-
ψαξε το εσυ και οποιος θελει μονος σου. δεν εχω χρονο να ασχολουμε συνεχως με σενα υπαρχει και ζωη περα απο το ιντερνετ και τα φορουμς και ειναι δυσκολη
-
Έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου;
Κοίτα να δεις όταν κάποιος επικαλείται κάτι που είναι ενάντια στην καθιερωμένη επιστημονική γνώση φέρει το βάρος της απόδειξης αυτών που λέει!
Είναι τόσο απλό! Ειδάλλως ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως υπάρχει δόλια παραπληροφόρηση
Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιως την άρνηση σου να προσφέρεις στην συζήτηση κάτι το χειροπιαστό
Μη σε απασχολεί πως ζω! Πριν λίγο γύρισα στο γραφείο μου από δουλειά που έκλεισα!!! Αυτό για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια για το πώς ζω!
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάθονται δυο κόκκινοι στο πνεύμα, πλουσιοι στο καπιταλιστικό σύστημα με γεια τους και χαρά τους, ανίδεοι όμως σε βαθμό ανέκδοτου περί μακροοικονομίας να κρίνουν κάποιους ( ποιους άραγε;) που έχουν ανοίξει και ένα ρημάδι βιβλίο μακροοικονομίας λέγοντας τους παρανοϊκούς! Ποιοι;;! Αυτοί που η ιδέα τους, με τη μορφή που περιγράφουν χωρίς δηλαδή την έννοια του κέρδους, έχει αποτύχει ιστορικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη! Αυτοί επιμένουν ότι όσοι έχουν ενστάσεις περί της γενικότητας που αναφέρουν είναι παρανοϊκοί! Ενώ παράλληλα οι ίδιοι, ως μη παρανοϊκοί, προτείνουν κάτι το οποίο ξανατονιζω στην μορφή αυτή που περιγράφουν απέτυχε παντού! Σε όλες τις κοινωνίες που το δοκίμασαν με την μορφή αυτή η παραγωγικότητα δεν μπορούσε να μετρηθεί, ή μεταλλάχθηκε στον απαραίτητο βαθμό για να λειτουργησει! Κάτι που όντως επιβεβαιώνεται ιστορικά
Λαπ είμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε τους κόκκινους φασιστες.
Όμως με την τροπή που έχει πάρει ο παρασιτικός καπιταλισμός καζίνο με εθνικιστικές εκφάνσεις του τύπου απαγόρευση huawei, tik-tok στις ΗΠΑ, εμπορικός προστατευτισμός με πλήρη νόθευση του ελευθέρου ανταγωνισμού με προσχηματικες ρυθμίσεις συμμόρφωσης τύπου ΕΕ κτλ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο κεντρικός σχεδιασμός της παραγωγής σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών είναι μια κακή ιδέα.
Ο λόγος που οι κόκκινοι φασιστες απέτυχαν οικονομικά οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογική αδυναμία ακριβούς κεντρικής καταγραφής και αξιολόγησης της παραγωγικής διαδικασίας - αντιμετωπιζαν δηλαδή προβλήματα που σήμερα είναι λυμένα.
Δεν ξέρω δηλαδή τελικά εάν με την τεχνολογία του σήμερα ένα τέτοιο πείραμα θα είχε αντίστοιχη κατάληξη, θεωρητικά μιλώντας.
-
Κοίτα να δεις όταν κάποιος επικαλείται κάτι που είναι ενάντια στην καθιερωμένη επιστημονική γνώση φέρει το βάρος της απόδειξης αυτών που λέει!
Είναι τόσο απλό! Ειδάλλως ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως υπάρχει δόλια παραπληροφόρηση
Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιως την άρνηση σου να προσφέρεις στην συζήτηση κάτι το χειροπιαστό
Μη σε απασχολεί πως ζω! Πριν λίγο γύρισα στο γραφείο μου από δουλειά που έκλεισα!!! Αυτό για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια για το πώς ζω!
Με ολο τον σεβασμο στις γνωσεις και τα βιβλια σου μικρο και μακρο , εδω δεν ειναι το παγκοσμιο οικονομικο φορουμ αλλά το 4τφ .
