-
@sabas_thess νομίζω ότι η γενική συμφωνία είναι ότι αν πας στα όρια των 130 κανεις ένα παρά πολύ άνετο και οικονομικό ταξίδι και έχεις και περιθωρια να προσπεράσεις πχ με 160 αν χρειαστεί. Προσωπική μου εμπειρία λέει ότι πας με 130 γύρω στις 1800-2000 στροφές και όταν το πατάς τέρμα θα σε πάει στις 5000 στροφές και ότι δίνει και ο ηλεκτροκινητήρας που στο ταξίδι δουλεύει πάντα.
-
@sabas_thess το ίδιο για τις αναβάσεις. Δες προηγούμενη μου ανάρτηση για ανάβαση στην ορεινή Κορίνθια. Λίγο πιο θορυβώδες καθώς θα πηγαίνεις στις 2500-3000 στροφές σε έντονες ανωφέρειες, αλλά και πάλι το γκάζι περισσεύει.
-
Σας βρήκα αμάξι όσους ψάχνεστε και θέτε να ανακατεύετε και τη βενζίνα... Ή το Υδρογόνο τέλος πάντων!
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-2022-i-nea-toyota-gr-corolla-ton-300-ippon/
Ένα μέλλον που έχεις ένα φωτοβολταϊκό στη ταράτσα ή την σκεπή να υδρολύει νεράκι όλη μέρα και να σου γεμίζει την ανταλλαξιμη μπουκάλα για το όχημα εε; τι ωραία που θα τανε...
-
Απαρχαιωμένη η Toyota.
Άραγε θα έχει τσοκ ή ηλεκτρονική ανάφλεξη; -
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Απαρχαιωμένη η Toyota.
Άραγε θα έχει τσοκ ή ηλεκτρονική ανάφλεξη;CVT να μην έχει, κι ότι θέλουν ας βάλουν
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Σας βρήκα αμάξι όσους ψάχνεστε και θέτε να ανακατεύετε και τη βενζίνα... Ή το Υδρογόνο τέλος πάντων!
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-2022-i-nea-toyota-gr-corolla-ton-300-ippon/
Ένα μέλλον που έχεις ένα φωτοβολταϊκό στη ταράτσα ή την σκεπή να υδρολύει νεράκι όλη μέρα και να σου γεμίζει την ανταλλαξιμη μπουκάλα για το όχημα εε; τι ωραία που θα τανε...
Τον πιστοποιημένο συμπιεστή για υδρογόνο στα 700 bar μην ξέχάσει όμως, αν θες να πας λίγο πιο μακριά από το οικοδομικό σου τετράγωνο.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Τον πιστοποιημένο συμπιεστή για υδρογόνο στα 700 bar μην ξέχάσει όμως, αν θες να πας λίγο πιο μακριά από το οικοδομικό σου τετράγωνο.
Σαν όνειρο το έγραψα, όχι σαν αναμενόμενο σύντομα.
Κάποια μέρα θα έρθει που τέτοιες εφαρμογές θα είναι εφικτες. Ίσως και να ζήσουμε να τις δούμε... -
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
@nikos1052 said in Toyota Corolla 2019:
Μόλις έκλεισα 1500χλμ με το ΗΒ 1.2/116. Ξέρω πως είμαι κάτι σαν αίρεση εδώ μέσα καθώς δε πήρα το υβριδικό μοντέλο. Στα 18,500 που το πήρα (Eco) ήταν πραγματικά vfm και το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του που έπαιζε σε αυτά τα λεφτά, τα Focus/Golf ήταν με τρικύλινδρα μοτέρ 2,000€ πάνω.
Το ότι είναι 3κύλινδρα τα μοτέρ το αναφέρεις ως αρνητικό; Διότι δεν έχει καμία σημασία... Του ford μάλιστα είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας και με τεράστια εγγύηση.
Η επιλογή που έκανες είναι εξαιρετική σε αυτά τα χρήματα. Δεν τίθεται θέμα "αίρεσης". Ο καθένας παίρνει ό,τι τον βολεύει και τον εξυπηρετεί. Αφού σου κάνει, εμας μας περισεύει! Είναι και το πρώτο όμορφο Corolla!
Σχετικά με αυτό που λες πως το κάθισμα πίσω από τον οδηγό είναι άχρηστο, τι ύψος έχεις αν επιτρέπεται; Θεωρείς πως καθισματάκι παιδιού πίσω από τον οδηγό δεν χωράει με τίποτα; Ρωτάω γιατί είναι ένα απο τα αυτοκίνητα που κοιτάμε και δεν υπάρχει στην έκθεση προς το παρόν να το δούμε από κοντά.
Οι αισθητήρες που σου βάλανε πίσω είναι μόνο με ήχο φαντάζομαι έτσι; Δεν συνεργάζονται με την οθόνη. Αν θέλεις να τους απενεργοποιήσεις για λίγο μπορείς; Κανονικά γίνεται μέσα από το μενού στο καντράν (στους εργοστασιακούς).
Άντε και στα 150000 χμ τώρα!
Είμαι 1.85 και γενικά οδηγώ με αρκετά πίσω το κάθισμα γιατί αλλιώς βρισκουν τα πόδια μου στην κολώνα του τιμονιού. Δε ξέρω το παιδικό καθισματάκι αν χωράει, πάντως επιβάτης (λεπτή κοπέλα κιόλας) δε χωρούσε να κάτσει με τίποτα.
Αυτό όμως πρέπει να το δεις μόνος σου, άλλος οδηγεί πολύ πιο κοντά στο τιμόνι, ειδικά αν πάρεις το Hybrid και δεν έχεις πεντάλ συμπλέκτη. Είναι σημαντικό να σε βολεύει το κάθισμα, για να πάρω τέταρτο επιβάτη πρέπει να το βάλω σε στάση που δε με βολεύει. Αν ήταν να έχω σταθερά κάποιον απο πίσω μου, ακόμα και έναν μπόμπιρα, δε θα το έπαιρνα το Corolla.
Οι αισθητήρες μόνο ήχο έχουν, αλλά ενεργοποιούνται με την όπισθεν απ' όσο έχω καταλάβει. Πιο πολύ λειτουργούν συμπληρωματικά στην κάμερα, ιδιαίτερα για σημεία στα πλάγια που δεν έχεις ορατότητα ούτε με την κάμερα.
-
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που ρυθμίζεται η θέση οδήγησης:
- Αν υπάρχει συμπλέκτης, το γόνατο πρέπει να είναι πολύ ελαφρώς λυγισμένο όταν τον πατάει τέρμα. Αν δεν υπάρχει, το ίδιο ισχύει για το γκάζι.
- Σε πλήρη έκταση των χεριών, οι καρποί πρέπει να ακουμπάνε στο πάνω μέρος της στεφάνης του τιμονιού.
- Το τιμόνι πρέπει να είναι σε μια νοητή ευθεία με το στέρνο μας. Οι αγκώνες πρέπει να είναι λυγισμένοι περίπου 90 μοίρες όταν πιάνουμε το τιμόνι στην θέση 9:15.
- Καθόμαστε όσο γίνεται πιο χαμηλά, αρκεί να τηρούνται οι παραπάνω παράμετροι και να βλέπουμε τις γωνίες του αυτοκινήτου.
- Οι πλευρικοί καθρέπτες πρέπει να πιάνουν ίσα-ίσα το πίσω φτερό του αυτοκινήτου στην εσωτερική τους γωνία, από την γωνία θέασης του οδηγού. Η καθ' ύψος μετατόπιση τους (που λέμε και στον Στρατό) θα πρέπει να είναι τέτοια που να φαίνεται η ευθεία πίσω από το αυτοκίνητο - όχι κάτω προς το οδόστρωμα, ούτε πάνω προς τον ουρανό. Όλα αυτά από την θέση (τα μάτια δηλαδή) του οδηγού.
- Ο εσωτερικός καθρέπτης θα πρέπει να κοιτάει (από τα μάτια του οδηγού πάντα) κατευθείαν πίσω, με το μεγαλύτερο εύρος από το πίσω τζάμι. Όχι στα πόδια των πίσω, ούτε στον ουρανό του αυτοκινήτου. Η πλάγια μετατόπιση του πρέπει να είναι επίσης ακριβώς στο κέντρο. Βάλτε ως σημάδια τις πίσω κολώνες (C Pillars) ή τα πίσω προσκέφαλα. Πρέπει να φαίνονται ακριβώς τα ίδια και από τις δύο πλευρές, όχι το ένα προσκέφαλο περισσότερο από το άλλο.
Αυτά για αρχή και μετά θα περάσουμε στα πιο προχωρημένα...
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Φάνη καλημέρα και καλό μήνα. Δεν ξέρω αν έχεις προλάβει να κάνεις κάποιο ταξίδι με την οικογένεια αλλά θέλω να μου πεις την άποψή σου για τον 18αρι εκτός πόλης που βρίσκεται "έξω από τα νερά του". Έχω δύο φίλους οικογενειάρχες που ενδιαφέρονται άμεσα για αγορά και η μόνη τους ανησυχία είναι η απόδοση του 1.8 μοτέρ όταν το αμάξι είναι φορτωμένο. Μιλάμε για ταχύτητες στα όρια του νόμου περί τα 130 απλά το όχημα να έχει άνεση να κάνει μια προσπέραση όταν χρειαστεί ή να μην βλαστημάει σε ένα ταξίδι σε ορεινό χωριό πχ (ο ένας φίλος πηγαινοέρχεται Κοζάνη Θεσσαλονίκη και τείνει προς Diesel ως εκ τούτου). Έχω διαβάσει παραπάνω το πολύ ευχάριστο πως το clima δεν τρώει δύναμη από τον κινητήρα οπότε αφήνω εκτός το θέμα αυτό για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια όπως και το ότι σε μικτή χρήση δεν είναι το ίδιο οικονομικό.
Εχω κάνει 2 ταξίδια των 600χλμ (συνολικά) το καθένα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στην Ε.Ο σε ταξίδι ούτε σε προσπεράσεις. Είναι το ίδιο γρήγορο (ίσως και ένα τσικ περισσότερο μόλις το μάθεις λόγο ροπής ηλετκρομοτέρ) με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο τους μεγέθους του με 120-130 άλογα βενζίνης. Δεν έχω νοιώσει ποτέ ότι έχω θέμα με την δύναμη, δεν βρήκα διαφορά στο ταξίδι (ίδια διαδρομή) σε σχέση με το Kuga ή την 116i που είχα (δεν θα συγκρίνω με την Ζ4 των 218 ίππων προφανώς).
Εδώ μια φώτο από Ε.Ο. σε ευθεία (δλδ. ούτε ανηφόρα ούτε κατηφόρα).
Και εδώ σε ελαφριά ανωφέρεια στην Ε.Ο. (σε μεγάλη ανηφόρα πάει 4.500σαλ για να κρατήσει την ίδια ταχύτητα).
-
Πως λειτουργεί αυτό το E-CVT αγαπημένε μας Mod? Έχει σκάλες (σαν γρανάζια) και ανεβαοκατεβάζει σχέσεις ή πατινάρει πάνω-κάτω σαν κανονικό CVT?
-
Δεν έχεις οδηγήσει;;;Μου κάνει εντύπωση...
Είναι πολύ καλύτερο από ένα απλό cvt. του αρέσουν οι μεσαίες στροφές όταν το πατάς,δεν πατιναρει όπως τα απλά cvt.
Πραγματικά οπότε βλέπω hybrid yaris σκέφτομαι ότι θα το αγόραζα κυριως για το κιβώτιο του.
Δεν υπάρχει καλύτερο κιβώτιο για κίνηση στην πόλη και πιο αξιόπιστο
Ο Φανης τα ξέρει καλύτερα. -
-
@super-t Βρε συ κανείς που κανείς editing, βάλε και καμία πηγή να μαθαίνουμε νέα πραγματα
-
Εδώ ένα βίντεο από το σασμάν του rav hybrid.
Η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια.
Youtube Video -
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Πως λειτουργεί αυτό το E-CVT αγαπημένε μας Mod? Έχει σκάλες (σαν γρανάζια) και ανεβαοκατεβάζει σχέσεις ή πατινάρει πάνω-κάτω σαν κανονικό CVT?
Το ξέρω ότι είμαι ο αγπαημένος σας...αχαχαχα!!
Δεν έχει σκάλες, δεν είναι CVT. Στην ουσία είναι ένα πλανητικό αυτόματο (όπως τα κλασσικά με τον μετατροπέα), αλλά δεν έχει μετατροπέα για την σύμπλεξη γιατί δεν χρειάζεται. Ανάλογα πως το λειτουργείς μπορεί να προσομειάσει ένα cvt (δεν μου αρέσει και πολύ) ή ένα κλασσικό με μετατροπέα. Δηλαδή μπορείς να επιταχύνεις με σταθερές στροφές ή να επιταχυνεις αυξομειόνωντας τις στροφές και χρησιμοποιοώντας την δύναμη του ηελκτρομοτέρ.
Είναι διαφορετικό στην λειτουργία του, καμία σχέση με όσα αυτόματα έχω οδηγήσει μέχει σήμερα (και έχω οδηγήσει όλες τις τεχνολογίες, ακόμα και Just cvt με μαγνητικό συμπλέκτη), οπότε θέλει λίγο εξοικίωση...μέρα με τη μέρα το πάω όλο και καλύτερα. -
Στο μισό γκάζι και σε χαμηλές ταχύτητες μου θυμίζει πάρα πολύ κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής, που κατά βάση είναι αλλά ηλεκτρικό αντί για υδραυλικό. Στις υψηλές ταχύτητες, CVT...
@real ψαξτο θα σου αρέσει, είναι μια έξυπνη Η/Μ ιδέα, με κύριο χαρακτηριστικό την αποδοτικότητα μέσω της απλότητας. Το μόνο που το έχει γ@μηc είναι η Toyota που το πλασάρει και εξελίσσει ως οικονομική πατέντα, αν το είχαν στα χέρια τους καμία Honda, Mazda θα βλέπαμε πιο δυναμικές εφαρμογές.
-
Το πιο σημαντικό απ όλα είναι ότι έχει πρώτη κανονική ταχύτητα (γρανάζι απ' ότι καταλαβαίνω). Ξεκινάει με κανονική πρώτη και στη συνέχεια όταν τελειώνει αλλάζει και αναλαμβάνει το CVT.
-
Το πιο σημαντικό απ όλα είναι ότι έχει πρώτη κανονική ταχύτητα (γρανάζι απ' ότι καταλαβαίνω). Ξεκινάει με κανονική πρώτη και στη συνέχεια όταν τελειώνει αλλάζει και αναλαμβάνει το CVT.
Δεν υπάρχει CVT, ολα με γρανάζια είναι (πλανητικό).
-
Στο κανονικό CVT για τους κανονικούς κινητήρες είναι αυτό με το γρανάζι για την 1η ταχύτητα, όχι στα υβριδικά.
Toyota Corolla 2019