-
@antoniokon said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@antonmone said in [Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει \
Ο άντρας στην Ελλάδα πρέπει να παντρεύεται 2 φορές.
Στα 30 με γυναίκα 45 άρα και στα 60 με 25αρα.Το πρώτο το κατάφερα
Στο δεύτερο δυσκολεύομαι
Το πρωτο θελει μερακι και γνωσεις!
το δευτερο μεγαλο τραπεζικο λογαριασμο η τζοκερ! -
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Οι άντρες που θέλουν να κάνουν παιδιά θα πρέπει να παντρεύονται πολύ πριν τα 30, ώστε όταν είναι 50+ τα παιδιά τους να είναι πάνω από 20 ετών για να μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες καταστάσεις και να μπορούν να είναι κάπως ανεξάρτητα.
Και όταν υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες που κάποια στιγμή θα περάσουν τα 80, τότε ξεκινά το τρέξιμο...αφού τα προβλήματα υγείας σκάνε το ένα μετά το άλλο.
Σκεφτείτε να είναι κάποιος άντρας ή/και γυναίκα 50 ετών, να έχει παιδιά ανήλικα και ταυτόχρονα να έχει και δύο γονείς πάνω από 80 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ταυτόχρονα αυτός ο άνθρωπος να εργάζεται και να πρέπει 8 και 10 ώρες να πηγαίνει για δουλειά.
Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να τα βγάλει πέρα; Που θα δώσει προτεραιότητα;Να παραιτηθεί;
Τα ζω αυτό το διάστημα και πραγματικά είμαι σε μία κατάσταση να μπω σε ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστώ στη Γη του Πυρός.
Σκέφτομαι την περίπτωση να είχα και παιδιά ή/και γυναίκα.
Μα είναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να τα διαχειριστεί όλα;Όλοι γύρω μου ζητάνε, θέλουν, περιμένουν και κανείς δεν προσφέρει τίποτα... Μόνο ζητάνε και περιμένουν.
Δεν υπαρχει κανενας ηλικιακος κανονας.Θα επρεπε οι ανθρωποι να παντρευονται μονο οταν ειναι απολυτα συνειδητοποιημενοι,οταν ειναι ετοιμοι να κανουν παραχωρησεις και υποχωρησεις και οταν εχουν κανει οτι μλκια και απωθημενο εχουν στο κεφαλι τους!
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
2 κοκτέιλ της κακιάς ώρας με μισό κιλό τριμμένο πάγο σε πλαστικό,24 ευρώ!
Καλά πήγε και αυτό,είπα στη γυναίκα που να βγαίνουμε τώρα βραδιάτικα,καλύτερα να δούμε Πεππα με το μωρό .Με κοίταξε,την κοίταξα,θυμηθηκα ότι οι διατροφές είναι ακριβό σπορ και έγινε φυσικά το δικό της!
Ο άντρας στην Ελλάδα πρέπει να παντρεύεται 2 φορές.
Στα 30 με γυναίκα 45 άρα και στα 60 με 25αρα.Αρα δεν θα κάνει ποτέ παιδιά...
Στην πρώτη περίπτωση δεν θα μπορεί αυτή, στην δεύτερη δεν θα μπορεί αυτός...Στη δευτερη περιπτωση εχεις ενα δικιο αλλα σε αυτες τις ηλικιες το προβημα ειναι να εχεις φιλετο στο πιατο,αν μπορεις να το φας κιολας ειναι αλλο θεμα!
-
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
2 κοκτέιλ της κακιάς ώρας με μισό κιλό τριμμένο πάγο σε πλαστικό,24 ευρώ!
Και χάρτινο καλαμάκι... Καλύτερα να ρουφαω αναθυμιάσεις στο βενζινάδικο.
Εχουμε γονείς με γιο 22 και η μικρή τους μαζί με την δικιά μου στα 7, μεγάλη η διαφορά με τους άλλους γονεις αλλά είναι κεφάτοι άνθρωποι και κάνουν παρέα με όλους.
