-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Τι πιο σύνηθες σε κατηφορική διαδρομή.
Και εγώ Ερυθραία μαρουσι έγραφα τέτοια νούμερα.Συμφωνώ και για αυτό το έγραψα. Αλλά είναι πιο μακριά από Ερυθραία-Μαρούσι και έχει και αρκετή διαδρομή που δεν είναι κατηφορική (Μαρούσι-Αγ. Παρασκευή). Απλά μετά βλεπω τα 4αρια και λέω "πωω, πολύ έκαψε" (μέχρι που θυμάμαι ότι το Panda εκαιγε 7αρια).....χαχαχαχα.
-
Είχα γράψει παλιότερα στο forum για επιλογή μεταξύ corolla και auris και μπορεί να το έχει ήδη αναφέρει κάποιος αλλά θα το ρωτήσω (αν και είναι ακόμα νωρίς, λογικά από τα Χριστούγεννα και μετά θα προχωρήσω σε κάποια αγορά κλείδωσα σε corolla hybrid μεταχειρισμένη). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος την 2λιτρη corolla να γράψει κάποιες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση, και η οδήγηση σε πόλη αλλά και σε ανοιχτούς περιφερειακούς δρόμους. Θέλω να έχει σπιρτάδα και λίγο γκάζι, να το νιώθω ζωντανό το αυτοκίνητο να κάνω να τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα και να το πατάω λίγο παραπάνω. Ξέρω δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων και υπάρχουν επιλογές όπως το Golf ή το Focus στα ίδια λεφτά, αλλά μου αρέσει τις καθημερινές για μετακινήσεις σε δουλειά που είναι μες το κέντρο να μην καίει και να πηγαίνω με τη μπαταρία κυρίως και τα σκ να το χαίρομαι. Και σαλόνια και αλώνια δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω χαχαχα. Και σε test drive σε μάντρες να προχωρήσω δεν θα καταλάβω πολλά φαντάζομαι οπότε οποιαδήποτε άποψη και γνώμη θα την εκτιμήσω
-
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
Εσάς το κλειδί έχει 3ο κουμπί για ξεκλείδωμα του πορτ μπαγκαζ; Εμένα (facelift) ενώ το αναφέρει το εγχειρίδιο, έχει μόνο δύο κουμπιά.
Edit μάλλον είναι μόνο για οσα έχουν ηλεκτρικά ανοιγομενη πορτα.Κι εμένα 3 κουμπιά έχει το κλειδί το 3ο είναι για το άνοιγμα του Πορτ μπαγκαζ
Toyota Corolla sedan -
@niomode said in Toyota Corolla 2019:
Είχα γράψει παλιότερα στο forum για επιλογή μεταξύ corolla και auris και μπορεί να το έχει ήδη αναφέρει κάποιος αλλά θα το ρωτήσω (αν και είναι ακόμα νωρίς, λογικά από τα Χριστούγεννα και μετά θα προχωρήσω σε κάποια αγορά κλείδωσα σε corolla hybrid μεταχειρισμένη). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος την 2λιτρη corolla να γράψει κάποιες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση, και η οδήγηση σε πόλη αλλά και σε ανοιχτούς περιφερειακούς δρόμους. Θέλω να έχει σπιρτάδα και λίγο γκάζι, να το νιώθω ζωντανό το αυτοκίνητο να κάνω να τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα και να το πατάω λίγο παραπάνω. Ξέρω δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων και υπάρχουν επιλογές όπως το Golf ή το Focus στα ίδια λεφτά, αλλά μου αρέσει τις καθημερινές για μετακινήσεις σε δουλειά που είναι μες το κέντρο να μην καίει και να πηγαίνω με τη μπαταρία κυρίως και τα σκ να το χαίρομαι. Και σαλόνια και αλώνια δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω χαχαχα. Και σε test drive σε μάντρες να προχωρήσω δεν θα καταλάβω πολλά φαντάζομαι οπότε οποιαδήποτε άποψη και γνώμη θα την εκτιμήσω
Δύσκολα να προτίμησε κάποιος τη διλιτρη, αλλά αν δεν σε πειράζει φορολογικά, εννοείται ότι θα είναι πολύ πολύ καλύτερη από άποψης επιδόσεων και αίσθησης και ίσως "άλλο" αυτοκίνητο.
-
Μπήκα διαμόρφωση sedan μετά από καιρό να παίξω. Η Style μετά την αύξηση τιμής πλέον φέρει θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός/πίσω. Κάτι είναι και αυτό.
-
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
Εσάς το κλειδί έχει 3ο κουμπί για ξεκλείδωμα του πορτ μπαγκαζ; Εμένα (facelift) ενώ το αναφέρει το εγχειρίδιο, έχει μόνο δύο κουμπιά.
Edit μάλλον είναι μόνο για οσα έχουν ηλεκτρικά ανοιγομενη πορτα.Κι εμένα 3 κουμπιά έχει το κλειδί το 3ο είναι για το άνοιγμα του Πορτ μπαγκαζ
Toyota Corolla sedanΆρα μόνο το sedan έχει.
-
-
Καταναλωση Αθηνα - Τρικαλα - Αθηνα.
- Απο το βορειο τμημα της Αθηνας
- 2 ατομα χωρις αποσκευες
- a/c στο 20% της διαδρομης μεχρι Τρικαλα, στο 100% της επιστροφης
- 130 χαω κολημενο το acc, με μικρες μειωσεις σε καποια τουνελ αλλα και καποια ανοιγματα σε προσπερασεις
Μέση καταναλωση για το κομματι των ΕΟ, 6,2lt/100km
-
Θα περίμενα τουλάχιστον 1 με 1μιση λίτρο κάτω.
Έκανα τη διαδρομή Βραχάτι - Καρδίτσα - Βραχάτι πριν 15 μέρες με το i30.
Έκαψα γύρω στο 5.8. Συνολικά όμως, εκεί πήγα λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα και Μουζακι.
4 άτομα με αποσκευές, τα παιδιά είναι μικρά 7 και 9.
Πήγα από Θήβα και μετά εθνική.
AC αναμμένο σε όλη την εθνική οδό.
Ταχύτητες παραπλήσιες με τις δικές σου. -
Αυτη ειναι η καταναλωση, ξαναλεω μονο για το κομματι της ΕΟ, οχι τα γυρω γυρω ή επαρχιακο δρομο μεσα.
5,2/100 με 130χαω σε δρομο με πολλες ανηφορες/κατηφορες μονο με diesel μπορεις να δεις νομιζω.
Επισης, το δικο μου φοραει 225/17'' ελαστικα και τονιζω, το 130 (στη πραξη ειναι 126-127) το διατηρουσα συνεχως οχι στο περιπου.
-
225 - 40/18 εγώ.
6.2 έχεις γράψει. -
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
225 - 40/18 εγώ.
6.2 έχεις γράψει.ναι απαντω στο οτι ειπες πως περιμενες 1-1,5 λιτρο λιγοτερο απο το 6,2, δλδ 5,2
-
πηγα μια βολτα με το Car Scanner συνδεμενο.
το οργανο θερμοκρασιας δειχνει στη μεση (90 βαθμους δλδ), ειτε εχεις 60 ειτε 94.
η μπαταρια οταν δειχνει φουλ στο ταμπλο, στη πραξη ειναι 85%. Το υπολοιπο μαλλον ειναι buffer για την προστασια της.
η ανακτηση ενεργειας με το αφημα του γκαζιου μονο, δινει περιπου 3,5-5 hp, φρεναροντας φθανει τους 20-25hp.
αν εχει βρει καποιος καμια καλυτερη εφαρμογη ας το γραψει!
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Hybrid Assistant μαζί με ένα OBDLink LX
Αντίστοιχα το Tire Assistant για να βλέπω την πίεση των ελαστικών. -
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Hybrid Assistant μαζί με ένα OBDLink LX
Αντίστοιχα το Tire Assistant για να βλέπω την πίεση των ελαστικών.Σωστά.
Να συμπληρώσω ότι είναι δωρεάν εφαρμογές και δουλεύουν μόνο σε Android κινητά.
Το Tire Assistant, εκτός από πίεση, δείχνει και θερμοκρασία ελαστικών. -
Εδώ και λίγους μήνες παρατήρησα έναν πολύ ήπιο θόρυβο που εμφανιζόταν σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Στην ουδέτερη θέση του τιμονιού/τροχοί στην ευθεία και στρέφοντας το τιμόνι απαλά (είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά) ακούγεται ένα πολύ απαλό "τακ". Επιπλέον, ίσως και άσχετο, κατά την ήπια επιτάχυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, όπως επίσης και κατά την ήπια επιβράδυνση και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ακούγεται πολύ ήπιο "τακ". Εχθές πήγα στο σέρβις και το ανέφερα. Η πρώτη αντίδραση του "διαγνώστη" (πρώτη φορά άκουσα αυτό τον όρο) ήταν πως δεν ακούει τίποτα. Οι άλλοι δύο τεχνικοί σύμβουλοι ζήτησαν να χαμηλώσουν τη μουσική που ακουγόταν και άκουσαν προσεκτικά. Ο "διαγνώστης" επέμενε πως έτσι κάνουν όλα και αντέτεινα πως μέχρι πρόσφατα δεν έκανε τέτοιους ήχους το αυτοκίνητο. Είπε πως θα σφίξουν τις βίδες στην κρεμαγιέρα και θα δουν.
Ο τεχνικούς σύμβουλος στο τέλος του σέρβις με ενημέρωσε πως έχει όντως πρόβλημα η κρεμαγιέρα. Επειδή το όχημα είναι στο πέμπτο έτος του (στο έκτο πλέον), πρέπει να πάρουν έγκριση από την Toyota Ελλάς για την αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης. Θα με ενημερώσει πιθανότατα τη Δευτέρα.
Ήρθε η ώρα να δω και εγώ στην πράξη την περιλάλητη εξυπηρέτηση πελατών. Θα σας ενημερώσω. -
Για να δούμε.
Καλα τα 6 έτη εγγύηση της toyota hellas ή να διαλέξουμε αυτοκίνητα με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών;;;;
-
This post is deleted! -
Προσοχή στις εγγυήσεις για 5-6-7-8 χρόνια, καλύπτουν συγκεκριμένα μηχανολογικά μέρη και όχι κρεμαγιέρα, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, πλαστικά τμήματα, ηχοσύστημα, κλπ.
Στο σάιτ της MG στο επισυναπτόμενο αρχείο που έχει, είναι σαφές το τι καλύπτεται, για ποσά χρόνια και πως.
Υπάρχουν εξαρτήματα που δεν αναφέρονται και καλύπτονται για 3 χρόνια.
-
Ολοκληρωμένη εγγύηση 6 ετών
Κάθε καινούριο Toyota καλύπτεται από πλήρη εγγύηση 6 ετών ή 180.000χλμ. (όποιο έρθει πρώτο) για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και για κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα.Θα σας ενημερώσω.
Toyota Corolla 2019