-
@lap said in VW Golf MK 8:
Οκ αλλά εγώ μιλώ για το infotainment. Και επειδή έχω εμπειρία αρκετή σε αυτά σε διάφορα αυτοκίνητα στους 40+ κολλάνε για πλάκα και στους 5 βαθμούς κελσίου λαγκαρει η οθόνη. Δεν μιλώ καν για -5 ή -10.
Είναι της πλάκας τα soc τους.
Δεν μιλώ για άλλους επεξεργαστές των συστημάτων του αυτοκίνητο.
Στις θερμοκρασίες που λες δεν θα εμένε πλαστικό για πλαστικό όρθιο. Θα επιμείνω στην άποψη μου.
Δηλαδή στη Ρωσία ή τον Καναδά μενουν χωρίς infotainment τον χειμώνα.
Η στην Αίγυπτο το καλοκαίρι.Επειδή έχω πάει Μόσχα τον χειμώνα, έχω δει smartphones να υπολειτουργούν (και το δικό μου μαζί), αλλά αυτοκίνητο δεν είδα να μη λειτουργεί. Και δεν μιλάω για Lada φυσικά
-
Δεν ξέρω εδώ στην Ελλάδα το καλοκαίρι τα παίζουν τα infotainment ενώ τα κινητά μας παίζουν κανονικά.
Είναι αστεία τα soc τους και οι οθόνες τους. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχουν όπως φαντάζεσαι. Είναι απλά ταμπλέτες με ένα λειτουργικό και απίστευτα χαμηλά σπεκς. Τα πουλάνε όσο ενα ipad...γιατί απλά μπορούν
-
@clockwork82 said in VW Golf MK 8:
Η στην Αίγυπτο το καλοκαίρι.Επειδή έχω πάει Μόσχα τον χειμώνα, έχω δει smartphones να υπολειτουργούν (και το δικό μου μαζί), αλλά αυτοκίνητο δεν είδα να μη λειτουργεί. Και δεν μιλάω για Lada φυσικά
Γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι; Πες ένα ναι, είναι φτωχομπινέδες οι κατασκευαστές και τέλος. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις στα ηλεκτρονικά για την consumer αγορά, για την επαγγελματική αγορά, για την αυτοκινητο/φορτηγό βιομηχανία, αεροπλανοβιομηχανία, στρατό, κ.τ.λ. είναι ακριβώς οι ίδιες .&-
-
Οι επεξεργαστές των οχημάτων είναι ίδιοι με τους υπόλοιπους δλδ οι amd , Intel, Nvidia δεν φτιάχνουν διαφορετικούς cpu & gpu για αμάξια απλά των οχημάτων έχουν διαφορετική θωράκιση άρα έξτρα κόστος για να μπορούν να λειτουργούν σε ακραίες συνθήκες.
Το αν το πρόβλημα είναι θέμα θωρακισης ή ισχύος θα το ξέραμε αν πχ στους 20-25 βαθμούς δεν κολλούσε ποτέ και τα προβλήματα άρχιζαν μόνο στους +40 ή στους -10.
Εγώ θεωρώ ότι φταίνε και τα δύο ( και τα 3!). Και αργούς ξεπερασμένους επεξεργαστές βάζουν και λίγη μνήμη και κάνουν περικοπές στην θωράκιση. -
@super-t said in VW Golf MK 8:
Γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι; Πες ένα ναι, είναι φτωχομπινέδες οι κατασκευαστές και τέλος. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις στα ηλεκτρονικά για την consumer αγορά, για την επαγγελματική αγορά, για την αυτοκινητο/φορτηγό βιομηχανία, αεροπλανοβιομηχανία, στρατό, κ.τ.λ. είναι ακριβώς οι ίδιες .&-
Καλά εντάξει, ειρωνική και εμμονικη απάντηση.
Εγώ παρέθεσα την άποψη μου από την χρήση αρκετών αυτοκίνητων με oem συστήματα.
Απέδειξε ότι κάνω λάθος.
Αυτό που ένας μηχανολογος που ασχολείται με καταλύτες και καυσαέρια θα μας επιβάλει και την άποψη του για την διαστημική τεχνολογία των infotainment και οτι βιώνουμε με τα κωλο infotainment της πλάκας που μας βαζουν, με ξεπερνάει.
