-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και τι σημαίνει που ήταν ο ανήλικος γιος του ?
Δηλαδή αν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ήταν γυναίκα και είχε ένα τρίχρονο στο καρότσι δίπλα της, θα την έγραφαν ?
Σημαίνει ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στο χώρο παραγωγής και ειδικά δίπλα στα μηχανήματα ανήλικος,ανασφαλιστος δεν πάνα ναι ο Πάπας!
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Έτσι, ασάλιωτο σε κάθε λογής αφεντικά !
Ότι καταλαβαίνει ο καθένας!!!Ασαλιωτο η χωρίς!
Ότι γράφει ο καθένας αγαπητέ ! Η χροιά της δημοσίευσης σου είναι "κρεμάλα σε κάθε αφεντικό !"
-
Και τι σημαίνει που ήταν ο ανήλικος γιος του ?
Δηλαδή αν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ήταν γυναίκα και είχε ένα τρίχρονο στο καρότσι δίπλα της, θα την έγραφαν ?
Σημαίνει ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στο χώρο παραγωγής και ειδικά δίπλα στα μηχανήματα ανήλικος,ανασφαλιστος δεν πάνα ναι ο Πάπας!
Το παραδειγμα σου άκυρο,οι της επιθεώρησης μόνο μαλακες δεν είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ καλά έκαναν!Έτσι, ασάλιωτο σε κάθε λογής αφεντικά !
Ότι καταλαβαίνει ο καθένας!!!Ασαλιωτο η χωρίς!
Ότι γράφει ο καθένας αγαπητέ ! Η χροιά της δημοσίευσης σου είναι "κρεμάλα σε κάθε αφεντικό !"
Ακριβώς αυτό ότι γράφεται και όχι ότι αντιλαμβάνεται κανείς.Εγω έγραψα στην συγκεκριμένη περίπτωση ,εσυ επέλεξες να το προσπεράσεις και να γράψεις τα ηρωικά και πένθιμα για σάλια ,κρεμάλες κλπ.
-
Στην Δράμα πριν 3- 4 χρόνια μία πελάτισσα ήθελε να πάει κάπου για μισή ώρα και άφησε στην θέση της τον άντρα της στο μαγαζί.
Μαγαζί που πουλάει κεντητά,σεμεδάκια πετσέτες και τέτοια.
Μπήκε έλεγχος και τον έγραψε κανονικά καθώς ο σύζυγος ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σχέση.Νόμιμο δεν λέω, αλλά τελικά θέλει προσοχή.
-
Σε κάθε περίπτωση η αναφορά μου ήταν σε δυο περιπτώσεις παραβάσεων που επεσαν στην αντίληψη μου και που παραδόξως ειδικά στην περίπτωση της μη τήρησης ωραρίου εργασίας η ανταπόκριση των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν ακαριαία.
Προσωπικά χάρη στον τεράστιο Γουτεμβέργιο ,ήμουν ,είμαι και ισως θα εξακολουθήσω να ανήκω και στους σχετικά υψηλόμισθους και με ελευθερία επιλογών λόγω εξειδίκευσης.Οπως έχω γραψει επέλεξα να μην δήλωσω το εργατικό που είχα λόγω και των φιλικών σχέσεων με τον ιδιοκτητη(στο μέτρο του δυνατού στον ιδιωτικό τομέα )με δεδομένο ότι θα εκεί όντως θα ήταν ασαλιωτο.
Όποτε ας μείνουμε στα γραπτά και όχι στις χροιές. -
Ανασφάλιστοι πρώτου βαθμού συγγενείς επιτρέπονται σε ατομικές επιχειρήσεις μόνο.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ανασφάλιστοι πρώτου βαθμού συγγενείς επιτρέπονται σε ατομικές επιχειρήσεις μόνο.
Αυτό τί σημαίνει;
Εαν ανοίξω ένα μαγαζί μπορούν να δουλεύουν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου χωρίς ασφάλεια; -
@moysatos said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτό τί σημαίνει;
Εαν ανοίξω ένα μαγαζί μπορούν να δουλεύουν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου χωρίς ασφάλεια;Αυτό σημαίνει. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς σου. Αρκεί να είναι Ατομική Επιχείρηση και όχι ΟΕ/ΕΕ/ΙΚΕ/ΑΕ.