Αισιοδοξο μηνυμα,παντως οταν ο μικροτερος τελειωνει το δημοτικο εγω θα κανω παρεα κυριως με τον φαρμακοποιο μου!
-
Οι άντρες που θέλουν να κάνουν παιδιά θα πρέπει να παντρεύονται πολύ πριν τα 30, ώστε όταν είναι 50+ τα παιδιά τους να είναι πάνω από 20 ετών για να μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες καταστάσεις και να μπορούν να είναι κάπως ανεξάρτητα.
Και όταν υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες που κάποια στιγμή θα περάσουν τα 80, τότε ξεκινά το τρέξιμο...αφού τα προβλήματα υγείας σκάνε το ένα μετά το άλλο.
Σκεφτείτε να είναι κάποιος άντρας ή/και γυναίκα 50 ετών, να έχει παιδιά ανήλικα και ταυτόχρονα να έχει και δύο γονείς πάνω από 80 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ταυτόχρονα αυτός ο άνθρωπος να εργάζεται και να πρέπει 8 και 10 ώρες να πηγαίνει για δουλειά.
Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να τα βγάλει πέρα; Που θα δώσει προτεραιότητα;Να παραιτηθεί;
Τα ζω αυτό το διάστημα και πραγματικά είμαι σε μία κατάσταση να μπω σε ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστώ στη Γη του Πυρός.
Μα είναι δυνατόν να μπορεί κάποιος να τα διαχειριστεί όλα;Όλοι γύρω μου ζητάνε, θέλουν, περιμένουν και κανείς δεν προσφέρει τίποτα... Μόνο ζητάνε και περιμένουν.
Δεν υπαρχει κανενας ηλικιακος κανονας.Θα επρεπε οι ανθρωποι να παντρευονται μονο οταν ειναι απολυτα συνειδητοποιημενοι,οταν ειναι ετοιμοι να κανουν παραχωρησεις και υποχωρησεις και οταν εχουν κανει οτι μλκια και απωθημενο εχουν στο κεφαλι τους!
Συμφωνώ σε όλα. Απλά η μάνα μου, στα 70 της πλέον, μου είπε πριν λίγο καιρό ότι αν ήξερε το μέλλον, δεν θα έκανε παιδιά, ενώ τότε ήθελε πολύ. Χαχα. Σίγουρα παίζει ρόλο και η σημερινή κατάσταση. Τότε στην Μεταπολίτευση, είχαν άλλα ιδεώδη για την νέα κοινωνία. Σήμερα είναι εντελώς απογοητευμένη από αυτό που τελικά συνέβη...
-
Αισιοδοξο μηνυμα,παντως οταν ο μικροτερος τελειωνει το δημοτικο εγω θα κανω παρεα κυριως με τον φαρμακοποιο μου!
Τουλάχιστον θα δίνεις Καλές συμβουλές .
-
θεικο
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Συμφωνώ σε όλα. Απλά η μάνα μου, στα 70 της πλέον, μου είπε πριν λίγο καιρό ότι αν ήξερε το μέλλον, δεν θα έκανε παιδιά, ενώ τότε ήθελε πολύ. Χαχα. Σίγουρα παίζει ρόλο και η σημερινή κατάσταση. Τότε στην Μεταπολίτευση, είχαν άλλα ιδεώδη για την νέα κοινωνία. Σήμερα είναι εντελώς απογοητευμένη από αυτό που τελικά συνέβη...
Σιγουρα εχουν αλλαξει οι εποχες απλα εκεινη η γενια εχει ευθυνη για την σημερινη κατασταση,οπως εχουμε και εμεις για αυτη που θα ζησουν τα παιδια μας και που θα ειναι πολυ πολυ χειροτερη δυστυχως!
-
Δεν υπαρχει κανενας ηλικιακος κανονας.
Εκ'των πραγμάτων, τους κανόνες τους βάζει η κοινωνία και ο τρόπος επιβίωσης, για όποιον φυσικά σκέφτεται και τις όποιες συνέπειες.
Γιατί αν κάποιος άνθρωπος έχει το μυαλό του μόνο στην σωματική σεξουαλική ικανοποίηση, προφανώς μπορεί να βρεθεί προ απροόπτου.
