@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kos784 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλημέρα σε όλους,
Νέο μέλος εδώ!
Έχω παραγγείλει ένα Tesla Model 3 και είμαι σε αναμονή για την παραλαβή. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα αν γνωρίζει κάποιος αναφορικά με τη φόρτιση στο σπίτι:
Μένω σε πολυκατοικία παλιά με πιλοτή στο ισόγειο όπου έχω δική μου θέση parking. Το ρεύμα μου είναι τριφασικό και σκέφτομαι για τη φόρτιση να βάλω μία βιομηχανική πρίζα που με τα 32Α δίνει 7.4kWh και μου είναι υπεραρκετό. Γνωρίζετε αν η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι ίδια με του φορτιστή. Θα πρέπει δηλαδή να το ανακοινώσω ένα μήνα πριν στον διαχειριστή και μετά να κάνω νέα ΥΔΕ;
Οι πιθανότητες είναι 2:
- Να πάρω απευθείας από το ρολόι που βρίσκεται 8-10 μέτρα από το σημείο που θέλω να μπει η πρίζα.
- Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.
Έχετε εικόνα για το κόστος και τα υλικά (πίνακες, διατομή καλωδίου κ.α.); Επίσης αν κάποιος έχει πρόταση για εταιρεία ή ηλεκτρολόγο που το κάνει θα ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Αν το θέμα δεν είναι κατάλληλο για το ερώτημα ενημερώστε με και το μεταφέρω αλλού εννοείται!
Θα προτεινα να περασεις τριφασικο καλωδιο και να βαλεις τον φορτιστη της τεσλα.
Εχει 535 ευρω, και ειναι ο,τι καλυτερο ειδικα αν εχεις τεσλα.
Το έχω σκεφτεί! Από την άλλη βέβαια επειδή θα πάρω τον mobile ούτως ή άλλως καθώς δεν τον δίνουν δωρεάν πλέον..να πάρω και τον αντάπτορα για βιομηχανική και να το κάνω έτσι..σκέφτομαι ότι θα είναι αρκετά μικρότερο το κόστος.