-
@moysatos said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτό τί σημαίνει;
Εαν ανοίξω ένα μαγαζί μπορούν να δουλεύουν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου χωρίς ασφάλεια;Αυτό σημαίνει, πως νομίζεις ότι φυτοζωεί το μικρομάγαζο ;
-
Αυτή η μανία να τα ανάγεται όλα σε κομματικά έχει καταντήσει αηδία.
-
Πάντως το σκίσατε για να καλύψετε μία ηλιθιότητα νόμου, που δεν είναι σπάνια αφού οι ηλίθιοι που νομοθετούν, είναι συντριπτική πλειοψηφία.
Δεν ασχοληθήκαμε με τις παραβιάσεις ωραρίου, ή άλλες παραβάσεις, καλά του έκαναν που του έβαλαν πρόστιμο.
Αλλά το θέμα με το ανήλικο παιδί, αν ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση, που δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, ίσως θα μπορούσαν να υπάρξουν συστάσεις, ειδικά αν δεν φοράει τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, όχι για εργαζόμενο.
Επίσης μην μπερδεύετε τους εργαζόμενους συγγενείς, με αυτόν που απλά ενημερώνεται και είναι ανήλικος.
Ελπίζω να τους σκίσει στα δικαστήρια για αυτό το θέμα.
Ανάλογη περίπτωση, ήταν με την κυρία που πήγε για μία δουλειά και άφησε τον σύζυγο της στο μαγαζί.
Κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και το ανθρώπινο πρόσωπο.
Τώρα ότι φεύγουν από το γραφείο και τους λένε, φέρτε 10-20 κλήσεις και επειδή δεν μπορούν να πάνε σε κάποιους δυνατούς, που συνήθως τα παίρνουν ή φοβούνται, δείχνουν δύναμη τα ξυσταριά σε αυτούς που μπορούν.
Θυμάμαι κάποιον που δούλευε στο Εμπορίου και έβγαινε έξω για αγορανομικές παραβάσεις, δεν τολμούσαν να πάνε στους δυνατούς και την πλήρωναν οι αδύναμοι. Είχε κινδυνεύσει και αρκετές φορές να φάει ξύλο και 2-3 τις είχε φάει.
-
Πάντως το σκίσατε για να καλύψετε μία ηλιθιότητα νόμου, που δεν είναι σπάνια αφού οι ηλίθιοι που νομοθετούν, είναι συντριπτική πλειοψηφία.
Δεν ασχοληθήκαμε με τις παραβιάσεις ωραρίου, ή άλλες παραβάσεις, καλά του έκαναν που του έβαλαν πρόστιμο.
Αλλά το θέμα με το ανήλικο παιδί, αν ήταν σε επικίνδυνη κατάσταση, που δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, ίσως θα μπορούσαν να υπάρξουν συστάσεις, ειδικά αν δεν φοράει τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, όχι για εργαζόμενο.
Επίσης μην μπερδεύετε τους εργαζόμενους συγγενείς, με αυτόν που απλά ενημερώνεται και είναι ανήλικος.
Ελπίζω να τους σκίσει στα δικαστήρια για αυτό το θέμα.
Ανάλογη περίπτωση, ήταν με την κυρία που πήγε για μία δουλειά και άφησε τον σύζυγο της στο μαγαζί.
Κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και το ανθρώπινο πρόσωπο.
Τώρα ότι φεύγουν από το γραφείο και τους λένε, φέρτε 10-20 κλήσεις και επειδή δεν μπορούν να πάνε σε κάποιους δυνατούς, που συνήθως τα παίρνουν ή φοβούνται, δείχνουν δύναμη τα ξυσταριά σε αυτούς που μπορούν.
Θυμάμαι κάποιον που δούλευε στο Εμπορίου και έβγαινε έξω για αγορανομικές παραβάσεις, δεν τολμούσαν να πάνε στους δυνατούς και την πλήρωναν οι αδύναμοι. Είχε κινδυνεύσει και αρκετές φορές να φάει ξύλο και 2-3 τις είχε φάει.