@Tkin73
Για αυτό αναφέρω soc . Τι αρχιτεκτονική έχουν, τις συνδέσεις, τις δυνατότητες επαγωγης της θερμοκρασίας κτλ δεν το γνωρίζω. Εγώ βγάζω συμπέρασμα από το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι απογοητευτικό και πολύ χειρότερο από ένα κινητό 5 ετίας. -
-
@super-t said in VW Golf MK 8:
Καλά εντάξει, ειρωνική και εμμονικη απάντηση.
Εγώ παρέθεσα την άποψη μου από την χρήση αρκετών αυτοκίνητων με oem συστήματα.
Απέδειξε ότι κάνω λάθος.
Αυτό που ένας μηχανολογος που ασχολείται με καταλύτες και καυσαέρια θα μας επιβάλει και την άποψη του για την διαστημική τεχνολογία των infotainment και οτι βιώνουμε με τα κωλο infotainment της πλάκας που μας βαζουν, με ξεπερνάει.
@Tkin73
Για αυτό αναφέρω soc . Τι αρχιτεκτονική έχουν, τις συνδέσεις, τις δυνατότητες επαγωγης της θερμοκρασίας κτλ δεν το γνωρίζω. Εγώ βγάζω συμπέρασμα από το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι απογοητευτικό και πολύ χειρότερο από ένα κινητό 5 ετίας.Έγινε.
Κάτσες δες βιντεάκια από το youtube, έχουν όλες τις απαντήσεις. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι περισσότερο. -
Ρε συ τα έχω βιώσει σε διάφορα αυτοκίνητα που οδήγησα. Είτε καλοκαίρι είτε το χειμώνα ιδιαίτερα μέχρι να ζεσταθεί η καμπίνα. Παράλληλα το κινητό μου των 400 ευρώ ( που περιλαμβάνει ΦΠΑ,έξοδα μεταφοράς, κέρδος εμπόρου, οθόνη, μπαταρία κτλ) έπαιζε κανονικότητα χώρος ίχνος αλλαγής της απόδοσής του.
Αυτό λέω.
Αφού λοιπον έχουμε διαφορετική άποψη και δεν δέχεσαι την εμπειρία μου και την ειρωνεύεσαι από πανω, απόδειξε με πηγή για να μάθουμε ολοι ότι είναι εξαιρετικής ποιότητας και ότι οι αστείες επιδόσεις τους οφείλονται στο τελικό τους κόστος που αυξάνεται λόγω των εξαιρετικών υλικών και της καλης προστασίας τους από τις ακραίες συνθήκες. -
Και εμένα το infotainment προχθές που είχαμε την χαμηλότερη θερμοκρασία κόλλησε το πρωί.
Δεν ασχολήθηκα και ούτε θα ασχοληθώ μέχρι να δω πως θα συμπεριφερθεί με την ανάκληση.Κυριακή σήμερα, η πρώτη Κυριακή που δεν δούλεψα πρωί όποτε το προγραμμα είχε βόλτα προς την ορεινή (όσο γίνεται) Ρόδο.
Σήμερα επιβεβαίωσα ότι στο golf απλά δεν κουράζομαι να οδηγάω, ένα πρόβλημα το οποίοι είχα σε ότι είχα οδήγησει μέχρι τώρα, είτε εδώ, είτε σε ταξίδια σε άλλες περιοχές.
Συνολικά κάναμε 155 χιλιόμετρα και η μέση κατανάλωση ήταν 5,8 για την σημερινή βόλτα.
Το πρώτο σκέλος της διαδρομής ήταν 2 ώρες, περάσαμε από μια παλιά ιταλική γέφυρα
μετά πήγαμε στο φράγμα γαδουρά το οποίο είναι τεράστιο για τα δεδομένα του νησιού,
ανεβήκαμε στο χωριό Απόλλωνα, και καταλήξαμε στο χωριό Έμπονα για φαγητό. Μετά το φαγητό επιστρέψαμε από Σάλακο, μια διαδρομή με πολύ λιγότερες στροφές.Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι στα χρήματα που μου κόστισε το golf μάλλον δεν θα έβρισκα κάτι άλλο που να με καλύπτει.
-
Εννοείται, είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη έκδοση τα σπάει.
Δεν έχω πάει ποτέ Ρόδο. Έχει φράγμα;;
-
Οπότε είμαστε απλά στο περίμενε μέχρι κάποια στιγμή να μας φωνάξουν... Πάντως και σε Leon ολοκαίνουριο που μπήκα προχθές και ασχολήθηκα με το infotainment του για ένα δεκάλεπτο, μπορώ να πω οτι έχει την ίδια απόκριση με το Golf. Αργή ή γρήγορη, όπως θέλει ας το πει ο καθένας.
Επίσης ωραίο θα ήταν αν γίνει κάποια στιγμή η ανάκληση, πέραν των βελτιώσεων που θεωρητικά θα (πρέπει να) φέρει, να εμπλουτίσει λίγο τις οθόνες στο cockpit και να προσθέσει την ένδειξη της ταχύτητας όταν έχεις την επιλογή Drive στο κιβώτιο. -
Εννοείται, είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη έκδοση τα σπάει.
Δεν έχω πάει ποτέ Ρόδο. Έχει φράγμα;;
Έχει άλλο ένα πιο μικρό.
Αυτό που ανέβασα πριν έχει σχεδιαστεί για να καλυψει την υδροδότηση του νησιού. -
-
Μια που λέγατε για το infotainment, στο μενού clima δεν μπορούσαν να βάλουν άλλες 2 επιλογές; Μια low και μια hi για την θερμοκρασία; Έλεος δηλαδή!
-
Mod αν επιτρέπεται ποιά έκδοση του Golf έχεις;
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Life eTsi 1,0 έχω με το βασικό infotainment.
-
Δείτε με ένα πλέον παμπάλαιο και παμφθηνο soc για τα δεδομένα των κινητών τι έπαιζες και σε τι ανάλυση. Ένα infotainment με όσα γραφικά και αν εχει θα έπαιζε στο ρελαντί του.
Καταλάβατε πόσο λίγο κοστίζουν και πόσο ακριβά πωλούνται ως έξτρα εξοπλισμός.
Tα Soc των αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα να λειτουργούν από -50 στο Γιακουτσκ μέχρι +120 σε όχημα αφημένο με κλειστά τζαμια σε καύσωνα στη Σαχαρα. Όταν γυρίσεις το κλειδι σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο οπουδήποτε στον πλανήτη , ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά, αλλιως απέτυχε ως μηχάνημα.
Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άλλων προδιαγραφών από τα smartphones.
Ίσως να μην έχουν ούτε τη μισή επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με ένα flagship της τελευταίας 5ετιας αλλά, είναι failsafe σε ακραίες συνθήκες .
Αυτές οι προδιαγραφές τα κάνουν ΠΟΛΥ πιο ακριβά σε σχέση με τα smartphones.
Επίσης τα αυτοκίνητα ΔΕΝ φορούν έναν μόνον κεντρικό μικροεπεξεργαστή στο infotainment, αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ. Abs, ECU, ESP, και road assist αισθητήρες έχουν δικούς τους εξειδικευμένους επεξεργαστές επίσης πολύ υψηλών failsafe προδιαγραφών. Αν για κάποιον λόφο σταματήσει να λειτουργεί πχ το cruise control, δεν αχρηστεύονται όλα τα ηλεκτρονικά, το αυτοκίνητο έχει ανεξάρτητα υποσυστήματα και παραμένει διαχειρίσιμο και ασφαλές.
Όλα τα παραπάνω χρειαζονται διαρκές fine tuning και απίστευτο testing σε αντιξοες πολύμηνες ή πολύχρονες συνθήκες επειδή παίζονται ανθρώπινες ζωές στον δρόμο, δεν θα κολλήσει απλώς το need for speed ή θα λαγκαρει το insta story.Το δικό μου γιατί κολλάει σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 Κελσίου;
Ασε ξέρω είναι VAG. -
Μπα δεν έχει να κάνει με το vag. Στο Κλιο μου έχει τύχει να μη λειτουργεί η θύρα usb αφού το είχα αφήσει το καλοκαίρι στον ήλιο, σε σημείο που όταν μπήκα μέσα έγραφε 47 βαθμοί
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Τι καταναλώσεις βλέπεις; Το υβριδικό έχεις ή το απλό;;
-
@ad276 said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Τι καταναλώσεις βλέπεις; Το υβριδικό έχεις ή το απλό;;
Mild hybrid είναι. Η μέση κατανάλωση είναι στα 6 λίτρα
VW Golf MK 8