-
Dettol σου έχω πει καλός χρυσός πανέξυπνος αλλά δεν έχεις ιδέα από την Ελλάδα. Ζεις σε ένα συννεφάκι. Δεν είναι κακό, δεν σε κρίνω.
20Κ για αυτοκίνητο μια μέση ελληνική οικογένεια δύσκολα να διαθέσει.
Οι τιμές που μπορούσε οριακά με δόσεις ήταν 12-15Κ. Οριακά.
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Dettol σου έχω πει καλός χρυσός πανέξυπνος αλλά δεν έχεις ιδέα από την Ελλάδα. Ζεις σε ένα συννεφάκι. Δεν είναι κακό, δεν σε κρίνω.
τα yaris και yaris cross (και ενα σωρο αλλα νεα οχηματα αντιστοιχης αξιας) που βλεπω να κυκλοφορουν καθημερινα γυρω μου, ειναι αποκυημα της φαντασιας μου ή πετουν μεσα στο συννεφακι στο οποιο ζω;
Αν εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλης καϊλας ειναι δικαιωμα σου, αλλα ας εχουμε και λιγο τα ματια μας ανοιχτα. -
Πολλά είναι εταιρικά leasing αλλά πέρα από αυτό η Αθήνα είναι το 45% του πληθυσμού και πλούτου της Ελλάδας. Το υπόλοιπο 55% είναι η υπόλοιπη Ελλάδα.
Εσυ κοιτάς τον κόσμο γύρω από την συνοικία σου και τις περιοχές ζεις,Εαν δεις τα μέσα εισοδήματα και αγοραστική δύναμη μιας απλής ελληνικής οικογένειας δεν φτάνουν ούτε για μεταχειρισμένο. Για αυτό και η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στόλο γηραιών αυτοκινήτων.
Δεν επιλέγω να είμαι βασιλακης καιλας. Απλά εσύ είσαι σε ένα συννεφάκι.
-
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
τα yaris και yaris cross (και ενα σωρο αλλα νεα οχηματα αντιστοιχης αξιας) που βλεπω να κυκλοφορουν καθημερινα γυρω μου, ειναι αποκυημα της φαντασιας μου ή πετουν μεσα στο συννεφακι στο οποιο ζω;
Αν εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλης καϊλας ειναι δικαιωμα σου, αλλα ας εχουμε και λιγο τα ματια μας ανοιχτα.Εχουν μειωθει πολυ οι πωλησεις νεων αυτοκινητων σε μεσο κοσμο και χαμηλες ταξεις, σχεδον μηδενιστει. Φυσικα πολλοι εχουν ληζιγκ μεσω της εργασιας τους αλλα οι υπολοιποι δεν αγοραζουν οδηγουν τα παλια. Επαρχια δεν βλεπεις καν καινουρια οχηματα κατι που το βλεπω και εγω και εχει αναφερθει και απο αλλους εδω μεσα.
-
Αν θυμάμαι καλά, 140.000 πωλήσεις περίπου πέρυσι…φυσικά αρκετά από εταιρείες λήζινγκ.
-
Δηλαδή τι πήγε να κάνει ο τύπος;
Σε φάση ότι έχετε παρκάρει τα αυτοκίνητα σας με την πρίζα επάνω ενώ έχουν φορτίσει και δεν έχουν θέση οι υπόλοιποι που περιμένουν;Η το πιο ακραίο, νόμιζε πως θα... έκλεβε ρεύμα για το δικό του όπως αν έβγαζε από το στόμιο του ρεζερβουάρ ενός θερμικού την μάνικα και να την κούμπωνε στο δικό του;;;
-
Πολλά είναι εταιρικά leasing αλλά πέρα από αυτό η Αθήνα είναι το 45% του πληθυσμού και πλούτου της Ελλάδας. Το υπόλοιπο 55% είναι η υπόλοιπη Ελλάδα.
