-
Πλέον κι εγώ για πρώτη φορά έκανα μικτή. Και δεν έχω Κορολα με τα τόσα αισθητήρια και συστήματα όσο λίγα αυτοκίνητα. Μάλλον θα πάει ο κούκος αηδόνι και σε τιμολόγια αντιπροσωπείας για το υβριδικο αν γίνει ατύχημα, ποιος θα βάλει χέρι εκτός και με τι ανταλλακτικά;
Πάντως σε online εταιρεία που συζητούσαμε εδώ, λίγο πάνω από 3 κατοστάρικα η μικτή για 18500€ ασφαλισμένη αξία.
-
Μα άμα στο χτυπήσουν θα το πληρώσουν και με απλή ασφάλεια.
Η μικτή θα βοηθήσει αν χτυπήσεις εσύ κάποιον ή το ίδιο σου το αυτοκίνητο... Πράγμα το οποίο είναι πολύ πιο φθηνό να προσπαθείς να το αποφύγεις...
-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
Μα άμα στο χτυπήσουν θα το πληρώσουν και με απλή ασφάλεια.
Η μικτή θα βοηθήσει αν χτυπήσεις εσύ κάποιον ή το ίδιο σου το αυτοκίνητο... Πράγμα το οποίο είναι πολύ πιο φθηνό να προσπαθείς να το αποφύγεις...
Τι πάει να πει "να προσπαθήσεις να το αποφύγεις;". Δηλαδή όσοι τρακάρουν με δική τους ευθύνη δεν προσπαθούν να το αποφύγουν αυτό; Για αυτό λέγεται ατύχημα, επειδή μπορεί να συμβεί λόγω ατυχίας.
-
Πάει να πει ότι άμα δε πηγαίνεις γυρεύοντας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο να βγάλεις αμάξι ολική με δική σου ευθύνη σε δημόσιο δρόμο. Πάρα πολύ απλό.
Αν είναι μικροζημιά, θα κοστίζει πάνω από το 1 χιλιάρικο έξτρα που θα δίνεις κάθε χρόνο; Ή τα 2 που θα έχεις δώσει έξτρα σε 2; Νομίζω δεν είναι κάτι που θα τυχαίνει κάθε χρόνο...
Αν η μικτή στην Ελλάδα είχε λογικό κόστος δε θα το συζητούσαμε. Αλλά x3 δεν είναι λογικό κόστος.
-
@spi_duster said in Toyota Corolla 2019:
Ενταξει βρε Στεφανε τι να κανουμε τωρα? Να μην οδηγουμε τα αμαξια μας μηπως μας τα χτυπησουν ? Μετα τι επεται? Να μη δεχωμαστε φιλους σπιτι μη μας το λερωσουν? Οτι ειναι να σου συμβει θα γινει ειτε φοβασαι ή οχι.
Αυτά είναι old news my friend
-
Δημήτρη, εγώ το ασφαλισα πρώτη χρονιά στην ΑΧΑ, 20800€ αξία, όλα χωρίς μικτή περίπου 295€. Φέτος μου έβαζαν την αξία 18500€ και 245€. Δεν έχω κάνει ποτέ ατύχημα στα 30 χρόνια που οδηγώ κι έχω δίπλωμα. Βρήκα online σε εταιρία που οι φίλοι εδώ λένε πως είναι αξιόπιστη, τις ίδιες καλύψεις (όλες) και ίδιες ζημιές με παρόμοιους όρους κι απαλλαγές με 286€ (μετά από ένα εκπτωτικο κουπόνι, σκέψου κι εγώ θυμόμουν 300τοσα, τώρα κοίταξα το συμβόλαιο). Η μικτή της ΑΧΑ κόστιζε κάπου 600 με 800€. Το θέμα είναι να ψάξεις την αγορά, υπάρχουν λύσεις χωρίς απαγορευτικό κόστος. Δεν σημαίνει πως θα πληρώνεις ένα χιλιάρικο επιπλέον.
-
Την έψαξα την αγορά και από τις φθηνές δεν ασφαλίζει κανείς αυτοκίνητο μικτής χρήσης στην άδεια. Ειδικά με την δική μου αξία...
Για κάποιον που στην αξία του οχήματός του η διαφορά είναι περίπου 50% πάνω, μάλλον αξίζει. Σε εμένα από τα 550 στα 1450 δε νομίζω.
-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
Πάει να πει ότι άμα δε πηγαίνεις γυρεύοντας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο να βγάλεις αμάξι ολική με δική σου ευθύνη σε δημόσιο δρόμο. Πάρα πολύ απλό.
Να είσαι καλά, ωραίο το αστείο.
-
...καν τι μη γελοίον η
-
Γελά δ' ο μωρός...
Οπότε αυτά άλλου παρακαλώ, ώστε να παραμείνετε...
-
*[Μια μέρα ban [Admin]]
-
Να με συμπαθάτε για την παρέμβαση αλλά θα σκάσω αν δεν το πώ.. νομίζω η επιβολή ποινής στον @dimitriscsd είναι άδικη και στην καλύτερη περίπτωση μια επίπληξη να πέσουν οι τόνοι θα αρκούσε..
Ειδικά αν το συγκρίνουμε με διαπληκτισμούς που έχουν προηγηθεί στο forum μεταξύ άλλων μελών (και εμού συμπεριλαμβανομένου) θα έπρεπε οι υπόλοιποι να είχαμε πολυήμερες ποινές στο ενεργητικό μας...
Είναι κρίμα για τον @dimitriscsd γιατί κατά γενική ομολογία είναι από τα μέλη του forum που κρατάνε χαμηλούς τόνους.
Just my 2 cents
-
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την αυστηρή επιτήρηση και την επιβολή ποινών προκειμένου να παραμένει το περιβάλλον πολιτισμένο και να είναι δυνατή η συζήτηση. Έχω πρόβλημα με το άδικο και το ετεροβαρές. Χρήστης αναίτια μου επιτέθηκε φραστικά, έκανα αναφορά (μου πρότεινε να τον ξύσω εκεί που έχει φαγούρα) και απλώς διεγράφη το σχόλιο. Αν η περίπτωση του του Δημήτρη σηματοδοτεί αλλαγή σε πολύ αυστηρότερη επιτήρηση, δεκτό. Αν όμως υπάρχει παρεούλα, αυτό αντανακλά άσχημα στους 4τροχούς και όχι απλώς στην παρέα. Μένει να φανεί.
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Γελά δ' ο μωρός...
για πες τι ειναι αυτο το 'ώστε να παραμείνετε...'?
-
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την αυστηρή επιτήρηση και την επιβολή ποινών προκειμένου να παραμένει το περιβάλλον πολιτισμένο και να είναι δυνατή η συζήτηση. Έχω πρόβλημα με το άδικο και το ετεροβαρές. Χρήστης αναίτια μου επιτέθηκε φραστικά, έκανα αναφορά (μου πρότεινε να τον ξύσω εκεί που έχει φαγούρα) και απλώς διεγράφη το σχόλιο. Αν η περίπτωση του του Δημήτρη σηματοδοτεί αλλαγή σε πολύ αυστηρότατη επιτήρηση, δεκτό. Αν όμως υπάρχει παρεούλα, αυτό αντανακλά άσχημα στους 4τροχούς και όχι απλώς στην παρέα. Μένει να φανεί.
Μη τα λες οπως σε συμφερει . Δεν εγινε ετσι
-
Παρακαλώ, μπορείς να με διορθώσεις. Τα κείμενα είναι στη θέση τους, εκτός από το δικό σου που διεγράφη.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Παρακαλώ, μπορείς να με διορθώσεις. Τα κείμενα είναι στη θέση τους, εκτός από το δικό σου που διεγράφη.
Δεν θυμομουν καν οτι ησουν εσυ . Βαλε το λινκ να δουμε πως εγινε , γιατι ουτε πού εγινε θυμαμαι. Το μονο που μου θυμιζεις ειναι οτι καποιοι σαν εσενα, με κανουν να μην θελω να γραφω εδω μεσα.
-
@gatoz said in Toyota Corolla 2019:
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Γελά δ' ο μωρός...
για πες τι ειναι αυτο το 'ώστε να παραμείνετε...'?
Το προφανές. Ότι δηλαδή οι προσωπικές επιθέσεις απαγορεύονται και οι mods επιβάλλουν ποινές.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται, η αρχή είναι αυτό, λίγες δημοσιεύσεις παρακάτω είναι η παρατήρηση του moderator και έχει διαγραφεί το σχόλιο με τη φαγούρα και το ξύσιμο.
Toyota Corolla 2019