα όπως το chevrolet spark σε άλλο τοπικό πρακτικά δεν έχουν υποστήριξη πλέον δείχνοντας το μέλλον σε αυτούς που θα εμπιστευτούν τους διάττοντες αστέρες από την ανατολή ...
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό που πρέπει να φοβίζει περισσότερο είναι ότι αυτοκίνητα όπως το chevrolet spark σε άλλο τοπικό πρακτικά δεν έχουν υποστήριξη πλέον δείχνοντας το μέλλον σε αυτούς που θα εμπιστευτούν τους διάττοντες αστέρες από την ανατολή ...
Μα ο ανθρωπος ειπε οτι βρηκε το ανταλλακτικο στην chevyhellas! Καταλαβα κατι λαθος;
-
Να το θεσουμε αλλιως: εγω δε φοβαμαι να χαλασει η μπαταρια μου εκτος εγγυησης. Φοβαμαι οτι θα φερω μια απο ebay με 5.000ε και η αντιπροσωπεια θα αρνηθει να την εγκαταστησει και δεν θα παιζουν συνεργεια να το κανουν. Αυτος ειναι ο φοβος.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να το θεσουμε αλλιως: εγω δε φοβαμαι να χαλασει η μπαταρια μου εκτος εγγυησης. Φοβαμαι οτι θα φερω μια απο ebay με 5.000ε και η αντιπροσωπεια θα αρνηθει να την εγκαταστησει και δεν θα παιζουν συνεργεια να το κανουν. Αυτος ειναι ο φοβος.
μιλαμε υποθετικα και δεν μου αρεσει, διοτι δεν υπαρχουν δεδομενα. Θα πω ομως οτι
α. ηδη υπαρχουν συνεργεια (θυμαμαι ενα στη θεσσαλονικη που ειχε αναφερθει) με εξειδικευση σε ηλεκρικα και full hybrid
β. μετα απο 10 χρονια θα εχει πεσει το κοστος των μπαταριων ακομα και για αλλαγη εντος αντιπροσωπειας
γ. θα εχουν ανοιξει και αλλα εξειδικευμενα συνεργειακαι επειδη ξερω οτι σας αρεσει ο παραλληλισμος με iphone να πω οτι αυτην τη στιγμη η αλλαγη μπαταριας σε iphone με επισημο ανταλλακτικο, κοστιζει ενα κατοσταρικο. Αν πας σε thrid party μαγαζια, θα το βρεις σε ακομα χαμηλοτερη τιμη.
-
Τα δεχομαι εκτος απο το (β). Η τιμη των μπαταριων δεν πεφτει οταν μιλαμε για συγκεκριμενο μοντελο και συγκεκριμενο ανταλλακτικο κωδικο. Η Χ εταιρεια εχει κανει συμβολαιο με τον κατασκευαστη απο την αρχη για μια συγκεκριμενη τιμη (η καμπυλη τιμης) για τη διαρκεια ζωης του οχηματος.
Γιαυτο βλεπεις τη Νισαν να ζηταει τα μαλλιοκεφαλα της για να στην αλλαξει στο leaf. Η mazda θελει 20.000+ για του mx30 παρολο που ειναι μικροσκοπικη. Δεν παιζει κανενα ρολο η κατα τα αλλα προοδος της τεχνολογιας σε αυτο το πραμα.
-
Τα δεχομαι εκτος απο το (β). Η τιμη των μπαταριων δεν πεφτει οταν μιλαμε για συγκεκριμενο μοντελο και συγκεκριμενο ανταλλακτικο κωδικο. Η Χ εταιρεια εχει κανει συμβολαιο με τον κατασκευαστη απο την αρχη για μια συγκεκριμενη τιμη (η καμπυλη τιμης) για τη διαρκεια ζωης του οχηματος.
Γιαυτο βλεπεις τη Νισαν να ζηταει τα μαλλιοκεφαλα της για να στην αλλαξει στο leaf. Η mazda θελει 20.000+ για του mx30 παρολο που ειναι μικροσκοπικη. Δεν παιζει κανενα ρολο η κατα τα αλλα προοδος της τεχνολογιας σε αυτο το πραμα.