Εσυ κοιτάς τον κόσμο γύρω από την συνοικία σου και τις περιοχές ζεις,Εαν δεις τα μέσα εισοδήματα και αγοραστική δύναμη μιας απλής ελληνικής οικογένειας δεν φτάνουν ούτε για μεταχειρισμένο. Για αυτό και η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στόλο γηραιών αυτοκινήτων.
α. δεν ζω σε ακριβη συνοικια
β. εργαζομαι σε φτωχη συνοικια
γ. ξερεις ελαχιστα πραγματα για εμενα αλλα βγαζεις συμπερασματα
δ. τα εταιρικα leasing φαινονται. Ναι υπαρχουν, αλλα δεν ειναι τοσο πολλα τελικα
ε. μενω και εργαζομαι στην αθηνα, ε τι να κανουμε, για αυτην θα βγαλω τα συμπερασματα μου. Απο τη στιγμη μαλιστα που, οπως εσυ λες, ειναι το 45% του πληθυσμου, δεν ειναι οτι βλεπω μικρο δειγμα.
στ. Ετσι και αλλιως στην επαρχια κανουν ζωαρα ακομα και με λιγοτερα χρηματα, ενω και αυτοι (αρκετοι) που εχουν χρηματα, πολλες φορες δεν τα δαπανουν σε αυτοκινητα. Αυτο ισχυει ειδικα για οσους βρισκονται σε νησια, οπου εκει υπαρχουν τα ΠΟΛΛΑ χρηματα.
ζ. στα @@ μου τα στατιστικα. Ολοι στην ελλαδα φοροδιαφευγουν. Δεν με νοιαζουν τα εισοδηματα που δηλωνουν. Δεν με νοιαζει αν τα χρηματα για νεο αμαξι (ή για οτι αγοραζουν/υπηρεσιες που καταναλωνουν) τα βρηκαν απο τις αποταμιευσεις τους, απο δανειο/πιστωτικη καρτα ή απο τη συνταξη των γεροντων. Το βασικο ειναι οτι τα ΕΧΟΥΝ.
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας. -
Μου αρέσει που χθές στης 14:30 έκανα αίτηση για ένα πιστοποιητικό στο gov και 20:30 έλαβα email οτι η αίτηση έχει ολοκληρωθεί και το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί.
-
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που χθές στης 14:30 έκανα αίτηση για ένα πιστοποιητικό στο gov και 20:30 έλαβα email οτι η αίτηση έχει ολοκληρωθεί και το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί.
Χάλασε εντελώς η Ελλάδα….αντί να πας να στηθείς 2-3 ώρες σε μια ουρά να κάνεις και το ασμπέτε σου….
-
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν θυμάμαι καλά, 140.000 πωλήσεις περίπου πέρυσι…φυσικά αρκετά από εταιρείες λήζινγκ.
300 χιλ ηταν στις καλες εποχες οποτε τι νοημα το ποστ αυτο;
60% των πωλησεων ειναι ληζινγκ και ενοικιαζομενα (πολυ Παντα).
Μιας και αναφεθηκαν οι πωλησεις πανευρωπαικα πριν 10 χρονια 17 εκατ πωλησεις, το 2024 μολις 10 εκατ. Η Ευρωπη φτωχαινει και η Ευρωπ βιομηχανια καταρεει. Μετα προσπαθουν να σου πουλησουν Τιγκουαν base more με 40 χιλ. και Α5 με 100 χιλ.
-
Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι 2 οικογένειες με ίδιο εισόδημα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις;
Με αποτέλεσμα, η μία με καθημερινή οικονομία και μετρημένα έξοδα να είναι σε θέση να πάρει ένα αυτοκίνητο 30κ και η άλλη με σπατάλη, Κίνο όλη μέρα σε πρακτορεία, ταβέρνες καμιά 5-6 το μήνα να αδυνατεί να συντηρήσει το χρεπι 20ετιας που έχει. -
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
α. δεν ζω σε ακριβη συνοικια
β. εργαζομαι σε φτωχη συνοικια
γ. ξερεις ελαχιστα πραγματα για εμενα αλλα βγαζεις συμπερασματα
δ. τα εταιρικα leasing φαινονται. Ναι υπαρχουν, αλλα δεν ειναι τοσο πολλα τελικα
ε. μενω και εργαζομαι στην αθηνα, ε τι να κανουμε, για αυτην θα βγαλω τα συμπερασματα μου. Απο τη στιγμη μαλιστα που, οπως εσυ λες, ειναι το 45% του πληθυσμου, δεν ειναι οτι βλεπω μικρο δειγμα.
