-
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:
Όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας και λέει στον πίνακα υπολείπονται 25 χιλιόμετρα, είναι όντως τόσα λίγα??? Η το κάνει έτσι για λόγους ασφαλείας να μη μείνει το αυτοκίνητο και να πάμε γρήγορα να φουλαρουμε? Καλημέρα σας
Συνήθως είναι 25 μέχρι να μπει η ρεζέρβα και μετά αλλά τοσα μέχρι να μείνεις (πάνω κάτω).
Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07.Ξέρεις γιατί ρωτάω? Χτες πήγαμε οικογενειακώς πήγαινε έλα Δράμα Θεσσαλονίκη. Στο γυρισμό από Θεσσαλονίκη ήταν 22:30 όταν ξεκινήσαμε και ο πίνακας έλεγε υπόλοιπο 162 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα έως στο σπίτι μου είναι 132. Λέω έτσι κι αλλιώς σιγά θα πηγαίνω λογικά θα φτάσουμε. Έλα όμως που παρόλο που πήγαινα με 100χ.α.ω, κάπου στην Ασπροβάλτα άναψε το λαμπάκι και μου λέει υπόλοιπα 24 χιλιόμετρα. Αποκλείεται να έφτανα σπίτι. Τα χρειάστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί λέω έτσι και μείνουμε τώρα με δύο παιδιά να κοιμούνται πίσω είναι τραγικό. Πρώτον με ξάφνιασε πως γίνεται να ρουφήξε έτσι τη βενζίνη γιατί υποτίθεται ότι πήγαινα σιγά, γιατί υποτίθεται ότι βοηθά και ο ηλεκτροκινητήρας κάπου κάπου και γιατί υποτίθεται ότι η μέση κατανάλωση ήταν 4.6l/100 ( το μηδένισα πριν ξεκινήσουμε) και δεύτερον σκέφτηκα μήπως έχει κι άλλο το ντεπόζιτο απλά από ένα σημείο και μετά για ασφάλεια μας λέει τέλος! Οπότε αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον όντως είχε 24 και κάπου εκεί παρακάτω θα λέγαμε αντίο.
Από το manual:
Αλλά έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ περισσότερο το καύσιμο που απομένει.Ίσως για ασφάλεια (δυνατότητα εκκίνησης) λόγω του παρακάτω πρέπει να κρατά 7,6 λίτρα:
Αλλά στο δικό μου και πάλι κρατά παραπάνω:
1ο γέμισμα όταν το παράλαβα: 36,22λ
2ο γέμισμα με αναμένο λαμπάκι και με υπολοιπόμενα χλμ περίπου 50: 33,77λ -
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας και λέει στον πίνακα υπολείπονται 25 χιλιόμετρα, είναι όντως τόσα λίγα??? Η το κάνει έτσι για λόγους ασφαλείας να μη μείνει το αυτοκίνητο και να πάμε γρήγορα να φουλαρουμε? Καλημέρα σας
Συνήθως είναι 25 μέχρι να μπει η ρεζέρβα και μετά αλλά τοσα μέχρι να μείνεις (πάνω κάτω).
Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07.Ξέρεις γιατί ρωτάω? Χτες πήγαμε οικογενειακώς πήγαινε έλα Δράμα Θεσσαλονίκη. Στο γυρισμό από Θεσσαλονίκη ήταν 22:30 όταν ξεκινήσαμε και ο πίνακας έλεγε υπόλοιπο 162 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα έως στο σπίτι μου είναι 132. Λέω έτσι κι αλλιώς σιγά θα πηγαίνω λογικά θα φτάσουμε. Έλα όμως που παρόλο που πήγαινα με 100χ.α.ω, κάπου στην Ασπροβάλτα άναψε το λαμπάκι και μου λέει υπόλοιπα 24 χιλιόμετρα. Αποκλείεται να έφτανα σπίτι. Τα χρειάστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί λέω έτσι και μείνουμε τώρα με δύο παιδιά να κοιμούνται πίσω είναι τραγικό. Πρώτον με ξάφνιασε πως γίνεται να ρουφήξε έτσι τη βενζίνη γιατί υποτίθεται ότι πήγαινα σιγά, γιατί υποτίθεται ότι βοηθά και ο ηλεκτροκινητήρας κάπου κάπου και γιατί υποτίθεται ότι η μέση κατανάλωση ήταν 4.6l/100 ( το μηδένισα πριν ξεκινήσουμε) και δεύτερον σκέφτηκα μήπως έχει κι άλλο το ντεπόζιτο απλά από ένα σημείο και μετά για ασφάλεια μας λέει τέλος! Οπότε αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον όντως είχε 24 και κάπου εκεί παρακάτω θα λέγαμε αντίο.
Από το manual:
Αλλά έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ περισσότερο το καύσιμο που απομένει.Ίσως για ασφάλεια (δυνατότητα εκκίνησης) λόγω του παρακάτω πρέπει να κρατά 7,6 λίτρα:
2ο γέμισμα με αναμένο λαμπάκι και με υπολοιπόμενα χλμ περίπου 50: 33,77λΚαλημέρα. Είναι θέμα ασφάλειας τελικά και μας τρομάζει. Όχι ότι θα το αφήσουμε να μείνει αλλά να έχουμε μια εικόνα του τί γίνεται. 7.5 λίτρα είναι τα διπλά απ' ότι φαίνεται. Ευχαριστώ
-
Παίδες οι Κορόλες έχουν τους ίδιους χρόνους αναμονής με τα υπόλοιπα μοντέλα;
Και οι Σεντάν και οι Βάγκον;
Οι τιμές στο σάητ ισχύουν;
Δηλαδή μια Τούρινγκ Σπορτ έχει όσο το Γιαρις Κρος;!!1!? -
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Παίδες οι Κορόλες έχουν τους ίδιους χρόνους αναμονής με τα υπόλοιπα μοντέλα;
Και οι Σεντάν και οι Βάγκον;
Οι τιμές στο σάητ ισχύουν;
Δηλαδή μια Τούρινγκ Σπορτ έχει όσο το Γιαρις Κρος;!!1!?Τίποτα δεν ισχύει, αφού πλέον δεν υπάρχει το μοντέλο - βγήκε το F/L - άρα δεν μπορείς να παραγγείλεις. Έως τέλος έτους θα ανακοινωθούν οι τιμές (και οι χρόνοι παράδοσης) για το Facelift.
Πάντως ναι, γενικά η Κορόλα έχει όσο το YC περίπου (όπως συμβαίνει με όλα τα C hatch συγκριτικά με τα B SUBV). Για αυτό και εγώ πήρα Κορόλα, δεν μπορούσα να "δικαιολογήσω" στον εαυτό μου να πάρω με τα ίδια χρήματα ένα "χειρότερο" αυτοκίνητο λόγω μόδας ή ύψους.
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Από το manual:
2ο γέμισμα με αναμένο λαμπάκι και με υπολοιπόμενα χλμ περίπου 50: 33,77λΚαλημέρα. Είναι θέμα ασφάλειας τελικά και μας τρομάζει. Όχι ότι θα το αφήσουμε να μείνει αλλά να έχουμε μια εικόνα του τί γίνεται. 7.5 λίτρα είναι τα διπλά απ' ότι φαίνεται. Ευχαριστώ
Βασικά είναι προστασία του να κάψεις την αντλία και για να μη προκαλέσεις και πρόβλημα στην κυκλοφορία... Πάντα πρέπει να έχουμε καύσιμο στο ντεπόζιτο....
-
Στο δικο μου το λαμπακι αναβει ακριβως στα 50χλμ αυτονομια. Εχω κανει τουλαχιστον 6-7χλμ αφου εδειξε 0, πιο περα δεν το ρισκαρω.
-
Γενικά σε οποιαδήποτε αντλία όσο χαμηλότερη η στάθμη τόσο δυσκολότερο το έργο της, και στην περίπτωση αντλιών καυσίμου, τόσο δυσκολότερη και η ψύξη της. είναι πολύ καλύτερη πρακτική στο μισό ή 1/3 του ντεπόζιτου να γεμίζει κανείς και να μην πέφτει παρακάτω, παρά κάποιοι που σπάνια γεμίζουν πάνω απ το μισό...
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/apokalypsi-to-neo-toyota-prius-epistrefei/
Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται φοβερό! Θα ανταγωνίζεται το σιβίκ και κατα τη γνώμη μου είναι ομορφότερο. -
Μόνο plug-in στην Ευρώπη λέει.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Μόνο plug-in στην Ευρώπη λέει.
Εγώ καταλαβαίνω οτι θα έχει ΚΑΙ plug-in για την Ευρώπη(λογικά για να πέφτει ο Μ.Ο. της ηλίθιας νόρμας για τους ρύπους-στην Αμερική είναι ρυπογόνοι), θα δούμε.
edit: Eχεις δίκιο ''Αν μη τι άλλο, το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον στο νέο Prius είναι η επιλογή των Ιαπώνων να διαθέσουν στην Ευρώπη την πέμπτη γενιά του μοντέλου τους αποκλειστικά με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.''
-
Φευ, 13,6kw μπαταρία, 2.000 κυβικά, 220+ αλόγατα = από 50+ χήνες = Θα πουλήσει καλά.
ΟΧΙ -
@dstou said in Toyota Corolla 2019:
Φευ, 13,6kw μπαταρία, 2.000 κυβικά, 220+ αλόγατα = από 50+ χήνες = Θα πουλήσει καλά.
ΟΧΙΠοτέ δεν πούλησε, δεν ξέρω κι αν διατίθεται παντού, καθώς ήταν πολύ "αμερικάνικο" το όλο κόνσεπτ του αυτοκινήτου για τα ευρωπαϊκά γούστα.
-
Το μκ2 που έχω εγώ, και το μκ3 κάτι πούλησαν. Το μκ4 πήγε εντελώς άπατο, κυρίως λόγω εμφάνισης. Αυτό λόγω τιμής και 2.000 κυβικώνΕ.
-
Μια χαλαρή βόλτα στη πόλη προσπαθώντας να παίξεις με το υβριδικό σύστημα
-
Μέση ταχύτητα 34χλμ; Έχω την εντύπωση ότι τα ΚΤΕΛ μπορούν και πάνε με 80-100...
-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Μάλλον δεν έχεις κυκλοφορήσει σε πόλη!!! Και πολλά είναι!
-
Τα ΚΤΕΛ με προσπερνάνε.....
-
Τα ΚΤΕΛ με προσπερνάνε.....
l -
Αν έχω ΜΩΤ καθημερινά πάνω από 20 κάνω πάρτυ. Οδηγώ και κάνω και οικονομία
-
Τώρα τελευταία έχω συχνές αποσυνδέσεις στο Toyota Smart Connect. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον ; Toyota Smart Connect έχει το Corolla MY2022 από Style Εdition και πάνω.
Toyota Corolla 2019