-
Πιο όχι ποιο.
Σιγά που θα βγάζεις τις ασφάλειες
-
@m3rlin said in Toyota Corolla 2019:
Το tracker της Toyota εντελώς & παντελώς άχρηστο. Θα προσπεράσω ότι σχετικά συχνά δεν δουλεύει σωστα, ειδικά όταν είσαι σε περιοχή με περιορισμένο σήμα κινητής. Το αμάξι στέλνει τη θέση του μόλις σβήσει. Αν στο κλέψουν και ξηλώσουν το modem θα βλέπεις να λέει ότι το αμάξι είναι σε κίνηση κ να δείχνει την θέση που είχες παρκάρει. Δεν δείχνει real time. Αυτό έγινε και στο δικό μου όταν το κλεψανε(C-HR).
Είχες κάποιο συναγερμό στο αμάξι; Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να το αποτρέψει;
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Το αμάξι θα έχει μικτή ασφάλεια, αλλά δεν χρειάζεται κάτι για να τρομάζει τα ευκαιριακά κλεφτρόνια, για να το προσπερνάνε;
H μικτή είναι άσχετη....μάλλον εννοείς ασφάλεια κλοπής.
Όπως είπα ο καθένας έχει την άποψή του....εγώ έχοντας δεις πως βάζουν συναγερμούς στην Ελλάδα, δεν θα έβαζα ποτέ. Προτιμώ το ρίσκο από το κλεφτρόνι...δεν σημαίνει ότι είμαι σωστός, απλά αυτή ειναι η άποψή μου. Σε όσα αυτοκίνητα είχα συναγερμό ήταν από το εργοστάσιο, αλλιώς δεν έβαζα.
Μικτή λέω γιατί εκτός από μερική και ολική κλοπή, έχει και ιδίες, τρομοκρατικές και βανδαλισμό. Δηλαδή θα είμαι όσο γίνεται περισσότερο καλυμμένος.
Και εγώ για την τοποθέτηση το σκέφτομαι. Και γι αυτό δε ζήτησα δώρο συναγερμό: Στο 1ο (Corolla), δώρο συναγερμός: τα σκιάδια δεν κλείνανε, ήταν λάθος τοποθετημένα τα ραντάρ! Στο 2ο τα πάντα είχαν μπει από το εργοστάσιο (αισθητήρες μπρος πίσω, συναγερμός) δεν έτριζε τίποτα.
Αλλά βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι συναγερμοί για can bus που αν δεν βάλεις ραντάρ χώρου δε βλέπω να έχουν μεγάλη φασαρία στην τοποθέτηση: μια μονάδα + μια σειρήνα το πολύ, ή κάνω λάθος;Μικτή ασφάλεια σημαίνει στην ουσία με ανάλογη κάλυψη , να.μπορεις να καλύπτεις ζημιές που έχεις κάνει εσύ ο ίδιος. Πρόσεξε όμως γιατί έχει διαφορετική κάλυψη στο ελάχιστο κόστος. Ρώτα τον ασφαλιστή σου. Τα άλλα που αναφέρεις δεν είναι στη ακριβότερη Μικτή αλλά τα προσθέτεις στην βασική.
Κάντε μια έρευνα αγοράς και προσεξτε τα ψιλά γράμματα...
-
@m3rlin said in Toyota Corolla 2019:
Το tracker της Toyota εντελώς & παντελώς άχρηστο. Θα προσπεράσω ότι σχετικά συχνά δεν δουλεύει σωστα, ειδικά όταν είσαι σε περιοχή με περιορισμένο σήμα κινητής. Το αμάξι στέλνει τη θέση του μόλις σβήσει. Αν στο κλέψουν και ξηλώσουν το modem θα βλέπεις να λέει ότι το αμάξι είναι σε κίνηση κ να δείχνει την θέση που είχες παρκάρει. Δεν δείχνει real time. Αυτό έγινε και στο δικό μου όταν το κλεψανε(C-HR).
Είχες κάποιο συναγερμό στο αμάξι; Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να το αποτρέψει;
Οχι δεν ειχα συναγερμο. Ανοιξαν παραθυρο, φυσωσαν, αλλαξαν κλειδι και έφυγαν κυριοι. Σιγουρα συναγερμος βοηθαει, κάτι στο τιμόνι ίσως ειναι επισης αποτρεπτικο. Πλεον χρησιμοποιώ και τα 2. Για μένα το απόλυτο ειναι να βάλεις διακοπτάκι που κόβει κάτι, αλλα χαιρετάς την εγγύηση πιθανότατα.
