-
Γερμανοί που ζητάνε νοίκι από τα παιδιά τους μόλις κλείσουν τα 18 δεν θα γίνουμε ποτέ. Και επειδή βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο με τον γιο μου η επιδίωξη είναι να μείνει μόνος του,να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του. Όχι βέβαια χωρίς υποστήριξη όπου χρειάζεται, απλά θεωρώ ότι τα παιδιά δεν τα κάνουμε για εμάς αλλά για να προσφέρουμε κάτι χρήσιμο στην κοινωνία. Τουλάχιστον για όσο σπουδάζει θα είμαστε δίπλα του.
-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Προσωπικά μου είναι ακατανόητο αυτό, μόνο στη σκέψη τέτοιας ευθύνης με κόβει κρύος ιδρώτας. Η τεκνοποίηση είναι από τα πράγματα που δε θα καταλάβω ποτέ, για κάποιους βέβαια είναι αδιανόητο το αντίθετο.
Προσωπικά προτιμώ να μην έχω τέτοιες σκοτούρες πάνω από το κεφάλι, και να μην έχω ούτε το αντίστοιχο "τρέξιμο" για όλα. Αντιλαμβάνομαι εντελώς διαφορετικά την απόλαυση και την ικανοποίηση αλλά οκ, υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες σε αυτό και δεν ταιριάζει μία λύση σε όλους. Τουλάχιστον χαίρομαι που όσοι διαβάζω εδω μέσα, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και παρέχουν στήριξη στα παιδιά τους, δεν την έχουν δει "δυτικοί" που ζητάνε πχ. νοίκι από τα 18 και μετά και τέτοιες γελοιότητες ή πιστεύουν οτι πρέπει με τα βίας να κοπεί ο "ομφάλιος λώρος" στην ενηλικίωση.Η τεκνοποίηση δεν είναι για όλους τους άντρες. Ο άντρας αν δεν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις τότε είτε θα κάνει κάποια αποτυχημένη κίνηση, είτε θα κάτσει στα αυγά του και θα παρακολουθεί τους άλλους.
Άλλωστε το δόγμα του "άντρα του σωστού" από μόνο του βάζει τις προϋποθέσεις.
Εγώ από τότε που τελείωσα το στρατό, τότε στις αρχές του '90, θυμάμαι τον εαυτό μου να παλεύω για να έχω μία εργασία, ώστε να μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου και για να μαζέψω μερικά φράγκα για να μπορέσω να αποκτήσω, ένα διαμέρισμα του κ@λου.
Οπότε για τι οικογένειες συζητάμε εδώ μέσα, τεκνοποιήσεις και κουραφέξαλα; Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; (ρητορικές οι ερωτήσεις)
Αυτά για να υπάρξουν απαιτούν φράγκα πολλά, φουλ ελεύθερο χρόνο και κυρίως επαγγελματική ανεξαρτησία.
-
Όλα αυτά που αναφέρεις στο τέλος ειδικά,πραγματικά δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα!
Σιγά μην περιμένουμε να κερδίσουμε το τζόκερ ,η να πιάσουμε δουλειά στο δημόσιο για να κάνουμε παιδια!
Παλαιότερα δηλαδή που δεν πληρούνταν καμμία από τις προϋποθέσεις που θέτεις (το εντελώς αντίθετο μάλιστα) οι άνθρωποι δεν έκαναν παιδια;Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να μην κανει οικογενεια αλλά να μην βάζει μπροστά δικαιολογίες για να καλύπτει προσωπικές προτιμήσεις η αδυναμίες!
Επειδή σε αυτό το θέμα δεν έχεις καμμία εμπειρία και πολύ καλά κανείς,θα πω ότι τα παιδια ειναι απολυτως ευτυχισμενα αν τους δίνεις προσοχή,αγάπη και στήριξη στις επιλογές τους χωρίς να τα κατακρίνεις και να προβάλλεις σε αυτά δικές σου αδυναμίες και θέλω!
Όλα τα υπόλοιπα που έχετε κάποιοι στο μυαλό σας ότι τα παιδια χρειάζονται σπίτια ,εξοχικά,150 μέρες διακοπές στη Σαντορίνη,καινούργια ps κάθε χρόνο και κινητά κάθε εξάμηνο είναι εντελώς λανθασμένα.
Αυτά όταν γίνονται τα κάνουν αποκλειστικά οι γονείς για να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες και παραλήψεις και δεν έχουν καμμία σχέση με την ευτυχία και τον ψυχισμό των παιδιών! -
Ομολογώ ότι είναι πολύ μακριά από εμένα αυτή η συζήτηση, αλλά σαν μεσήλικας άνδρας, έχω να πω ότι στην σημερινή Καπιταλιστική κοινωνία είναι πολύ εγωιστικό να φέρεις παιδιά. Με 2-3 πτυχία και πάλι άνεργα μπορεί να είναι...