στ. Ετσι και αλλιως στην επαρχια κανουν ζωαρα ακομα και με λιγοτερα χρηματα, ενω και αυτοι (αρκετοι) που εχουν χρηματα, πολλες φορες δεν τα δαπανουν σε αυτοκινητα. Αυτο ισχυει ειδικα για οσους βρισκονται σε νησια, οπου εκει υπαρχουν τα ΠΟΛΛΑ χρηματα.
ζ. στα @@ μου τα στατιστικα. Ολοι στην ελλαδα φοροδιαφευγουν. Δεν με νοιαζουν τα εισοδηματα που δηλωνουν. Δεν με νοιαζει αν τα χρηματα για νεο αμαξι (ή για οτι αγοραζουν/υπηρεσιες που καταναλωνουν) τα βρηκαν απο τις αποταμιευσεις τους, απο δανειο/πιστωτικη καρτα ή απο τη συνταξη των γεροντων. Το βασικο ειναι οτι τα ΕΧΟΥΝ.
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.60% ειναι ληζιγκ και ενοικιαζομενα σιγουρα πανω απο 50%.
η Αθηνα ναι μεν 45% πληθυσμου αλλα μαλλον 60% του ΑΕΠ.
Επαρχια φτωχεια ειναι που ειδες οτι κανουν ζωαρες; Εκτος τουριστικων περιοχων εννοειται. Μυκονος Σαντορινη καποια αλλα νησια Κρητη κλπ που εχουν καλα εισοδηματα απο τουρισμο ειναι διαφορετικα τα πραγματα αν και στο οφ σηζον δημιουργειται τρυπα.
δεν φοροδιαφευγουν πια στην Ελλαδα, αυτο ισως παλαιοτερα. αντιθετα πληρωνουμε υπερβολικους φορους.
και με τα στατιστικα η Ευρωπη και η Ελλαδα εχουν φτωχυνει τα τελευταια χρονια. Απλα δεν ταξιδευεις εξωτερικο να δεις πως ειναι αλλου και να συγκρινεις.
Και φτωχος να περασεις καλη ζωη δεν διαφωνω μπορεις αλλα σε καποια θελω θα εισαι παντα φτωχος (δηλ δεν θα μπορεις να εχεις συνεχως θερμανση, δεν θα πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο κλπ, δεν θα παρεις ωραια ρουχα παπουτσια για χρονια δεν θα πας ακριβα ταξιδια κλπ)
-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι 2 οικογένειες με ίδιο εισόδημα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις;
Με αποτέλεσμα, η μία με καθημερινή οικονομία και μετρημένα έξοδα να είναι σε θέση να πάρει ένα αυτοκίνητο 30κ και η άλλη με σπατάλη, Κίνο όλη μέρα σε πρακτορεία, ταβέρνες καμιά 5-6 το μήνα να αδυνατεί να συντηρήσει το χρεπι 20ετιας που έχει.συνολικα το κοιτας αν καποιος ειναι φτωχος η πλουσιος οχι αν επαιξε κινο. οι πλουσιοι δεν παιζουν τυχερα παιχνιδια.
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μιας και αναφεθηκαν οι πωλησεις πανευρωπαικα πριν 10 χρονια 17 εκατ πωλησεις, το 2024 μολις 10 εκατ. Η Ευρωπη φτωχαινει και η Ευρωπ βιομηχανια καταρεει. Μετα προσπαθουν να σου πουλησουν Τιγκουαν base more με 40 χιλ. και Α5 με 100 χιλ.
