-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Ωπαααα.....
Η ίδια η Τογιοτα Ελλας και το δίκτυο της σου βάζει δηλαδή λαθος λάδια;
Και γιατι εγω να το ξέρω και να ζητήσω άλλα;Εεε ναι!! Τι λεμε τοσα χρονια εδω για τα λάδια;; Δεν τα εχεις παρακολουθήσει; Η Τογιότα λεει λάδι 0-16 και σε περιπτωση που δεν υπαρχει τοτε 0-20 αλλα με συσταση να τοποθετηθει το σωστό 0-16 (ή 0-8) στην επόμενη αλλαγή.
Εδω η Τογιοτα Ελλας θεωρεί και λέει οτι τα 0-20 ειναι εντος προδιαγραφών και μια χαρα για την Ελλάδα και βάζει αυτα. Δεν χανεις εγγύηση ή κατι αλλο. Στην ουσια η μονη δοαφορα ειναι στην κατανάλωση.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου του, βλέπει ποια ειναι τα σωστά στα λάδια και μπορεί να τα ζητήσει το service όπως έκανα εγώ π.χ.
Το ιδιο εκαναν και με το 1,33 , ισως και με άλλα.....
Η toyota ελεγε 0-20 κι αυτοι εβαζαν 5-30 στην αντιπροσωπεια
Πολλες μαρκες το κανουν αυτο , για να φαινονται φθηνοι ή γιατι με τα άλλα λαδια κερδιζουν περισσοτερα -
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@chrisk6 said in Toyota Corolla 2019:
Φάνη, εγώ σε πρώτο σέρβις στον Σφακιανάκη, έδωσα 138 ευρώ με όποια έκπτωση μου έκαναν ώστε να ξαναπάω. μιλάμε για σχεδόν τα διπλάσια.
Πως το βλέπεις έως και φτηνά μπορώ να το καταλάβω εν μέρει, μάλλον δεν υπάρχει θέμα διαβίωσης εκ μέρους κάποιων εδώ μέσα.Να το ξαναγράψω: οποιος δίνει 25-30.000€ για αμάξι και του κάνουν διαφορά τα €100/έτος κατι δεν έπραξε σωστά!!
Επισης ειπα για σερβις ειναι μια χαρα και νοουμένου των πανάκριβων λαδιων 0-16 της Τογιοτα. Λυσεις υπαρχουν, τις εγραψα. Ακριβά ειναι πχ τα €700 που χρεωσαν για σερβις σε 500ακι. Αυτο ναι ειναι ακριβό. Αλλά τα €200-250 δεν τα βρίσκω ακριβά εν έτη 2023, τα βρίσκω λογικά.
Προσωπικα δεν εχω ορεξη και χρονο να ασχοληθώ για να γλυτώσω €100 τον χρονο…ειμαι τυχερος να μην μου κανουν διαφορα στην ζωη μου.
Αν ειναι να υπαρχει ''χασουρα'' μονο στα 100ε/χρονο χωρις προβληματα αλλα πολλοι συμφωνουνε με αυτο.
Τι να το κανω να ειναι φθηνοτερο στο service κ να με ταραξει στην βλαβη.
Κ αντε οσο εισαι εγγυηση μετα τι γινεται?
(Οχι οτι εντος εγγυησης δεν χαλιεσαι να μην εχεις αμαξι για χ,ψ διαστημα)δηλαδή Chris, εμένα που με χρέωσαν 138ευρω δεν έκαναν καλή δουλειά και θα έχω προβλήματα μετά. Σοβαρευτείτε. Λογικευτειτε.
Δεν ειπα αυτο.
Απλα πολλοι (ας πουμε Toyota λογω του θεματος) χρεωνουν παραπανω απο το φυσιολογικο για τους λογους που εξηγησα.
Προφανως θα επρεπε να εμπιστευομαστε τον κατασκευαστη.
Αν δεν κανω λαθος εχειςSuzuki ετσι? Αυτο κ τηγανολαδο να του βαλεις δεν θα χαλασει ποτε αλλα ειναι αλλη κουβεντα,
(Εγω ειμαι Suzukακιας να ξερεις...)Απλα οταν θες να παρεις μεγαλυτερο μεριδιο στις πωλησεις καπου μειωνεις το κερδος σου ωστε να εισαι καλυτερος σε κατι απο τον αντιπαλο σου.
Στην ουσια της θεματος τα 25-30ε στο λιτρο λαδι ειναι τραζικ.
Λες κ δεν μπορουμε να βρουμε εξω λαδια σε πολυ καλυτερες τιμες κ των ιδιων σπεκ.
Εγω στο μεγαλο μου μοτο που εχει 100Κ+ χλμ παντα αλλαζα μονος μου κ τα αγοραζα απ εξω. Καμια σχεση οι τιμες με επισημες αντιπροσωπιες.
Στα αμαξια τα ιδια...εκτος απο την περιοδο που ηταν υπο εγγυηση.Chris, να με συγχωρείς αλλά δεν βλέπω πουθενά να αιτιολογείς αυτό που είπαμε. ότι αντικειμενικά είναι ακριβό το πρώτο σέρβις με μόνο αλλαγή λαδιών. απλά είναι ακριβό. θέλω σωστά επιχειρήματα ώστε να δεχτώ το αντίθετο.
Ποιο ειναι το αντιθετο.
Ειπα εγω οτι εσυ επειδη εδωσες 138 θα εχεις θεματα?
Ξαναλεω οτι ειναι ακριβο το service αλλα η Toyota εχει ενα ονομα στον χωρο κ με αυτο σε χρεωνει κ παραπανω γιατι σου λεει τα δικα μου δεν σπανε δεν χαλανε.Αν ειναι να εχεις ενα αυτοκινητο που εχει φθηνο κοστος service αλλα βγαζει συνεχεια προβληματα τι θα διαλεγες? Κ μην κολλαμε στο δικο σου...
Eπισης εγω παραξενευτηκα κ ρωτησα για ποιο λογο ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα απο το service calculator που εχει μεσα στο site της. Δεν μου φανηκε πουθενα λογικο.
Απλα τονισα οτι τα 100 που ειπε ο Fanis τα εξτρα χαλαλι να τα δινεις αν δεν σε τεντωσει στις βλαβες...Πιστεψε με εχω αλλαξει παρα πολλα λιτρα λαδιων σε αυτοκινητα κ μοτοσυκλετες τα τελευταια 22 χρονια...
-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Ωπαααα.....
Η ίδια η Τογιοτα Ελλας και το δίκτυο της σου βάζει δηλαδή λαθος λάδια;
Και γιατι εγω να το ξέρω και να ζητήσω άλλα;Εεε ναι!! Τι λεμε τοσα χρονια εδω για τα λάδια;; Δεν τα εχεις παρακολουθήσει; Η Τογιότα λεει λάδι 0-16 και σε περιπτωση που δεν υπαρχει τοτε 0-20 αλλα με συσταση να τοποθετηθει το σωστό 0-16 (ή 0-8) στην επόμενη αλλαγή.
Εδω η Τογιοτα Ελλας θεωρεί και λέει οτι τα 0-20 ειναι εντος προδιαγραφών και μια χαρα για την Ελλάδα και βάζει αυτα. Δεν χανεις εγγύηση ή κατι αλλο. Στην ουσια η μονη δοαφορα ειναι στην κατανάλωση.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου του, βλέπει ποια ειναι τα σωστά στα λάδια και μπορεί να τα ζητήσει το service όπως έκανα εγώ π.χ.
Γι αυτό και είμαι πάντα ψηλότερα από τις καταναλώσεις άλλων;
Προσωπικά Τογιοτα παιρνω γιατι δεν ασχολουμαι με τετοια θεματα....
Το manual αντε να το ανοιξω για να δω αν αναβει κανα λαμπακι.....
Βεβαια αν δεν κανει ζημια στον κινητηρα κλαιν..... λες και θα παω ποτε να αγορασω λαδια απέξω... -
Η Corolla sedan έχει ίδιους εσωτερικούς χώρους με τη hatchback;
-
Όχι αρκετά μεγαλύτερους
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Όχι αρκετά μεγαλύτερους
Άρα να το έχω στα υπόψη της τριτεκνίας.Θέλω να είναι αυτόματο σίγουρα το επόμενο. Το υβριδικό είναι κι αυτό θετικό.
-
Καταρχήν με το καλό να έρθει.
Στα τρία παιδιά μετράει και το φάρδος. Αν και το corolla έχει καλουτσικο
-
Ευχαριστώ πολύ 3 μήνες μας έμειναν και το σίγουρο είναι πως δε θα χωράμε στο 2008 λόγω των απαραίτητων καθισμάτων των παιδιών. Η Toyota πάντως δε δίνει δυστυχώς ή δεν τα βρήκα εγώ τέτοιες πληροφορίες για το εσωτερικό φάρδος όπως δίνει αναλυτικά η peugeot ας πούμε.
Επίσης πόσο πρέπει να είναι το εσωτερικό φάρδος για να χωρέσει τα 3 καρεκλακια πίσω;
Το να γυρνάω στις αντιπροσωπείες με τα καρεκλακια και να τα βάζω πίσω να δω αν χωράνε δεν είναι και ότι πιο τέλειο.
Πχ έχει αμάξια όπως το 5008 ή το c5 aircross που ξέρεις σίγουρα ότι θα τα πάρει. -
@parikon said in Toyota Corolla 2019:
Ευχαριστώ πολύ 3 μήνες μας έμειναν και το σίγουρο είναι πως δε θα χωράμε στο 2008 λόγω των απαραίτητων καθισμάτων των παιδιών. Η Toyota πάντως δε δίνει δυστυχώς ή δεν τα βρήκα εγώ τέτοιες πληροφορίες για το εσωτερικό φάρδος όπως δίνει αναλυτικά η peugeot ας πούμε.
Επίσης πόσο πρέπει να είναι το εσωτερικό φάρδος για να χωρέσει τα 3 καρεκλακια πίσω;
Το να γυρνάω στις αντιπροσωπείες με τα καρεκλακια και να τα βάζω πίσω να δω αν χωράνε δεν είναι και ότι πιο τέλειο.
Πχ έχει αμάξια όπως το 5008 ή το c5 aircross που ξέρεις σίγουρα ότι θα τα πάρει.Παίζουν ρόλο τα καθισματακια. Συνήθως έχουν άνω των 50cm πλάτος στο σημείο των ώμων. Έχει 3 isofix το Corolla? Η αναγκαστικά το μεσαίο με ζώνη? Η μόνο booster? Πέρα από c5 κ 5008 δεν νομίζω πως άλλο μπορεί να πάρει 3 καθισματακια πίσω.
Οταν είχα δει το 3008 πίσω το είχα μετρήσει 137cm αν θυμάμαι καλά.. -
Μπα δε νομίζω να παίρνει 3 καθίσματα πίσω.
Εδώ η τύπισσα στην Αυστραλία βέβαια λέει ότι δεν χωράει ούτε αυτή ανάμεσα.
https://youtu.be/IJY1VaecZsE
Είναι εξαιρετικό κανάλι για νέους γονείς και δείχνει όλα τα αμάξια πάντως, είχε μέχρι και mustang. -
Μπα δε νομίζω να παίρνει 3 καθίσματα πίσω.
Εδώ η τύπισσα στην Αυστραλία βέβαια λέει ότι δεν χωράει ούτε αυτή ανάμεσα.
https://youtu.be/IJY1VaecZsE
Είναι εξαιρετικό κανάλι για νέους γονείς και δείχνει όλα τα αμάξια πάντως, είχε μέχρι και mustang.3 isofix έχει το 5008.
Το c5 έχει 2 στις άκρες.
Αναγκάστηκα το μεσαίο κάθισμα με ζώνη κ άγκυρα αν έχει στην πλάτη το κάθισμα.
Απλά το 5008 αρχίζει ψηλά...
Όλα μικρά τα παιδιά? Η παίζει κ κάνα booster?
Δεν υπάρχει κ το grand picasso πλέον. Το απόλυτο οικογενειακό.
(Ξεφύγαμε βέβαια από το Corolla) -
Εγώ έχω άποψη για το θέμα αλλά δεν αρέσει σε κανέναν.
Rifter. Το απόλυτο οικογενειακό.
Ή σε toyota το Proace city verso
-
Berlingo που είναι το αυθεντικό.
Κυκλοφορεί και σε ρετρό έκδοση...
https://www.drive.gr/news/nea-montela/citroen-berlingo-apokta-retro-ekdosi-empneysmeni-apo-2cv
-
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
https://www.drive.gr/news/nea-montela/citroen-berlingo-apokta-retro-ekdosi-empneysmeni-apo-2cv
Αυτό είναι για μεταφορά κρατουμένων...
-
Αυτό είναι για μεταφορά κρατουμένων...
Διαφωνώ αλλά ωραίο χιούμορ και δικαιούσαι το ποντάκι..
-
Εγώ έχω άποψη για το θέμα αλλά δεν αρέσει σε κανέναν.
Rifter. Το απόλυτο οικογενειακό.
Ή σε toyota το Proace city verso
43.500 για Rifter ηλεκτρικό; Το proace μπας και είναι της πεζό με σήμα τουοτα;
-
Όχι αρκετά μεγαλύτερους
Άρα να το έχω στα υπόψη της τριτεκνίας.Θέλω να είναι αυτόματο σίγουρα το επόμενο. Το υβριδικό είναι κι αυτό θετικό.
Έχω χρησιμοποιήσει το Opel Zafira B 1.8 7θέσιο (αγορά 2008) όντας τρίτεκνος, και εδώ και 6 χρόνια και με σκυλί 35 κιλών...
Συμβουλή μου θα ήταν να δεις μήπως υπάρχει πιθανότητα να έρθει και άλλο μέλος στην οικογένεια και χρειαστείς 7θέσιο. Διαφορετικά να δεις αντί sedan το Touring Sport, η πέμπτη πόρτα και το φόρτωμα μέχρι την οροφή είναι μερικές φορές ατού!
Αν έχεις ήδη τα καρεκλάκια δεν αρκεί να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο και να μετρήσεις το συνολικό πλάτος τους, γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα έχουν πίσω 2 isofix που όταν τοποθετηθούν τα καρεκλάκια αφήνουν στη μέση ελάχιστη απόσταση και δεν χωράει τίποτα άλλο. Η λύση είναι να τα βάλεις μόνο με τη ζώνη και τα 3, χωρίς isofix.Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όχι αρκετά μεγαλύτερους
Έχω χρησιμοποιήσει το Opel Zafira B 1.8 7θέσιο (αγορά 2008) όντας τρίτεκνος, και εδώ και 6 χρόνια και με σκυλί 35 κιλών...
Συμβουλή μου θα ήταν να δεις μήπως υπάρχει πιθανότητα να έρθει και άλλο μέλος στην οικογένεια και χρειαστείς 7θέσιο. Διαφορετικά να δεις αντί sedan το Touring Sport, η πέμπτη πόρτα και το φόρτωμα μέχρι την οροφή είναι μερικές φορές ατού!
> Αν έχεις ήδη τα καρεκλάκια δεν αρκεί να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο και να μετρήσεις το συνολικό πλάτος τους, γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα έχουν πίσω 2 isofix που όταν τοποθετηθούν τα καρεκλάκια αφήνουν στη μέση ελάχιστη απόσταση και δεν χωράει τίποτα άλλο. Η λύση είναι να τα βάλεις μόνο με τη ζώνη και τα 3, χωρίς isofix.Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.
εξαρτάται τι ηλικία έχουν αλλά και πόσα κιλά είναι. βάση της νομοθεσίας δεν μπορείς να έχεις μικρά παιδιά με ζώνη μόνο.
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όχι αρκετά μεγαλύτερους
> Αν έχεις ήδη τα καρεκλάκια δεν αρκεί να τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο και να μετρήσεις το συνολικό πλάτος τους, γιατί συνήθως τα αυτοκίνητα έχουν πίσω 2 isofix που όταν τοποθετηθούν τα καρεκλάκια αφήνουν στη μέση ελάχιστη απόσταση και δεν χωράει τίποτα άλλο. Η λύση είναι να τα βάλεις μόνο με τη ζώνη και τα 3, χωρίς isofix.Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες στείλε μου π.μ.
εξαρτάται τι ηλικία έχουν αλλά και πόσα κιλά είναι. βάση της νομοθεσίας δεν μπορείς να έχεις μικρά παιδιά με ζώνη μόνο.
Εννοεί παιδικά καθισματάκια που πιάνουν με τη ζώνη αντί isofix
-
Τι μου το έδειξες αυτό τώρα;! Θες να τα πουλήσω όλα και να βάλω παραγγελία;?! Μπα σε καλό σου άνθρωπέ μου Σαββατιατικα..
Toyota Corolla 2019