-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
...καν τι μη γελοίον η
Νομίζω ότι την ποινή την έφαγε για την ανορθογραφία
-
Δεν την παρακολούθησα την κουβέντα μετά από ένα σημείο, αλλά δεν το πιστεύω πως υπάρχουν τόσο μεγάλα πάθη για έναν κινητήρα ή αυτοκίνητο, και πως τρώει ο καθένας τα λεφτά του...
-
Παιδιά διακρίνω πολύ τεστοστερόνη χαλαρώστε. Είπαμε ο καφές θα 2.5 ευρώ αλλά δεν χρειάζεται να αρπαζομαστε εδώ μέσα.
Υ. Γ Φανή κατά λάθος άνοιξα καινούργιο θέμα με toyota corolla αν μπορείς σβηστο -
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
καν τι μη γελοίον η
Τα γράμματα είναι σωστά. Για πνεύματα και υπογεγραμμένες πρέπει να εγκαταστήσεις πολυτονικό πληκτρολόγιο -
καν τι μη γελοίον εί, θυμάμαι
-
καν τι μη γελοίον εί, θυμάμαι
Το "αν" συντάσσεται με υποτακτική, όχι με οριστική.
-
Το είδα στον γούγλη , αλλά είδα ότι παίζουν και τα δύο στην αναζήτηση.
Πάντως πιο ενδιαφέρον να συζητάμε για το η-ει , παρά να τσακωνόμαστε για ανούσια πράγματα.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Για όποιον ενδιαφέρεται, η αρχή είναι αυτό, λίγες δημοσιεύσεις παρακάτω είναι η παρατήρηση του moderator και έχει διαγραφεί το σχόλιο με τη φαγούρα και το ξύσιμο.
Καταρχην αν δει καποιος την συζητηση καταλαβαινει ποιος προσπαθει να προκαλεσει τον συνομιλητή του . Get a life κι εσυ κι ολοι οσοι σε υποστηριζουν . Τελος απο μενα .
-
Μετά τα ss του Φάνη πραγματικά δεν ξέρω τι να συμπεράνω για τις ικανότητες του 1.8hybrid στα ταξίδια. Για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις ποτέ δεν είχα αμφιβολία ότι είναι εξαιρετικό σύνολο. Έτσι έπεσα στο συγκεκριμένο το vd το οποίο μάλλον πρέπει να κάτσω να το δω σε pc ώστε να βγάλει υπότιτλους.
Μου φαίνεται πάντως ότι κινείται πολύ άνετα το όχημα με δύο ενήλικες άνδρες σε νόμιμες ταχύτητες ΕΟ όντας μάλιστα σε eco mode. Σε μερικά σημεία δε έχει και μικρή ανωφέρεια ο δρόμος αν δεν κάνω λάθος χωρίς να γίνεται ενοχλητικό από σαλ το θερμικό μοτέρ κατά την προσαρμογή της ταχύτητας. Η ερώτησή μου είναι η εξής γιατί δεν ξέρω να διαβάσω τον πίνακα οργάνων του. Βλέπετε να έχει βάλει acc, απλό speed limit στα 120 ή το πάει μόνος του με το γκάζι. Μάλλον κάτι απ'τα δύο πρώτα αν κρίνω από το σταθερό 119 στο κοντέρ.
Από αυτό ορμώμενος αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την καλοσύνη να πει πως χρησιμοποιεί τα driving modes. Σε σχετικό vd του car care nut πχ έλεγε ότι στο cruising το "σωστό" είναι να είσαι σε eco mode κάτι που μου είχε φανεί πολύ περίεργο. Ίσως έχοντας επιρρεαστεί από αλλά vd θεωρούσα απαραίτητο το sport mode στην κάθε κίνηση εκτός πόλης λόγω σχετικής ελλείψεως ροπής του θερμικού μοτέρ.
ΥΓ: Από τους δύο φίλους στους οποίους πρότεινα τα Corolla ο ένας ψήθηκε και θα πάει να το κλείσει σε κάνα μήνα όταν τακτοποιηθεί γιατί μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ο άλλος έφαγε bulling απτην σύζυγο η οποία άσκησε veto για Yaris cross...
-
Βλέποντας τα εικονίδια πάνω αριστερά στο ταμπλώ είμαι σχεδόν βέβαιος πως έχει το acc. Θα το επιβεβαιώσω αύριο και θα επανέλθω.