-
Μια χαρά ντελίβερι θα κάνει και δεν θα προλαβαίνει τη δουλειά, κι όσο νωρίτερα φύγει απ το σχολείο, τόσο το καλύτερο για το παιδί, τα "σοβιετικά" που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ομολογώ ότι είναι πολύ μακριά από εμένα αυτή η συζήτηση, αλλά σαςν μεσήλικας άνδρας, έχω να πω ότι στην σημερινή Καπιταλιστική κοινωνία είναι πολύ εγωιστικό να φέρεις παιδιά. Με 2-3 πτυχία και πάλι άνεργο μπορεί να είναι...
Δια με ολο το σεβασμο δεν συμφωνω μαζι σου.Δεν χρειαζεται ολοι να βγουν επιστημονες αλλα να κανουν αυτο που τους αρεσει πρωτιστως και 2ον υπαρχουν δουλειες που βγαζεις χρημματα να ζησεις με αξιοπρεπεια και ας εχεις τελειωσει δημοτικο.Ολα ειναι τζογος κανεις δεν μπορει να ξερει τι θα γινει στο μελλον.
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ομολογώ ότι είναι πολύ μακριά από εμένα αυτή η συζήτηση, αλλά σαςν μεσήλικας άνδρας, έχω να πω ότι στην σημερινή Καπιταλιστική κοινωνία είναι πολύ εγωιστικό να φέρεις παιδιά. Με 2-3 πτυχία και πάλι άνεργο μπορεί να είναι...
Δια με ολο το σεβασμο δεν συμφωνω μαζι σου.Δεν χρειαζεται ολοι να βγουν επιστημονες αλλα να κανουν αυτο που τους αρεσει πρωτιστως και 2ον υπαρχουν δουλειες που βγαζεις χρημματα να ζησεις με αξιοπρεπεια και ας εχεις τελειωσει δημοτικο.Ολα ειναι τζογος κανεις δεν μπορει να ξερει τι θα γινει στο μελλον.
Προφανώς και είναι δικαίωμά σου να διαφωνείς. Δεν είμαι ο Πάπας για να έχω το αλάθητο. Χαχα.
Προσωπικά μιλώντας πάντως, αν γεννηθεί σήμερα το παιδί μου (χωρίς να βάζω μέσα την εννεάμηνη κύηση), θα ενηλικιωθεί όταν θα είμαι 64. Την ευχή μου θα έχω να του δώσω τότε απλά και μάλλον και κάποια λεφτά, που όμως δεν θα του φτάσουν για να ζήσει. -
Στο νησί πάντως δεν βρίσκουν νέα παιδιά να δουλέψουν μεροκάματο. Δίνουν €50-60/ημέρα για δουλειά ανιδείκευτου εργάτη και κανείς δεν θέλει γιατί "που να ξυπνάνε από τις 7 το πρωί", "που να τρέχουν μεσα στον ήλιο" κλπ. Και θυμάμαι εμένα (που ήμουν τυχερός και δεν είχα ανάγκη απλά ήθελα δικά μου λεφτά) και δούλευα από τα 16 στην Άνδρο, δε διάφορες δουλειέ κάθε καλοκαίρι ώστε να μπορώ να μείνω 2 μήνες εκεί για διακοπές.
ΥΓ: Εγωιστικό δεν είναι να φέρεις παιδιά στον κόσμο (τι να πουν και την Αφρική!), είναι βιολογική ανάγκη διαιώνισης του είδους. Όσο είστε κατά των παιδιών, σκεφτείτε ότι εαν είχαν την ίδια άποψη οι γονείς σας, δεν θα ζούσατε σήμερα.
-
ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ που τελιωσαν οι διακοπές και γυρισα πίσω!!!!
για σοβαρές συζητησεις δεν είμαι Δευτεριατικά μετά από διακοπές οπότε παιδια σκυλιά και μέλλον τα αφήνω πάνω σας
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όσο είστε κατά των παιδιών, σκεφτείτε ότι εαν είχαν την ίδια άποψη οι γονείς σας, δεν θα ζούσατε σήμερα.
So fucking what? LOL!
-
Μου αρέσει που οι γονείς μου ήθελαν παιδιά!
Μου αρέσει που κι εγώ ήθελα παιδιά.
Η ζωή είναι στιγμές και συναισθήματα.
Τα πιο ωραία συναισθήματα τα έχουμε από όταν ήμασταν παιδιά
και όταν πλέον κάναμε παιδιά.Δεν μου αρέσει που η ζωή είναι δύσκολη και θέλει συνέχεια μεγάλη προσπάθεια.
Μου αρέσει πολύ η συμβουλή του πατέρα μου όταν του είπα ότι είναι πολύ ζόρικη η ζωή....
«Εσείς οι νέοι πολύ τα σκέφτεστε όλα. Μην αναλύετε τα πάντα συνέχεια....» -
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όσο είστε κατά των παιδιών, σκεφτείτε ότι εαν είχαν την ίδια άποψη οι γονείς σας, δεν θα ζούσατε σήμερα.
So fucking what? LOL!
+και κάτι έτρεξε στα γύφτικα...
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όλα αυτά που αναφέρεις στο τέλος ειδικά,πραγματικά δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα!
