-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα Tesla δεν είναι πριμιουμ, αν περίμενε αίσθηση Audi θα απογοητευτείτε.
Βρήκες και εσύ την Audi να συγκρίνεις.
Εγώ σε σύγκριση με τη νέα Χ1 βρήκα το highland πιο ποιοτικό και με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Βέβαια και η προηγούμενη Χ1 μου καλύτερη ποιοτικα είναι από τη νέα Χ1 αλλά και πάλι τσόχα στις τσέπες της πορτας πχ δεν έχει κανένα εισαγωγικό premium.
Ας μένει η σύγκριση σε παρόμοιας τιμής αμάξια.Τα αουντι νομίζω έχουν απο τα πιο ποιοτικά εσωτερικά όσο αφορά την αίσθηση των υλικών. Γιατί απο αξιοπιστία δεν μπορώ να πω ότι διαπρέπουν
-
Ένας απο τους λόγους που σιχαίνομαι τα μερσεντές είναι αυτή η εικόνα που μου έχει μείνει απο «επιχειρηματίες» κυρίως της οικοδομής με τεχνικό επίπεδο νηπίου, μερσεντε και το Σάββατο στα πιαταδικα.
Χωρίς να αποτελεί κανενός είδους μομφής για το. Κρουζερ, μην παρεξηγηθώ
-
Ένας απο τους λόγους που σιχαίνομαι τα μερσεντές είναι αυτή η εικόνα που μου έχει μείνει απο «επιχειρηματίες» κυρίως της οικοδομής με τεχνικό επίπεδο νηπίου, μερσεντε και το Σάββατο στα πιαταδικα.
Όχι μόνο τεχνικό γενικά επίπεδο νηπίου και όχι μόνο της οικοδομής αλλά και της μπακαλοχασαπομαναβικης και των αυτοκινήτων.
-
οκ, να εξαιρεσουμε τον κρουζερ.
που παντως ειχε μερκεντε τοτε που μπορουσε -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
που παντως ειχε μερκεντε τοτε που μπορουσεΜε ενοίκιο και είχα την χαρά να διαπιστώσω πόσο αναξιόπιστα είναι τα γερμανικά και να χαρώ που είχα και έχω αξιόπιστα γαλλικά.
-
που παντως ειχε μερκεντε τοτε που μπορουσεΟ άνθρωπος το γύρισε πίσω για να γλυτώσει…
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
που παντως ειχε μερκεντε τοτε που μπορουσεΟ άνθρωπος το γύρισε πίσω για να γλυτώσει…
μπα....
δεν τα εχει πει ολα
πηρε μετα την αμερικακλανια της εποχης, επρεπε να φαινεται οτι παιρνει #mavra οποτε εκλεψε την ιδεα απο τους αλλοδαπους τοτες εργολαβοι και ανακατεψε γκραντ τσεροκι και αστερια
μπορει και να πηρε πρωτα το αμερικανικο και μετα το μερκεντε. δεν εχει σημασιαεργολαβικες οι συνηθειες ομως ως φαινεται
στα γαλλαχρεπα επεσε λογω ενφια και κρισης, αλλιως προπελωμενος ή αστερακιας θα ητανε ακομη -
Γαλλικά είχα πριν και κατά την διάρκεια και μετά τα νοικιαρικα για να έχω αξιοπιστία.
Το αμερικανικό το κάναμε γαλλικό για να γίνει αξιόπιστο.
Το αστέρι είναι ανεπιδεκτο βελτίωσης.
-
Πλήρωνα παραπάνω για να μην οδηγώ μερκεντε!
Μηχανημάτων εξαιρουμένων -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γαλλικά είχα πριν και κατά την διάρκεια και μετά τα νοικιαρικα για να έχω αξιοπιστία.
Το αμερικανικό το κάναμε γαλλικό για να γίνει αξιόπιστο.
Το αστέρι είναι ανεπιδεκτο βελτίωσης.
Ποιο εύκολο είναι να βελτιώσεις κάτι που υστερεί σε πολλά και σαφέστατα δυσκολότερο κάτι που είναι στην κορυφή της κατηγορίας του.
-
Καλησπέρα, θελω να κάνω μια ερώτηση για όσους ξέρουν.
Μπήκα από περιέργεια στο κινουμαι ηλεκτρικα 2 και με αφήνει να κάνω αίτηση
Που κόβει τους περισσότερους ? Οταν πατάνε Υποβολή για αξιολόγηση???
Ρωτώ γιατι είμαι άσχετος και θα ήθελα να ξέρω
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ναι. δυστυχως εκει σε κοβει, στο τελος δηλαδη. Σου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να υποβληθει η αιτηση επειδη εχουν δεσμευτει τα κεφαλαια
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ναι. δυστυχως εκει σε κοβει, στο τελος δηλαδη. Σου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να υποβληθει η αιτηση επειδη εχουν δεσμευτει τα κεφαλαια
οκ θα κάνω μία ετσι για να δω. ευχαριστω
-
Ένα υπαρκτό πρόβλημα, απ τα καινούρια που έρχονται με την ηλεκτροκίνηση, και δείχνει ότι αυτή ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Όσον αφορά τη σύγκριση Τέσλα - Κινέζων.
Για μας που ανηκομεν εις την Δύσιν, ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικα απ τους Ασιάτες, αλλά και κάποιες έννοιες θα παραμένουν, έστω σαν ιδέες.
Για τους Ασιάτες, όσο πιο πολλά μπλιμπλικια, τόσο πιο καλά.
Απ την αισθητική τους, όλο γιρλάντα και πράγματα που γυαλίζουν, μέχρι τη λειτουργικότητα, που θέλουν πχ πόρτες να ανοίγουν με μοτέρ... Αντίθετα, για μας, είναι πιο ελκυστική η απλότητα, οι λιτές γραμμές, σκανδιναβικο ντιζάιν κλπ.
Το βλέπουμε και στο σοφτγουερ, πχ της Apple σε σύγκριση με τις Κινεζιές.Η Τέσλα ακολουθεί αυτό το πρότυπο απλότητας και λιτότητας. Κάτι μου λέει ότι αφαίρεσαν ακόμη και τον μοχλό των φλας για να φέρουν αυτόματη λειτουργία σε κάποιο update, όταν το τιμόνι στρίβει προς δρόμο που έχουν δει οι κάμερες (τουλάχιστον το εύχομαι)
Οι Ευρωπαίοι το ίδιο, απλά προς το παρόν θυμίζουν περισσότερο τα παλιά Νοκια, αντί για ΑπλΟι πριμιαδες, πέρασαν μια δεκαετία κρίσης στη Δυση, που σώθηκαν πουλώντας κυρίως στην ανερχόμενη Ασιατική μεγαλομεσαία τάξη, γι αυτό και υιοθέτησαν τόσο πολλές οθόνες και φωτισμούς και μπλιμπλικια και αισθητικές υπερβολές τύπου μάσκας bmw
Το άλλο θέμα άπτεται προσωπικών δεδομένων κλπ, ειδικά στις δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται οι άνθρωποι στα αυτοκίνητα τους, που οσον αφορά στους Κινέζους, καλή τύχη...
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένα υπαρκτό πρόβλημα, απ τα καινούρια που έρχονται με την ηλεκτροκίνηση, και δείχνει ότι αυτή ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Καταλαβαινω τον προβληματισμο του, σε θεωρητικο επιπεδο, αλλα νομιζω οτι λεει χαζομαρες. Το ιδιο πραγμα ακριβως δεν θα συνεβαινε αν ενα θερμικο πηγαινε με 100 χλμ με 3η ταχυτητα στο κιβωτιο και αφηναμε το γκαζι. Παλι το αυτοκινητο θα σταματουσε μετα απο καποια αποσταση/χρονο, χωρις ο οδηγος να εχει ακουμπησει το φρενο.
-
Καταλαβαινω τον προβληματισμο του, σε θεωρητικο επιπεδο, αλλα νομιζω οτι λεει χαζομαρες. Το ιδιο πραγμα ακριβως δεν θα συνεβαινε αν ενα θερμικο πηγαινε με 100 χλμ με 3η ταχυτητα στο κιβωτιο και αφηναμε το γκαζι. Παλι το αυτοκινητο θα σταματουσε μετα απο καποια αποσταση/χρονο, χωρις ο οδηγος να εχει ακουμπησει το φρενο.
Έχω την εντύπωση πως δεν είναι το ίδιο.
Καταρχήν, πορεια με 100 χαω με 3η, θα σήμαινε κόφτη, δηλαδή δεν είναι ρεαλιστικό. Επίσης ένα αμάξι που κινείται με σταθερά 100 χαω με λογική σχέση στο κιβώτιο, θέλει ίσως εκατοντάδες μέτρα για να ακινητοποιηθει, με πολύ σταδιακή μείωση ταχύτητας, εφόσον θέλει δεκάδες μέτρα με απότομο φρενάρισμα, με τα φώτα φρενου αναμμένα και ίσως και τα αυτόματα αλαρμ κινδύνου σε φρενάρισμα πανικού.
Στο one pedal έχουμε φρενάρισμα ίσως σε μικρότερη απόσταση απ το ενεργό πάτημα φρενου θερμικού.
Αν δεν ανάβουν τα πίσω φώτα κατά τη διάρκεια, είναι ζήτημα. -
Έχω την εντύπωση πως δεν είναι το ίδιο.
Καταρχήν, πορεια με 100 χαω με 3η, θα σήμαινε κόφτη, δηλαδή δεν είναι ρεαλιστικό. Επίσης ένα αμάξι που κινείται με σταθερά 100 χαω με λογική σχέση στο κιβώτιο, θέλει ίσως εκατοντάδες μέτρα για να ακινητοποιηθει, με πολύ σταδιακή μείωση ταχύτητας, εφόσον θέλει δεκάδες μέτρα με απότομο φρενάρισμα, με τα φώτα φρενου αναμμένα και ίσως και τα αυτόματα αλαρμ κινδύνου σε φρενάρισμα πανικού.
Στο one pedal έχουμε φρενάρισμα ίσως σε μικρότερη απόσταση απ το ενεργό πάτημα φρενου θερμικού.
Αν δεν ανάβουν τα πίσω φώτα κατά τη διάρκεια, είναι ζήτημα.https://www.reddit.com/r/Ioniq5/comments/165z8nt/brake_light_update_did_hyundai_go_too_far/
απο οτι φαινεται, το πηγαν στο αλλο ακρο. Βεβαιως, το ποστ αυτο του reddit ειναι προ 8μηνων οποτε ισως να το εχουν ξανα αλλαξει.
Προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα αυτο το θεμα, διοτι α. ειναι κατι που αλλαζει πανευκολα με ενα update, β. εχουμε δει χαζες συμπεριφορες και απο οδηγους με θερμικα. πχ ποσες φορες εχουμε οδηγησει πισω απο καποιο οχημα, του οποιου οδηγος τσιμπουσε με το παραμικρο το φρενο; ειμαι σιγουρος πολλες -
Στο Mg4 αναβουν τα φωτα των φρενων παντως με το regen.
-
Φρεσκαδούρα:
Global EV
Outlook 2024 (ΙΕΑ)[https://iea.blob.core.windows.net/assets/4b9758a7-543c-4c6a-b749-f53deffc5c4b/GlobalEVOutlook2024.pdf](link url)
Εδώ μας αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν στην Ελλάδα τα περί ελλιπούς ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης:
-
Υποθετική ερώτηση?????
Ενας φίλος (lol) εχει σκέψεις για αγορά 208e ή Honda e μεταχειρισμένου?
Το 208 Ειναί καλύτερο σε ΟΛΑ, μεγαλύτερη αυτονομία, χώρους, επιδόσεις, μικροτερο βάρος. Ρε σε όλα καλύτερο
Αλλα μετα είναι το ατιμο το Honda ενα από τα πιο όμορφα και πιο cult σχεδια που έχουν βγει (ερωτεύσιμο)
Εστω λοιπον οτι είχατε να επιλέξετε από τα 2 που είχαν τα ίδια χρήματα και ηταν σε καλή κατάσταση αλλά ξέρατε οτι το 208 είναι καλύτερο σε ολα, απλά το Honda το είχατε ερωτευτεί. Το αμάξι θα είναι δεύτερο αμάξι πολης, ουτε ταξίδια ούτε τίποτα μακρινό
τι θα διαλέγατε???
ΥΓ. Ετσι και αρχίσετε να μιλάτε για Diesel ή tesla θα ρίξω μπουρλότο. Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης