-
Εμένα μου αρέσει περισσότερο με αυτό.
-
https://www.youtube.com/watch?v=UqSw9RcMAyw
Ενα αγγλικο review της ανανεωμενης Κορολλα.Παρατηρηστε στο 4.58 την ρεζερβα που υπαρχει στο μοντελο. -
@ad276 said in Toyota Corolla 2019:
https://www.youtube.com/watch?v=UqSw9RcMAyw
Ενα αγγλικο review της ανανεωμενης Κορολλα.Παρατηρηστε στο 4.58 την ρεζερβα που υπαρχει στο μοντελο.Έχει μικρύνει όμως ο όγκος του πορτ μπαγκαζ .
Εδώ το εξηγεί καλά...στο 21:27 https://www.youtube.com/watch?v=1mnfX0CyKHs -
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Για τα κεφάλια ενήλικων επιβατών νομίζω χειρότερη είναι η σεντάν, η TS καλύτερη είναι σε αυτόν τον τομέα.
Η sdn έχει τους καλύτερους εσωτερικούς χώρους. Στην TS η οροφή ελάχιστα "πέφτει" από την μέση απόσταση μεταξύ B/C pillar (για να γίνει εύπεπτη εμφανισιακά προφανώς). Προσωπικά 1,83m με μπόλικα κιλά (138 τότε) δεν είχα καταλάβει πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο και ένιωθα "πίσω μου" πολύ άνετα, ακόμα και από το Focus. Είναι τεράστια η διαφορά για επιβάτες πίσω από οδηγό μεγαλόσωμο μεταξύ hb & sdn/TS. Μόνο τα Leon/Octavia υπερέχουν σαφώς σε χώρους για τους πίσω.
Για το θέμα της τιμολόγησης να θέσω και εγώ την άποψή μου. Λιγότερο από πριν μεν αλλά βάση ανταγωνισμού και δεδομένης αισχροκέρδειας της αγοράς παραμένει η νο1 family oriented vfm επιλογή (ως sdn για εμένα). Πλέον προσφέρει όλα όσα θέλει ο μέσος αγοραστής και με το παραπάνω. Για την ακρίβεια καμία άλλη πρόταση δεν δίνει (χωρίς παραγγελία με τα γνωστά αποτέλεσμα) τέτοιο πακέτο. Διαλέγεις χρώμα έκδοση εξοπλισμού και έφυγες. Το αμάξι είναι δικλείδα ασφαλείας πως να το κάνουμε. Για εμένα είναι το θεμέλιο της επόμενης αγοράς.
-
Έχει και ωραία σοβαρή σχεδίαση. Ιδιαίτερα σε κάτι λευκά και ασημί χρώματα που την έχω δει μου θύμισε το avensis
Ωραίες αναλογίες, αρμονικές.
Οι χώροι όντως είναι σε επίπεδο skoda. Μεγάλοι και άνετοι
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Έχει και ωραία σοβαρή σχεδίαση. Ιδιαίτερα σε κάτι λευκά και ασημί χρώματα που την έχω δει μου θύμισε το avensis
Ωραίες αναλογίες, αρμονικές.
Οι χώροι όντως είναι σε επίπεδο skoda. Μεγάλοι και άνετοι
Για γόνατα πίσω και χώρο αποσκευών όχι Skoda Octavia που είναι κορυφαία σε αυτά αλλά λίγο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας που ανήκει
-
Ελάχιστη διαφορά. Στα γόνατα πίσω έχουν διάφορα μόνο 1 εκ.
Και στο σημείο αυτό είναι η καλύτερη στιγμή να αναφέρω πως το suzuki baleno είχε μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα και από τα δύο και με μήκος 3,99μ!!!!
https://www.km77.com/coches/suzuki/baleno/2016/5-puertas/mediciones-propiasΑλλά δεν ήταν αυτοκίνητο για κλαρινογαμπρους.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Για τα κεφάλια ενήλικων επιβατών νομίζω χειρότερη είναι η σεντάν, η TS καλύτερη είναι σε αυτόν τον τομέα.
Η sdn έχει τους καλύτερους εσωτερικούς χώρους. Στην TS η οροφή ελάχιστα "πέφτει" από την μέση απόσταση μεταξύ B/C pillar (για να γίνει εύπεπτη εμφανισιακά προφανώς). Προσωπικά 1,83m με μπόλικα κιλά (138 τότε) δεν είχα καταλάβει πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο και ένιωθα "πίσω μου" πολύ άνετα, ακόμα και από το Focus. Είναι τεράστια η διαφορά για επιβάτες πίσω από οδηγό μεγαλόσωμο μεταξύ hb & sdn/TS. Μόνο τα Leon/Octavia υπερέχουν σαφώς σε χώρους για τους πίσω.
Για το θέμα της τιμολόγησης να θέσω και εγώ την άποψή μου. Λιγότερο από πριν μεν αλλά βάση ανταγωνισμού και δεδομένης αισχροκέρδειας της αγοράς παραμένει η νο1 family oriented vfm επιλογή (ως sdn για εμένα). Πλέον προσφέρει όλα όσα θέλει ο μέσος αγοραστής και με το παραπάνω. Για την ακρίβεια καμία άλλη πρόταση δεν δίνει (χωρίς παραγγελία με τα γνωστά αποτέλεσμα) τέτοιο πακέτο. Διαλέγεις χρώμα έκδοση εξοπλισμού και έφυγες. Το αμάξι είναι δικλείδα ασφαλείας πως να το κάνουμε. Για εμένα είναι το θεμέλιο της επόμενης αγοράς.
🥺
-
@dublin γιατί η φατσούλα κλαμμένη; Ένεκα της προδοσίας μου έναντι του PSA; Αχαχαχα. Ε, φίλε ένα PSA στην οικογένεια είναι αρκετό νομίζω. Καλό αμάξι το 308 δεν λέω αλλά μας ταλαιπωρεί με χαζά ζητηματάκια. Πέραν τούτου φίλε πλέον έχει μακρινή συγγένεια το γκρουπ με τον vfm χαρακτήρα τον οποίο αναζητούσα στην τότε αγορά (και εφόσον τον είχε προχώρησα) και θα αναζητήσω προφανώς και στην επόμενη. Δεν είμαι πλούσιος, δεν μπορώ να πληρώσω υπεραξίες.
ΥΓ: Άσε τα κλάματα τώρα και πάνε πάρε το κύπελλο στο final8 για ορεκτικό!
-
Ελάχιστη διαφορά. Στα γόνατα πίσω έχουν διάφορα μόνο 1 εκ.
Και στο σημείο αυτό είναι η καλύτερη στιγμή να αναφέρω πως το suzuki baleno είχε μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα και από τα δύο και με μήκος 3,99μ!!!!
https://www.km77.com/coches/suzuki/baleno/2016/5-puertas/mediciones-propiasΑλλά δεν ήταν αυτοκίνητο για κλαρινογαμπρους.
Από κοντά όταν έψαχνα να πάρω αμάξι στο Σκόντα μου φάνηκε πολύ μεγαλύτερη η διαφορά από 1εκ
-
Αυτό είναι μετρημένο με μεζούρα με το καθάρισμα του οδηγού σε συγκεκριμένη θέση σύμφωνα με το πρότυπο που έχει το περιοδικό. Οπότε λογικά δεν ειναι λάθος
-
Αυτό είναι μετρημένο με μεζούρα με το καθάρισμα του οδηγού σε συγκεκριμένη θέση σύμφωνα με το πρότυπο που έχει το περιοδικό. Οπότε λογικά δεν ειναι λάθος
Εγώ ρύθμισα τη θέση του οδηγού όπως με βολεύει και μπήκα από πίσω στο οκταβια ήταν διπλός ο χώρος από τα γόνατα έως την πλάτη σε σχέση με τη κορολα μεζούρα δεν είχα
Στο χώρο αποσκευών πάντως το οκταβια δεν παίζεται ούτε σε μέγεθος ούτε σε ευκολία λόγο 5ης πόρτας. -
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
@dublin γιατί η φατσούλα κλαμμένη; Ένεκα της προδοσίας μου έναντι του PSA; Αχαχαχα. Ε, φίλε ένα PSA στην οικογένεια είναι αρκετό νομίζω. Καλό αμάξι το 308 δεν λέω αλλά μας ταλαιπωρεί με χαζά ζητηματάκια. Πέραν τούτου φίλε πλέον έχει μακρινή συγγένεια το γκρουπ με τον vfm χαρακτήρα τον οποίο αναζητούσα στην τότε αγορά (και εφόσον τον είχε προχώρησα) και θα αναζητήσω προφανώς και στην επόμενη. Δεν είμαι πλούσιος, δεν μπορώ να πληρώσω υπεραξίες.
ΥΓ: Άσε τα κλάματα τώρα και πάνε πάρε το κύπελλο στο final8 για ορεκτικό!
Δίπλα σου πήγαινα σε πόλεμο! Τώρα θα πας με τους Toyot-αιους;!
Χαχα, πλάκα κάνω φυσικά!
Αλλά αν το καθυστερήσεις 2-3 χρόνια θα έχουμε δυνατές Citroen/Fiat! Ή κάνα μικρό Αlfa/Lancia..
Πάμε για το πρώτο! (Είχαμε και εκείνο το super cup, αλλά μάλλον πιάνει την προηγούμενη σεζόν;!)
-
Μόλις έκλεισα τα 20.000χλμ και είπα - με αφορμή και την έλευση του FL - να γράψω μια σύνοψη με την μέχρι σήμερα εμπειρία. Έγω γράψει στο παρελθόν αρκετά αναλυτικά τις εντυπώσεις μου, οπότε δεν θα επαναληφθώ (πολύ...χαχαχα!).
Τα θετικά του αυτοκινήτου, για εμένα πάντα:
- Εξαιρετική ανάρτηση σε άνεση, ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά.
- Φοβερά ευκολοδήγητο και άνετο μέσα στην πόλη, πηγαινοέρχομαι γραφείο και δεν βρίζω πλέον - αγχολυτικό θα το έλεγα.
- Πολύ καλός εξοπλισμός, ειδικά στην τιμή που το πήρα.
- Γρήγορο μέσα στην πόλη, το ηλεκτρομοτέρ βοηθάει πάρα πολύ στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
- Προφανώς η πολύ χαμηλή κατανάλωση
- Η μεγάλη εγγύηση και οι λογικές τιμές στα σέρβις
Τι αρνητικά έχω διαπιστώσει:
- Δεν έχει one-pedal driving, πολύ θα το ήθελα.
- Δεν έχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο να ξεκλειδώνει μόνο ο χώρος αποσκευών (έλεος ρε Ιάπωνες!) και πρέπει να ξεκλειδώνεις όλο το αυτοκίνητο κάθε φορά που κάτι θυμήθηκες στον χώρο αποσκευών με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνουν και οι καθρέπτες.
- Δεν ανάβουν τα εξωτερικά φώτα όταν ξεκλειδώνεις για να βλέπεις το βράδυ (είπαμε Ιαπωνικά κολλήματα, δεν έχουν δικαιολογία.)
- Αν και δεν με απασχολεί, έχει μέτριους χώρους για το μήκος της
- Το γνωστό πρόβλημα με το παράθυρο που όταν είναι μισάνοιχτο τρίζει. Δεν ασχολήθηκα να φτιάξω γιατί διαβάζω ότι μετά από λίγο πάλι το κάνει....οπότε έμαθα και δεν με ενοχλεί. Βλακεία της Τογιότα που δεν το έχει φτιάξει.
Απολογισμός θετικός. Τίμιο αυτοκίνητο, κάνει αυτά που υπόσχεται και με το παραπάνω. Θα το ξανα-αγόραζα? Ναι, 100% στην τιμή που το πήρα (€21.600 ιγ αόσους δεν θυμούνται). Σήμερα δεν ξέρω με την τιμή που έχει, αλλά μάλλον ναι γιατί όλα έχουν ακριβύει απίστευτα. Όμως, όταν το πήρα εαν ήθελα να δώσω €28.000 για αμάξι (τόσο έχει η Κορόλα πλέον) θα έπαιρνα ένα Φόκους αυτόματο με 182 άλογα, δεν το συζητάω.
-
3 από τα 5 αρνητικά σα να'ναι από σύγχρονο suzuki... Ιάπωνες, άλλη λογική.
Μέση κατανάλωση για αυτά τα 20k έχεις? -
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Μέση κατανάλωση για αυτά τα 20k έχεις?
Φυσικά και έχω, ειναι στα 4.6λτ/100χλμ. Με την σημείωση ότι το οδηγεί πολύ και η σύζυγος....που σημαίνει φουλ αντι-οικονομική οδήγηση, δλδ σε σημείο να νευριάζω, αφού βλέπει κόκκινο φανάρι και πατάει γκάζι αντί για φρένο και φυσικά η θέρμανση μόνιμα στους 26oC. Επίσης και εγώ δεν ασχολούμαι με το πόσο θα κάψει, οπότε δεν κάνω ταξί με 100χαω, βαριέμαι, πάω 120-140χαω σε ταξίδι και μέσα στην πόλη οδηγώ κανονικά και όχι όπως κάτι υβρίδια που μου σπάνε τα νεύρα.
-
Πολύ καλά!
Ο μόνος τρόπος να του ανεβάσεις κατανάλωση στα συνηθισμένα θερμικά, φαντάζομαι θα είναι τάπα πάνω κάτω εθνική. -
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Ο μόνος τρόπος να του ανεβάσεις κατανάλωση στα συνηθισμένα θερμικά, φαντάζομαι θα είναι τάπα πάνω κάτω εθνική.
Σωστά! Σε Εθνική έχω χτυπήσει και 6.5 σε ταξίδι (μόνος μου οπότε πήγαινα πιο γρήγορα) και 6αρι με την οικογένια μέσα. Πιστεύω ότι και το 7αρι σε ταξίδι είναι εφικτό εαν το πλακώσεις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Μόλις έκλεισα τα 20.000χλμ και είπα - με αφορμή και την έλευση του FL - να γράψω μια σύνοψη με την μέχρι σήμερα εμπειρία. Έγω γράψει στο παρελθόν αρκετά αναλυτικά τις εντυπώσεις μου, οπότε δεν θα επαναληφθώ (πολύ...χαχαχα!).
Τα θετικά του αυτοκινήτου, για εμένα πάντα:
- Εξαιρετική ανάρτηση σε άνεση, ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά.
- Φοβερά ευκολοδήγητο και άνετο μέσα στην πόλη, πηγαινοέρχομαι γραφείο και δεν βρίζω πλέον - αγχολυτικό θα το έλεγα.
- Πολύ καλός εξοπλισμός, ειδικά στην τιμή που το πήρα.
- Γρήγορο μέσα στην πόλη, το ηλεκτρομοτέρ βοηθάει πάρα πολύ στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
- Προφανώς η πολύ χαμηλή κατανάλωση
- Η μεγάλη εγγύηση και οι λογικές τιμές στα σέρβις
Τι αρνητικά έχω διαπιστώσει:
- Δεν έχει one-pedal driving, πολύ θα το ήθελα.
- Δεν έχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο να ξεκλειδώνει μόνο ο χώρος αποσκευών (έλεος ρε Ιάπωνες!) και πρέπει να ξεκλειδώνεις όλο το αυτοκίνητο κάθε φορά που κάτι θυμήθηκες στον χώρο αποσκευών με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνουν και οι καθρέπτες.
- Δεν ανάβουν τα εξωτερικά φώτα όταν ξεκλειδώνεις για να βλέπεις το βράδυ (είπαμε Ιαπωνικά κολλήματα, δεν έχουν δικαιολογία.)
- Αν και δεν με απασχολεί, έχει μέτριους χώρους για το μήκος της
- Το γνωστό πρόβλημα με το παράθυρο που όταν είναι μισάνοιχτο τρίζει. Δεν ασχολήθηκα να φτιάξω γιατί διαβάζω ότι μετά από λίγο πάλι το κάνει....οπότε έμαθα και δεν με ενοχλεί. Βλακεία της Τογιότα που δεν το έχει φτιάξει.
Απολογισμός θετικός. Τίμιο αυτοκίνητο, κάνει αυτά που υπόσχεται και με το παραπάνω. Θα το ξανα-αγόραζα? Ναι, 100% στην τιμή που το πήρα (€21.600 ιγ αόσους δεν θυμούνται). Σήμερα δεν ξέρω με την τιμή που έχει, αλλά μάλλον ναι γιατί όλα έχουν ακριβύει απίστευτα. Όμως, όταν το πήρα εαν ήθελα να δώσω €28.000 για αμάξι (τόσο έχει η Κορόλα πλέον) θα έπαιρνα ένα Φόκους αυτόματο με 182 άλογα, δεν το συζητάω.
-
Δεν έχει one-pedal driving, πολύ θα το ήθελα. Kαι 'γω. πολύ βολικό
-
Δεν έχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο να ξεκλειδώνει μόνο ο χώρος αποσκευών. Style έκδοση το έχει.
-
Δεν ανάβουν τα εξωτερικά φώτα όταν ξεκλειδώνεις για να βλέπεις το βράδυ. Style έκδοση το έχει.
Δεν θα γράψω για του χώρους, γιατί έχω sedan!
Και εγώ 20.000 χλμ έχω, και έχω την ίδια άποψη με εσένα.
3ο Toyota που κατέχω μετά από 16 χρόνια Opel Vectra C mod.2006 1.6 (LPG) 240.000χλμ.
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
- Δεν έχει κουμπί στο τηλεχειριστήριο να ξεκλειδώνει μόνο ο χώρος αποσκευών. Style έκδοση το έχει.
- Δεν ανάβουν τα εξωτερικά φώτα όταν ξεκλειδώνεις για να βλέπεις το βράδυ. Style έκδοση το έχει.
Μήπως αυτά τα 2 είναι μόνο για Sedan & Touring? Γιατί στο TD που είχα την GR Sport την μια φορά και την Black Edition την άλλη, αυτά τα 2 έλειπαν επίσης.
Toyota Corolla 2019