Σιγά μην περιμένουμε να κερδίσουμε το τζόκερ ,η να πιάσουμε δουλειά στο δημόσιο για να κάνουμε παιδια!
Παλαιότερα δηλαδή που δεν πληρούνταν καμμία από τις προϋποθέσεις που θέτεις (το εντελώς αντίθετο μάλιστα) οι άνθρωποι δεν έκαναν παιδια;Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να μην κανει οικογενεια αλλά να μην βάζει μπροστά δικαιολογίες για να καλύπτει προσωπικές προτιμήσεις η αδυναμίες!
Επειδή σε αυτό το θέμα δεν έχεις καμμία εμπειρία και πολύ καλά κανείς,θα πω ότι τα παιδια ειναι απολυτως ευτυχισμενα αν τους δίνεις προσοχή,αγάπη και στήριξη στις επιλογές τους χωρίς να τα κατακρίνεις και να προβάλλεις σε αυτά δικές σου αδυναμίες και θέλω!
Όλα τα υπόλοιπα που έχετε κάποιοι στο μυαλό σας ότι τα παιδια χρειάζονται σπίτια ,εξοχικά,150 μέρες διακοπές στη Σαντορίνη,καινούργια ps κάθε χρόνο και κινητά κάθε εξάμηνο είναι εντελώς λανθασμένα.
Αυτά όταν γίνονται τα κάνουν αποκλειστικά οι γονείς για να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες και παραλήψεις και δεν έχουν καμμία σχέση με την ευτυχία και τον ψυχισμό των παιδιών!Δεν ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα. Εσείς μάλλον ξέρετε περισσότερα.
Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα, είναι ότι όταν διάβασα αυτά που γράφεις το μυαλό μου πήγε στο "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" που ακόμη παίζει στην ΕΡΤ τα Σαββατοκύριακα...
-
Πολύ ωραία αυτά τα υπεράνω ,φαντάζομαι τα υπόλοιπα εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια που δεν τα κατάφεραν στην κούρσα θα ειχαν εντελως διαφορετική άποψη!!!
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτά όταν γίνονται τα κάνουν αποκλειστικά οι γονείς για να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες και παραλήψεις και δεν έχουν καμμία σχέση με την ευτυχία και τον ψυχισμό των παιδιών!Δεν ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα. Εσείς μάλλον ξέρετε περισσότερα.
Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα, είναι ότι όταν διάβασα αυτά που γράφεις το μυαλό μου πήγε στο "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" που ακόμη παίζει στην ΕΡΤ τα Σαββατοκύριακα...
Καλύτερα αυτό πάντως παρά το Φάντασμα των Χριστουγέννων που παίζει στις γιορτές κάθε τέλος του χρόνου!
-
Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά....
σου φορτώνεται η γυναίκα!
-
Όπως έχει πει ένας φίλος Χιώτης φιλοσοφώντας...
"Όποιος δεν έχει παιδιά, δεν έχει βάσανα αλλά δεν έχει και χαρές..."
Σίγουρα το ρητό δέχεται επιμέρους αμφισβητήσεις αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
-
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά... για να κάνεις παιδιά πρέπει να είσαι έτοιμος!
Τι εννοώ..-
Να είσαι διατεθειμένος να περάσεις σε 2η μοίρα, να βάλεις τα παιδιά σου πάνω από τη δική σου καλοπέραση.
-
Να έχεις ζήσει τη ζωή σου. Να έχεις κάνει και αυτό το τρίο με τα δύο γκομενάκια που πάντα ονειρευόσουν ώστε να μη κοιτάς σαν λιγούρης όταν βλέπεις έστω και αστράγαλο αλληνής ή ξεμυαλίζεσαι με το πρώτο χαμογελάκι μιας πιτσιρίκας.
-
Να έχεις βρει μια γυναίκα που να τη σέβεσαι και να σε σέβεται, να τη θαυμάζεις και να σε θαυμάζει.
-
-
@georgemit said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά... για να κάνεις παιδιά πρέπει να είσαι έτοιμος!
Τι εννοώ..-
Να είσαι διατεθειμένος να περάσεις σε 2η μοίρα, να βάλεις τα παιδιά σου πάνω από τη δική σου καλοπέραση.
-
Να έχεις ζήσει τη ζωή σου. Να έχεις κάνει και αυτό το τρίο με τα δύο γκομενάκια που πάντα ονειρευόσουν ώστε να μη κοιτάς σαν λιγούρης όταν βλέπεις έστω και αστράγαλο αλληνής ή ξεμυαλίζεσαι με το πρώτο χαμογελάκι μιας πιτσιρίκας.
-
Να έχεις βρει μια γυναίκα που να τη σέβεσαι και να σε σέβεται, να τη θαυμάζεις και να σε θαυμάζει.
Τι τρίο;
Μέχρι 3 είναι σχέση!! -
-
Δε θυμάσαι καλά μέχρι 5 είναι σχέση.
Άκουγες ελληνοφρένεια;;;
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]