Όπως και συμβαίνει πολύ συχνά.
-
Σκεφτείτε να είναι κάποιος άντρας ή/και γυναίκα 50 ετών, να έχει παιδιά ανήλικα
Παρόν!! Και θέμα υγείας ο πεθερός μου, τον χάσαμε όμως. Όλα γίνονται, είναι θέμα προτεραιοτήτων. Απλά στην Ελλάδα ενώ κάνουμε δικιά μας οικογένεια, θεωρούμε ακόμα ως οικογένεια την πυρηνική μας, κάτι που δεν γίνεται στις Δυτικές χώρες. Είμαστε ανατολίτες σε αυτό, αλλά θέλουμε δυτικό τρόπο ζωής - αυτά τα 2 είναι αντίθετα.
-
Κατά ένα περίεργο λόγο, με όσους έχω αντιπαράθεση για αυτό το θέμα, όλοι τους είναι πάνω από 60...
Δεν έχει σχέση ότι είμαι πάνω από 60 αλλά τα παραδείγματα που έχω. Γιος έφυγε στα 51 με 10ετη ασθένεια και ο πατέρας του στα 92 μετά από ασθένεια λίγων ημερών.
Τα άλλα του παιδιά είναι μια χαρά στα 92 και 88 σήμερα.Αλλου ο γιος έφυγε στα 46 με ασθένεια ενός έτους και ο πατέρας του στα 96 με ανακοπή.
Και δεν είναι θέμα τύχης ;
Είναι αποκλειστικά και μόνον.
-
Σωστά ,ο πατέρας μου στα 52 ,η γιαγιά μου 102;;Ισως και παραπάνω,
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Παρόν!! Και θέμα υγείας ο πεθερός μου, τον χάσαμε όμως. Όλα γίνονται, είναι θέμα προτεραιοτήτων. Απλά στην Ελλάδα ενώ κάνουμε δικιά μας οικογένεια, θεωρούμε ακόμα ως οικογένεια την πυρηνική μας, κάτι που δεν γίνεται στις Δυτικές χώρες. Είμαστε ανατολίτες σε αυτό, αλλά θέλουμε δυτικό τρόπο ζωής - αυτά τα 2 είναι αντίθετα.
Γατάκια θα έχω ανήλικο στα 63!!!χαχαχαχα
-
Προσπαθώ πολλή ώρα να καταλάβω τι ήθελες να γράψεις αλλά δεν...
-
Δεν το έγραψα πολύ σωστά, εννοώ την πρωταρχική, την οικογένεια που ο νέος γονιός ήταν παιδί. Όμως όταν καποιος κάνει δικιά του οικογένεια, έχει νέα οικογένεια πλέον με νέες προτεραιότητες. Είναι αυτό που είπε σωστά και ο Στόρμ, ότι πολλοί κάνουν παιδιά για να τους φροντίζουν στα γεράματα - τεράστιο λάθος για εμένα.
-
Δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε έχουμε όλες τις κακες συνήθειες και αντιδράσεις των γονέων μας. Λέμε είμαστε διαφορετικοι άνθρωποι, με άλλη προσωπικότητα κτλ και μόλις πιεστούμε είμαστε πιστό αντίγραφο των γονέων μας και μάλιστα σε κάθε λεπτομέρεια.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ο σχολιασμός του "πως κανείς έτσι;"
-
Criu, μην κοιτάς τις εξαιρέσεις.
Ο κανόνας της φύσης και η στατιστική λέει πως το συχνότερο και πιθανότερο είναι να έχουν νοσήματα οι μεγαλύτεροι ηλικιακά σε σχέση με τους νεώτερους. Σκέψου γιατί τα ασφαλιστήρια υγείας γίνονται ως μια ηλικία ή γιατί π.χ. είναι ακριβότερα αν τα κάνεις στα 45 σου,αντί για τα 30 σου.
Μην βασίζεσαι στις εξαιρέσεις,γιατί είναι σα να λες ξέρω δύο καπνιστές που έζησαν χωρίς καρκίνο ως τα 95 τους,ενώ όλες οι επιστημ. μελέτες και οι στατιστικές έχουν σε εκαντοτάδες χιλιάδες περιστατικά, συντριπτικά ποσοστά καπνιστών με Ca πνεύμονα σε σχέση με μη καπνιστών.. -
Δεν το έγραψα πολύ σωστά, εννοώ την πρωταρχική, την οικογένεια που ο νέος γονιός ήταν παιδί. Όμως όταν καποιος κάνει δικιά του οικογένεια, έχει νέα οικογένεια πλέον με νέες προτεραιότητες. Είναι αυτό που είπε σωστά και ο Στόρμ, ότι πολλοί κάνουν παιδιά για να τους φροντίζουν στα γεράματα - τεράστιο λάθος για εμένα.
Και οικογένεια να μην έχει κάποιος (π.χ. εγώ) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλει σε προτεραιότητα κάποια πράγματα.
Γιατί π.χ. για να γίνω εγώ νοσοκόμος ή νταντά υπερηλίκων με σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να παραιτηθώ από την εργασία μου και να βάλω σε δεύτερη μοίρα τα δικά μου προβλήματα υγείας.
Για αυτό και έγραψα εξαρχής, όταν κάποιος έχει άπλετο χρόνο (π.χ. κάποιος συνταξιούχος) ας αφιερώσει χρόνο και για την υγεία του.
Πρόληψη, φουλ εξετάσεις υγείας, σωστή διατροφή, κάποια σωματική εκγύμναση μπορούν να προλάβουν τα ξαφνικά πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. -
η οικογενεια, τα παιδια, οι ανθρωποι γυρω μας ειναι η δροσια στην ζωη
οποτε και αν αποκτηθουν, με οποιο τροποεχω τρεξει αναλογως με μικρα παιδια και πολλα προβληματα υγειας στην υπολοιπη οικογενεια και οχι μονο στην οικογενεια. κοντα στα 50 τοτε. τωρα που το σκεφτομαι, απο τα 22-23 με τα βαρεια προβληματα του πατερα μου και καμποσων στην ευρυτερη οικογενεια που εφυγαν μικροι. και τωρα τρεχω σε τετοια θεματα ενω τα παιδια αν και ενηλικα επισης με χρειαζονται μεχρι να ξεκινησουν τη ζωη τους.
ειναι το καλυτερο και ουσιαστικοτερο 'τρεξιμο', το αποδοτικοτερο ενω μονο ξοδευω, ενω ταυτοχρονα γραφω και 12ωρα στη δουλεια.
η ικανοποιηση βλεπεις να προσφερεις ειναι πολυ πανω απο προσωπικες απολαυσεις, βασικα ειναι η μεγαλυτερη απολαυση.
καποιοι θα καταλαβουν τι λεω, για καποιους ειναι ακατανοητο. -
Προσωπικά μου είναι ακατανόητο αυτό, μόνο στη σκέψη τέτοιας ευθύνης με κόβει κρύος ιδρώτας. Η τεκνοποίηση είναι από τα πράγματα που δε θα καταλάβω ποτέ, για κάποιους βέβαια είναι αδιανόητο το αντίθετο.
Προσωπικά προτιμώ να μην έχω τέτοιες σκοτούρες πάνω από το κεφάλι, και να μην έχω ούτε το αντίστοιχο "τρέξιμο" για όλα. Αντιλαμβάνομαι εντελώς διαφορετικά την απόλαυση και την ικανοποίηση αλλά οκ, υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες σε αυτό και δεν ταιριάζει μία λύση σε όλους. Τουλάχιστον χαίρομαι που όσοι διαβάζω εδω μέσα, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και παρέχουν στήριξη στα παιδιά τους, δεν την έχουν δει "δυτικοί" που ζητάνε πχ. νοίκι από τα 18 και μετά και τέτοιες γελοιότητες ή πιστεύουν οτι πρέπει με τα βίας να κοπεί ο "ομφάλιος λώρος" στην ενηλικίωση.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]