-
Εκπληκτικό αποτέλεσμα. Σκέψου με τα νέα ηλ μοτέρ με διπλάσια ισχύ!!!!
Τέτοια κατανάλωση έχει το απίστευτο και ονειρικό μικρό ιαπωνικό πόλης των 920 κιλών
-
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Εσείς κάθε πότε μηδενιζετε τον μετρητή μέσης κατανάλωσης? Γενικά το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικο φαίνεται αλλά πώς καθορίζουμε το πόσο? Σταθερά κι όσο γράφει? Πριν από κάποιο ταξίδι? Κάθε 1000 χιλιόμετρα?
Ρυθμίζεται από το μενού. Εγώ το έχω να μηδενίζει σε κάθε γέμισμα.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Εσείς κάθε πότε μηδενιζετε τον μετρητή μέσης κατανάλωσης? Γενικά το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικο φαίνεται αλλά πώς καθορίζουμε το πόσο? Σταθερά κι όσο γράφει? Πριν από κάποιο ταξίδι? Κάθε 1000 χιλιόμετρα?
Στο C-HR μου μηδενιζει αυτόματα τον μετρητή κατανάλωσης σε κάθε ανεφοδιασμό καυσίμου.
Στατιστικά μέσης κατανάλωσης τηρούνται αυτόματα και από την εφαρμογή MyT ανά διαδρομή και ανά εβδομάδα/μήνα/έτος.
Πληροφοριακά, στο C-HR μου (έκδοση GR Sport Ultimate με 19ρες ζάντες και τον πιο πλήρη εξοπλισμό του μοντελου , συνεπώς και το αντίστοιχο βάρος, γυρω στον 1,5 τόνο), στα πρώτα 23.000km, έχω ετήσια μέση κατανάλωση 4,9 lt/100km με overall χρήση (πόλη,ταξίδια κλπ. με ζωηρή οδηγηση), με το 66% του συνολικου χρόνου οδήγησης και το 48% της συνολικής απόστασης οδήγησης σε full ηλεκτρική λειτουργία (EV mode).Νίκησε το EV mode σε μεγάλο ποσοστό! Αξιόλογο το αποτέλεσμα που να κάνει και περισσότερα χιλιόμετρα
-
Δεν διπλασιάζεται η ισχύς σε κανέναν ηλεκτροκινητήρα πάντως. Στον 1,8 πάει από τα 53 στα 70 kW, στον δίλιτρο από τα 80 στα 83 kW.
-
Δεν γραφαμε για έναν ηλεκτρικό κινητήρα με διπλάσια kw ;
-
Δεν έχω ιδέα.
-
Στο C-HR μου μηδενιζει αυτόματα τον μετρητή κατανάλωσης σε κάθε ανεφοδιασμό καυσίμου.
Στατιστικά μέσης κατανάλωσης τηρούνται αυτόματα και από την εφαρμογή MyT ανά διαδρομή και ανά εβδομάδα/μήνα/έτος.
Πληροφοριακά, στο C-HR μου (έκδοση GR Sport Ultimate με 19ρες ζάντες και τον πιο πλήρη εξοπλισμό του μοντελου , συνεπώς και το αντίστοιχο βάρος, γυρω στον 1,5 τόνο), στα πρώτα 23.000km, έχω ετήσια μέση κατανάλωση 4,9 lt/100km με overall χρήση (πόλη,ταξίδια κλπ. με ζωηρή οδηγηση), με το 66% του συνολικου χρόνου οδήγησης και το 48% της συνολικής απόστασης οδήγησης σε full ηλεκτρική λειτουργία (EV mode).19άρες ζάντες....Κάποτε (πριν καμιά 25αριά χρόνια) μας έλεγαν σε όσους θέλαμε να πάμε από 14άρα με 185/60 ελαστικό, σε 15άρα με 195/50, πως εκτός του ότι επιβαρύνει τον κινητήρα, κάνει κακό και στο σύστημα διεύθυνσης λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους.
Τώρα δεν κάνουν κακό οι 19άρες στο σύστημα διεύθυνσης; Εκτός αν με τα χρόνια τις έχουν κάνει πολύ ποιο ελαφριές... -
@sarantism said in Toyota Corolla 2019:
Πληροφοριακά, στο C-HR μου (έκδοση GR Sport Ultimate με 19ρες ζάντες και τον πιο πλήρη εξοπλισμό του μοντελου , συνεπώς και το αντίστοιχο βάρος, γυρω στον 1,5 τόνο), στα πρώτα 23.000km, έχω ετήσια μέση κατανάλωση 4,9 lt/100km με overall χρήση (πόλη,ταξίδια κλπ. με ζωηρή οδηγηση), με το 66% του συνολικου χρόνου οδήγησης και το 48% της συνολικής απόστασης οδήγησης σε full ηλεκτρική λειτουργία (EV mode).19άρες ζάντες....Κάποτε (πριν καμιά 25αριά χρόνια) μας έλεγαν σε όσους θέλαμε να πάμε από 14άρα με 185/60 ελαστικό, σε 15άρα με 195/50, πως εκτός του ότι επιβαρύνει τον κινητήρα, κάνει κακό και στο σύστημα διεύθυνσης λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους.
Τώρα δεν κάνουν κακό οι 19άρες στο σύστημα διεύθυνσης; Εκτός αν με τα χρόνια τις έχουν κάνει πολύ ποιο ελαφριές...Μετά από 25 χρόνια, μάλλον το εξαφάνισαν το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης
-
@sarantism said in Toyota Corolla 2019:
Τώρα δεν κάνουν κακό οι 19άρες στο σύστημα διεύθυνσης; Εκτός αν με τα χρόνια τις έχουν κάνει πολύ ποιο ελαφριές...Η πλατφόρμα TNGA δεν καταλαβαίνει τίποτα.Καμια διαφορά στην άνεση/ποιότητα κύλισης σε σχέση με τα προηγούμενα C-HR μου, που είχαν 18άρες ζαντες από εργοστάσιο.
Εδώ το τελευταίο 1000ρι Aygo φοράει σε κάποιες εκδόσεις του εργοστασιακες 18άρες.Σίγουρα το (μη αναρτώμενο) βάρος παίζει σημαντικό ρόλο.Οταν στο παρελθόν άλλαξα τις εργοστασιακες 18ρες που φορούσε η 3αρα BMW M Sport που είχα τότε, με τις πολύ ελαφρύτερες 19άρες σφηρύλατες γνήσιες από Μ3/Μ4 (σχέδιο 437Μ), το αυτοκίνητο "ξανάνιωσε" σε βαθμό που δεν το περίμενα.
-
Μεγαλύτερη ζάντα, μικρότερο μάγουλο το λάστιχο, όλεθρος στην πόλη και στα πεζοδρόμια.
Καλη η μούρη αλλά στην ουσία είναι το ζουμί. -
Όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας και λέει στον πίνακα υπολείπονται 25 χιλιόμετρα, είναι όντως τόσα λίγα??? Η το κάνει έτσι για λόγους ασφαλείας να μη μείνει το αυτοκίνητο και να πάμε γρήγορα να φουλαρουμε? Καλημέρα σας
-
Όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας και λέει στον πίνακα υπολείπονται 25 χιλιόμετρα, είναι όντως τόσα λίγα??? Η το κάνει έτσι για λόγους ασφαλείας να μη μείνει το αυτοκίνητο και να πάμε γρήγορα να φουλαρουμε? Καλημέρα σας
Συνήθως είναι 25 μέχρι να μπει η ρεζέρβα και μετά αλλά τοσα μέχρι να μείνεις (πάνω κάτω).
Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07. -
@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:
Συνήθως είναι 25 μέχρι να μπει η ρεζέρβα και μετά αλλά τοσα μέχρι να μείνεις (πάνω κάτω).
Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07.Ξέρεις γιατί ρωτάω? Χτες πήγαμε οικογενειακώς πήγαινε έλα Δράμα Θεσσαλονίκη. Στο γυρισμό από Θεσσαλονίκη ήταν 22:30 όταν ξεκινήσαμε και ο πίνακας έλεγε υπόλοιπο 162 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα έως στο σπίτι μου είναι 132. Λέω έτσι κι αλλιώς σιγά θα πηγαίνω λογικά θα φτάσουμε. Έλα όμως που παρόλο που πήγαινα με 100χ.α.ω, κάπου στην Ασπροβάλτα άναψε το λαμπάκι και μου λέει υπόλοιπα 24 χιλιόμετρα. Αποκλείεται να έφτανα σπίτι. Τα χρειάστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί λέω έτσι και μείνουμε τώρα με δύο παιδιά να κοιμούνται πίσω είναι τραγικό. Πρώτον με ξάφνιασε πως γίνεται να ρουφήξε έτσι τη βενζίνη γιατί υποτίθεται ότι πήγαινα σιγά, γιατί υποτίθεται ότι βοηθά και ο ηλεκτροκινητήρας κάπου κάπου και γιατί υποτίθεται ότι η μέση κατανάλωση ήταν 4.6l/100 ( το μηδένισα πριν ξεκινήσουμε) και δεύτερον σκέφτηκα μήπως έχει κι άλλο το ντεπόζιτο απλά από ένα σημείο και μετά για ασφάλεια μας λέει τέλος! Οπότε αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον όντως είχε 24 και κάπου εκεί παρακάτω θα λέγαμε αντίο.
-
@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:
Προσωπική εμπειρία από κορολλα του 97 και αουρις του 07.Ξέρεις γιατί ρωτάω? Χτες πήγαμε οικογενειακώς πήγαινε έλα Δράμα Θεσσαλονίκη. Στο γυρισμό από Θεσσαλονίκη ήταν 22:30 όταν ξεκινήσαμε και ο πίνακας έλεγε υπόλοιπο 162 χιλιόμετρα. Τα χιλιόμετρα έως στο σπίτι μου είναι 132. Λέω έτσι κι αλλιώς σιγά θα πηγαίνω λογικά θα φτάσουμε. Έλα όμως που παρόλο που πήγαινα με 100χ.α.ω, κάπου στην Ασπροβάλτα άναψε το λαμπάκι και μου λέει υπόλοιπα 24 χιλιόμετρα. Αποκλείεται να έφτανα σπίτι. Τα χρειάστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί λέω έτσι και μείνουμε τώρα με δύο παιδιά να κοιμούνται πίσω είναι τραγικό. Πρώτον με ξάφνιασε πως γίνεται να ρουφήξε έτσι τη βενζίνη γιατί υποτίθεται ότι πήγαινα σιγά, γιατί υποτίθεται ότι βοηθά και ο ηλεκτροκινητήρας κάπου κάπου και γιατί υποτίθεται ότι η μέση κατανάλωση ήταν 4.6l/100 ( το μηδένισα πριν ξεκινήσουμε) και δεύτερον σκέφτηκα μήπως έχει κι άλλο το ντεπόζιτο απλά από ένα σημείο και μετά για ασφάλεια μας λέει τέλος! Οπότε αν είναι έτσι όπως τα λες μάλλον όντως είχε 24 και κάπου εκεί παρακάτω θα λέγαμε αντίο.
Στο C-HR είναι πολύ συντηρητικός ο υπολογισμός της αυτονομίας.
Όταν βγάζει 100km υπόλοιπο αυτονομίας, έχει ακόμα 10-12 λίτρα καυσιμου μεσα στο ρεζερβουάρ επί συνόλου 43 λίτρων.
Θεωρώ ότι και στο Corolla το ίδιο συμβαίνει, γι'αυτό και σε παραξένεψε.
Σύγκρινε τα συνολικά λίτρα του ρεζερβουάρ σου σε σχεση με τα λίτρα που έβαλες για να φουλάρεις και θα καταλάβεις πόσα λίτρα είχε τελικά μέσα, όταν σου έβγαλε το υπόλοιπο των 24km αυτονομίας. -
Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα μετά από 7 μήνες που έχω το αμάξι ότι όλα τα τζάμια γράφουν Toyota εκτός από το παρμπρίζ μπροστά του γείτονα που έχει το ίδιο αλλά 5 μήνες νεότερο γράφει Toyota σε όλα όπως είναι και το σωστό. Μου μπαίνουν ιδέες για διάφορα..
Σκέφτομαι από Δευτέρα να πάρω τον πωλητή που με εξυπηρέτησε αλλά μετά από τόσο καιρό σιγά μην δεχτούν ότι δεν το έχω πειράξει εγώ.. -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα μετά από 7 μήνες που έχω το αμάξι ότι όλα τα τζάμια γράφουν Toyota εκτός από το παρμπρίζ μπροστά του γείτονα που έχει το ίδιο αλλά 5 μήνες νεότερο γράφει Toyota σε όλα όπως είναι και το σωστό. Μου μπαίνουν ιδέες για διάφορα..
Σκέφτομαι από Δευτέρα να πάρω τον πωλητή που με εξυπηρέτησε αλλά μετά από τόσο καιρό σιγά μην δεχτούν ότι δεν το έχω πειράξει εγώ..Εντάξει ρε, μπορεί σε μια παρτίδα να άλλαξαν προμηθευτή, μπορεί να γιόρταζαν το Μπαϊράμι ή το Ραμαζάνι ας πούμε και να μην έβρισκαν και να ήρθαν από άλλο εργοστάσιο...
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Σκέφτομαι από Δευτέρα να πάρω τον πωλητή που με εξυπηρέτησε αλλά μετά από τόσο καιρό σιγά μην δεχτούν ότι δεν το έχω πειράξει εγώ..Εντάξει ρε, μπορεί σε μια παρτίδα να άλλαξαν προμηθευτή, μπορεί να γιόρταζαν το Μπαϊράμι ή του Ραμαζάνι ας πούμε και να μην έβρισκαν και να ήρθαν από άλλο εργοστάσιο...
Χαχαχαχα καλό...
Δεν πρόσεξα αν τα υπόλοιπα πλην του Toyota είναι ίδια.. -
-
4 Toyota στην δεκάδα στις παγκόσμιες πωλήσεις!!!!
Πω πω!
Και η tesla εξαιρετική. Μπράβο της. -
Σκέφτομαι από Δευτέρα να πάρω τον πωλητή που με εξυπηρέτησε αλλά μετά από τόσο καιρό σιγά μην δεχτούν ότι δεν το έχω πειράξει εγώ..Corolla HB Style, παραλαβή πριν 1,5 μήνα: όλα γράφουν AGC Automotive.
Toyota Corolla 2019