Αν δεν τον είχε δέσει κάπου και δεν άφησε λίγο νερό, καλά την έκαναν και της έγραψαν προστιμο
-
Ο νόμος σωστός είναι, μια εταιρία είναι ένα πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και δεν επιτρέπεται να εργάζονται συγγενείς κανενός βαθμού χωρίς να έχουν προσληφθεί.
Εξαίρεση είναι οι Ι.Κ.Ε και Α.Ε. αν οι συγγενείς είναι μέτοχοι έστω και με 1%. -
Τις ολιγωριες των διαφόρων κρατικών "επιθεωρησεων" κι "ελέγχων" τις ξέρουμε και τις βρίζουμε όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων κι ιδεολογίας.
Όπως ξέρουμε και τις νεοελληνικες νοοτροπίες, κι είναι πολύ κοινό να πάνε να δουν σε οικογενειακή επιχείρηση πχ. κάνα 15χρονο γιο/ανιψιό στο κλαρκ/τζισιμπι/τρακτερ να ντανιαζει κάτι που του είπε ο μπαμπάς, ή να χειρίζεται μια πρεσα, μια γερανογεφυρα, ενα βαρύ φορητό εργαλείο κλπ. κι αυτό, όσο κι αν μας ξενίζει λόγω της άρπα κόλλα νοοτροπίας μας, είναι υποχρεωμένοι να το γράψουν ως παράβαση. Θα ήταν μλκς αν τον έγραφαν επειδή καθόταν στο πισι του γραφείου ή καθάριζε ένα χώρο. -
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο νόμος σωστός είναι, μια εταιρία είναι ένα πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και δεν επιτρέπεται να εργάζονται συγγενείς κανενός βαθμού χωρίς να έχουν προσληφθεί.
Εξαίρεση είναι οι Ι.Κ.Ε και Α.Ε. αν οι συγγενείς είναι μέτοχοι έστω και με 1%.Είπαμε ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ. Ηταν ανήλικος και έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο. Τόσο δύσκολο είναι ?
-
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τις ολιγωριες των διαφόρων κρατικών "επιθεωρησεων" κι "ελέγχων" τις ξέρουμε και τις βρίζουμε όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων κι ιδεολογίας.
Όπως ξέρουμε και τις νεοελληνικες νοοτροπίες, κι είναι πολύ κοινό να πάνε να δουν σε οικογενειακή επιχείρηση πχ. κάνα 15χρονο γιο/ανιψιό στο κλαρκ/τζισιμπι/τρακτερ να ντανιαζει κάτι που του είπε ο μπαμπάς, ή να χειρίζεται μια πρεσα, μια γερανογεφυρα, ενα βαρύ φορητό εργαλείο κλπ. κι αυτό, όσο κι αν μας ξενίζει λόγω της άρπα κόλλα νοοτροπίας μας, είναι υποχρεωμένοι να το γράψουν ως παράβαση. Θα ήταν μλκς αν τον έγραφαν επειδή καθόταν στο πισι του γραφείου ή καθάριζε ένα χώρο.Οπως το λες συμφωνώ απόλυτα.
Γενικά θεωρώ ότι κάθε επιχειρηματίας, θεωρεί την επιχείρηση ειδικά αν την έχει ξεκινήσει ο ίδιος, ένα από τα παιδιά του.
Οταν βλέπει τα παιδιά του να μεγαλώνουν, θέλει να δει αν έχουν διάθεση να την συνεχίσουν, αλλιώς θα πρέπει να σκεφτεί να κάνει κάτι άλλο.
Εχω δει πολλές περιπτώσεις που οι γονείς περιμένουν τα βλαστάρια τους, να τους διαδεχτούν σε επιχείρηση, μαγαζί, γραφείο και να κάθονται μέχρι μετά τα 70, για να αποφασίσουν.
Η δική μου άποψη είναι ότι ξεκινάς νωρίς να δεις αν υπάρχει ενδιαφέρον...
Αν έχεις φτάσει τα 60 και δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον, για μένα θα πρέπει να προσανατολιστείς να την πουλήσεις μέχρι τα 64-65 σου.
-
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εξαίρεση είναι οι Ι.Κ.Ε και Α.Ε. αν οι συγγενείς είναι μέτοχοι έστω και με 1%.Είπαμε ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ. Ηταν ανήλικος και έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο. Τόσο δύσκολο είναι ?
Βόλτα στη αίθουσα που έκανε μάθημα ο πατέρας μου και να γράφω στον πίνακα, δεν έκανα!!! Καθόμουν στο προαύλιο ή στην αίθουσα δασκάλων και έπινα καφέ
Το παλικάρι δεν έπρεπε να είναι πάνω ή να χειρίζεται μηχανήματα σε χώρο παραγωγής!!!
Αν ήταν στο γραφείο και έπινε καφέ, δεν ια έπεφτε πρόστιμο!!!
Πάντως από το κομμάτι εκπαίδευση το πήγαμε σε επίσκεψη!
Να αφήσουμε τις μ@λ@κιες παρακαλώ -
Είχε ιδιωτικό σχολείο ο πατέρας σου ?
Ενδιαφερόταν να σε κάνει σχολάρχη ?
Η να το πουλήσει και να κονομήσει ?
Αλλο ένα ατυχές παράδειγμα.
Είπαμε αν υπήρχε κίνδυνος να του έκαναν συστάσεις ή και παρατήρηση έγγραφη.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΙΖΕ ΚΑΙ ΧΑΛΒΑΔΙΑΖΕ. ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
Αλλά να τον γράψουν σαν εργαζόμενο τον ανήλικο, ήταν κουραδομαγκιά επειδή εκεί τις παίρνει...
Ας πήγαιναν σε κανένα πολιτιστικό ίδρυμα να δούμε τι θα έγραφαν ?
Η θα έσπαγαν παγκόσμιο ρεκόρ στο τρέξιμο...
Και στην τελική αυτή είναι η άποψη μου. Γιατί πέρα από το νόμιμο, που γράφουν οι ηλίθιοι νομοθέτες, υπάρχει και το ηθικό.
Αλλά εσάς σας νοιάζει να μην πειραχτούν οι ξύστες...
-
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ μωρε τη ΔΟΥΛΕΙΑ τους έκαναν οι (ξυστές) ΔΟΥΛΕΨΑΝ και εφάρμοσαν τον γαμονομο τι αλλά πρέπει να γραφτεί για να τι καταλάβεις!
Το αν μας αρεσει ο νόμος και το IQ αυτών που τον ψήφισαν είναι αδιάφορο!!
Όπως το τι θα έκανε με τον κανακαρη του ο μπατζανάκης του τριτοξαδερφου,ο Γκεκας,ο γιος του Γκεκα και ο γιος του γιου του Γκεκα! -
Ο,τι και να γραφτεί η άποψη μου δεν αλλάζει.
Δεν σημαίνει ότι οι νόμοι είναι οι Δέκα Εντολές.
Για αυτό ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο και εγώ στην θέση του θα το έκανα, γιατί αντίκειται στην κοινή λογική.
Επίσης αν τον έγραψαν για ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, τότε θα την κερδίσει από την αρχή, αφού δεν πρόκειται για εργαζόμενο λόγω ηλικίας. Ισως και για τυπικούς και μόνο λόγους.
Ας μας τα πουν οι δικηγόροι.
-
Ένας από τους λόγους που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ακόμα και το χαλβάδιασμα από άσχετους σε βιομηχανικούς χώρους είναι ότι μπορεί κάλλιστα μια στιγμή απροσεξίας να πάθουν ζημιά της οποίας η έκταση είναι απρόβλεπτη!!Ενας μόνο ,υπάρχουν και άλλοι!Ημαρτον δηλαδη με το ζόρι να βγει άχραητο κάτι επειδή έτσι κάναμε πριν 159 χρόνια ,ο μπαμπάς το παιδί το legacy και τα κερατά μας τα τραγιά μεσημεριάτικα!Εκει οι ξυστές ,ξανά οι ξυστές και δώστου οι ξυστές,μεχρι να σβήσει ο ήλιος και να ξαναγίνει πράσινος,εκεί εμείς θα αναλωνόμαστε στους ξυστές!
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]