Νισαφι πια με τα paper. -
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με ολο τον σεβασμο στις γνωσεις και τα βιβλια σου μικρο και μακρο , εδω δεν ειναι το παγκοσμιο οικονομικο φορουμ αλλά το 4τφ .
Νισαφι πια με τα paper.Τι νισαφι;
Αν βγω και πω πως η γη είναι επίπεδη, δηλαδή κάτι τόσο ακραίο όπως ότι δεν υπάρχει κλιματική κριση, δεν πρέπει να έχω έστω μια...μια ρε γαμωτο, οχι πολλές πηγές, που να το τεκμηριωνει ;;;;
Εγώ είμαι ανοιχτός σε νέες ιδέες, πάντα ήμουν. Αλλα με τεκμηρίωση.
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάθονται δυο κόκκινοι στο πνεύμα, πλουσιοι στο καπιταλιστικό σύστημα με γεια τους και χαρά τους, ανίδεοι όμως σε βαθμό ανέκδοτου περί μακροοικονομίας να κρίνουν κάποιους ( ποιους άραγε;) που έχουν ανοίξει και ένα ρημάδι βιβλίο μακροοικονομίας λέγοντας τους παρανοϊκούς! Ποιοι;;! Αυτοί που η ιδέα τους, με τη μορφή που περιγράφουν χωρίς δηλαδή την έννοια του κέρδους, έχει αποτύχει ιστορικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη! Αυτοί επιμένουν ότι όσοι έχουν ενστάσεις περί της γενικότητας που αναφέρουν είναι παρανοϊκοί! Ενώ παράλληλα οι ίδιοι, ως μη παρανοϊκοί, προτείνουν κάτι το οποίο ξανατονιζω στην μορφή αυτή που περιγράφουν απέτυχε παντού! Σε όλες τις κοινωνίες που το δοκίμασαν με την μορφή αυτή η παραγωγικότητα δεν μπορούσε να μετρηθεί, ή μεταλλάχθηκε στον απαραίτητο βαθμό για να λειτουργησει! Κάτι που όντως επιβεβαιώνεται ιστορικά
Λαπ είμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε τους κόκκινους φασιστες.
Όμως με την τροπή που έχει πάρει ο παρασιτικός καπιταλισμός καζίνο με εθνικιστικές εκφάνσεις του τύπου απαγόρευση huawei, tik-tok στις ΗΠΑ, εμπορικός προστατευτισμός με πλήρη νόθευση του ελευθέρου ανταγωνισμού με προσχηματικες ρυθμίσεις συμμόρφωσης τύπου ΕΕ κτλ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο κεντρικός σχεδιασμός της παραγωγής σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών είναι μια κακή ιδέα.
Ο λόγος που οι κόκκινοι φασιστες απέτυχαν οικονομικά οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογική αδυναμία ακριβούς κεντρικής καταγραφής και αξιολόγησης της παραγωγικής διαδικασίας - αντιμετωπιζαν δηλαδή προβλήματα που σήμερα είναι λυμένα.
Δεν ξέρω δηλαδή τελικά εάν με την τεχνολογία του σήμερα ένα τέτοιο πείραμα θα είχε αντίστοιχη κατάληξη, θεωρητικά μιλώντας.
Η μοναδικη χωρα που το προσπαθησε αυτο, και σε εναν μεγαλο βαθμο ηταν επιτυχης, ειναι η κινα. Το προβλημα ειναι ομως, οτι αν και δουλεψε καλα για 30-35 χρονια, καποια στιγμη θα εμφανιστει καποιος ο οποιος θα θελει να συγκεντρωσει την εξουσια (λεγε με Σι τζινπινγκ), διοτι το πολιτευμα ειναι εξ ορισμου αυταρχικο, και θα στα κανει ταναπου ολα.
-
@argyn Όλες οι ιδέες είναι καλές αρκεί να δουλεύουν και να επιφέρουν κοινωνική ευμάρεια. Η κοινωνική ευμάρεια πρέπει να ναι η αφετηρία που γύρω της θα σχηματιστεί μια λειτουργική και πρακτική ιδεα.