καλα να ειμαστε να τα συζηταμε αυτα μετα απο δεκα χρονια. Μου ειναι αδυνατο ομως να αγχωθω γιατι κατι που ισως συμβει μετα απο μια δεκαετια.
-
Η μπαταρία δε θα είναι τόσο πρόβλημα, για τα συνηθισμένα ηλεκτρικά αν έχει λήξει η εγγύηση θα υπάρξουν πιο οικονομικές λύσεις όπως αυτη, στέλνεις την παλιά και σου αλλάζουν το εσωτερικό:
https://www.vivnevs.com/products/hot-selling-nissan-leaf-upgrade-battery-50kwh-electric-vehicles-lithium-battery-pack
Το πρόβλημα είναι με άλλα μέρη του οχήματος εκεί θα ζητάνε ότι θέλουν π.χ. φορτιστής (εσωτερικό κύκλωμα) του οχήματος για σέρβις και όσο πιο ακριβό είναι το αμάξι τοσο χειρότερα.
Εκτός του ότι παντρεύεσαι το ηλεκτρικό, παντρεύεσαι και την εταιρία γιατί καθεμία έχει άλλη πλατφόρμα με άλλα εξαρτήματα. -
@johnny-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το πρόβλημα είναι με άλλα μέρη του οχήματος εκεί θα ζητάνε ότι θέλουν π.χ. φορτιστής του οχήματος για σέρβις και όσο πιο ακριβό είναι το αμάξι τοσο χειρότερα.
Εκτός του ότι παντρεύεσαι το ηλεκτρικό, παντρεύεσαι και την εταιρία γιατί καθεμία έχει άλλη πλατφόρμα με άλλα εξαρτήματα.δεν καταλαβα τι εννοεις
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
σωστος! ειχα ξεχασει την ασφαλεια. Ναι, για μικτη εισαι στα 1000-1500. Αλλα τεσλα τα ξεχνας με ληζινγκ, δεν εχω δει καμμια καλη προσφορα. Στελαντις βγαινουν που και που καλες, οπως επισης ειχα δει και kia ev6, αλλα και παλι οχι κατι σουπερ wow, απλα να μην νιωθεις οτι σε κλεβουν
Όντως, κάτι δείχνει οτι δεν υπάρχουν καλές τιμές σε Tesla, δεν συνεργάζεται η συγκεκριμένη εταιρία καλά με τις εταιρίες Leasing, τους χτυπάνε στα service, βγάζουν προβλήματα και τους πετάνε εκτός εγγύησης, χάνουν μεγάλη αξία στη μεταπώληση? δεν εχω βγάλει άκρη, αλλά θα υπάρχουν λογικές απαντήσεις. EV6 και Ioniq 5 τα είχα βρει και εγώ σε νορμάλ τιμές, αλλά και πάλι, οχι κάτι που να λες, πάω με κλειστά μάτια, γενικά το ψάχνω και εγώ, και ενδέχεται να προχωρήσω σε αγορά αντί leasing. Δεν έχω κάποιο ψώνιο να αλλάζω οχήματα συνέχεια, αν ένα οχήμα ειναι αξιοπρεπές, μπορώ να το κρατήσω άνετα 8-10 χρόνια (χωρις να με φορτώσει με προβλήματα), και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και σε τι αξία θα πουληθεί, πχ αν ένα y awd από 53 που έχει σήμερα, θελω να πιστέυω οτι το πουλάς άνετα 15 στην 8ετία (σε καλή κατάσταση φυσικά και με book service)
Απλά η τεσλα δεν παίζει τις κουμπάρες με τις εδώ εταιρίες του κολου που δίνουν αμάξια στο 100% της ανίας τους για ληζινγκ. Και πουλάνε και τα ξεσκισμένα που τους γυρνάνε στο θεό. Αηδία πια.
Η επίσημη βέβαια δικαιολογία είναι ότι ρίχνει τις τιμές ο Ελον και έχουν πρόβλημα στη μεταπώληση. -
Έβγαλε τιμοκατάλογο και part numbers δημοσίως η τεσλα. Μαζί με το σερβις manual που επίσης έχει διαθέσει, θα αρχίσουν περισσότεροι να ασχολούνται.