Εντάξει την βγάζουν την χασουρα από την αύξηση των τιμών αυτοκινήτων , τα επιτόκια που κερδίζουν από το leasing με αντίστοιχη μείωση κόστους διαχείρισης και μισθοδοσίας στις εκθέσεις τα τελευταία χρόνια με παράλληλη μείωση της ποιότητας.
Αν δεις τα οικονομικά αποτελέσματα εκείνης της Stellantis μιλάμε για δις κέρδη, αποθησαυριζουν με τη σέσουλα από την τσέπη των μεσαίων στρωμάτων.
Μια χαρά τα πάνε οικονομικά.
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εντάξει την βγάζουν την χασουρα από την αύξηση των τιμών αυτοκινήτων , τα επιτόκια που κερδίζουν από το leasing με αντίστοιχη μείωση κόστους διαχείρισης και μισθοδοσίας στις εκθέσεις τα τελευταία χρόνια με παράλληλη μείωση της ποιότητας.
Αν δεις τα οικονομικά αποτελέσματα εκείνης της Stellantis μιλάμε για δις κέρδη, αποθησαυριζουν με τη σέσουλα από την τσέπη των μεσαίων στρωμάτων.
Μια χαρά τα πάνε οικονομικά.
το αναποδο ειναι κοντα σε χρεοκοπια. δεν ειδες τι ειπε η VAG? αν δεν κλεισουν εργοστασιο φουντο.
δες τις μετοχες τους και οτιδηποτε σχετιζεται με αυτοκινητοβιομηχανια ειναι αρκετα κατω.
-
Την βάγκ θα την αγοράσουμε εμείς...
Για να έχουμε μετά την χαρά να την κλείσουμε και να πετάξουμε τα κλειδιά στον Ρήνο...
-
Χάλασε εντελώς η Ελλάδα….αντί να πας να στηθείς 2-3 ώρες σε μια ουρά να κάνεις και το ασμπέτε σου….
Οι ξύστες θα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες πλέον, και δεν εννοώ τους ξύστες του δημοσίου, αλλά τους ξύστες του ιδιωτικού τομέα που κρύβονται πίσω απο την γραφειοκρατία του δημοσίου.
-
Οι ξύστες θα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες πλέον, και δεν εννοώ τους ξύστες του δημοσίου, αλλά τους ξύστες του ιδιωτικού τομέα που κρύβονται πίσω απο την γραφειοκρατία του δημοσίου.
Αυτό ξανά πέστο! Πόσες φορές έχω πει πως καλά κάνουμε και βρίζουμε το δημόσιο που όλοι πληρώνουμε αλλά τελικά ο ιδιωτικός τομέας είναι ακόμα χειρότερος…έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως για όλα φταίει η νοοτροπία μας σαν λαός….αν θέλεις να δουλέψεις, δουλεύεις…αν όχι, κοροϊδεύεις τους πάντες για να τα ξύνεις ασύστολα.
-
Εγώ ένα στοιχείο παρέθεσα, είναι και αυτό μεμπτό? Αν είναι έτσι να μην ασχολούμαστε…
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δηλαδή τι πήγε να κάνει ο τύπος;
Σε φάση ότι έχετε παρκάρει τα αυτοκίνητα σας με την πρίζα επάνω ενώ έχουν φορτίσει και δεν έχουν θέση οι υπόλοιποι που περιμένουν;Η το πιο ακραίο, νόμιζε πως θα... έκλεβε ρεύμα για το δικό του όπως αν έβγαζε από το στόμιο του ρεζερβουάρ ενός θερμικού την μάνικα και να την κούμπωνε στο δικό του;;;
Πραγματικά δεν ξέρω τι σκατα ειχε για μυαλό.
Ο τυπος πηγε να τραβήξει ενα βυσμα ενος 300 ρι dc φορτιστή την ωρα που φορτιζε και έκανε σαν αεροπλάνο σε φάση απογείωσης,ενώ είμαι μεσα!
Δηλαδή δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ερθει να ρωτήσει αν αργώ.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]