Εγώ μεταφέρω στην κουβέντα αυτά που διάβασα. Καμία δίκη μου άποψη, διότι πολύ απλά δεν έζησα εκείνη την εποχή.
Και τότε στις δεκαετίες του 1950-1960 είχαν καλά συστήματα καταγραφής της παραγωγής. Γενικά το κράτος ήταν παρα πολύ καλά οργανωμένο. Το πρόβλημα από όσο έχω διαβάσει είναι το τι κατέγραφαν. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπήκαν στον πειρασμό να κλέψουν το κράτος. Δηλαδή η πραγματικότητα απείχε πολύ από τις εκροές όπως επίσης και τα νούμερα των εισροών ήταν παραποιημένα για να βγει ένα αποτέλεσμα παραγωγικότητας που έφτανε πάντα στο ποσοστό εκείνο που είχαν κάποια bonus. Μιας και οι αμοιβές τους ήταν κεντρικά καθορισμένες και δεν τις καθόριζε η αγορά. Δηλαδή, όλοι μαζί συμφωνούσαν να παραποιούν στοιχεία της παραγωγής, ενώ δεν υπήρχε κίνητρο απόδοσης μιας και τα νούμερα ούτως η άλλως τα άλλαζαν.
Κάτι σαν τους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα που μετέφεραν τα ίδια κοπάδια δεξιά και αριστερά για να παίρνουν επιδοτήσεις.
Αυτό με τις δεκαετίες οδήγησε σε μια τεράστια διαφθορά σε κάθε επίπεδο της παραγωγής. Όλοι δήλωναν ότι χρειάζεται για να ναι αρεστοί, να δηλώνουν υψηλή απόδοση και να εισπράτουν κεντρικά αυξήσεις μισθού. Από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν το οποίο ήταν υποδεέστερο ή ακόμα και παράξενο συγκριτικά με τα δυτικά. Για παράδειγμα ανεμιστήρας σπιτιού με μασίφ περίβλημα από σίδηρο 5 κιλών. Δεν μπορούσαν να υπολογίσουν ποσο σίδερο να παράξουν και ποια η πραγματική ζήτηση του από τις παραγωγικές μοναδες και προκειμενου να φαίνεται υψηλή η παραγωγικότητα το πλεόνασμα πήγαινε παντού.
Αυτό το σύστημα οδήγησε στην κατασπατάληση πόρων τους οποίους τότε τους είχαν σε αφθονία.
Η λύση της χρήσης ΚΑΙ της αγοράς, όπου η τιμή πώλησης καθόριζε τις εισροές και εκροές αλλά επέφερε και κίνητρα να προσληφθούν εξαιρετικοί υπάλληλοι οδήγησε σε αυτό που υποστήριζαν οι οικονομολόγοι στην Δύση. Δηλαδή καλή εκμετάλλευση των εισροών και των α υλών αλλά και απίστευτους για αυτους δείκτες. Μαλιστα είχαν έναν διαφορετικό τρόπο επιμερισμού των κερδών από ότι στην Δύση.
Αυτό όμως οδηγούσε σε ένα μικτό σύστημα. Με το κράτος να ορίζει κάποιες προδιαγραφές και κατώτατα όρια και το εργοστάσιο να ανταγωνίζεται αλλα εργοστάσια προσπαθωντας για το καλύτερο δυνατόν.
Τελικά δεν ευδοκίμησε όπως μας λένε τα βιβλία, για λόγους ιδεολογικούς.
-
Πάντως ο κεντρικός σχεδιασμός βασικων αγαθών για την επιβίωση είναι μια καλή ιδέα. Θα πρέπει να κάτσει η κοινωνία και να ορίσει ποιο είναι το βασικό επίπεδο και ποιότητα διαβίωσης που θεωρεί ηθικό και ανεκτό συμφωνα με τις αξιες της (πολιτικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές κτλ) όπου κάτω απο αυτό απλά δεν θα είναι ανεκτό. Όταν αποφασίσει τι και πως αυτά θα πρέπει να τα προσφέρει μέσω κεντρικής σχεδίασης και στο κόστος στα μέλη της κοινωνίας.
Φαντάζομαι μια σούπερ τηλεόραση με σούπερ ενισχυτή ήχου δεν είναι το βασικό και ηθικό επίπεδο διαβίωσης. Όποτε οι τηλεοράσεις δεν εμπίπτουν σε αυτό. Μπορούν να παραχθούν με ιδιωτική πρωτοβουλία μετά από κάποιες βασικές αρχές εργατικών δικαιωμάτων και περιβαλλοντικής προστασίας και να προσφέρονται μέσω του ανταγωνισμού της αγοράς. Όποτε εάν κάποιος συμφωνεί με αυτό που οδηγούμαστε;;;;;
Στην σοσιαλδημοκρατία.
Να τος ο πράσινος ο ήλιος ανατέλλει.....
-
This post is deleted! -
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νισαφι πια με τα paper.Ε τότε να πετάει ο καθένας άναρχες κραυγές και όποιος διαφωνεί να του ρίχνουμε μια ροπαλιά να στρώνει !
-
-
Μα εχεις ηδη κεντρικο σχεδιασμο βασικων αγαθων. Το Wallmart τι νομιζεις οτι ειναι στην αμερικη;
-
Μέχρι τώρα βλέπω επιστημονικές δημοσιεύσεις για την κλιματική αλλαγή, αλλά τίποτα από την άλλη πλευρά πέρα από γενικές τοποθετήσεις για τις θερμές και ψυχρές περιόδους της γης.
Ακόμα και για το στρώμα του όζοντος δεν είχαν μάθει σχετικά με τη βελτίωση του μετά την μείωση των χλωροφθορανθράκων που έγινε μετά από πολύ προσπάθεια και επιστημονική πίεση.
Το κλίμα αλλάζει πολύ γρήγορα με τη συνεχή εμφάνιση ακραίων φαινομένων και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βλέπει παντού θεωρίες συνομωσίας. -
@digital-centaur said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το κλίμα αλλάζει πολύ γρήγορα με τη συνεχή εμφάνιση ακραίων φαινομένων
Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός,
ο σκοτωμός δεν γίνεται τόσο για το αν αλλάζει. Αλλάζει και το βλέπουν όλοι. Οι ενστάσεις είναι στο αν αυτό οφείλεται στην κάυση ορυκτών καυσίμων/CO2. H δε έλλειψη δημοσιεύσεων οφείλεται και στο ότι είναι αδύνατο να πάρει κανείς χρηματοδοτηση αν δεν στοιχίζεται με την επίσημη άποψη που είναι ότι φταίει το CO2.και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βλέπει παντού θεωρίες συνομωσίας.
Μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει αλήθεια; Πόσες φορές δεν έχει αποδειχτεί ότι το επιστημονικό consensus ήταν στην ουσία πολιτικό consensus; Και πόσες φορές δεν έχει αποδειχτεί ότι οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις ούτε το δημόσιο συμφέρο έχουν κατα νού ούτε τις γνώσεις έχουν ούτε αμερόληπτοι είναι ούτε ούτε ούτε... Έχουμε όλοι πέσει απ τα σύννεφα τόσες φορές που πραγματικά θαυμάζω την πίστη μερικών στους "ειδικούς". Όχι ότι έχω κάτι καλύτερο να προτείνω αλλά τουλάχιστο εμένα η πίστη μου είναι πολύ χλιαρή πιά.
Και αυτό το τελευταίο, ΚΤΓΜ, η ανεπανόρθωτη διάβρωση της αξιοπιστίας βασικών θεσμών όπως η επιστήμη είναι που θα μας φάει τελικά. Όχι η κλιματική αλλαγή ή ο επόμενος τερατοιός.
-
Πραγματοποιήσαμε μια έρευνα για τα αίτια των αλλαγών στις θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια από το 1860 έως το 2010. Αναλύουμε το σύνολο δεδομένων παρατήρησης HadCRUT4 που έχει το πιο ολοκληρωμένο σύνολο προσαρμογών που είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα για συστηματικές προκαταλήψεις στις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας και το σύνολο συζευγμένων μοντέλων CMIP5 που αντιπροσωπεύει την πιο εξελιγμένη άσκηση μοντελοποίησης κλίματος πολλαπλών μοντέλων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Οι προσομοιώσεις που ενσωματώνουν τόσο ανθρωπογενείς όσο και φυσικούς παράγοντες εκτείνονται σε αλλαγές στις παρατηρούμενες θερμοκρασίες μεταξύ 1860 και 2010, ενώ οι προσομοιώσεις φυσικών παραγόντων δεν θερμαίνονται τόσο πολύ όσο παρατηρήθηκε. Ως αποτέλεσμα της δειγματοληψίας ενός πολύ ευρύτερου εύρους αβεβαιότητας δομικής μοντελοποίησης, βρίσκουμε μια ευρύτερη εξάπλωση των ιστορικών μεταβολών της θερμοκρασίας στο CMIP5 από ό,τι προσομοιώθηκε από το προηγούμενο σύνολο πολλαπλών μοντέλων, το CMIP3. Ωστόσο, οι υπολογισμοί των αποδιδόμενων τάσεων θερμοκρασίας που βασίζονται στη βέλτιστη ανίχνευση υποστηρίζουν προηγούμενα συμπεράσματα ότι τα αέρια του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τον άνθρωπο κυριαρχούν στην παρατηρούμενη υπερθέρμανση του πλανήτη από τα μέσα του 20ού αιώνα. Με μια πολύ ευρύτερη διερεύνηση της αβεβαιότητας του μοντέλου από ό,τι είχε πραγματοποιηθεί προηγουμένως, διαπιστώνουμε ότι μεμονωμένα τα μοντέλα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα πιθανής αντιστάθμισης ψύξης από τις άμεσες και έμμεσες επιδράσεις των αερολυμάτων και άλλων ανθρωπογενών εξαναγκασμών μη αερίων του θερμοκηπίου. Αναλύοντας τον μέσο όρο πολλαπλών μοντέλων για την περίοδο 1951–2010 (εστιάζοντας στο πιο ισχυρό αποτέλεσμα), υπολογίζουμε μια σειρά πιθανών συνεισφορών στην παρατηρούμενη θέρμανση περίπου 0,6 K από αέρια θερμοκηπίου μεταξύ 0,6 και 1,2 K, εξισορροπημένη από μια αντίθετη ψύξη από άλλες ανθρωπογενείς δυνάμεις μεταξύ 0 και −0,5 K.
Το βάζω και σε μετάφραση.
-
@williamg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@digital-centaur said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το κλίμα αλλάζει πολύ γρήγορα με τη συνεχή εμφάνιση ακραίων φαινομένων
Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός,
ο σκοτωμός δεν γίνεται τόσο για το αν αλλάζει. Αλλάζει και το βλέπουν όλοι. Οι ενστάσεις είναι στο αν αυτό οφείλεται στην κάυση ορυκτών καυσίμων/CO2. H δε έλλειψη δημοσιεύσεων οφείλεται και στο ότι είναι αδύνατο να πάρει κανείς χρηματοδοτηση αν δεν στοιχίζεται με την επίσημη άποψη που είναι ότι φταίει το CO2.Κανεις λάθος. Τα πετρελαϊκά συμφέροντα με τα τρισεκατομμύρια τους που μπορούν να αγοράσουν ολόκληρες χώρες, άνετα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τέτοιες μελέτες που να αναιρούν το συμπέρασμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το πρόβλημα είναι ότι θα περάσουν από επιστημονική αξιολόγηση ή ακόμα και νέες μελέτες που θα επιχειρήσουν να αναπαράγουν ξανά την μελέτη ως προς την επαλήθευση των δεδομενων και εκεί θα πέσουν σε τοίχο.
Πολλές φορές οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα παράγουν μελέτες που μετα η επιστημονική κοινότητα τις θεωρεί σκουπίδια.και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βλέπει παντού θεωρίες συνομωσίας.
Φυσικά και είναι συνομοσιολογοι. Υπάρχει και ψυχολογική επεξήγηση για αυτό. Ο άνθρωπος όταν φοβάται αρνείται την πραγματικότητα. Ο φόβος αλλαγής των κανόνων περί ρύπανσης κάτι που προφανώς τον φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση (κακώς) τον οδηγεί σε άρνηση της πραγματικότητας. Το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο που πλάθει συνεχώς την πραγματικότητα γυρω του σύμφωνα με τον "κώδικα" που έχει λάβει από τα παιδικά του χρόνια κατά την ανάπτυξη του. Ποτέ δεν την διαβάζει όπως είναι στα αλήθεια. Ακόμα και ότι κοιτάς γύρω σου είναι μια εικόνα που πλάθει ο εγκέφαλος δεν το βλέπεις στην πραγματικότητα. Μεγάλη συζήτηση.
Για αυτό η επιστήμη δεν επαφίεται στην αίσθηση και το τι βλέπει ο καθένας γύρω του, αλλά στα δεδομένα μετρήσεων από όργανα ακρίβειας και στους αριθμούς και μαθηματικά μοντέλα.Μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει αλήθεια; Πόσες φορές δεν έχει αποδειχτεί ότι το επιστημονικό consensus ήταν στην ουσία πολιτικό consensus; Και πόσες φορές δεν έχει αποδειχτεί ότι οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις ούτε το δημόσιο συμφέρο έχουν κατα νού ούτε τις γνώσεις έχουν ούτε αμερόληπτοι είναι ούτε ούτε ούτε... Έχουμε όλοι πέσει απ τα σύννεφα τόσες φορές που πραγματικά θαυμάζω την πίστη μερικών στους "ειδικούς". Όχι ότι έχω κάτι καλύτερο να προτείνω αλλά τουλάχιστο εμένα η πίστη μου είναι πολύ χλιαρή πιά.
Ποιες φορές;;;
Και αυτό το τελευταίο, ΚΤΓΜ, η ανεπανόρθωτη διάβρωση της αξιοπιστίας βασικών θεσμών όπως η επιστήμη είναι που θα μας φάει τελικά. Όχι η κλιματική αλλαγή ή ο επόμενος τερατοιός.
Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά μιλάμε πια για άπειρες μελέτες, από διαφορα κράτη, από άπειρα πανεπιστήμια με άπειρα δεδομένα...όλα καταλήγουν συνεχώς στο ίδιο συμπέρασμα. Όποτε οι πιθανότητες να είναι μια πραγματικότητα είναι κατά 99% πιθανο
-
Ποιες φορές;;;
Όλη η ιστορια του κωρονοιού ας πούμε. Που έπρεπε να εμβολιαστούμε με τα πειραματικά εμβόλια για να μην είμαστε μεταδοτικοί που όμως μετά ανακαλύψανε ότι είμαστε μεταδοτικοί και έτσι κλπ κλπ.
Κοίτα, ΟΚ σέβομαι το ότι είσαι πεισμένος 100% σ' αυτό που λες αλλά απλά λέω ότι εγώ δεν δίνω πια λευκή ψήφο εμπιστοσύνης στην "επιστημονική κοινότητα". Όχι ότι αλλάζει τπτ μιας και κανείς δεν με ρωτάει αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να είμαι απόλυτος με σχεδόν τπτ πια.
Τις προάλες διάβαζα ένα καταπληκτικό βιβλίο για την κατάθλιψη (lost connections). Το προτείνω ανεπιφύλακτα μόνο και μόνο για να καταλάβει κανείς τι σόι "έρευνα" έχει πέσει στα ψυχοφάρμακα.
Σε άλλα νέα προτείνω τις μεταέρευνες του Ιωαννίδη σχετικά με το πόσο αξιόπιστη είναι η peer reviewed έρευνα όσο αφορά την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων.
Αν ακόμα είστε φουλ πιστοί θα πρότεινα να αναρωτηθείτε γιατί κανείς δεν δημοσιέυει αρνητικά αποτελέσματα;
Και ξαναλέω. Μην έχοντας εναλλακτική, καθώς δεν μπορώ να γίνω ειδικός σε 500 πράματα, αναγκαστικά πάω με την άποψη των "ειδικών" αλλά πολύ μα πολύ χλιάρά πλεον. Και το προβλημα δεν είναι σε εμένα και τον κάθε δύσπιστο αλλά στους κατοικούντες τον οίκο της επιστήμης που τον έχουν κάνει ξέρετε τι.
-
Δεν θυμάμαι ποτέ στον κορονοϊο να έλεγαν ότι δεν θα μεταδίδουμε το μικρόβιο. Αυτό που έλεγαν είναι ότι επειδή θα έχουμε αντισώματα κατάλληλα για το συγκεκριμένο στέλεχος , το πλήθος του ιού στον οργανισμό μας θα είναι μικρότερο όποτε θα τον εξάγουμε από το αναπνευστικό κατά πολύ λιγότερο. Αλλωστε για να αρρωστήσει κάποιος απαιτούσε να εισπνεύσει ένα πλήθος του ιού. Όποτε αυτό που έλεγαν είναι πως ναι αν εμβολιαστείτε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μειωθεί η εξαπλώση στην κοινότητα, όχι ότι θα χτίσουμε μια αόρατη ασπίδα γύρω μας όπως βλέπουμε στα έργα επιστημονικής φαντασίας.
Προσπαθούσαν να πείσουν το κοινό και έλεγαν διαφορα απλουστευμένα πράγματα, από τα οποία στηρίχτηκαν από κάθε λέξη και έβγαλαν νέα συνωμοσία
Για το περιβάλλον οντως υπάρχουν επιστήμονες που εκφράζουν μια αντίθετη άποψη. Αλλά είναι άποψη όχι τεκμηρίωση. Όποτε έχουν γίνει συζητήσεις να καταθέσουν τα οποία δεδομένα έχουν υπόψιν τους, εαν έχουν, απλά δεν παρουσιάζονται στα επιστημονικά συνεδρια και γυρίζουν κάτι συνδρομητικά κανάλια, συνήθως χρηματοδοτούμενα από πολιτικά συμφεροντα και απλώς λένε την άποψη τους.
Η επιστημονική ερευνα είναι ένα παρα πολύ δύσκολο άθλημα και λίγοι στον κόσμο μπορούν να το κάνουν. Όλοι λέγονται επιστήμονες με την απόκτηση ενος πτυχίου και εκφράζουν την ΑΠΟΨΗ τους, αλλά λίγοι ξέρουν τι σημαίνει επιστήμη στην πράξη.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.itia.ntua.gr/el/getfile/1363/1/documents/2013_DHMAR_CLIMATE_CHANGE.pdf
Ανώτερα μαθηματικά.
Στις 2 πρώτες στήλες κάνει αφαίρεση για να βγάλει το νούμερο και να βγει μικρό, στην τρίτη στήλη κάνει διαίρεση.
-
Οι πωλησεις νεων αυτοκινητων για το 2023 στην Ελλαδα ηταν:
OPEL CORSA
TOYOTA YARIS
CITROEN/DS C3
TOYOTA YARIS CROSS
PEUGEOT 208
SUZUKI VITARA
FIAT PANDA
PEUGEOT 2008
VOLKSWAGEN T-ROC
RENAULT CLIO
FORD PUMA
PEUGEOT 3008
KIA PICANTO
TOYOTA C-HR
HYUNDAI i 10
OPEL CROSSLAND
CITROEN/DS C3 AIRCROSS
KIA STONIC
HYUNDAI i 20
DACIA DUSTERhttps://www.autotriti.gr/data/newcars/bestseller/montela/2023.asp
Τα πρωτα 11 μοντελα ειναι μονο μικρα αυτοκινητα κυριως πολης, με εξαιρεση το 2008.
Το 1ο σχετικα ακριβο ειναι στην 27η θεση (το Χ1).
Το 1ο Τεσλα ειναι στην θεση 37.
Το 1ο μεγαλο ειναι στην θεση 59 (volvo XC60).Για να εχουμε σοβαρη αυξηση των πωλησεων των ηλεκτρικων, χρειαζονται μικρα ηλεκτρικα & φθηνα, τα οποια δεν υπαρχουν (σχεδον) αυτη τη στιγμη.
Ωραια τα μαεγαλα & ακριβα ηλεκτρικα που βλεπουμε στο youtube, αλλα δεν εχουν μεγαλη σχεση με την Ελλαδα, οπως ακριβως δεν εχουν και τα μεγαλα ακριβα θερμικα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης