Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 9
    • Best 1
    • Groups 0

kos784

@kos784

1
    Profile views
    9
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

kos784 Unfollow Follow

Best posts made by kos784

• RE: ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ

@george-0 said in ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ:

@kos784 said in ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ:

@george-0 said in ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ:

Πρωτη φορα ακουω για ελεγχο της ΑΑΔΕ αλλα οχι οτι ειμαι ατυχος. Και εμενα μου ειπαν οτι ημουν ατυχος γιατι καθυστερησε παραπανω απο το κανονικο η παραδοση.

Για αυτοκίνητο που περιμένεις παραλαβή; Διάβασα σε ένα άρθρο ότι λόγω της μετατροπής σε "Τελωνιακά Ελεγκτικά Κέντρα" των τελωνίων υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Τώρα τι ισχύει και τι όχι από αυτά που μου είπε αμφιβάλλω πολύ..

Φαντασου μου ειχαν πει παραδοση αρχες Ιουνιου και παρελαβα τελος Αυγουστου. Εξοφλησα ομως τοτε τον Αυγουστο. Συμβουλη μου επειδη τα παντα ειναι οργανωτα στην Ελλαδα, καθε 3-4 μερες κανε μια ηρεμη επικοινωνια με τον πωλητη και περιμενε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Θα επικοινωνώ πλέον πράγματι ανά 2-3 ημέρες. Απλά με φοβίζει μη συμβαίνει κάτι άλλο. Αν είναι μόνο για το τελωνείο η καθυστέρηση δεν πειράζει.

posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      kos784

Latest posts made by kos784

@kos784 said in ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ:

Πρωτη φορα ακουω για ελεγχο της ΑΑΔΕ αλλα οχι οτι ειμαι ατυχος. Και εμενα μου ειπαν οτι ημουν ατυχος γιατι καθυστερησε παραπανω απο το κανονικο η παραδοση.

Για αυτοκίνητο που περιμένεις παραλαβή; Διάβασα σε ένα άρθρο ότι λόγω της μετατροπής σε "Τελωνιακά Ελεγκτικά Κέντρα" των τελωνίων υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Τώρα τι ισχύει και τι όχι από αυτά που μου είπε αμφιβάλλω πολύ..

Φαντασου μου ειχαν πει παραδοση αρχες Ιουνιου και παρελαβα τελος Αυγουστου. Εξοφλησα ομως τοτε τον Αυγουστο. Συμβουλη μου επειδη τα παντα ειναι οργανωτα στην Ελλαδα, καθε 3-4 μερες κανε μια ηρεμη επικοινωνια με τον πωλητη και περιμενε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Θα επικοινωνώ πλέον πράγματι ανά 2-3 ημέρες. Απλά με φοβίζει μη συμβαίνει κάτι άλλο. Αν είναι μόνο για το τελωνείο η καθυστέρηση δεν πειράζει.

K
      kos784

K
      kos784

Καλησπέρα σε όλους,
      Έχω κάνει παραγγελία καινούργιου αυτοκινήτου από επίσημο αντιπρόσωπο στις 02/04 το οποίο σύμφωνα με όσα μου είχε πει ο πωλητής 04/04 θα έφτανε στην Ελλάδα. Στις 03/04 έβαλα μικρή προκαταβολή και γενικά ενημερώθηκα ότι σε διάστημα περίπου 20 ημερών θα έχω το αυτοκίνητο και πήρα και το VIN του. Οι ημέρες πέρασαν χωρίς να έχω κάποια ενημέρωση και περίμενα και λόγω Πάσχα οπότε στις 25/04 επικοινώνησα ξανά οπότε και με ενημέρωσε ότι "το αυτοκίνητο έχει έρθει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα πάει για πινακίδες και αν όχι μέχρι Παρασκευή 02/05 αρχές της εβδομάδας (05/05-09/05) θα το έχετε". Με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να προχωρήσω σε εξόφληση και να στείλω μια υπεύθυνη δήλωση για την άδεια (όπως και έκανα στις 25/04 μετά την επικοινωνία). Στις 02/05 έστειλα email στον πωλητή ο οποίος με κάλεσε χθες (05/05) να μου πει ότι υπάρχει μία καθυστέρηση γιατί δεν έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο ακόμη καθώς επιλέχτηκε σε έλεγχο από την ΑΑΔΕ το συγκεκριμένο για να τσεκάρει αν "συμφωνεί" με τον τιμοκατάλογο του εισαγωγέα και ότι είναι ένας τυπικός έλεγχος και ήμουν άτυχος που έτυχε στο δικό μου αυτοκίνητο. Εγώ του απάντησα ότι θεώρησα ότι όταν μου είπες έχει έρθει το αυτοκίνητο και μέσα στην εβδομάδα πάει για πινακίδες εννοούσες ότι το έχετε εσείς. Αλλά εκεί μου τα μάσησε και μου είπε "όχι στο τελωνείο εννοούσα έχει έρθει, αλλά υποτίθεται ότι θα τελείωνε η διαδικασία αλλά έτυχε το παραπάνω". Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν είναι αλήθεια όσα μου αναφέρει ή αν έχει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο (μικροτρακάρισμα κλπ) και προσπαθούν να το αποκρύψουν. Γνωρίζεται αν πράγματι γίνονται τέτοιοι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ ή πως θα μπορούσα να ελέγξω αν ισχύει πραγματικά αυτό που μου λέει; Αυτό που με νοιάζει περισσότερο πλέον είναι να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο και όχι αν θα καθυστερήσει το αυτοκίνητο λίγο παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση και βοήθεια.

K
      kos784
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@kos784 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Καλημέρα σε όλους,
      Νέο μέλος εδώ!
      Έχω παραγγείλει ένα Tesla Model 3 και είμαι σε αναμονή για την παραλαβή. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα αν γνωρίζει κάποιος αναφορικά με τη φόρτιση στο σπίτι:
      Μένω σε πολυκατοικία παλιά με πιλοτή στο ισόγειο όπου έχω δική μου θέση parking. Το ρεύμα μου είναι τριφασικό και σκέφτομαι για τη φόρτιση να βάλω μία βιομηχανική πρίζα που με τα 32Α δίνει 7.4kWh και μου είναι υπεραρκετό. Γνωρίζετε αν η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι ίδια με του φορτιστή. Θα πρέπει δηλαδή να το ανακοινώσω ένα μήνα πριν στον διαχειριστή και μετά να κάνω νέα ΥΔΕ;
      Οι πιθανότητες είναι 2:

1. Να πάρω απευθείας από το ρολόι που βρίσκεται 8-10 μέτρα από το σημείο που θέλω να μπει η πρίζα.
      2. Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.

Έχετε εικόνα για το κόστος και τα υλικά (πίνακες, διατομή καλωδίου κ.α.); Επίσης αν κάποιος έχει πρόταση για εταιρεία ή ηλεκτρολόγο που το κάνει θα ήμουν ευγνώμων.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν το θέμα δεν είναι κατάλληλο για το ερώτημα ενημερώστε με και το μεταφέρω αλλού εννοείται!

Θα προτεινα να περασεις τριφασικο καλωδιο και να βαλεις τον φορτιστη της τεσλα.
      Εχει 535 ευρω, και ειναι ο,τι καλυτερο ειδικα αν εχεις τεσλα.

Το έχω σκεφτεί! Από την άλλη βέβαια επειδή θα πάρω τον mobile ούτως ή άλλως καθώς δεν τον δίνουν δωρεάν πλέον..να πάρω και τον αντάπτορα για βιομηχανική και να το κάνω έτσι..σκέφτομαι ότι θα είναι αρκετά μικρότερο το κόστος.

K
      kos784

@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Από το ρολοι ανεβαίνει η παροχή στο σπίτι. Αν ειναι μεγαλη η απόσταση ή μεσα στην οικοδομή κόβεις καπου και εκεί βαζεις ένα νεο πίνακα (που πλεον αυτός γινεται ο πρώτος του σπίτιου) και από εκει ενα καλώδιο φέυγει προς το σημείο φορτισης και ενα αλλο προς το σπίτι....

Ακριβώς αυτό ήταν που είχα διαβάσει και εγώ. Το πρόβλημα πλέον είναι αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω ότι δεν το επιτρέπουν να εγκαταστήσεις τον νέο πίνακα σε κοινόχρηστους χώρους αν ισχύει. Οπότε αν είναι έτσι πας μόνο από τον πίνακα μέσα στο σπίτι και με κάποιον τρόπο βγαίνει έξω το καλώδιο προς την πρίζα.

K
      kos784

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Εγώ για το PHEV έχω περάσει καλώδιο 3 x 2.5 mm² από το ρολόι μου και έχω βάλει πινακάκι με ρελέ διαρροής με ασφάλεια στον χώρο του πάρκινκ μου.
      Το καλώδιο σε όλη τη διαδρομή είναι μέσα σε σωλήνα και το πινακάκι κλειδώνει κιόλας.

Είναι τα παρακάτω αν θυμάμαι καλά.

Πρίζα φόρτισης οχήματος επίτοιχη 16A πλαστική &ρελ

Πίνακας διανομής Επίτοιχος 1Σ. 3Στ. IP65

Ευχαριστώ για την απάντηση. Από το ρολόι πως το διαχώρισες για να φεύγει για το σπίτι; Έχεις βάλει και εκεί κάτι; Γιατί από όσα είδα χρειάζεται ένας πίνακας δίπλα στο ρολόι για να φεύγει ένα καλώδιο για το σπίτι και ένα για την πρίζα και ένας ακόμη δίπλα στην πρίζα που αφορά αυτή.

Από το ρολόι δεν φεύγει κάτι για το σπίτι (μιλάμε για το δικό μου ρολόι έτσι;).
      Μόνο προς το πάρκινγκ φεύγει καλώδιο.
      Το ίδιο κάναμε και όταν αποφασίσαμε στην πολυκατοικία να διαχωρίσουμε τις αποθήκες από το κοινόχρηστο. Πέρασε ο ηλεκτρολόγος καλώδιο από το ρολόι του καθενός προς την αποθήκη του και εγκατέστησε πινακάκι μέσα σε κάθε αποθήκη.

Με το καλό να παραλάβεις.

Ευχαριστώ πολύ! Ναι ναι το ρολόι της δικής σου παροχής εννοώ. Όχι το κοινόχρηστο. Απλά μου φαίνεται περίεργο πως παίρνει απευθείας από το ρολόι με αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα. Ο πίνακας του σπιτιού πως παίρνει ρεύμα;

K
      kos784

@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Καλημέρα σε όλους,
      Νέο μέλος εδώ!
      Έχω παραγγείλει ένα Tesla Model 3 και είμαι σε αναμονή για την παραλαβή. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα αν γνωρίζει κάποιος αναφορικά με τη φόρτιση στο σπίτι:
      Μένω σε πολυκατοικία παλιά με πιλοτή στο ισόγειο όπου έχω δική μου θέση parking. Το ρεύμα μου είναι τριφασικό και σκέφτομαι για τη φόρτιση να βάλω μία βιομηχανική πρίζα που με τα 32Α δίνει 7.4kWh και μου είναι υπεραρκετό. Γνωρίζετε αν η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι ίδια με του φορτιστή. Θα πρέπει δηλαδή να το ανακοινώσω ένα μήνα πριν στον διαχειριστή και μετά να κάνω νέα ΥΔΕ;
      Οι πιθανότητες είναι 2:

1. Να πάρω απευθείας από το ρολόι που βρίσκεται 8-10 μέτρα από το σημείο που θέλω να μπει η πρίζα.
      2. Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.

Έχετε εικόνα για το κόστος και τα υλικά (πίνακες, διατομή καλωδίου κ.α.); Επίσης αν κάποιος έχει πρόταση για εταιρεία ή ηλεκτρολόγο που το κάνει θα ήμουν ευγνώμων.

Αν το θέμα δεν είναι κατάλληλο για το ερώτημα ενημερώστε με και το μεταφέρω αλλού εννοείται!

Με το καλό!
      Σου εχω στείλει προσωπικό μηνυμα!

Ευχαριστώ πολύ! Το έχω δει και απάντησα εκεί!

Εγώ για το PHEV έχω περάσει καλώδιο 3 x 2.5 mm² από το ρολόι μου και έχω βάλει πινακάκι με ρελέ διαρροής με ασφάλεια στον χώρο του πάρκινκ μου.
      Το καλώδιο σε όλη τη διαδρομή είναι μέσα σε σωλήνα και το πινακάκι κλειδώνει κιόλας.

Είναι τα παρακάτω αν θυμάμαι καλά.

Πρίζα φόρτισης οχήματος επίτοιχη 16A πλαστική &ρελ

Πίνακας διανομής Επίτοιχος 1Σ. 3Στ. IP65

Ευχαριστώ για την απάντηση. Από το ρολόι πως το διαχώρισες για να φεύγει για το σπίτι; Έχεις βάλει και εκεί κάτι; Γιατί από όσα είδα χρειάζεται ένας πίνακας δίπλα στο ρολόι για να φεύγει ένα καλώδιο για το σπίτι και ένα για την πρίζα και ένας ακόμη δίπλα στην πρίζα που αφορά αυτή.

K
      kos784

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

1. Να πάρω από τον πίνακα στο σπίτι μέσω του ακάλυπτου στο μπάνιο όπου χονδρικά θα είναι φαντάζομαι γύρω στα 25 μέτρα.

Καλορίζικο!!! απευθείας απο το ρολόι δεν γίνεται, θαπρέπει να μπει νέος πίνακας (ο οποίος πρέπει να ειναι σε ιδιωτικό χώρο οπως με ενημέρωσε ενας συμφουρίτης πρόσφατα ), οποτε πιστευω μεγάλο κόστος κτλ. Αν μπορείς να τραβήξεις απευθείας καλώδιο από το σπίτι σου ειναι η καλύτερη λύση, θα χρειαστεί ασφάλεια κτλ. Επίσης, ένα πρόβλημα που θα προκύψει (τουλάχιστον σε μένα στον ΔΕΔΔΗΕ μεταμόρφωσης μου το ζήτησαν) ήταν οτι στην ΥΔΕ έπρεπει να βάλεις το καινουργιο ΕΛΟΤ το οποίο έχει αντικεραυνικά και ένα ακόμα ειδικό ρελέ.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Από το ρολόι έτσι το σκεφτόμουν με νέο πίνακα δίπλα στο ρολόι από τον οποίο θα φεύγει ένα καλώδιο για την πρίζα και ένα για τον πίνακα του σπιτιού, όπως έχω διαβάσει ότι το έχουν κάνει πολλοί, αλλά αν πλέον δεν επιτρέπετε θα πάω στη λύση του να τραβήξω από το σπίτι. Πάλι όμως αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το καλώδιο από κοινόχρηστο χώρο θα περνάει. Με την πολυκατοικία με μια πρώτη κουβέντα δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αλλά με απασχολεί και ο ΔΕΔΔΗΕ τι θα ζητήσει και πως. Εσύ την έχεις κάνει τη διαδικασία ή το ψάχνεις;

K
      kos784

Καλημέρα σε όλους,
      Νέο μέλος εδώ!
      Οι πιθανότητες είναι 2:

K
      kos784
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