Προσωπικά κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά στο eco. Σε ορεινές διαδρομές χρησιμοποιώ μερικές φορές το sport (γιατί με βολεύει στην έξοδο της στροφής η πιο άμεση απόκριση), όπως επίσης και μερικές φορές που θέλω να κινηθώ πιο γρήγορα. Στις Ε.Ο. στην ηπειρωτική Ελλάδα προτιμούσα να είμαι στο normal. Οι κύριες διαφορές είναι η ευαισθησία στο γκάζι και το άρπαγμα στις χαμηλές ταχύτητες. Τελικά, θα έλεγα πως είναι περισσότερο θέμα διάθεσης και προτιμήσεων του οδηγού. Φυσικά τα προγράμματα επηρεάζουν και την κατανάλωση. -
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
...καν τι μη γελοίον η
Νομίζω ότι την ποινή την έφαγε για την ανορθογραφία
Καλή η προσπάθεια για αστειάκι, αλλά 5 γράμματα τα ξέρω ευτυχώς Έπρεπε να δαπανήσω τον χρόνο να βάλω πνεύματα και υπογεγραμμένη!
Κατανοώ όμως πως έγινε με διάθεση χαβαλέ οπότε κανένα πρόβλημα
Το ορθογραφικό πάντως θα ήταν πιο λογική εξήγηση για το ban!
@agpr άψογος!
-
Αυτή η ειρωνεία μόνο σεβασμό δεν δείχνει πάντως. Μία μέρα ξεκούρασης και σε εσάς. [Admin
-
Ω ρε πάθη που ξυπνάει η κορόλα που την έλεγαν το αμάξι του συνταξιούχου...
-
Ω ρε πάθη που ξυπνάει η κορόλα που την έλεγαν το αμάξι του συνταξιούχου...
Εγώ είχα πάθει βέρτιγκο και νόμιζα μαλώνουμε για τα Μάζντα, αλλά πως μπορεί να μαλώσει κανείς για τη Κορολα! ;
Πιο ξεκάθαρο αμάξι για συνειδητοποιημένους αγοραστές δεν υπάρχει. -
Εντάξει ο δύο τελευταίες γενιές έχουν βελτιωθεί πολύ αισθητικά.
-
To eco είναι κάτι σαν "inverter" ομαλοποιει τα inputs του οδηγού προς όφελος της κατανάλωσης και εις βάρος της απόκρισης. Επίσης διατηρεί οσο περισσότερο μπορεί τον κινητήρα κλειστό αν αυτό είναι δυνατόν.
Στο sport έχεις άμεση απόκριση στο χιλιοστό γκαζιού, και συνήθως τον κινητήρα ενεργό και την μπαταρία με υψηλότερη φόρτιση έτοιμη να προσφέρει. Είναι προφανές ότι τα παραπάνω δεν βοηθούν στην κατανάλωση.
Στο normal έχεις την φυσιολογική λειτουργία του συστήματος.
Προσωπικά οδηγώ πάντα σε eco και μόνο όταν θέλω να κάνω ανάβαση, πάω σε sport.
Τα μεγέθη ροπής/ιπποδύναμης σε κάθε πρόγραμμα δεν αλλάζουν αυτό που μεταβάλλεται είναι η απόκριση η οποία επηρεάζει τελικά και τις επιδόσεις.
-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Τα μεγέθη ροπής/ιπποδύναμης σε κάθε πρόγραμμα δεν αλλάζουν αυτό που μεταβάλλεται είναι η απόκριση η οποία επηρεάζει τελικά και τις επιδόσεις.
@ataim ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη και άμεση απάντησή σου. Η συγκεκριμένη παράγραφος που έκανα quote ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Να ρωτήσω κάτι ακόμα αν και το είχα ρωτήσει παλαιοτέρα αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση. Το B-mode που ενδείκνυται για κατάβαση μπαίνει εν κινήσει και αντίστροφα ή πρέπει να ακινητοποιηθεί το όχημα;
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Το B-mode που ενδείκνυται για κατάβαση μπαίνει εν κινήσει και αντίστροφα ή πρέπει να ακινητοποιηθεί το όχημα;
Εν κινήσει κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Οκ ευχαριστώ!
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
@ataim ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη και άμεση απάντησή σου. Η συγκεκριμένη παράγραφος που έκανα quote ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Να ρωτήσω κάτι ακόμα αν και το είχα ρωτήσει παλαιοτέρα αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση. Το B-mode που ενδείκνυται για κατάβαση μπαίνει εν κινήσει και αντίστροφα ή πρέπει να ακινητοποιηθεί το όχημα;
εν κινησει, επισης ειναι τοσο "εξυπνο" που καταλαβαίνει τα εξής, αν έχεις μπαταρία προς φορτιση δεν ανεβάζει πολυ τις στροφες αφου το συνδυάζει με το regen, αν η μπαταρία είναι φορτισμένη οι στροφές ανεβαίνουν περισσότερο, αν πατήσεις φρένο, μπορεί να ανεβάσει ακόμα και +4κ για να σε φρενάρει χωρίς τακάκια.
επισης να σημειώσω οτι engine brake θα κάνει και στο D αν η μπαταρία φορτίσει στο 100% και υπάρξει ανάγκη επιβράδυνσης όχι όμως τόσο έντονο όσο στο Β
Toyota Corolla 2019