-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Το εσωτερικό με το λευκό ταμπλό εξαιρετικό. Του @fanis75 νομίζω είναι έτσι.
Ναι έτσι το πήρα, δεν μπορώ την μαυρίλα και ήταν ένα βασικός λόγος που δεν πήγα στην Style.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
εχω γραψει ποσο καιει σε σταθερη ταχυτητα.
καλοκαιρι με κλιματισμο και 2 ατομα
κυκλικη διαδρομη, πανω απο 200χλμ συνολικαμε 120 gps, 5,8-5,9
με 125 gps, 6,1Ωραίος ξεκάθαρος! Άρα το +1 λτ κατανάλωση από ένα οικονομικό ντίζελ, +2λτ με την διαφορά τιμής.
Εντάξει νορμάλ είναι αυτα τα νούμερα απορώ γιατί πάνε τόσο σαν χελώνες τα chr που βλέπω. Βέβαια τα chr λογικά θα καίνε κάνα 0.7-0.8 πάνω από αυτές τις τιμές σε σχέση με το κορολα.Τα ταξιδια στην ΕΟ δεν ειναι το δυνατο σημειο του αυτοκινητου. Οχι τοσο για την καταναλωση, αλλα για τους αεροδυναμικους θορυβους.
Εκει που ειναι απαιχτο ειναι σε αστικες και περι-αστικες μετακινησεις. Οχι μονο για την καταναλωση αλλα για την ανεση και την ευκολια οδηγησης.Αν καποιος θελει χιλιομετροφαγο των ΕΟ και κινειται συνεχως με 140+, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες, οι οποιες ομως ειναι σιγουρα πιο ακριβες πλεον.
-
Εμένα πάλι γιατί δεν μου φαίνεται θορυβώδες παίζει να έχει διαφορετική ηχομόνωση το Σεντάν; Στον στάνταρ εξοπλισμό γράφει και για ηχομόνωση στο παρπριζ στο 5θυρο δεν έχω ψάξει αν γράφει. Με απαλό πάτημα στο γκάζι στο eco φτάνω 70 τουλάχιστον για να μπει η βενζίνη (στο normal γύρω στα 50) και σε ευθεία ακόμα και με 120 αν αφήσω το γκάζι και ξαναπατήσω και έχω τουλάχιστο 2-3 κουτάκια πριν το 100% την μπαταρία πάει ηλεκτρικά για αρκετή ώρα μέχρι να πέσει στα 2 ή αν επιταχύνω ή βρω ανωφέρεια γενικά χωρίς acc εκμεταλλεύεσαι καλύτερα την μπαταρία. Το Σεντάν έχει 6,5Ah ενώ το 5θυρο 3,6 χωρητικότητα που σίγουρα παίζει ρόλο και η μπαταρία του πιο αργή φόρτιση αλλά και εκφόρτιση σε σχέση με την λιθίου.
Προσωπικά κάνω χρήση 95% περιφερειακό Θεσσαλονίκης με ταχύτητα 110-130 το πρωί και 80-110 το μεσημέρι λόγο κίνησης και 5% εντός πόλης αν βάλω και 3 ταξίδια με 4 άτομα αποσκευές φουλ και κλίμα στα 4500χλμ συνολικά που έχω η κατανάλωση είναι στο 4.1.
Να σημειώσω ότι όσο περίμενα το κορολα με το Panda diesel της γυναίκας μου στις ίδιες διαδρομές είχα 1λιτρο κάτω επιδοτούμενου καυσίμου που θα έλεγε και ο lap...
(Fuel pass 1+2 δεν δικαιούμαι οπότε κάτι είναι και η επιδότηση στην αντλία)
Τώρα που είμαι εκτός υποχρεώσεων για 3 εβδομάδες λόγο χειρουργείου στο πόδι κάθε πότε άραγε πρέπει να το βάζω μπροστά για να μην μείνω από την απλή μπαταρία; Σήμερα μπαίνω στη 4η μέρα ακινησίας. -
Δεν εχει το σενταν αεροδυναμικους θορυβους απο τους καθρεπτες και την μπροστινη κολωνα μετα τα 100-110;
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
@storm said in Toyota Corolla 2019:
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την τεχνολογία των hybrid και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν ασχολούμαι ούτε με καταναλώσεις, ούτε με τίποτα από όλα αυτά.
