-
Καλημέρα και καλό προσεχές τριήμερο. Η απόφαση πάρθηκε. Επειδή τυγχάνει να είμαι στον χώρο της επαγγελματικής αυτοκίνησης, λέω δεν παίρνω κανέναν 'μεγάλο' στα κεντρικά να τελειώνουμε; Να πάρω άποψη.
Η απόφαση είναι FL και άντε γεια! Δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Ο φίλος tsofras έχει δίκιο. Παίρνουμε ο,τι μας αρέσει.
Τώρα, όντως δεν υπάρχει κλείδωμα τιμής (το ξέρατε και εσείς αυτό) αλλά τελικά υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στα δίκτυα. Άλλοι λένε +4.000 άλλοι λιγότερο. Μαθαίνω θα είναι (πιθανόν) λιγότερο και για να είναι +3-4.000 ανά μοντέλο θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.
Επίσης, ενδεχομένως να εκπλαγούμε ευχάριστα αναφορικά με ημερομηνίες παραδόσεων (εκτός αν υπάρξουν, που δεν είναι απίθανο) και πάλι απρόβλεπτες καταστάσεις.
Αυτά. Παραμένω Corolla λοιπόν ΟΤΑΝ έρθει
-
εγώ που έχω μοντέλο 09/21 H/B 1.8 Active Plus λιγουρεύομαι την οθόνη του FL
Γενικά με νευριάζει και που το android θέλει καλώδιο για Android Auto. Οτι και αν δοκίμασα δεν παιζει wireless AA. (ολα ειναι για carplay iphone).
Αν αλλάξω infosystem / Οθόνη χάνω την εγγύηση? Τι προτείνετε ?>
-
@steliosfan said in Toyota Corolla 2019:
εγώ που έχω μοντέλο 09/21 H/B 1.8 Active Plus λιγουρεύομαι την οθόνη του FL
Γενικά με νευριάζει και που το android θέλει καλώδιο για Android Auto. Οτι και αν δοκίμασα δεν παιζει wireless AA. (ολα ειναι για carplay iphone).
Αν αλλάξω infosystem / Οθόνη χάνω την εγγύηση? Τι προτείνετε ?>
Για τις μικρές αποστάσεις είναι βολικό το ασύρματο, αλλά θα δεις πως κι αυτοί που το έχουν παραπονιούνται οτι ξελιγώνει τη μπαταρία του κινητού κι αναγκάζεσαι να κουμπώνεις καλώδιο φόρτισης...
-
Εμένα δεν με πείραζε, ίσα ίσα φόρτιζε και το κινητό
-
Aθηνα - Γοργοποταμος - Παυλιανη - Αθηνα.
Με 125 gps στην Εθνικη.
Πιασαμε βεβαια 3 φορες την τελικη του αυτοκινητου & αρκετη πιεση στο ανεβα/κατεβα του βουνου, κυριως στις στροφες.Μεση καταναλωση 5,87 στην αντλια. Πολυ καλα θα ελεγα.
Στο βουνο φαινονται τα "μειονεκτηματα" του αυτοκινητου, εντος " " γιατι προφανως δεν προκεται για σπορ κατασκευη.
Στο οριο λοιπον, το τιμονι δεν δινει πολυ πληροφορια, η αναρτηση φαινεται μαλακη στις στροφες & ειναι δυσκολο να ρυθμισεις ακριβως το γκαζι που θες να δωσεις, το οποιο ετσι και αλλιως δεν ειναι πολυ. Τα φρενα δεν κουραστηκαν, χρησιμοποιησα και το "Β" οπου χρειαζοταν. Το ESP περιεργως δεν ειναι πολυ παρεμβατικο.
Σε καθε περιπτωση παντως ηταν απολυτα ασφαλες προβλεψιμο και δεν με τρομαξε πουθενα.Αδιανοητα ευκολη η οδηγηση στους πολυ στενους ανηφορικους δρομους των χωριων, εκει που οι αλλοι εκαιγαν τον συμπλεκτη τους, εγω απλα χαμογελουσα.
Για μενα, το μεγαλυτερο μειονεκτημα του αυτοκινητου στα ταξιδια παραμενει οι αεροδυναμικοι θορυβοι απο την μπροστινη κολωνα/καθρεπτες και η μετρια ηχομονωση.
-
Μιας και σε λίγες βδομάδες παραλαμβάνω το hb και εγώ, θα ήθελα να ρωτήσω για γνώμες και λινκ για συναγερμό. Αξίζει να μπει και με ποια χαρακτηριστικά; Ποιο μοντέλο προτείνετε; Έχετε να προτείνεται για Θεσσαλονίκη κάποιον που είναι προσεκτικός με το ξηλωμα των πλαστικών;
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Μιας και σε λίγες βδομάδες παραλαμβάνω το hb και εγώ, θα ήθελα να ρωτήσω για γνώμες και λινκ για συναγερμό. Αξίζει να μπει και με ποια χαρακτηριστικά; Ποιο μοντέλο προτείνετε; Έχετε να προτείνεται για Θεσσαλονίκη κάποιον που είναι προσεκτικός με το ξηλωμα των πλαστικών;
O καθένας έχει την άποψή του. Εγώ είμαι κάθετος κατά της τοποθέτησης συναγερμού, αγού για εμένα δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα από όσα προσφέρει (άχρηστος ουσιαστικά). Οπότε κάνε ότι πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστό!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
O καθένας έχει την άποψή του. Εγώ είμαι κάθετος κατά της τοποθέτησης συναγερμού, αγού για εμένα δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα από όσα προσφέρει (άχρηστος ουσιαστικά). Οπότε κάνε ότι πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστό!
Το αμάξι θα έχει μικτή ασφάλεια, αλλά δεν χρειάζεται κάτι για να τρομάζει τα ευκαιριακά κλεφτρόνια, για να το προσπερνάνε;
-
Το αμάξι θα έχει μικτή ασφάλεια, αλλά δεν χρειάζεται κάτι για να τρομάζει τα ευκαιριακά κλεφτρόνια, για να το προσπερνάνε;
H μικτή είναι άσχετη....μάλλον εννοείς ασφάλεια κλοπής.
Όπως είπα ο καθένας έχει την άποψή του....εγώ έχοντας δεις πως βάζουν συναγερμούς στην Ελλάδα, δεν θα έβαζα ποτέ. Προτιμώ το ρίσκο από το κλεφτρόνι...δεν σημαίνει ότι είμαι σωστός, απλά αυτή ειναι η άποψή μου. Σε όσα αυτοκίνητα είχα συναγερμό ήταν από το εργοστάσιο, αλλιώς δεν έβαζα.
-
Υπάρχει τρόπος να χαμηλώσει κάπως το ύψος καθίσματος του συνοδηγού ? Απότι βλέπω δεν έχει λεβιέ όπως στο κάθισμα του οδηγού, εκτός εάν δεν βλέπω κάτι σωστά.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
H μικτή είναι άσχετη....μάλλον εννοείς ασφάλεια κλοπής.
Όπως είπα ο καθένας έχει την άποψή του....εγώ έχοντας δεις πως βάζουν συναγερμούς στην Ελλάδα, δεν θα έβαζα ποτέ. Προτιμώ το ρίσκο από το κλεφτρόνι...δεν σημαίνει ότι είμαι σωστός, απλά αυτή ειναι η άποψή μου. Σε όσα αυτοκίνητα είχα συναγερμό ήταν από το εργοστάσιο, αλλιώς δεν έβαζα.
Μικτή λέω γιατί εκτός από μερική και ολική κλοπή, έχει και ιδίες, τρομοκρατικές και βανδαλισμό. Δηλαδή θα είμαι όσο γίνεται περισσότερο καλυμμένος.
Και εγώ για την τοποθέτηση το σκέφτομαι. Και γι αυτό δε ζήτησα δώρο συναγερμό: Στο 1ο (Corolla), δώρο συναγερμός: τα σκιάδια δεν κλείνανε, ήταν λάθος τοποθετημένα τα ραντάρ! Στο 2ο τα πάντα είχαν μπει από το εργοστάσιο (αισθητήρες μπρος πίσω, συναγερμός) δεν έτριζε τίποτα.
Αλλά βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι συναγερμοί για can bus που αν δεν βάλεις ραντάρ χώρου δε βλέπω να έχουν μεγάλη φασαρία στην τοποθέτηση: μια μονάδα + μια σειρήνα το πολύ, ή κάνω λάθος; -
Το βασικότερο στο συναγερμό είναι να έχει gps tracker. Τα υπόλοιπα παρακάμπτωνται έστω και δύσκολα (pin to start κτλ).
Σε περιμένει πχ ο επίδοξος κλέφτης μόλις πάρκαρες, σε αρχίζει στις γρήγορες και πριν καταλάβεις τι έγινε, έχει καβαλήσει το αμάξι και πάει. Μόνο το tracker θα σε σώσει σε μια τέτοια περίπτωση αλλά και γενικά οι μόνες περιπτώσεις κλεμμένων που γνωρίζω και τελικά βρέθηκαν, σώθηκαν λόγω tracker. Όχι ότι κι αυτό είναι πανάκεια αλλά το θεωρώ χρησιμότερο του συναγερμού.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla 2019:
Το βασικότερο στο συναγερμό είναι να έχει gps tracker. Τα υπόλοιπα παρακάμπτωνται έστω και δύσκολα (pin to start κτλ).
Σε περιμένει πχ ο επίδοξος κλέφτης μόλις πάρκαρες, σε αρχίζει στις γρήγορες και πριν καταλάβεις τι έγινε, έχει καβαλήσει το αμάξι και πάει. Μόνο το tracker θα σε σώσει σε μια τέτοια περίπτωση αλλά και γενικά οι μόνες περιπτώσεις κλεμμένων που γνωρίζω και τελικά βρέθηκαν, σώθηκαν λόγω tracker. Όχι ότι κι αυτό είναι πανάκεια αλλά το θεωρώ χρησιμότερο του συναγερμού.
Και εγώ το βλέπω πολύ χρήσιμο, αλλά η Corolla δεν διαθέτει από μόνη της το GPS tracker? Αν και έχω ακούσει ότι από 100€ υπάρχει αντίμετρο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla 2019:
Και εγώ το βλέπω πολύ χρήσιμο, αλλά η Corolla δεν διαθέτει από μόνη της το GPS tracker? Αν και έχω ακούσει ότι από 100€ υπάρχει αντίμετρο.
Νομίζω GPS tracker έχουν μόνο τα μοντέλα που θα έχουν Toyota Smart Connect. Έτσι και αλλιώς θα έχουν ενσωματωμένη SIM και παρεχόμενες υπηρεσίες με data που θα είναι δωρεάν τα 4 πρώτα χρόνια.
-
Το tracker της Toyota εντελώς & παντελώς άχρηστο. Θα προσπεράσω ότι σχετικά συχνά δεν δουλεύει σωστα, ειδικά όταν είσαι σε περιοχή με περιορισμένο σήμα κινητής. Το αμάξι στέλνει τη θέση του μόλις σβήσει. Αν στο κλέψουν και ξηλώσουν το modem θα βλέπεις να λέει ότι το αμάξι είναι σε κίνηση κ να δείχνει την θέση που είχες παρκάρει. Δεν δείχνει real time. Αυτό έγινε και στο δικό μου όταν το κλεψανε(C-HR).
-
Εγώ έχω αυτό στα δύο μας αυτοκίνητα.
Κόστος αστείο, μία κάρτα κοσμοτέ που τη φορτώνω κάθε μήνα με το 1gb δώρο απο την online πληρωμή του οικιακού λογαριασμού και μία φορά στους 3-4 μήνες βάζω και μία 10ευρη κάρτα για να μην ακυρωθεί το νούμερο. Εύκολο γενικά application και αρκετές λειτουργίες. Ο μόνος "μπελάς" είναι ότι θέλει κάθε 2-2.5 μήνες φόρτιση και πρέπει να το ξεθάβεις και να το μπριζώνεις. Υπάρχουν και γι αυτό λύση βέβαια για όποιον έχει τα κέφια αλλά εγώ δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω.
-
Απο αντικλεπτικο μπαστουνι τι προτείνετε?
Ωραιο το tracker αλλα θα ήθελα κατι πιο πολυ στην προληψη, δεν μπορω να κανω και την interpol πληρωνοντας καρτοκινητες κτλπ αφου πληρώνω ηδη ασφαλεια κλοπης.. -
Οι ενέργειες για ένα λειτουργικό tracker είναι 5' κάθε 2-3 μήνες όταν το μπαστούνι θα πρέπει να το βάζεις-βγάζεις κάθε μερα. Δε μου ακούγεται και πολύ βολικό και δεν ξέρω και πόσο αποτελεσματικό είναι. Ο καθένας φυσικά διαλέγει και παίρνει.
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Απο αντικλεπτικο μπαστουνι τι προτείνετε?
Ωραιο το tracker αλλα θα ήθελα κατι πιο πολυ στην προληψη, δεν μπορω να κανω και την interpol πληρωνοντας καρτοκινητες κτλπ αφου πληρώνω ηδη ασφαλεια κλοπης..Μετα απο έρευνα αυτό μου φάνηκε το πιο αξιόπιστο και σε λογικά πλαίσια καθημερινής δυσκολίας (τοπόθέτηση - αποθήκευση).
https://www.amazon.de/-/en/Stoplock-HG-150-00-steering-wheel/dp/B06XP21DK6/ref=sr_1_5?crid=3NZOIGFCG5XRM&keywords=stoplock&qid=1660918771&sprefix=stoplock%2Caps%2C144&sr=8-5 -
ποιο ευκολο ειναι να βγαλεις μια ασφαλεια και να μην παιρνει μπροστα με τιποτα.
Toyota Corolla 2019