-
Eχω καταλήξει οτι ο συναγερμός είναι απαραίτητος και πριν 9 σχεδόν χρόνια άφησα να ξηλώσουν κυριολεκτικά το yaris μου για να του βάλω εναν που τροποποιήθηκε μέχρι και ο συμπλέκτης ,παίρνει εμπρός χωρίς να τον πατάς, και το ιμομπιλάιζερ για να το βάζω μπροστά απο απόσταση και να το ψύχω η ζεσταίνω ανάλογα την εποχή .
Όμως στο υβριδικό φοβάμαι και τον μόνο που θα έβαζα είναι εναν τυπικό canbus , χωρίς κοψίματα ραψίματα δηλαδή για να κάνει απλώς τα απαραίτητα .
Απο τον τρόπο που κλέβουν συνήθως ,σπάζοντας το τζάμι δηλ για να μπουν μέσα και επειδή θα βάλω που θα βάλω φιμέ προσανατολίζομαι για μεμβράνες αντιδιαρρηκτικές όοοοταν παραλάβω το cross.
εχει η Llumar πχ
https://llumar.gr/car/safety-film -
Εννοείται ότι ένας πραγματικά καλός συναγερμός κάνει δουλειά. Είχα συναγερμό που έκοβε ρεύμα και τροφοδοσία στον κινητήρα (σε δύο διαφορετικά κυκλώματα), είχε ογκομετρικό ραντάρ και παγίδες σε όλες τις πόρτες, στο πορτ-μπαγκάζ και στο καπό, αισθητήρα ανύψωσης (αν πήγαινε να το σηκώσει γερανός), σειρήνα και τηλεειδοπόιηση που δούλευε ακόμα και αν έκοβαν τα καλώδια της μπαταρίας του αυτοκινήτου, και αυτό που ανέφερε ο stefan147 - anti-hijacking. Αν δηλαδή σε σταματούσαν με όπλο στο φανάρι και άνοιγε η πόρτα του οδηγού, εσύ έδινες το αυτοκίνητο στον ληστή, αλλά μετά από 45'' το αυτοκίνητο έσβηνε και άρχισε να σφυρίζει η σειρήνα και να ειδοποιεί με την τηλεειδοποίηση (έπρεπε να ακολουθήσεις ειδική διαδικασία αν άνοιγε η πόρτα και το κλειδί ήταν γυρισμένο στην μίζα για να καταλάβει ο συναγερμός ότι δεν είσαι κλέφτης-hijacker που μπήκε μέσα). Φυσικά με ένα κουμπί έκλεινε κλειδαριές, όλα τα παράθυρα και την ηλιοροφή και είχε και λειτουργία valet (παρκαδόρου), όπου του επέτρεπε μόλις 5 λεπτά για να παρκάρει και μετά ακινητοποιούσε το όχημα, για να μην το πάρει για βόλτα.
Η εταιρεία του συναγερμού έδινε 100.000.000 Δρχ σε διαγωνισμό, σε όποιον μπορούσε να κλέψει αυτοκίνητο που τον φορούσε, σε μια επίδειξη. Ήρθαν τεχνικοί από άλλες εταιρείες, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Βέβαια αυτός ο συναγερμός κόστιζε τότε μισό εκατομμύριο Δρχ, αλλά νομίζω τα άξιζε όταν έμπαινε σε αυτοκίνητο κοντά στα 10 εκατομμύρια...
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείται ότι ένας πραγματικά καλός συναγερμός κάνει δουλειά. Είχα συναγερμό που έκοβε ρεύμα και τροφοδοσία στον κινητήρα (σε δύο διαφορετικά κυκλώματα), είχε ογκομετρικό ραντάρ και παγίδες σε όλες τις πόρτες, στο πορτ-μπαγκάζ και στο καπό, αισθητήρα ανύψωσης (αν πήγαινε να το σηκώσει γερανός), σειρήνα και τηλεειδοπόιηση που δούλευε ακόμα και αν έκοβαν τα καλώδια της μπαταρίας του αυτοκινήτου, και αυτό που ανέφερε ο stefan147 - anti-hijacking. Αν δηλαδή σε σταματούσαν με όπλο στο φανάρι και άνοιγε η πόρτα του οδηγού, εσύ έδινες το αυτοκίνητο στον ληστή, αλλά μετά από 45'' το αυτοκίνητο έσβηνε και άρχισε να σφυρίζει η σειρήνα και να ειδοποιεί με την τηλεειδοποίηση (έπρεπε να ακολουθήσεις ειδική διαδικασία αν άνοιγε η πόρτα και το κλειδί ήταν γυρισμένο στην μίζα για να καταλάβει ο συναγερμός ότι δεν είσαι κλέφτης-hijacker που μπήκε μέσα). Φυσικά με ένα κουμπί έκλεινε κλειδαριές, όλα τα παράθυρα και την ηλιοροφή και είχε και λειτουργία valet (παρκαδόρου), όπου του επέτρεπε μόλις 5 λεπτά για να παρκάρει και μετά ακινητοποιούσε το όχημα, για να μην το πάρει για βόλτα.
Η εταιρεία του συναγερμού έδινε 100.000.000 Δρχ σε διαγωνισμό, σε όποιον μπορούσε να κλέψει αυτοκίνητο που τον φορούσε, σε μια επίδειξη. Ήρθαν τεχνικοί από άλλες εταιρείες, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Βέβαια αυτός ο συναγερμός κόστιζε τότε μισό εκατομμύριο Δρχ, αλλά νομίζω τα άξιζε όταν έμπαινε σε αυτοκίνητο κοντά στα 10 εκατομμύρια...
Αυτό λεω και εγω εναν τέτοιο συναγερμό που να επεμβαίνει τόσο "βαθειά" σε υβριδικό δεν θα έβαζα. Ενα τυπικό can bus που ρώτησα 220 € τοποθετημένο , ενα επιπλέον 150άρι (200+150)για τις αντιδιαρρηκτικές μεμβράνες που έβαλα πριν και το 50ρικο στο gps tracker που εχει προταθεί ,νομίζω σε συνδυασμό με μια καλή ασφάλεια όλα θα είναι καλά ..
-
Τώρα με τα canbus, ίσως αυτά γίνονται πιο εύκολα. Το θέμα είναι να μπούνε τα ρανταράκια για τον ογκομετρικό και ίσως ακόμα ένα κλείδωμα στον κινητήρα, εκτός από το εργοστασιακό immobiliser.
-
Στο seat altea που είχα, είχε συναγερμό εργοστασιακό με αισθητήρες στον εσωτερικό χώρο. Εγώ πρόσθεσα έναν επιπλέον, με δική του σειρήνα και μπαταρία, ο οποίος είχε μόνο αισθητήρα περιμετρικής κάλυψης του αυτοκινήτου. Δηλαδή μόλις πλησίαζες, έδινε σήμα στην αρχή μικρό και όσο πλησίαζες γινόταν πιο έντονο, έως και συνεχόμενο αν το ακουμπούσες.
-
Τώρα με τα canbus, ίσως αυτά γίνονται πιο εύκολα. Το θέμα είναι να μπούνε τα ρανταράκια για τον ογκομετρικό και ίσως ακόμα ένα κλείδωμα στον κινητήρα, εκτός από το εργοστασιακό immobiliser.
Αυτά τα παρέχει και ο δώρο της αντιπροσωπείας μάρκας vodafon??? ο οποίος για να μπει δεν ξηλώνουν ούτε κόβουν τίποτα κουμπώνει με φίσα και τα ογκομετρικα με ατσαλίνα όπως και τα υπόλοιπα καλώδια ήμουν παρών στη τοποθέτηση
-
@ektoras said in Toyota Corolla 2019:
Στο seat altea που είχα, είχε συναγερμό εργοστασιακό με αισθητήρες στον εσωτερικό χώρο. Εγώ πρόσθεσα έναν επιπλέον, με δική του σειρήνα και μπαταρία, ο οποίος είχε μόνο αισθητήρα περιμετρικής κάλυψης του αυτοκινήτου. Δηλαδή μόλις πλησίαζες, έδινε σήμα στην αρχή μικρό και όσο πλησίαζες γινόταν πιο έντονο, έως και συνεχόμενο αν το ακουμπούσες.
Στείλε πμ αν θέλεις λεπτομέρειες και τιμή του συναγερμού
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Ψαχνοντας στο spritmonitor.de για να δω με ποσα λιτρα γεμιζει το ρεζερβουαρ μας, ειδα αυτο που ειχα διαπιστωσει και εγω, οτι τα 43 λιτρα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης δεν ισχυουν.
Eγω δεν εχω βαλει ποτε πανω απο 35,5 λιτρα με την αυτονομια στο 0 και εχοντας κανει αλλα 5-10χλμ ακομη. Στο spritmonitor.de ειδα μεχρι 36-37 τα οποια ειναι λογικα αν βαλεις λιγο ακομη μετα το 1ο στοπ της αντλιας (εγω δεν το κανω). Τα 43 υπαρχουν μονο στη φαντασια της Τογιοτα.
Επαναφερω το θεματακι γιατι κι εγω εχω καταμπερδευτει. Εβαλα 25λ και ανεβηκε κατα 75%.Πιο κοντα στα 35λ δλδ παρα στα 45.
Ασε που με μεση στα 5λ/100 εκαψα ενα ρεζερβουαρ στα ~700χλμ...
Λιγο καιει,αλλα ποσο χωραει? -
@ektoras said in Toyota Corolla 2019:
Στείλε πμ αν θέλεις λεπτομέρειες και τιμή του συναγερμού
Ήταν ένα από τα δώρα με την αγορά του αυτοκινήτου αξία αν θυμάμαι καλά γύρω στα 250€ μου είχαν πει.
Υποθέτω ότι όλα τα polis τον ίδιο θα περνάν. -
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Ψαχνοντας στο spritmonitor.de για να δω με ποσα λιτρα γεμιζει το ρεζερβουαρ μας, ειδα αυτο που ειχα διαπιστωσει και εγω, οτι τα 43 λιτρα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης δεν ισχυουν.
Eγω δεν εχω βαλει ποτε πανω απο 35,5 λιτρα με την αυτονομια στο 0 και εχοντας κανει αλλα 5-10χλμ ακομη. Στο spritmonitor.de ειδα μεχρι 36-37 τα οποια ειναι λογικα αν βαλεις λιγο ακομη μετα το 1ο στοπ της αντλιας (εγω δεν το κανω). Τα 43 υπαρχουν μονο στη φαντασια της Τογιοτα.
Επαναφερω το θεματακι γιατι κι εγω εχω καταμπερδευτει. Εβαλα 25λ και ανεβηκε κατα 75%.Πιο κοντα στα 35λ δλδ παρα στα 45.
Λιγο καιει,αλλα ποσο χωραει?Βρε παιδιά όσοι έχετε απορία αφού δεν βγαίνει άκρη με τις προδιαγραφές αφήστε να γυρίσει ρεζέρβα κάντε καμία 40αρια επιπλέον ασφαλή χλμ και πάτε να φουλαρετε σε ένα πρατήριο εμπιστοσύνης.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Λιγο καιει,αλλα ποσο χωραει?Βρε παιδιά όσοι έχετε απορία αφού δεν βγαίνει άκρη με τις προδιαγραφές αφήστε να γυρίσει ρεζέρβα κάντε καμία 40αρια επιπλέον ασφαλή χλμ και πάτε να φουλαρετε σε ένα πρατήριο εμπιστοσύνης.
Αυτο ρωταω,μηπως το εκανε καποιος πριν απο εμενα
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτο ρωταω,μηπως το εκανε καποιος πριν απο εμενα
Αν θες ακρίβεια μόνο αν το κάνεις μόνος σου θα είσαι σίγουρος ότι έγινε με τον παραπάνω τρόπο.
-
Λιγο καιει,αλλα ποσο χωραει?Απο τοτε, το μεγιστο που εχω βαλει ειναι 36,30lt λίγο μετα το στοπ της αντλιας.
Ο μονος τροπος να μαθεις σιγουρα ειναι να εχεις ενα μικρο μπιτονι βενζινης μαζι σου και να πας μεχρι να μεινει το αυτοκινητο.
-
Brainlock....και μάλιστα Ελληνική εταιρεία! Κρίμα που δεν συνεχίστηκε. Βέβαια άλλες εποχές στα αυτοκίνητα τότε, σήμερα έχουν τόσα ηλεκτρονικά που κάποια ζημιά θα την έκανε ο συγκεκριμένος!
-
Γερμανική ήταν Φάνη. Βασικά στην Γερμανία εξελίχθηκε. Έλληνας ο αντιπρόσωπος που έδινε τα λεφτά του διαγωνισμού απλά.
-
Γερμανική ήταν Φάνη. Βασικά στην Γερμανία εξελίχθηκε. Έλληνας ο αντιπρόσωπος που έδινε τα λεφτά του διαγωνισμού απλά.
Νόμιζα ότι ήταν Ελληνική (κάτι τέτοιο θυμάμαι στις διαφημίσεις των 4Τ)...λάθος μου. Και γιατί έκλεισε?
Toyota Corolla 2019