Αν πράγματι ισχύει αυτό με τα 40km/h, τότε μπορεί να υπάρχουν οδηγοί που επιδιώκουν να μην πηγαίνουν πάνω από 40km/h.Εμένα αυτά μου φαίνονται ανισόρροπα.
Εγώ αν είχα τα φράγκα να αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο, εννοείται ότι θα είχα και τα φράγκα για να μπορώ να κινούμαι όπως κινώ τώρα το δικό μου. Δηλαδή χωρίς ποτέ να κοιτάζω καταναλώσεις, τιμές βενζίνης κλπ...Αυτά είναι λίγο υπερβολές. Τα φράγκα για να πάρεις το υβριδικό κορολα δεν είναι τόσα πολλά που σε κατατάσσουν στην κατηγορία να αδιαφορείς για την κατανάλωση. Δλδ οποίος μπορεί να πάρει με δάνειο το κορολα με 22Κ σημαίνει ότι δεν τον νοιάζει αν θα γλιτώσει ένα 20 αρι καύσιμο στο Αθηνά Θεσσαλονίκη;
Εγώ πάλι βλέπω ανθρώπους με 6 ψηφία νούμερα καταθέσεων να σκέφτονται και το διφραγκο που θα ξοδέψουν όχι το 20ευρω...Υπερβολές για σένα, όχι για μένα όμως, γιατί πάντα έτσι σκεφτόμουν όποτε και όταν αγόραζα αυτοκίνητο ή/και άλλα υλικά αγαθά. Σπαταλώ έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου να έχω ένα καλό "μαξιλάρι" χρημάτων, για να νοιώθω ποιο άνετος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώ να έχω ένα "φτηνό" αυτοκίνητο και να το οδηγώ ανέμελα, παρά να χαζεύω καταναλώσεις, τιμές βενζίνης κλπ...
Και αν ποτέ βρεθείς στο αυτοκίνητό μου, θα δεις ότι στην κεντρική οθόνη στα όργανα έχω την ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού. Μόνο αυτό με ενδιαφέρει. Να ζεσταθεί σωστά το λαδάκι για να ευχαριστηθώ μετά το τουρμπίδι... Φίλε έχω το αυτοκίνητο σχεδόν 2 χρόνια και δεν έχω δει ακόμη την ένδειξη κατανάλωσης.
Πάντα έτσι σκεφτόμουν. Κάγκουρας!!!! χα!χα!
-
izz περαστικά!
Ρε Λαπ, όταν φορτίζει η μπαταρία απ τον θερμικό δεν κάνει οικονομία, ξοδεύει ενέργεια.
Δεν αφήνει την μπαταρία να αδειάσει ποτέ, γιατί ο ηλεκτροκινητήρας κινεί πάντα τους τροχούς, είτε με είτε χωρίς τη συνδρομή απ το power splitter. Η μετατροπή σε ηλεκτρισμό όμως και ξανά σε έργο, έχει απώλειες, δεν κερδίζει αν δεν εκμεταλλευτει την κινητική ενέργεια.
Τα ψευτουβριδικα αποθηκεύουν μόνο κλάσμα αυτής της κινητικης ενέργειας και το αποδίδουν μόνο επικουρικά για λίγα δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με το ΤΟΥΟΤΑ. -
Σε ευχαριστώ!!!
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
γιατί ο ηλεκτροκινητήρας κινεί πάντα τους τροχούς, είτε με είτε χωρίς τη συνδρομή απ το power splitter.
Όχι πάντα. Υπάρχει περίπτωση (το βλέπω αρκετές φορές) οι τροχοί να κινούνται μόνο με τον θερμικό. Γενικά το σύστημα είναι απίστευτα πολύπλοκο και έξυπνο αλλά ταυτόχρονα απλό στην χρήση και αυτό είναι η επιτυχία της Τογιότα. Το έχει κάνει τρομερά εύχρηστο και ο χρήστης δεν καταλαβαίνει τίποτα από το τι συμβαίνει.
-
Δεν εχει το σενταν αεροδυναμικους θορυβους απο τους καθρεπτες και την μπροστινη κολωνα μετα τα 100-110;
Ειδικά στο εύρος ταχύτητας που γράφεις μιλάς ψιθυριστά....
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Εμένα πάλι γιατί δεν μου φαίνεται θορυβώδες παίζει να έχει διαφορετική ηχομόνωση το Σεντάν; Στον στάνταρ εξοπλισμό γράφει και για ηχομόνωση στο παρπριζ στο 5θυρο δεν έχω ψάξει αν γράφει. Με απαλό πάτημα στο γκάζι στο eco φτάνω 70 τουλάχιστον για να μπει η βενζίνη (στο normal γύρω στα 50) και σε ευθεία ακόμα και με 120 αν αφήσω το γκάζι και ξαναπατήσω και έχω τουλάχιστο 2-3 κουτάκια πριν το 100% την μπαταρία πάει ηλεκτρικά για αρκετή ώρα μέχρι να πέσει στα 2 ή αν επιταχύνω ή βρω ανωφέρεια γενικά χωρίς acc εκμεταλλεύεσαι καλύτερα την μπαταρία. Το Σεντάν έχει 6,5Ah ενώ το 5θυρο 3,6 χωρητικότητα που σίγουρα παίζει ρόλο και η μπαταρία του πιο αργή φόρτιση αλλά και εκφόρτιση σε σχέση με την λιθίου.
Προσωπικά κάνω χρήση 95% περιφερειακό Θεσσαλονίκης με ταχύτητα 110-130 το πρωί και 80-110 το μεσημέρι λόγο κίνησης και 5% εντός πόλης αν βάλω και 3 ταξίδια με 4 άτομα αποσκευές φουλ και κλίμα στα 4500χλμ συνολικά που έχω η κατανάλωση είναι στο 4.1.
Να σημειώσω ότι όσο περίμενα το κορολα με το Panda diesel της γυναίκας μου στις ίδιες διαδρομές είχα 1λιτρο κάτω επιδοτούμενου καυσίμου που θα έλεγε και ο lap...
Τώρα που είμαι εκτός υποχρεώσεων για 3 εβδομάδες λόγο χειρουργείου στο πόδι κάθε πότε άραγε πρέπει να το βάζω μπροστά για να μην μείνω από την απλή μπαταρία; Σήμερα μπαίνω στη 4η μέρα ακινησίας.Στη MyT εφαρμογή έχει faq: πώς να αποτρέψετε την εξάντληση της 12v μπαταρίας: ανά βδομάδα να λειτουργεί ο κινητήρας για 20-30 λεπτά στη θέση P
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Τώρα που είμαι εκτός υποχρεώσεων για 3 εβδομάδες λόγο χειρουργείου στο πόδι κάθε πότε άραγε πρέπει να το βάζω μπροστά για να μην μείνω από την απλή μπαταρία; Σήμερα μπαίνω στη 4η μέρα ακινησίας.Στη MyT εφαρμογή έχει faq: πώς να αποτρέψετε την εξάντληση της 12v μπαταρίας: ανά βδομάδα να λειτουργεί ο κινητήρας για 20-30 λεπτά στη θέση P
Δεν μου το εμφανίζει εμένα αλλά θα στη βδομάδα αν είναι θα κατέβω νά τό δοκιμάσω
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
izz περαστικά!
Ρε Λαπ, όταν φορτίζει η μπαταρία απ τον θερμικό δεν κάνει οικονομία, ξοδεύει ενέργεια.
Δεν αφήνει την μπαταρία να αδειάσει ποτέ, γιατί ο ηλεκτροκινητήρας κινεί πάντα τους τροχούς, είτε με είτε χωρίς τη συνδρομή απ το power splitter. Η μετατροπή σε ηλεκτρισμό όμως και ξανά σε έργο, έχει απώλειες, δεν κερδίζει αν δεν εκμεταλλευτει την κινητική ενέργεια.
Τα ψευτουβριδικα αποθηκεύουν μόνο κλάσμα αυτής της κινητικης ενέργειας και το αποδίδουν μόνο επικουρικά για λίγα δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με το ΤΟΥΟΤΑ.Φυσικά, αλλά ξεχνάς κάποια βασικά πραγματα συγκριτικά με τα βενιζνης και diesel που έχουμε οι υπόλοιποι. Το κιβώτιο ταχυτήτων.
Το psd της toyota συνεχώς γυρίζει τον κινητήρα στο αποδοτικότερο φάσμα λειτουργίας του, εκτός από τις ακραίες συνθήκες επιταγχυνσης. Η απόδοση αυτή είναι καλύτερη από τα περισσότερα οχήματα που για λίγα δευτερόλεπτα πιάνουν το αποδοτικότερο φάσμα τους, (το οποίο είναι ούτως ή άλλως χαμηλότερο) καθώς αλλάζουν σχέσεις και επιταγχυνουν. Έτσι όντως έχοντας απώλειες από 15-20% κατά την μετατροπή της θερμικής σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς φορτίζει τις μπαταρίες, βρίσκεται σε κοντινά ποσοστά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Τώρα ,όταν απαιτηθεί φορτίο ξαναχρησιμοποιει τον ηλεκτρισμό παραμένοντας στο αποδοτικότερο φάσμα ο θερμικός και στο συνολικό αποτέλεσμα μιας και οι δρόμοι δεν είναι επίπεδοι πιάνει αυτά τα νούμερα που ζαλίζουν. Δηλαδή και με τις απώλειες κατά την μετατροπή ( και φυσικά με την μετατροπή της κινητικής ενέργειας) και πάλι είναι πιο αποδοτικό. Δηλαδή ακόμα και σε ταξίδια με διάφορες υψοματικες διαφορές του δρόμου είτε διάφορες επιταγχυνσεις, το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντινό και με τα diesel, παρά τις απώλειες, διότι η ηλεκτρονική μονάδα του αυτοκινήτου αξιολογεί πολλές φορές το δευτερόλεπτο και επιλέγει ποια συνθήκη είναι προτιμότερη. Δηλαδή, είτε να φορτίσει (έστω με απώλειες) είτε να χρησιμοποιήσει επικουρικά (αντί της επιλογής του υψηλότερου φορτίου στον θερμικό) την αποθηκευμένη από πριν ηλεκτρική ενέργεια, είτε να κινηθεί τελείως ηλεκτρικά με σβηστό τον θερμικό κινητήρα.
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί δεν είναι το πόσο αποδοτικό είναι το toyota αλλά πόσες απώλειες έχεις εσύ με το δικό σου που σε φτάνει ένα toyota με διαφορετικό καύσιμο και απώλειες στην μετατροπή. Εδώ τα απλά και ταπεινά ψευτουβριδικα, όπως τα λες, πλησιάζουν το diesel .
Εκεί φαίνεται η υψηλή τεχνολογία. -
δεν ειπα οτι δεν μιλας σιγα, ειπα οτι εχει αεροδυναμικους θορυβους
-
δεν ειπα οτι δεν μιλας σιγα, ειπα οτι εχει αεροδυναμικους θορυβους
Δεν έχει γι'αυτό το είπα.
-
Εγώ έκανα κάτι που κάνουν τα κωλοπαιδα. Συγνώμη προκαταβολικά.
Πήγαινε τόσο σιγά , σε επαρχιακό δρόμο που λέει με 80-90 αυτός πήγαινε με 55. Και είχε ενεργοποιήσει και το acc. Το κατάλαβα από την σταθερή απόσταση που είχε μέσα στον αστικό ιστό πριν ξεκινήσει ο επαρχιακός.
Βρε να τουβκανω φώτα, βρε να του κάνω σήμα με τα χέρια του στυλ , πάμε πιο γρήγορα. Τίποτα με κοιτούσε από το καθρέφτη και δεν έκανε τίποτα. Έβγαλε και το χερι έξω από το παράθυρο και άραζε με 55 χλμ/ώρα σε επαρχιακό.Τον προσπερνω μολις μπορώ και μπαίνω απότομα μπροστά υπολογοζοντας το όριο που διαβάζει το acc, ούτε πολυ μπροστά του ούτε πολύ μακρυά και τότε το κορολλα το βλέπω στο καθρέφτη που πλάκωσε τα φρένα αυτόματα λόγω του acc. Τρόμαξε ο τύπος.
Μετά έφυγα.
Δεν είναι απόλυτα σωστά τα λεγόμενα σου. Αν μπεις μπροστά στο ραντάρ με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που είχε αυτός, ΔΕΝ φρενάρει το αυτοκίνητο. Μόνο αν είχες μικρότερη ταχύτητα, που δεν μπορεί να συμβεί εφόσον προσπερνούσες. Άρα μήπως φρενάρισες μπροστά του; ή έκανε χρήση των φρένων ο οδηγός.
-
Όχι καθόλου, μπήκα νωρίτερα. Δηλαδή λογικά το ειχε στην τρίτη βαθμίδα και εγώ μπήκα στον χώρο που είναι η δεύτερη και διάβασε εμπόδιο και φρεναρε.
Δεν κάνω χαζομαρες δεν φρενάρω απότομα, νομίζω είναι και παράνομο.
-
Όχι καθόλου, μπήκα νωρίτερα. Δηλαδή λογικά το ειχε στην τρίτη βαθμίδα και εγώ μπήκα στον χώρο που είναι η δεύτερη και διάβασε εμπόδιο και φρεναρε.
Δεν φρενάρει το αυτοκίνητο σε κινούμενο αντικείμενο με μεγαλύτερη ταχύτητα από το ίδιο.
-
Νομίζω πως η εκτίμηση ( όχι η μέτρηση!) είναι πολύ δύσκολη και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες υποκειμενικούς, ανατομικούς και συγκυριακούς. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο ευαίσθητοι στις ίδιες συχνότητες, το οδόστρωμα δεν είναι το ίδιο παντού ( επομένως μεταβάλλεται ο παραγόμενος θόρυβος) και, μολονότι το αυτί συνηθίζει τον θόρυβο, η μετάβαση από τον ηλεκτρικό σε υψηλότερες στροφές στον θερμικό γίνεται έντονα αισθητή.
Και η δική μου αίσθηση είναι πως στα 110 περίπου και μετά η διαφορά είναι αισθητή. Μετά τα 130χλμ ανά ώρα δεν απολαμβάνω την μουσική ( την ακούω, αλλά δεν την απολαμβάνω). Και εγώ τους θορύβους τους εντοπίζω στην μπροστινή κολώνα και στον θολό των τροχών σε ορισμένα οδοστρώματος. Σε αυτές τις ταχύτητες είναι συγκρίσιμο με το προηγούμενο μου focus mk2. -
Τι να σου πω, έτσι μου φάνηκε πως φρεναρε απότομα και ξάφνιασε τον οδηγό του.
Γενικά στο acc απο αυτό που γνωρίζω από το δικό μου δεν φρενάρει αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι στο ανώτερο όριο που του έθεσες εσύ, απλά αφήνει το γκάζι, αν ομως ξαφνικά μπει ένα αυτοκίνητο ενδιάμεσα από το ανώτατο όριο που του έθεσες, θα φρενάρει για να έρθει στην σωστή απόσταση που του έχεις θέσει.
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
Δεν φρενάρει (απότομα) το αυτοκίνητο σε κινούμενο αντικείμενο με μεγαλύτερη ταχύτητα από το ίδιο. Απλά σταδιακά επαναφέρει την απόσταση του από το προπορευόμενο.
Toyota Corolla 2019