Τιμή για τη μπαταρία του highland rwd, 8400 ευρώ.
Τίποτα πρακτικά. -
Τον έχεις να τον μοιραστείς;
-
Τον έχεις να τον μοιραστείς;
https://epc.tesla.com/en-US/catalogs
δεν ειναι pdf, αλλα ολοκληρο σαιτ
-
Δύο τιμές βλέπω (χωρίς ΦΠΑ):
ASSEMBLY - HIGH VOLTAGE BATTERY - REAR WHEEL DRIVE - 3 PHASE €8,404.83
ASSEMBLY - HIGH VOLTAGE BATTERY - REAR WHEEL DRIVE - 3 PHASE €11,596.77Και πάλι καλά είναι σου δίνει μια σιγουριά.
-
@ektoras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένας γείτονας αγόρασε ένα Volvo ΕΧ30, τον φετινό Σεπτέμβριο.
Προχθές την Δευτέρα, παρουσίασε ένα πρόβλημα με το ηλεκτρικό τιμόνι.
Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία, ρωτώντας μήπως χρειάζεται κάποια αναβάθμιση on air, αλλά του είπαν να μην κάνει οτιδήποτε, αλλά να το στείλει με οδική.
Την Τρίτη ήρθε οδική να πάρει το αυτοκίνητο, αλλά λόγω του ότι είχε μουλαρώσει, έστειλαν άλλο όχημα με γερανό να το σηκώσει για να το βάλει στην πλατφόρμα αφού και οι τροχοί είχαν μπλοκάρει.
Αφού παιδεύτηκαν για να βρουν το πρόβλημα μέσω ίντερνετ μεταξύ Ελλάδος και εξωτερικού, τελικά ανακάλυψαν τον υπεύθυνο, ένα τρωκτικό που του άρεσε η γεύση των οικολογικών καλωδίων του Volvo.
Περιμένει ενημέρωση για το κόστος, μου είπε ότι η ασφαλιστική δεν τον καλύπτει για αντίστοιχη ζημιά.
Η αντιπροσωπεία προτείνει αντικατάσταση καλωδίωσης, με άγνωστη ημερομηνία επισκευής και κόστος.
Αυτός ζήτησε επισκευή από ηλεκτρολόγος, των κομμένων καλωδίων, αλλά δεν το συνιστά η αντιπροσωπεία για να μην χαθεί και η εγγύηση.Το ερώτημα μου είναι, καλά τα ηλεκτρικά, ωραία η ποιότητα των κινέζικων, κορυφαίος ο εξοπλισμός τους, αλλά μετά τι γίνεται;
Τόσα χρόνια ένα κινητό μου τηλέφωνο είχε πρόβλημα στο διάστημα που είχε εγγύηση και μου το αντικαταστησανε, όποιο άλλο χαλούσε εκτός εγγύησης πήγαινε στην ανακύκλωση και όχι για επισκευή.
Το ίδιο η τηλεόραση, το πλυντήριο το ψυγείο, ότι χαλάει εκτός εγγύησης αν επισκευάζεται, έχει υψηλότατο κόστος, οπότε προτιμάς να το πετάξεις παρά να το διορθώσεις.
Κάτι που δεν συμβαίνει στα συμβατικά αυτοκίνητα μέχρι σήμερα, αφού επισκευάζονται, με κόστος μεν, αλλά πολύ λιγότερο από το να το πετάξεις και να πάρεις ένα καινούργιο.
Με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τι κάνεις;
Γνωρίζουν να τα διορθώσουν και αν διορθώνονται, είναι εύκολη η επισκευή ή πάμε πλέον για αντικατάσταση όποιου εξαρτήματος παρουσιάζει βλάβη, με κόστος άγνωστο προς το παρόν.
Τα πετάς, τα χαρίζεις για ένα κομμάτι ψωμί, ψάχνεις το κορόιδο που θα του το φορτώσεις;Πιστεύω ότι δεν αξίζει να επενδύσεις για αγορά σε αυτή την κατηγορία οχημάτων, αλλά να προχωρήσεις σε απόκτηση με leasing, μόνο που τότε (λόγω κόστους) χάνεται το αφήγημα του φθηνού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Να μην ακούσω για εγγύηση γιατί όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί.
Σκέψου να έχεις πάρει το ολοκαίνουργιο Tesla, Volvo, ή οποιοδήποτε άλλο όχημα, πόσο μάλλον ένα άγνωστο κινέζικο και να το πας στον αντιπροσωπεία για να σου φτιάξει ένα πρόβλημα (δωρεάν φυσικά λόγο εγγύησης) και να το ψάχνουν, να το ξηλώνουν να το ξαναμοντάρουν και αν καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα.Δεν μιλάμε να έχει λήξει η εγγύηση, εκεί κλάψτα Χαράλαμπε.
Tragic καλύτερα με leasing, πανάκριβη μεν επιλογή για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή, αλλά η μόνη ρεαλιστική λύση και πιστεύω αυτή που θα μας υποχρεώσουν μελλοντικά.
Και ένα βίντεο από τον γνωστό μας σε συνεργείο και με ηλεκτρικά:
Ο άνθρωπος από τη φύση του φοβάται το άγνωστο και το "μη δοκιμασμένο". Αν έχεις τέτοιες φοβίες (απόλυτα λογικό) αγόρασε αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης.
Που κρατάς τα λεφτά σου, σε μαξιλάρι, τράπεζα ή ομόλογα/etfs/μετοχές ?
Γιατί θεωρείς το αυτοκίνητο ως επένδυση ? -
@ektoras εάν δεν κάνω λάθος έχεις το hybrid jazz! Αμαξάρα για εμένα! Το καλύτερο αυτοκινητο για την Ελλάδα!
Γνωρίζεις ότι ήταν το πρώτο νέας γενιάς υβριδικο σύστημα της Honda, μη δοκιμασμένο, γνωρίζεις πως για να έρθει ένα ανταλλακτικό από την Honda κάνει κάνα μηνα, τουλάχιστον, αλλά παρόλα αυτά εκφράζεις μια αντιπάθεια στα νέα ηλεκτρικά για τους ίδιους λόγους που εσυ ομως τους παρέβλεψες και επέλεξες το Honda!
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ektoras εάν δεν κάνω λάθος έχεις το hybrid jazz! Αμαξάρα για εμένα! Το καλύτερο αυτοκινητο για την Ελλάδα!
Γνωρίζεις ότι ήταν το πρώτο νέας γενιάς υβριδικο σύστημα της Honda, μη δοκιμασμένο, γνωρίζεις πως για να έρθει ένα ανταλλακτικό από την Honda κάνει κάνα μηνα, τουλάχιστον, αλλά παρόλα αυτά εκφράζεις μια αντιπάθεια στα νέα ηλεκτρικά για τους ίδιους λόγους που εσυ ομως τους παρέβλεψες και επέλεξες το Honda!
δεν βγαζει αντιπαθεια, απλα εκφραζει καποιους προβληματισμος.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ektoras said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Που κρατάς τα λεφτά σου, σε μαξιλάρι, τράπεζα ή ομόλογα/etfs/μετοχές ?
Γιατί θεωρείς το αυτοκίνητο ως επένδυση ?Όπως σου έχω ξαναγράψει, έχεις μία αδυναμία στην κατανόηση της ανάγνωσης γραπτών κειμένων, όπως εδώ στο φόρουμ που έχουμε γραπτά κείμενα.
Σεβαστό το πρόβλημα σου, αλλά εκτίθεσαι στο να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και από την άλλη να βιάζεσαι να απαντήσεις σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις, αλλά και δεν απευθύνεται σ' εσένα.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φίλε lap βιάζεσαι και εσύ, δεν δέχεσαι ότι σε πάρα πολύ κόσμο υπάρχει ο προβληματισμός τι κάνουμε σήμερα με τα ηλεκτρικά;
Το αγοράζεις ή το αποκτάς με leasing;
Το ψάχνω γιατί θέλω να αποκτήσω ένα.Τι με συμβουλεύεις εσύ που είσαι κατασταλαγμένος;
-
This post is deleted!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης