-
Θα πουλήσω το ντίζελ και θα γίνω χορτοφάγος.
-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τωρα από εκεί και πέρα δεν μαρέσει να θανατόνωνται ζώα για σπορ και για διασκέδαση
Αν υποθέσουμε πως η βιολογική σου ανάγκη σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να τρως μια φορά την εβδομαδα κρέας, και εσύ τρως 3-5φορες. Η ευχαρίστηση και η διασκέδαση όταν τρως πάνω από μια φορά κρέας/εβδομάδα δεν είναι ισάξια με αυτό που έγραψες;
-
Και θα ψωνίσω ένα μάηλντ χάημπριντ και τοφού.
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τωρα από εκεί και πέρα δεν μαρέσει να θανατόνωνται ζώα για σπορ και για διασκέδαση
Αν υποθέσουμε πως η βιολογική σου ανάγκη σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να τρως μια φορά την εβδομαδα κρέας, και εσύ τρως 3-5φορες. Η ευχαρίστηση και η διασκέδαση όταν τρως πάνω από μια φορά κρέας/εβδομάδα δεν είναι ισάξια με αυτό που έγραψες;
@cirus ??????
-
και την δουλειά μου μπορώ να την κάνω με ενα suzuki alto, αλλά προτίμησα να αγοράσω κάτι καλυτερο.
Βρισκω ευχαρίστηση στο να τρώω κρέας. μαρέσει, είναι στην φύση μου να τρώω και κρέας και ψαρι και λαχανικά, φρουτα
δεν το κανω γιατι είναι βιολογική μου ανάγκη.
Εξαλου όπως είπα μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς κρέας. Απλά εγώ δεν θα το έκανα αυτό.
Συμπαθα με που δεν απανταω και γρήγορα είναι χαλια το internet στο μεξικό στο ξενοδοχείο
ΥΓ Διασκέδαση εννουσα ανθρώπους που διασκεδάζουν με το να σκοτώνουν ζώα. δεν το κανουν για φαγητο απλά τους διασκεδάζει να τα σκοτώνουν ή να τα βαζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για στοιχήματα. (κυνομαχίες, κοκορομαχίες, κυνήγι σε ζώα υπο εξαφάνιση κτλ είναι όλα κατακριτέα και προφανως με βρίσκουν απέναντι)
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πες το σε όλους τους διαιτολόγους που δίνουν κρέας.
Καλά το 90% είναι άσχετοι και κολλημένοι σε πρακτικές πριν 20-30 χρόνια. Όλοι δίνουν καρμπόν δίαιτες Atkins που έχουν θεαματικά αποτελέσματα πολύ σύντομα και κανένα αποτέλεσμα (και επιδείνωση υγείας) μακροπρόθεσμα.
Δεν μίλησα για Atkins. Μίλησα για κρέας μέσα στην διατροφή. 2-3 φορές την εβδομάδα, μαζί με λαχανικά φυσικά. Και αν συμπεριλάβουμε και την γαλοπούλα (το αλλαντικό), σχεδόν κάθε μέρας έχεις κρέας και γαλακτοκομικά. Εκτός αν πέσεις σε βίγκαν διαιτολόγο... Χαχα.
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφει ο @lap, απλά ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι είναι φτιαγμένος ο πλανήτης και η κρεατοφαγία υπήρχε πριν καν γεννηθεί ο πρώτος άνθρωπος. Οπότε το αποδέχομαι και τουλάχιστον ας κάνουμε όσο πιο ανώδυνη γίνεται την θανάτωση των ζώων, μέχρι να βρεθεί κάποια καλύτερη εναλλακτική.
@pgp737ng said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μου αρέσει καθόλου ότι την ώρα που κοιμόμουνα στο νοσοκομείο το μεσημέρι, κάποιος ή κάποια μου τσίμπησε το s20ultra που το είχα δίπλα μου στο κομοδίνο μου.
Συνηθισμένο φαινόμενο και τα περισσότερα νοσοκομεία ενημερώνουν τους ασθενείς. Κρίμα.
-
και την δουλειά μου μπορώ να την κάνω με ενα suzuki alto, αλλά προτίμησα να αγοράσω κάτι καλυτερο.
Βρισκω ευχαρίστηση στο να τρώω κρέας. μαρέσει, είναι στην φύση μου να τρώω και κρέας και ψαρι και λαχανικά, φρουτα
Εξαλου όπως είπα μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς κρέας. Απλά εγώ δεν θα το έκανα αυτό.
Συμπαθα με που δεν απανταω και γρήγορα είναι χαλια το internet στο μεξικό στο ξενοδοχείο
ΥΓ Διασκέδαση εννουσα ανθρώπους που διασκεδάζουν με το να σκοτώνουν ζώα. δεν το κανουν για φαγητο απλά τους διασκεδάζει να τα σκοτώνουν ή να τα βαζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για στοιχήματα. (κυνομαχίες, κοκορομαχίες, κυνήγι σε ζώα υπο εξαφάνιση κτλ είναι όλα κατακριτέα και προφανως με βρίσκουν απέναντι)
Κοίτα τώρα το παράδοξο της σκέψης σου καθώς και όλων μας. Και εγώ τα ίδια έλεγα μέχρι που μια μέρα καθώς έκοβα το κρέας που θα μαγείρευα χτύπησα το κεφάλι μου στο ανοιχτό ντουλάπι της κουζίνας.
Ας κάνουμε κάποιες παραδοχές για να απλοποιήσουμε την σκέψη μας.
Πες πως είσαι παμφάγο ζώον και σύμφωνα με την επιστήμη που αναπτύξαμε μέσα από χιλιάδες χρόνια μελετης (την ιατρική) διαπιστώσαμε πως 200-400γρ εβδομάδα και δη λευκό κρέας είναι η σωστή ποσότητα για την εύρυθμη βιολογική σου λειτουργία.
Εάν εσύ περάσεις στα 800gr -1Κg/ εβδομάδα σε κόκκινο κρέας επειδή σου αρέσει (εκτός των βιολογικών σου αναγκών) και επειδή σου επιφέρει διασκέδαση το να τρως κρέας στην ουσία ζητάς να σου σφάξουν ζώα για να περάσεις καλά.
Σε τι διαφέρεις από αυτόν που σκοτώνει ζώα για διασκέδαση?Και οι δύο καλύπτετε μια ανάγκη, αυτή της διασκέδασης εις βάρος των ζώων. Γιατί η δική σου η διασκέδαση είναι πιο ηθική από του άλλου;
-
Και οι δύο καλύπτετε μια ανάγκη, αυτή της διασκέδασης εις βάρος των ζώων. Γιατί η δικιά σου είναι πιο ηθική από του άλλου;
Αν και δεν ρώτησες εμένα, φαντάζομαι ότι δεν σε πειράζει να αναφέρω την δική μου οπτική. Το κυνήγι ως hobby, δηλαδή η χαρά της θανάτωσης, είναι απαράδεκτο! Αν όμως κυνηγάς και καταναλώνεις όντως αυτό που σκότωσες, τότε δεν έχεις και πολύ άδικο. Όμως δεν μπορεί κανείς να πει στον άλλον πόσο πολύ πρέπει να φάει. Εγώ δεν είμαι κυνηγός και δεν μου πάει η καρδιά να πατήσω την σκανδάλη όταν έχω ένα ζώο στο σκόπευτρό μου. Αν χρειάζονταν όμως να το κάνω για να επιβιώσω, φυσικά και θα το έκανα.
-
Ε καλά συζήτηση σε δημόσιο forum κάνουμε όλοι συμμετέχουν.
Ναι αυτό είναι μια υποπερίπτωση, επιβίωσης. Οκ δεν μιλώ για αυτό. Για αυτό και ανέφερα τα 200-400gr κρέατος ως μια βάση παραδοχής
Από την στιγμή που τα καλύψεις αυτά, εκεί θεωρώ πως ξεκινά για πολλούς και το ηθικό δίλημμα
-
This post is deleted! -
Έστω....ότι θες.
Πες πως καταναλώνεις ότι λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγειας, έχεις πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Εσύ όμως συνεχίζεις.
Στα +800gr κοκκινου κρέατος/ εβδομάδα σε τι διαφέρεις από έναν κυνηγό, μιας και δεν υπάρχει πλέον ο παράγοντας της επιβίωσης;
Φαντάζομαι, το τρως με ευχαρίστηση το πιτογυρο και οχι καταναγκαστικα!
Αρα ,η ευχαρίστηση και η διασκέδαση σου την ώρα που το τρως, σε τι διαφέρει από έναν που κυνηγά ζώα για διασκέδαση και ευχαρίστηση; -
Παιδιά, το φαΐ είναι μια από τις σαρκικές απολαύσεις. Το βρίσκω υπερβολικό να νιώθουμε τύψεις επειδή φάγαμε 1-2 μπιφτέκια παραπάνω. Για μένα μεγαλύτερο κακό είναι η τροφή που πετιέται στα σκουπίδια.
-
Κοίτα τώρα το παράδοξο της σκέψης σου καθώς και όλων μας. Και εγώ τα ίδια έλεγα μέχρι που μια μέρα καθώς έκοβα το κρέας που θα μαγείρευα χτύπησα το κεφάλι μου στο ανοιχτό ντουλάπι της κουζίνας.
Ας κάνουμε κάποιες παραδοχές για να απλοποιήσουμε την σκέψη μας.
Πες πως είσαι παμφάγο ζώον και σύμφωνα με την επιστήμη που αναπτύξαμε μέσα από χιλιάδες χρόνια μελετης (την ιατρική) διαπιστώσαμε πως 200-400γρ εβδομάδα και δη λευκό κρέας είναι η σωστή ποσότητα για την εύρυθμη βιολογική σου λειτουργία.
Εάν εσύ περάσεις στα 800gr -1Κg/ εβδομάδα σε κόκκινο κρέας επειδή σου αρέσει (εκτός των βιολογικών σου αναγκών) και επειδή σου επιφέρει διασκέδαση το να τρως κρέας στην ουσία ζητάς να σου σφάξουν ζώα για να περάσεις καλά.
Σε τι διαφέρεις από αυτόν που σκοτώνει ζώα για διασκέδαση?Και οι δύο καλύπτετε μια ανάγκη, αυτή της διασκέδασης εις βάρος των ζώων. Γιατί η δική σου η διασκέδαση είναι πιο ηθική από του άλλου;
Το υπεραναλύεις χωρίς κανένα λόγο.
Είναι απόλαυση το φαγητο οπως και το σεξ και κάποια σπορτ κτλ
Δεν νοιώθω τύψεις οταν περνάω καλά και τρώγωντας παραπάνω από το συνιστώμενο
Διαφέρω ότι δεν βρίσκω καμία απόλαυση στο να θανατώνω ζώα.
Τι είναι ζωή , τι είναι άνθρωπος, τι είναι χωροχρόνος, γιατί υπάρχουμε κτλ. ....... Ερωτήσεις που κάνουμε και ψάχνουμε απαντήσεις....
Κοιτάω να περνάω σε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε. αμα είναι να κόψουμε φαγήτο, σεξ, τσίπουρο γιαυτα που λες, ζήτω που καήκαμε......είναι πολύ μικρό το μυαλό μου να χωρέσει ολη την αλήθεια για τα πάντα. Ασε που αν μάθαινα την πραγματική αληθεια δεν θα την καταλάβαινα κιολας. Πολύ μικρο το μυαλό του ανθρώπου.
-
Μου αρέσει να είμαι στην τουαλέτα μου το πρωι και να διαβάζω 4τ.
Δε μου αρεσει που η σύζυγος μου φωναζει νσ κανω γρήγορα.
-
@georgemit said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει να είμαι στην τουαλέτα μου το πρωι και να διαβάζω 4τ.
Δε μου αρεσει που η σύζυγος μου φωναζει νσ κανω γρήγορα.
Χαχαχα δικός μου είσαι εσύ, ειδικά όταν διαλέγεις τα ανάλογα τόπικ για ανάγνωση διπλασιάζεις την απόλαυση της στιγμής
-
Και αν συμπεριλάβουμε και την γαλοπούλα (το αλλαντικό), σχεδόν κάθε μέρας έχεις κρέας και γαλακτοκομικά.
Άλλο τραγικό αυτό, διαιτολόγος και προτείνει αλλαντικά (το κάνουν κατα συρροή), που είναι από τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα λόγω νιτρικών αλλάτων. Όταν βλέπω διαιτολόγο και γράφει "2 φέτες γαλοπούλα" αυτόματα παίρνει άκυρο από εμένα. Βασικά το 90% των διαιτολόγων παίρνουν άκυρο γιατι ειναι άσχετοι και λένε σε όλους τα ίδια. Κόψε υδατάνθρακες για να αδυνατίσεις και ας πάει στο διάολο η υγεία σου.
-
Βασικά το 90% των διαιτολόγων παίρνουν άκυρο γιατι ειναι άσχετοι και λένε σε όλους τα ίδια. Κόψε υδατάνθρακες για να αδυνατίσεις και ας πάει στο διάολο η υγεία σου.
Εγώ πάντως, την καλύτερη αλλαγή σε σώμα/πάχος και διάθεση την είδα όταν πήγα το κόκκινο κρέας σε μια φορά τη βδομάδα.
Και κάθε άλλη μέρα, λευκό κρέας ψημένο από τα χεράκια μου.
Δίαιτα βάση θερμίδων μποντιμπιλντεράδικης λογικής στη βάση της. -
Και αν συμπεριλάβουμε και την γαλοπούλα (το αλλαντικό), σχεδόν κάθε μέρας έχεις κρέας και γαλακτοκομικά.
Άλλο τραγικό αυτό, διαιτολόγος και προτείνει αλλαντικά (το κάνουν κατα συρροή), που είναι από τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα λόγω νιτρικών αλλάτων. Όταν βλέπω διαιτολόγο και γράφει "2 φέτες γαλοπούλα" αυτόματα παίρνει άκυρο από εμένα. Βασικά το 90% των διαιτολόγων παίρνουν άκυρο γιατι ειναι άσχετοι και λένε σε όλους τα ίδια. Κόψε υδατάνθρακες για να αδυνατίσεις και ας πάει στο διάολο η υγεία σου.
Θυμάσαι που μιλούσαμε για τα αλλαντικά; Εδώ και ένα έτος έχουμε να φάμε. Βασικά η λαπαινα πήρε μια φορά καταλάθος και λέγαμε πως το κάναμε αυτό το λαθος. Το κοιτούσαμε εκεί στον πάγκο της κουζίνας και το έφαγα εγω. Εσύ μας έπεισες.
-
Βρε ο,τι και να λες εδώ μέσα έχεις μπλιέξει αστσημα με
(χωρίς κάρι όμως, με πατροπαράδοτα ελλανια μπαχαρικά)
-
H καλή μπριτζόλα θέλει αλάτι και πιπέρι. Όλα τα άλλα είναι περιττά.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]