-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο περισσοτερος κοσμος με χρηματα ειναι εξυπνος και ξερει πως τα βγαζει οποτε δεν θα παρει ηλεκτρικο.
Οπότε ηλεκτρικό αγοράζουν οι χαζοι?
Ναι και αυτός είναι μεγαλοφυΐα και ξέρει
αστο μην το ψαχνεις πες απλά ναι
Ναι
νταξει τωρα που ειπες τις μλκς σου ασε μας εμας τους χαζους σε αυτο το νημα να μιλαμε και να αγοραζουμε ηλεκτρικα και αντε τραβα σε κάνα αλλο να φωτισεις και αλλους με τις σοφιστιες σου τρισμεγιστε
οτι ναναι και εσυ, δεν εισαι χαζος ουτε εξυπνος να κανεις μια καταθεση και να αγορασεις ενα καταναλωτικο προιον απο την στιγμη που δουλευει σε ενα φασμα που σου εχουν υποσχεθει. Εσεις ομως παρουσιαζεστε σαν εξυπνοι και οι αλλοι ειναι χαζοι. Εγω σου λεω δεν εισαι ουτε εξυπνος ουτε χαζος εισαι ενας καταναλωτης.
ΕΓΩ ποτε δεν ειπα οτι ειμαι εξυπνος και αλλοι οι χαζοι!!! ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ομως δεν το εγραψα , ουτε το πιστευω αυτο
ουτε παρουσιασα ποτε κατι τετοιο που περιγραφεις.
αλλος εβγαλε αυτους με τα ηλεκτρικα χαζους
οκ θα βγαλω τους εφοπλιστες χαζους και την μαζα εξυπνους για να χαρεις.
χ3στηκα πραγματικα τι θα βγαλεις και τι όχι
και τι μας το λες;
-
Αφου δεν σε ενδιαφερει η αποψη μου γιατι θελεις να σου απαντησω στις ερωτησεις σου; Ρωτα καποιον αλλο που τον σεβεσαι παραπανω.
δεν σέβομαι ποτέ ανθρώπους που μιλάνε με αντίστοιχο απαξιωτικό τρόπο για τους υπόλοιπους, και θεωρούν ότι αυτοί είναι αυθεντίες και τα καταλαβαίνουν όλα. για την ακρίβεια, δεν θέλω να μου απαντήσεις, εγώ είμαι καλυμμένος, έχω κάνει τις επιλογές μου, δεν έχω μετανιώσει για αυτές και αναγνωρίζω τα + και - σε κάθε περίπτωση από προσωπική εμπειρία. Τα δεδομένα της εποχής, των αυτοκινητοβιομηχανιών, των παγκόσμιων ισσοροποιών είναι πλέον προφανή, δεν μπορούν να αμφισβητήθούν τα γεγονότα.
εσυ χαρακτηριζεις ανθρωπους οτι ειναι κατι που δεν ειναι. ειπα εγω ποτε οτι ειμαι αυθεντια; δεν χαρακτηριζω κανεναν ουτε χαζο ουτε εξυπνο, αυτο που χαρακτηριζω τι εχει καταφερει καποιος.
-
οι πραγματι αστοι και πελουσιοι, οχι ημεις κε ανδυ που απλα μπορουμε να παραγγειλουμε 2 κιλα αντι για 750 γραμμαρια προβατινα, εχουν παγιωμενες σκεψεις για το ελάσσων για αυτους θεμα της ροδας. κριτηριο μοναδικο το στατους. τι συμφερον, γρηγορο και παπαριες, δεν μετρανε μπροστα στο μερκεντε, στο πορσχε, στο πεμβε.
οι αποδελοιποι ακομη και αν κονομισουμε κατι παραπανω ψαχνουμε την 'ευκαιρία' για να νοιωσουμε και εμεις πελουσιοι. ε, τα ηλεχτρικα με τους και γαμω εξοπλιζμους και τα ευκολα γκαζια επιτρεψαν ενα καποιο καβαλημα στο καλαμι.
τιποτε δεν ειναι οριζοντιο φυσικα αλλα το κυμα των 'άιλαβ ελεκτρισιτυ και σας γαμω τα λυκεια' ειναι νομιζω ξεκαθαρο και στα φορα που μπαινουν οι μπριζατοι φιλοι μας.
αφηστε λοιπον το διαλεγμα πλευρας εκτος και αν ειστε πελουσιοι ή καβαλημενοι -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
οι πραγματι αστοι και πελουσιοι, οχι ημεις κε ανδυ που απλα μπορουμε να παραγγειλουμε 2 κιλα αντι για 750 γραμμαρια προβατινα, εχουν παγιωμενες σκεψεις για το ελάσσων για αυτους θεμα της ροδας. κριτηριο μοναδικο το στατους. τι συμφερον, γρηγορο και παπαριες, δεν μετρανε μπροστα στο μερκεντε, στο πορσχε, στο πεμβε.
οι αποδελοιποι ακομη και αν κονομισουμε κατι παραπανω ψαχνουμε την 'ευκαιρία' για να νοιωσουμε και εμεις πελουσιοι. ε, τα ηλεχτρικα με τους και γαμω εξοπλιζμους και τα ευκολα γκαζια επιτρεψαν ενα καποιο καβαλημα στο καλαμι.
τιποτε δεν ειναι οριζοντιο φυσικα αλλα το κυμα των 'άιλαβ ελεκτρισιτυ και σας γαμω τα λυκεια' ειναι νομιζω ξεκαθαρο και στα φορα που μπαινουν οι μπριζατοι φιλοι μας.
αφηστε λοιπον το διαλεγμα πλευρας εκτος και αν ειστε πελουσιοι ή καβαλημενοιΚαντε πιν το ποστ αυτό του γάτου!
Τα λεει ωραια, τα εξηγει ομορφα παλι! -
αφηστε λοιπον το διαλεγμα πλευρας εκτος και αν ειστε πελουσιοι ή καβαλημενοικατι τετοιο εγραψα και εγω και επεσαν να με φανε.
-
εσυ χαρακτηριζεις ανθρωπους οτι ειναι κατι που δεν ειναι. ειπα εγω ποτε οτι ειμαι αυθεντια; δεν χαρακτηριζω κανεναν ουτε χαζο ουτε εξυπνο, αυτο που χαρακτηριζω τι εχει καταφερει καποιος.
αυτό υπονόησες, το αρνήθηκες όταν σε ρώτησα? προφανώς και όχι, και πετάς πυροτεχνήματα για να μην παραδεχτείς ανοιχτά αυτά που υπονοείς με έμμεσο τρόπο . Δυστυχώς, δεν μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά και καθαρά, παρά προτιμάς να παίζεις κρυφτό με υπονοούμενα.
-
αυτό υπονόησες, το αρνήθηκες όταν σε ρώτησα? προφανώς και όχι, και πετάς πυροτεχνήματα για να μην παραδεχτείς ανοιχτά αυτά που υπονοείς με έμμεσο τρόπο . Δυστυχώς, δεν μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά και καθαρά, παρά προτιμάς να παίζεις κρυφτό με υπονοούμενα.
δεν υπονοησα τιποτα. δεν προκειται να απολογηθω η να παιξω την κολοκυθια.
Σε αυτο που γραφει ο γατος να προσθεσω οτι καποτε πηγαινες σε κατι μπαρ και ο μπαρμαν ελεγε στους πελατες "ειστε οι καλυτεροι", "οι ευρωπαιοι μαζευουν βελανιδια" και τους εδινε μπομπες να καταναλωσουν. Αν καποιος γελαγε με αυτο τον κοροιδευαν μαζικα.
Δηλ το κλασσικο οταν πηγαν οι Ευρωπαιοι στις νεες ηπειρους ανταλλασαν με τους ιθαγενεις χρυσο, γη και μαργαριταρια με καθρεφτακια και αλκοολ.
-
τα γραπτά μένουν, κάνε μια αναδρομή, ούτε να παραδεχτείς ότι αυτή παίζεις δεν μπορείς, και περιμένεις κάποιος να σεβαστεί την άποψη σου. Μου θυμίζεις την υποκρισία των Γερμανών προς τον Musk που τώρα ορέγονται οι ίδιοι. Χαμένος χρόνος η συζήτηση μαζί σου
-
τα γραπτά μένουν, κάνε μια αναδρομή, ούτε να παραδεχτείς ότι αυτή παίζεις δεν μπορείς, και περιμένεις κάποιος να σεβαστεί την άποψη σου. Μου θυμίζεις την υποκρισία των Γερμανών προς τον Musk που τώρα ορέγονται οι ίδιοι. Χαμένος χρόνος η συζήτηση μαζί σου
Οτι πεις. Εγω και στον αλλο που ελεγε για λαστιχα εκανα ενα google search (να βρω τα στατιστικα) του το εγραψα το εκανε γαργαρες. Πηγαινε να το δεις αν λεω κατι λαθος.
-
αφηστε λοιπον το διαλεγμα πλευρας εκτος και αν ειστε πελουσιοι ή καβαλημενοιΔεν διαφωνουμε σε κάτι.
Αν εχεις ηλεκτρικο δεν σε κάνει ουτε έξυπνο ουτε χαζό, ουτε πλουσιο ούτε αστό
Οτιδηπωτε αλλο είναι χαζομαρα. Δεν καταλαβαίνω ποιος εγραψε πρωτος τετοιες χαζομάρες
-
αφηστε λοιπον το διαλεγμα πλευρας εκτος και αν ειστε πελουσιοι ή καβαλημενοιΔεν διαφωνουμε σε κάτι.
Αν εχεις ηλεκτρικο δεν σε κάνει ουτε έξυπνο ουτε χαζό, ουτε πλουσιο ούτε αστό
Οτιδηπωτε αλλο είναι χαζομαρα. Δεν καταλαβαίνω ποιος εγραψε πρωτος τετοιες χαζομάρες
Παντως οχι εγω.
-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kαμμια σχεση αν καποιος εχει οικονομικη ανεση και θελει αμαξι δεν αγοραζει τεσλα αλλα αλλες μαρκες Range Rover κλπ Τωρα μερικοι κατοχοι ηλεκτρικων τα κλασσικα δεν εχουν τι να κανουν και δημιουργουν μια cult οτι ειναι τιποτα σημαντικο η αγορα και η χρηση τους. Ο περισσοτερος κοσμος βλεπει το αυτοκινητο σαν κουτι με 4 ροδες δεν ασχολουντε με κοστος μετακινησης σερβις κλπ (εννοω κοσμος που εχει εταιρειες και θελει να κανει την δουλεια του πχ Αθηνα Καλαματα και πισω).
Μην το λες, έχω γνωστό ο οποίος γούσταρε ανέκανεν V12 /V8. Προφανώς δεν μετράει τα λίτρα της κατανλάωσης. Οδήγησε Y και το έχει κάνει καθημερινό αυτοκινητο (οχι οικογενειακό) . Tα Tesla προφανέστατα δεν πουλάνε LifeStyle οπως ένα Range Rover, μιλάμε για τελείως διαφορετικές κατηγορίες, ΑΠλά όμως, ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο Tesla, μια γερμανική εταιρία θα το πουλούσε πολύ πιο ακριβά, το πόσο ειναι μια άλλη κουβέντα.
Μιλας για εξαιρεσεις, εχω δει πολλα πολυτελη Σουβ ολοκαινιουρια σε ντηζελ. Ο περισσοτερος κοσμος με χρηματα ειναι εξυπνος και ξερει πως τα βγαζει οποτε δεν θα παρει ηλεκτρικο.
Εντύπωση μου κάνει κι εμένα. Όσοι πραγματικά πολύ φραγκάτοι τυγχάνει να γνωρίζω και μιλάμε για άτομα που ξεκίνησαν από Porsche και κατέληξαν σε Ferrari και έχουν μεγάλα Suv Mercedes ή Bmw για καθημερινά, δεν ασχολήθηκαν να πάρουν κι ένα ηλεκτρικό. Δεν τους συγκινούν καθόλου.
αν δεις μερικες συνεντευξεις εφοπλιστων (υπαρχουν αλλα ειναι ελαχιστες) θα καταλαβεις τους λογους. εγω αυτο ειπα και αμεσως πειραχτηκαν οτι τους λεω χαζους.
στον βαφεια αναφερεσαι; που στη μια συνεντευξη λεει ποσο petrolhead ειναι και στην αλλη παιζει πινγκ πονγκ με τον ποτσεπη (αγαπη μονο!) ;
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kαμμια σχεση αν καποιος εχει οικονομικη ανεση και θελει αμαξι δεν αγοραζει τεσλα αλλα αλλες μαρκες Range Rover κλπ Τωρα μερικοι κατοχοι ηλεκτρικων τα κλασσικα δεν εχουν τι να κανουν και δημιουργουν μια cult οτι ειναι τιποτα σημαντικο η αγορα και η χρηση τους. Ο περισσοτερος κοσμος βλεπει το αυτοκινητο σαν κουτι με 4 ροδες δεν ασχολουντε με κοστος μετακινησης σερβις κλπ (εννοω κοσμος που εχει εταιρειες και θελει να κανει την δουλεια του πχ Αθηνα Καλαματα και πισω).
Μην το λες, έχω γνωστό ο οποίος γούσταρε ανέκανεν V12 /V8. Προφανώς δεν μετράει τα λίτρα της κατανλάωσης. Οδήγησε Y και το έχει κάνει καθημερινό αυτοκινητο (οχι οικογενειακό) . Tα Tesla προφανέστατα δεν πουλάνε LifeStyle οπως ένα Range Rover, μιλάμε για τελείως διαφορετικές κατηγορίες, ΑΠλά όμως, ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο Tesla, μια γερμανική εταιρία θα το πουλούσε πολύ πιο ακριβά, το πόσο ειναι μια άλλη κουβέντα.
Μιλας για εξαιρεσεις, εχω δει πολλα πολυτελη Σουβ ολοκαινιουρια σε ντηζελ. Ο περισσοτερος κοσμος με χρηματα ειναι εξυπνος και ξερει πως τα βγαζει οποτε δεν θα παρει ηλεκτρικο.
Εντύπωση μου κάνει κι εμένα. Όσοι πραγματικά πολύ φραγκάτοι τυγχάνει να γνωρίζω και μιλάμε για άτομα που ξεκίνησαν από Porsche και κατέληξαν σε Ferrari και έχουν μεγάλα Suv Mercedes ή Bmw για καθημερινά, δεν ασχολήθηκαν να πάρουν κι ένα ηλεκτρικό. Δεν τους συγκινούν καθόλου.
αν δεις μερικες συνεντευξεις εφοπλιστων (υπαρχουν αλλα ειναι ελαχιστες) θα καταλαβεις τους λογους. εγω αυτο ειπα και αμεσως πειραχτηκαν οτι τους λεω χαζους.
στον βαφεια αναφερεσαι; που στη μια συνεντευξη λεει ποσο petrolhead ειναι και στην αλλη παιζει πινγκ πονγκ με τον ποτσεπη (αγαπη μονο!) ;
αυτος ειναι καραγκιοζης αν και νομιζω το κανει επιτηδες στα μιντια. υπαρχουν μερικες καλες, ειναι λιγες αλλα υπαρχουν.
-
δεν υπαρχει λογος να χαλιεστε. Το βλεπω αυτο και στα αλλα νηματα. Κουτακια με ροδες ειναι που μας μεταφερουν, τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο. Ισχυει αυτο ειτε κανουν 5000 ευρω μεταχειρισμενα ειτε 500.000 ευρω. Απλα ο καθενας ας αγοραζει με ανοιχτα ματια γνωριζοντας τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του καθενος, ανεξαρτητα της πηγης ενεργειας που το προωθει.
Αλλα τουλαχιστον τα υπερ και τα κατα που προτασσονται να ειναι λογικα και να μην καταφευγουμε στους παραλογισμους και στα αφαιρετικα μαθηματικα (κρουζερ αγαπη μονο!) -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλά πριν αρκετούς μήνες έβαλα και κάτω από 1,40. Με 700-800 χλμ αυτονομία δεν βάζω κάπου αλλού.
το πετρέλαιο ειναι για ταξίδια , σε κοντινές μετακινήσεις οι καταναλώσεις δεν ειανι αυτές που αναφέρεται. Ανέφερα οτι έχω και ηλεκτρικό και πετρέλαιο, χρησιμοποιώ και τα δύο, το fiesta εντός πόλης καιει 6-6.5, σε ταξίδια 4 λίτρα. και μιλάμε για fiesta. Οπως έχω ήδη αναφέρει, τα ηλεκτρικά δεν ειναι για συνεχόμενα ταξίδια. Επίσης, η αγορά πετρελαιοκίνητου ειναι πιο ακριβή από ενα αντίστοιχο βενζινοκίνητο, τα πετρελαιοκίνητα εχουν αρχίσει να εξαφανίζονται (φαντάζομαι το diesel gate έχει ξεχαστει?) και φυσικά, το κόστος της τρόμπας, δεν ειναι μικρό.
Και το αιρκρος εντός πόλης καίει 6,5 και στο ταξίδι 5 και είναι ψηλό και αυτόματο με κακή αεροδυναμική σε σχέση με ένα μακρύ σεντάν.
Το ντίζελ γκέιτ αφορά τους βαγκέληδες του φόρουμ, όχι τους γάλλους....
Μέχρι να φτάσουμε στο κόστος της τρόμπας βλέπουμε.
Τα πετρελαιοκίνητα τα εξαφανίσανε δια νόμου, δεν εξαφανίζονται σαν αγορά, για αυτό σαν μτχ έχουν μεγάλη ζήτηση.
Και προφανώς η σύγκριση γίνεται με ταξίδια, αφού ταξίδια αναφέρει ο τύπος ότι έκανε.
-
Το ντίζελ γκέιτ αφορά τους βαγκέληδες του φόρουμ, όχι τους γάλλους
Όλους, όλοι έκλεβαν.
-
Αλλά πριν αρκετούς μήνες έβαλα και κάτω από 1,40. Με 700-800 χλμ αυτονομία δεν βάζω κάπου αλλού.
το πετρέλαιο ειναι για ταξίδια , σε κοντινές μετακινήσεις οι καταναλώσεις δεν ειανι αυτές που αναφέρεται. Ανέφερα οτι έχω και ηλεκτρικό και πετρέλαιο, χρησιμοποιώ και τα δύο, το fiesta εντός πόλης καιει 6-6.5, σε ταξίδια 4 λίτρα. και μιλάμε για fiesta. Οπως έχω ήδη αναφέρει, τα ηλεκτρικά δεν ειναι για συνεχόμενα ταξίδια. Επίσης, η αγορά πετρελαιοκίνητου ειναι πιο ακριβή από ενα αντίστοιχο βενζινοκίνητο, τα πετρελαιοκίνητα εχουν αρχίσει να εξαφανίζονται (φαντάζομαι το diesel gate έχει ξεχαστει?) και φυσικά, το κόστος της τρόμπας, δεν ειναι μικρό.
Και το αιρκρος εντός πόλης καίει 6,5 και στο ταξίδι 5 και είναι ψηλό και αυτόματο με κακή αεροδυναμική σε σχέση με ένα μακρύ σεντάν.
Το ντίζελ γκέιτ αφορά τους βαγκέληδες του φόρουμ, όχι τους γάλλους....
Μέχρι να φτάσουμε στο κόστος της τρόμπας βλέπουμε.
Τα πετρελαιοκίνητα τα εξαφανίσανε δια νόμου, δεν εξαφανίζονται σαν αγορά, για αυτό σαν μτχ έχουν μεγάλη ζήτηση.
Και προφανώς η σύγκριση γίνεται με ταξίδια, αφού ταξίδια αναφέρει ο τύπος ότι έκανε.
ποσες σελιδες γραφτηκαν τελικα μετα το σχολιο σου;
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ποιό τέζλα έχει ο φεισμπουκάκιας? Για να βάλουμε κάτι παραπλήσιο σε θερμικό. Επίσης, με 43.000 χλμ σε άδειες εθνικές το χρόνο, πας σφαιράτος για πετρέλαιο . Το οποίο έχει 5 λ/200 χλμ. (έστω), και 1,5 ευρώ το λίτρο. Οπότε τα οφέλη μειώνονται. Βέβαια και πάλι ωφελημένος θα είναι, αν και λιγότερο. Τέζλα και εγώ θα έπαιρνα στην περίπτωσή του, για να επωφεληθώ και των κινήτρων αλλά και του πουλμούρ που αυτό συνεπάγεται.
Μα δεν είναι ωφελημένος σε σχέση με το ντίζελ.
Αν έχει ένα 408 ντίζελ κάποιος, με την καλή του αεροδυναμική πόσο θα έκαιγε στην εθνική ?
Σε σχέση με το ντίζελ η αλλαγή των ελαστικών του τέσλα καλύπτει το κόστος της αλλαγής λαδιών και σέρβις 3 φορές.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα πράγματα ειναι απλά και το έχετε ξεκσίσει το θέμα!! Για να πάρεις το αντίστοιχο του Τέσλα σε θερμικό θές ακριβώς τα διπλά λεφτά. Εκεί τελειώνει όλη η κουβέντα, τα υπόλοιπα (κόστος ρεύματος, απόσβεση κλπ.) ειναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και βλακείες! Αφού ήδη το γκολ ειναι από τα αποδυτήρια.
Για να μπορώ να τρέξω τυπικά, αλλά να πηγαίνω σαν ΚΤΕΛ ουσιαστικά, αν δεν θέλω να πληρώσω και ξενοδοχείο στην διαδρομή...
-
Ο κόσμος με χρήματα έχει 5-6 αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας.
Αλλά όντως Τέσλα δεν παίρνει. Παίρνει ηλεκτρική ες κλάς.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης