-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kos784 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλημέρα σε όλους,
Νέο μέλος εδώ!
Έχω παραγγείλει ένα Tesla Model 3 και είμαι σε αναμονή για την παραλαβή. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα αν γνωρίζει κάποιος αναφορικά με τη φόρτιση στο σπίτι:
Μένω σε πολυκατοικία παλιά με πιλοτή στο ισόγειο όπου έχω δική μου θέση parking. Το ρεύμα μου είναι τριφασικό και σκέφτομαι για τη φόρτιση να βάλω μία βιομηχανική πρίζα που με τα 32Α δίνει 7.4kWh και μου είναι υπεραρκετό. Γνωρίζετε αν η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι ίδια με του φορτιστή. Θα πρέπει δηλαδή να το ανακοινώσω ένα μήνα πριν στον διαχειριστή και μετά να κάνω νέα ΥΔΕ;
Οι πιθανότητες είναι 2:- Να πάρω απευθείας από το ρολόι που βρίσκεται 8-10 μέτρα από το σημείο που θέλω να μπει η πρίζα.
- Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.
Έχετε εικόνα για το κόστος και τα υλικά (πίνακες, διατομή καλωδίου κ.α.); Επίσης αν κάποιος έχει πρόταση για εταιρεία ή ηλεκτρολόγο που το κάνει θα ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Αν το θέμα δεν είναι κατάλληλο για το ερώτημα ενημερώστε με και το μεταφέρω αλλού εννοείται!
Θα προτεινα να περασεις τριφασικο καλωδιο και να βαλεις τον φορτιστη της τεσλα.
Εχει 535 ευρω, και ειναι ο,τι καλυτερο ειδικα αν εχεις τεσλα.Το έχω σκεφτεί! Από την άλλη βέβαια επειδή θα πάρω τον mobile ούτως ή άλλως καθώς δεν τον δίνουν δωρεάν πλέον..να πάρω και τον αντάπτορα για βιομηχανική και να το κάνω έτσι..σκέφτομαι ότι θα είναι αρκετά μικρότερο το κόστος.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kos784 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
- Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.
Έχετε εικόνα για το κόστος και τα υλικά (πίνακες, διατομή καλωδίου κ.α.); Επίσης αν κάποιος έχει πρόταση για εταιρεία ή ηλεκτρολόγο που το κάνει θα ήμουν ευγνώμων.
Καλορίζικο!!! απευθείας απο το ρολόι δεν γίνεται, θαπρέπει να μπει νέος πίνακας (ο οποίος πρέπει να ειναι σε ιδιωτικό χώρο οπως με ενημέρωσε ενας συμφουρίτης πρόσφατα ), οποτε πιστευω μεγάλο κόστος κτλ. Αν μπορείς να τραβήξεις απευθείας καλώδιο από το σπίτι σου ειναι η καλύτερη λύση, θα χρειαστεί ασφάλεια κτλ. Επίσης, ένα πρόβλημα που θα προκύψει (τουλάχιστον σε μένα στον ΔΕΔΔΗΕ μεταμόρφωσης μου το ζήτησαν) ήταν οτι στην ΥΔΕ έπρεπει να βάλεις το καινουργιο ΕΛΟΤ το οποίο έχει αντικεραυνικά και ένα ακόμα ειδικό ρελέ.
Εγώ ήμουν με τον ιδιωτικό χώρο. Έτσι μου είπε ο ηλεκτρολόγος που είχα ρωτήσει. Χθες πήρα απάντηση και από γνωστή εταιρία μελέτης - τοποθέτησης φορτιστών. Αυτοί λένε ότι δεν παρέχει κανένα πρόβλημα!!
Και από το ρολόι και πίνακας εξωτερικά όλα νόμιμα με μελέτες και δηλώσεις στο ΔΕΔΔΗΕ.
Έχω μπερδευτεί.
Κόστος για να γίνουν όλα σωστά, θα ξέρω σε μερικές μέρες που θα έρθουν για αυτοψία.
Με τίποτα όμως κάτω από χιλιάρικο- χωρίς το φορτιστή. - Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.
-
Εν τω μεταξύ, ο νόμος συμφωνεί με τον ηλεκτρολόγο και όχι με την εταιρία:
Νόμος 4710/2020 άρθρο 22:Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται στον ιδιοκτήτη ή δικαιούχο αποκλειστικής χρήσης χώρου στάθμευσης, με αποκλειστική δαπάνη, ευθύνη και επιμέλειά του, η εγκατάσταση υποδομής καλωδίωσης στη δική του θέση στάθμευσης και η εγκατάσταση και λειτουργία σημείου επαναφόρτισης Η/Ο,
το οποίο τροφοδοτείται απευθείας μέσω της υφισταμένης παροχής ρεύματος ιδιόκτητου χώρου εντός της ίδιας οικοδομής ή μέσω νέας ιδιόκτητης παροχής ρεύματος.
Προβληματίζομαι. Δεν κάνεις αστεία με τις παροχές ρεύματος, δεν είμαστε στον ορεινό Μυλοπόταμο. -
@kostast said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Εγώ ήμουν με τον ιδιωτικό χώρο. Έτσι μου είπε ο ηλεκτρολόγος που είχα ρωτήσει. Χθες πήρα απάντηση και από γνωστή εταιρία μελέτης - τοποθέτησης φορτιστών. Αυτοί λένε ότι δεν παρέχει κανένα πρόβλημα!!
Και εγώ αυτό γνώριζα, με βάση την τοποθέτηση γνωστού, τεσπα τα είπαμε το ΣΚ μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, αν εν τελεί επιτρέπεται και το κάνεις απλά ενημέρωσε μας για να το ξέρουμε για τους επόμενους που θα ρωτήσουν. Θα σου πρότεινα μην μπλέξεις πάντως με εταιρία, σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα στα κάνουν όλα αυτοί, αναφέρομαι στην χαρτούρα, αλλά αν πετύχεις έναν ηλεκτρολόγο (που εμπιστεύεσαι και δεν είναι παπάτζας) κ το έχει κάνει μία ακόμα φορά, δεν θα έχεις κανένα θέμα, και θα γλιτώσεις πιστεύω και χρήματα. Σκέψου την αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ την είχα φτιάξει μόνος και τους έστειλα και τα χαρτιά για τον φορτιστή, είχα απευθείας επικοινωνία με την υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα προέκυψε μόνο όταν με ενημέρωσαν για την αλλαγή του έλοτ και έπρεπε να στείλω την ανανεωμένη αίτηση αλλά ήθελε και αλλάγή σχεδίου ηλεκτρολόγου γιατί ήθελε κάτι παραπάνω + υλικά - εκεί ασχολήθηκε ο ηλεκτρολόγος για να ξεκαθαρίσει σίγουρα. Η προσωπική μου άποψη, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καλής ποιότητας καλώδια και ασφάλειες, μην τα τσιγκουνευτείς αυτά, και πάντα όλα βάσει του νόμου.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kostast said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Και εγώ αυτό γνώριζα, με βάση την τοποθέτηση γνωστού, τεσπα τα είπαμε το ΣΚ μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, αν εν τελεί επιτρέπεται και το κάνεις απλά ενημέρωσε μας για να το ξέρουμε για τους επόμενους που θα ρωτήσουν. Θα σου πρότεινα μην μπλέξεις πάντως με εταιρία, σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα στα κάνουν όλα αυτοί, αναφέρομαι στην χαρτούρα, αλλά αν πετύχεις έναν ηλεκτρολόγο (που εμπιστεύεσαι και δεν είναι παπάτζας) κ το έχει κάνει μία ακόμα φορά, δεν θα έχεις κανένα θέμα, και θα γλιτώσεις πιστεύω και χρήματα. Σκέψου την αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ την είχα φτιάξει μόνος και τους έστειλα και τα χαρτιά για τον φορτιστή, είχα απευθείας επικοινωνία με την υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα προέκυψε μόνο όταν με ενημέρωσαν για την αλλαγή του έλοτ και έπρεπε να στείλω την ανανεωμένη αίτηση αλλά ήθελε και αλλάγή σχεδίου ηλεκτρολόγου γιατί ήθελε κάτι παραπάνω + υλικά - εκεί ασχολήθηκε ο ηλεκτρολόγος για να ξεκαθαρίσει σίγουρα. Η προσωπική μου άποψη, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καλής ποιότητας καλώδια και ασφάλειες, μην τα τσιγκουνευτείς αυτά, και πάντα όλα βάσει του νόμου.
Εννοείται όλα νόμιμα και με τις καλύτερες τεχνικές λύσεις. 2 ηλεκτρολόγοι ως τώρα έχουν απαντησει αρνητικά, μονο η εταιρία θετικά.
Αν βρω τελικά άκρη θα ενημερώσω. -
@kostast said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νόμος 4710/2020 άρθρο 22:Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται στον ιδιοκτήτη ή δικαιούχο αποκλειστικής χρήσης χώρου στάθμευσης, με αποκλειστική δαπάνη, ευθύνη και επιμέλειά του, η εγκατάσταση υποδομής καλωδίωσης στη δική του θέση στάθμευσης και η εγκατάσταση και λειτουργία σημείου επαναφόρτισης Η/Ο,
το οποίο τροφοδοτείται απευθείας μέσω της υφισταμένης παροχής ρεύματος ιδιόκτητου χώρου εντός της ίδιας οικοδομής ή μέσω νέας ιδιόκτητης παροχής ρεύματος.
Προβληματίζομαι. Δεν κάνεις αστεία με τις παροχές ρεύματος, δεν είμαστε στον ορεινό Μυλοπόταμο.O νόμος λέει γενικά ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης να πάρει ρεύμα είτε από το μετρητή του, είτε από νέο μετρητή.
Επίσης η λέξη ιδιοκτήτης αφορά τις θέσεις στάθμευσης που έχουν χιλιοστά, ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, ενώ η λέξη δικαιούχος, αφορά θέσεις σε πιλοτή και ακάλυπτο.Αρα το να είναι σε ιδιόκτητο κλειστό χώρο, εδώ δεν το αναφέρει.
Ομως οι λέξεις με ευθύνη και επιμέλεια του, στέλνει τον ενδιαφερόμενο στα κατάστιχα του ΔΕΔΔΗΕ, της πυροσβεστικής και των ασφαλιστικών εταιρειών.
-
Προβληματίζομαι. Δεν κάνεις αστεία με τις παροχές ρεύματος, δεν είμαστε στον ορεινό Μυλοπόταμο.Δεν αναφέρει κάτι το συγκεκριμένο που να παραπέμπει ότι πρέπει να υπάρχει καλώδιο από τον πίνακα του διαμερίσματος προς το πάρκινγκ.
Ίσα ίσα που λέει ότι τροφοδοτείται απ' ευθείας μέσω της υφιστάμενης παροχής. Δηλαδή του ρολογιού.
Εγώ αυτό καταλαβαίνω. -
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προβληματίζομαι. Δεν κάνεις αστεία με τις παροχές ρεύματος, δεν είμαστε στον ορεινό Μυλοπόταμο.Δεν αναφέρει κάτι το συγκεκριμένο που να παραπέμπει ότι πρέπει να υπάρχει καλώδιο από τον πίνακα του διαμερίσματος προς το πάρκινγκ.
Ίσα ίσα που λέει ότι τροφοδοτείται απ' ευθείας μέσω της υφιστάμενης παροχής. Δηλαδή του ρολογιού.
Εγώ αυτό καταλαβαίνω.Το ευθύνη και επιμέλεια μπορεί να σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί για πλάκα...
-
Προβληματίζομαι. Δεν κάνεις αστεία με τις παροχές ρεύματος, δεν είμαστε στον ορεινό Μυλοπόταμο.Γιατί δεν παίρνεις τους προτεινόμενους εγκαταστατες της τεσλα ;
Ποιο είναι η ερώτηση ; Αν χρειάζεται υποπίνακας ; -
επικη δηλωση της πεζω. Φανταστειτε με 3 στασεις ποσα χλμ βγαζει!
-
Η Peugeot δεν αποκάλυψε τη μέση ταχύτητα, ούτε ανέφερε πόση ώρα δαπάνησε το E-3008 κατά τη διάρκεια των δύο στάσεων επαναφόρτισης.
Θα είχαν χρόνο για 5-6 κρουασάν άνετα.
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η Peugeot δεν αποκάλυψε τη μέση ταχύτητα, ούτε ανέφερε πόση ώρα δαπάνησε το E-3008 κατά τη διάρκεια των δύο στάσεων επαναφόρτισης.
ή λουκανικοπιτες του 1.5 ευρω
Βασικα ειναι το αντιστοιχο της ηλεκτροκινησης του "ενας φιλος απο τον χωριο, δεν τον ξερεις"
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
επικη δηλωση της πεζω. Φανταστειτε με 3 στασεις ποσα χλμ βγαζει!
Κάποιος να της πει ότι ένα Τέσλα βγάζει τα ίδια με 1 στάση. Μα πόσο βλάκες πια αυτοί οι Γάλλοι!
-
Αποκλειστικές εικόνες από τη δοκιμή
-
Φάτε την στην κεφάλα τώρα όλοι οι βλάσφημοι...
Τέσλα 4ετίας 8000...
Κινέζικα ηλεκτρικά 3ετίας 3000...
-
Αχαχαχα!!! τιμές από το κεφάλι σου για να βγει το αφήγημα....κλαίω!
Τέτοιες τιμές θα έχουν τα Στελάντια με τις αερόψυκτες μπαταρίες και το 50% ντεγκραντέησον!
-
-
Βασικα ειναι το αντιστοιχο της ηλεκτροκινησης του "ενας φιλος απο τον χωριο, δεν τον ξερεις"
Μην είσαι ισοπεδωτικός ,Παρίσι -Νικαια μπορεί να θέλει δυο στασεις αλλά το Κορυδαλλος -Νικαια το έχει σερί!(Μαλλον).
-
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην είσαι ισοπεδωτικός ,Παρίσι -Νικαια μπορεί να θέλει δυο στασεις αλλά το Κορυδαλλος -Νικαια το έχει σερί!(Μαλλον).
ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ! εξοικονομεις και το 1.5 ευρω!!!
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φάτε την στην κεφάλα τώρα όλοι οι βλάσφημοι...
Τέσλα 4ετίας 8000...
Κινέζικα ηλεκτρικά 3ετίας 3000...
βοηθησε μας λιγο να δουμε που βρηκες αυτες τις τιμες. Σου εφτιαξα τα φιλτρα και το sorting by lowest price. Χαριζει η ομαδα, σου εβαλα απο 2019, ουτε καν 2020.
Μην μας βαλεις κανενα αμερικανικο σαιτ ουτε κανενα κινεζικο, ευρωπη ζουμε, απο ευρωπη (αν οχι ελλαδα) θα αγορασουμε μεταχειρισμενο.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης