-
Giorgos39 wrote:
JamesD wrote:
Το πρόβλημα με το Golf και αν πιστέψουμε αυτά που διαβάζουμε (χαρακτηριστικά leon με τον ίδιο κινητήρα και παλαιότερο δημοσίευμα), και τα mh βενζίνης με 150 άλογα φοράν το DQ200 που δεν έχει καλό ιστορικό προβλημάτων. Οπότε, αν θέλεις το DQ381 πας στο δίλιτρο ντίζελ και πληρώνεις ΦΠ, που ισοδυναμεί με μία επισκευή dsg στα 3 χρόνια, πάλι χαμένος βγαίνεις δηλαδή...
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μοτέρ(το diesel) κοίταξα πρώτο. Είναι μια αδικημένη έκδοση γιατί προσφέρει ένα εξαιρετικό μοτέρ στην έκδοση life και αν πας να του βάλεις κάνα 2 έξτρα να το κάνεις όπως θες ξεπερνάς το 30αρι για πλάκα. Συν τι φόρο πολυτελειας, οπότε σε αποθαρρύνει να το επιχειρήσεις.
Δεν έχω ειδικές γνώσεις επί του dsg ούτε το έχω ψάξει. Αλλά μου κάνει έκπληξη ότι είστε όλοι τόσο αρνητικοί.
Καμένος και εγώ απο το DSG σε Leon 1.8FR 5f (προηγούμενο μοντέλο)
Απο τις 40.000χλμ μέχρι τις 50.000χλμ μου έσπασε 3 φορές και το πούλησα τελικά.
Αγόρασα το νέο Leon 1.5 αλλά σε χειροκίνητο γιατί το φοβήθηκα πάλι το DSG του 1.5 που έχει ταβάνι τα 25κιλά ροπής όσο ακριβώς βγάζει και ο κινητήρας 1.5 μαζί με τις ασθένειες που μπορεί να έχει ο mHev κινητήρας και η μπαταρία εφόσον δεν τις γνωρίζουμε.
Θα σου πρότεινα αν ήθελες να κοιτάξεις και το νέο Leon 2.0 FR DSG το οποίο στα 28.500 έχεις δίλιτρο κινητήρα , χωρίς να είναι υβριδικό , 190 άλογα και το 'καλό' DSG .
Δεν ξέρω τον κωδικό και αν είναι αυτό που φοράνε και τα GTI αλλά σίγουρα δεν είναι σαν το προβλήματά του 1.5
Στο οποίο θεωρητικά έχουν διορθώσει τα προβλήματα που είχε , αλλά αυτό το ακούμε χρόνια τώρα. Και εμένα έτσι μου είχαν πεί και τελικά το πήρα και έγινα κολλητός με τους γερανούς
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ειλικρινά. Από κάποιους προσωπικά γνωστούς που έχουν dsg δεν άκουσα κάποιο παράπονο πάντως σε θέμα αξιοπιστίας. Μου αρέσει το αυτοκίνητο έτσι οπως το εχω διαμορφώσει. Και στο πετρέλαιο δυστυχώς φεύγει η τιμή αν παω να προσθέσω καποια πράγματα που θέλω. Γι αυτό πάει προς απόρριψη.
Το Leon αντικειμενικά είναι πολύ όμορφο. Δεν ταιριάζει στα προσωπικά μου γούστα ωστόσο. Καταλαβαίνω πάντως οτι αν προχωρήσω με το golf etsi dsg θα είναι μια κίνηση ρίσκου
-
ωωωωωωωω. ο διασημος? το 01 πιστοποιει την αυθεντικοτης?
Διάσημος ? Απο που φίλτατε Γάτε ?
Το 01 είναι γιατί δεν κατάφερα να κάνω reset το κανονικό account που ούτε καν θυμάμαι απο πότε το είχα φτιάξει
-
gatoz wrote:
Το 01 είναι γιατί δεν κατάφερα να κάνω reset το κανονικό account που ούτε καν θυμάμαι απο πότε το είχα φτιάξει
συμφωνα με τον κριου εχεις το πλεον διασημο νημα επιλογης αυτοκινητου σε καποιο αλλο φορουμ. οχι?
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ειλικρινά. Από κάποιους προσωπικά γνωστούς που έχουν dsg δεν άκουσα κάποιο παράπονο πάντως σε θέμα αξιοπιστίας. Μου αρέσει το αυτοκίνητο έτσι οπως το εχω διαμορφώσει. Και στο πετρέλαιο δυστυχώς φεύγει η τιμή αν παω να προσθέσω καποια πράγματα που θέλω. Γι αυτό πάει προς απόρριψη.
Το Leon αντικειμενικά είναι πολύ όμορφο. Δεν ταιριάζει στα προσωπικά μου γούστα ωστόσο. Καταλαβαίνω πάντως οτι αν προχωρήσω με το golf etsi dsg θα είναι μια κίνηση ρίσκου
Κοίτα να δείς τα θέματα που είχαν τα τελευταία θεωρητικά πλέον τα έχουν βελτιώσει εκτός απο hardware αλλά και στο software . Εκεί που έπασχε δλδ με υπερθέρμανση μέσα στη κίνηση , αν σταματήσεις τώρα κάνουν μόνα τους αποσύμπλεξη .
Όπως και να έχει εγώ απο τη μία το φοβήθηκα να ξαναμπλέξω , απο την άλλη το αγάπησα τόσο πολύ αυτό το κιβώτιο που το μετάνιωσα που πήγα σε χειροκίνητο.
Σκέφτομαι αρκετά σοβαρά για το δίλιτρο επειδή φοράει πιο αξιόπιστο DSG για αυτό είπα να στο προτείνω .
Όπως είπαν και άλλοι μπορείς να αφήσεις καβάτζα κάποια λεφτά και αν σου κάτσει η στραβή να τα έχεις.
Επειδή και εγώ διάβαζα πολλά αλλά είχα πάθει ταράκουλο με το Leon 5F , το αγόρασα επίτηδες μεταχειρισμένο (με 28.000 χλμ) και είχα αφήσει κάβα λεφτά οπότε να ανταπεξέλθω αν παρουσιαστεί πρόβλημα.
Απλά
-
Ήμουν απο τους άτυχους και μου έσπασε 3 φορές
-
Δείχνει ότι ήμουν άμπαλλος γιατί αφού αξιώθηκα να δώ βιντεάκια για το DSG πέτυχα αρκετούς να λένε 3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
α) Ποτέ δεν καρφώνεις όπισθεν με το που σταματήσεις. Περιμένεις κανα 2 δευτερόλεπτα πρώτα. Αν θυμάμαι καλά παίζει ρόλο επειδή στον ένα συμπλέκτη είναι οι 1η,3η,5η,7η και στον άλλον η 2η,4η,6η,Όπισθεν . Οπότε αν βάλεις απο πρώτη καυτευθείαν όπισθεν την ακούσει και σπάει το mechatronic . Συγνώμη αν γράφω κάτι λάθος απο μηχανικής άποψης. Έτσι μου έσπασε εμένα 2 απο τις 3 φορές , και το κατάλαβα αφού είδα το βίντεο γιατί μου έσπασε με το που έβαλα όπισθεν τη μία φορά για να παρκάρω και την άλλη στα διόδια που δεν άνοιξε η μπάρα και βιάστηκα να κάνω όπισθεν που ήμουν ελεύθερος. Αυτό νομίζω το έλυσαν με αυτό το extra ποτηράκι που μπαίνει πάνω στη μονάδα (δεν θυμάμαι πως λέγεται)
β) Στα φανάρια δεν πρέπει να πατάς φρένο γιατί υπερθερμαίνεται ο συμπλέκτης οπότε πρέπει να βάζει νεκρά. Αυτό θεωρητικά το έλυσαν μέσω software οπότε μπαίνει νεκρά μόνη της.
γ) Δεν πρέπει να αφήνεις το αμάξι να τσουλάει μόνο του πρέπει να πατάς και γκάζι.
Αν ήξερα όλα τα παραπάνω μπορεί και να την γλύτωνα. Δεν παυει όμως να είναι ένα κιβώτιο που θέλει ειδική διαχείριση .
Ελπίζω να βοήθησα
-
-
tsofras01 wrote:
gatoz wrote:
συμφωνα με τον κριου εχεις το πλεον διασημο νημα επιλογης αυτοκινητου σε καποιο αλλο φορουμ. οχι?
Χεχε ναι κλειδώθηκε εν τέλη και το γυρίσαμε σε κλαμπ
-
περι διπλου συμπλεχτη. μετα απο εμπειρια καποιων ντιεςτζι αλλα και αναλογων της φιατ σε σουζ. πραγματι εξαιρετα σε ταχυτητα αλλαγων και γενικα σε ευχρησια. ομως. τα πρωτα ντιεςτζι χαλαγανε και με τη σκεψη. θυμαμαι τα τουραν και τα πλας της εταιρειας να αλλαζουν σασμαν περισσοτερο απο νερο για πιτσιλιστηρια. μετα ομως εφτιαξαν αρκετα. και δεν χρειαστηκε να μπει συνεργειο πανω απο 1-2 φορες καθε ενα απο τα φαου. τελευταιο ηταν μοντ. 2015. στα πιο πανω, εκ του τσιοδρας μηδεν ενα, αγνωστα σε εμενα θεματα χειρισμου ομως, υπαρχει και κατι που σιγουρα καταπονει ολα τα διπλοσυμπλεχτα. το ζορισμα σε καθε συνθηκη, οπως ξεκινημα σε ανηφορα, χιονια ή χαμηλη προσφυση και στη περιπτωση των βιταρα, περασμα απο εμποδια. οπου ενα μανιουαλ θα την εβγαζε με μια το πολυ μυρωδια δισκου, τα διπλοσυμπεχτα αναβουν και εχεις 50% να ξαναδουλεψουν. γενικα παντως με τη φαου τωρα το μεγαλο προβλημα πλεον δεν ειναι η ευπαθεια των κιβωτιων αλλα περισσοτερο η αφυψηλου αντιμετωπιση τις περισσοτερες φορες. σιγουρα το αυτοματο προσθετει ποιοτητα ζωης και ισως επιδοσεις. ε, εχει ενα κοστος. μακαρι να υπηρχε η επιλογη των μετ. ροπης, αλλα αφου δεν υπαρχει, οκ, παιρνεις απλα το ρισκο που ειναι και αρκετα μικροτερο σε σχεση με το αμαρτωλο παρελθον. δεν το παιρνεις σε περιπτωση που για καποιο λογο προκειται να ζοριζεις σασμαν, οπως σπιτι σε πολυ μεγαλη ανηφορα ή ραμπα με μεγαλη κιση στο παρκιν, εκτος δρομου κινηση, κατοικια σε ορεινες περιοχες, τραβηγμα σκαφους/τροχοσπιτου
-
Giorgos39 wrote:
Κοίτα να δείς τα θέματα που είχαν τα τελευταία θεωρητικά πλέον τα έχουν βελτιώσει εκτός απο hardware αλλά και στο software . Εκεί που έπασχε δλδ με υπερθέρμανση μέσα στη κίνηση , αν σταματήσεις τώρα κάνουν μόνα τους αποσύμπλεξη .
Όπως και να έχει εγώ απο τη μία το φοβήθηκα να ξαναμπλέξω , απο την άλλη το αγάπησα τόσο πολύ αυτό το κιβώτιο που το μετάνιωσα που πήγα σε χειροκίνητο.
Σκέφτομαι αρκετά σοβαρά για το δίλιτρο επειδή φοράει πιο αξιόπιστο DSG για αυτό είπα να στο προτείνω .
Όπως είπαν και άλλοι μπορείς να αφήσεις καβάτζα κάποια λεφτά και αν σου κάτσει η στραβή να τα έχεις.
Επειδή και εγώ διάβαζα πολλά αλλά είχα πάθει ταράκουλο με το Leon 5F , το αγόρασα επίτηδες μεταχειρισμένο (με 28.000 χλμ) και είχα αφήσει κάβα λεφτά οπότε να ανταπεξέλθω αν παρουσιαστεί πρόβλημα.
Απλά
- Ήμουν απο τους άτυχους και μου έσπασε 3 φορές
- Δείχνει ότι ήμουν άμπαλλος γιατί αφού αξιώθηκα να δώ βιντεάκια για το DSG πέτυχα αρκετούς να λένε 3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
α) Ποτέ δεν καρφώνεις όπισθεν με το που σταματήσεις. Περιμένεις κανα 2 δευτερόλεπτα πρώτα. Αν θυμάμαι καλά παίζει ρόλο επειδή στον ένα συμπλέκτη είναι οι 1η,3η,5η,7η και στον άλλον η 2η,4η,6η,Όπισθεν . Οπότε αν βάλεις απο πρώτη καυτευθείαν όπισθεν την ακούσει και σπάει το mechatronic . Συγνώμη αν γράφω κάτι λάθος απο μηχανικής άποψης. Έτσι μου έσπασε εμένα 2 απο τις 3 φορές , και το κατάλαβα αφού είδα το βίντεο γιατί μου έσπασε με το που έβαλα όπισθεν τη μία φορά για να παρκάρω και την άλλη στα διόδια που δεν άνοιξε η μπάρα και βιάστηκα να κάνω όπισθεν που ήμουν ελεύθερος. Αυτό νομίζω το έλυσαν με αυτό το extra ποτηράκι που μπαίνει πάνω στη μονάδα (δεν θυμάμαι πως λέγεται)
β) Στα φανάρια δεν πρέπει να πατάς φρένο γιατί υπερθερμαίνεται ο συμπλέκτης οπότε πρέπει να βάζει νεκρά. Αυτό θεωρητικά το έλυσαν μέσω software οπότε μπαίνει νεκρά μόνη της.
γ) Δεν πρέπει να αφήνεις το αμάξι να τσουλάει μόνο του πρέπει να πατάς και γκάζι.
Αν ήξερα όλα τα παραπάνω μπορεί και να την γλύτωνα. Δεν παυει όμως να είναι ένα κιβώτιο που θέλει ειδική διαχείριση .
Ελπίζω να βοήθησα
βέβαια βοήθησες. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Όταν λες δεν πρέπει να αφήνεις το αμάξι να τσουλαει μόνο του πως το εννοείς ακριβως?
-
βέβαια βοήθησες. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Όταν λες δεν πρέπει να αφήνεις το αμάξι να τσουλαει μόνο του πως το εννοείς ακριβως?
Στο χειροκίνητο αφήνεις το φρένο και χωρίς γκάζι παίζεις με τον συμπλέκτη και τσουλάς .
Ε σκέψου ότι στο αυτόματο όταν αφήνεις το φρένο ενώ έχεις ταχύτητα και δεν πατάς γκάζι κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση το αμάξι , δηλαδή τσουλάει σαν να έπαιζες με τον συμπλέκτη.
Αυτό έχω διαβάσει - δει σε αρκετά άρθρα - βίντεο ότι δεν πρέπει να το κάνεις.
-
Καλησπέρα Θα ήθελα και εγώ να αναφέρω το πρόβλημα που έχω με το γκολφ mk8 1.500 etsi Έξι μηνών αμάξι 5.000 χιλιόμετρα και όταν Ξεκινάω το πρωί μερικές φορές δεν φορτίζει την μπαταρία την 12V Το σταματάω και μετά από μία ώρα όταν το βάλω μπρος Δουλεύει κανονικά υπάρχει Κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα
στην αντιπροσωπεία δεν μπορέσαμε να το επισκευάσουμε
Πότε φορτώνει την μπαταρία και άλλοτε όχι μεγάλο πρόβλημα και δεν θέλω να το αφήσω για μέρες στην αντιπροσωπεία για να το ψάξουν Μπορεί να κάνει και 10 μέρες για να το παρουσιάσει Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ 28000 αμάξι Ευχαριστώ και πάλι
-
Αν στην αντιπροσωπεία δεν μπόρεσαν να το επισκευάσουν, εμείς τι να σου πούμε?
Σοβαρά τώρα....τους το πήγες και δήλωσαν αδυναμία επισκευής? Και δεν τους έφαγες ζωντανούς?
-
Όταν μια βλάβη δεν εμφανίζεται μόνιμα/ συστηματικά αλλά 'σποραδικα' είναι δύσκολο να διαγνώσεις. Η λογική λέει το βάζω στο σύστημα να δω τι errors θα βγάλει και αν είσαι άτυχος και δεν βγάλει errors φέρε το μου όταν έχει πρόβλημα για να δω τι έχει...
-
Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρία και να ενημερωθούν; Υπάρχουν άλλες μάρκες αυτοκινήτων που υπάρχει βάση δεδομένων από την εταιρία για κάθε μοντέλο τι ζημίες έχει παρουσιάσει και πως επισκευάστηκαν. Η Mercedes από όσο ξέρω τηρεί τέτοια βάση δεδομένων. Μου φαίνεται και η BMW. Η BMW στη Γαλλία αν κάπου ζοριστεί το συνεργείο επικοινωνεί με Γερμανία.
-
Καλησπέρα Θα ήθελα και εγώ να αναφέρω το πρόβλημα που έχω με το γκολφ mk8 1.500 etsi Έξι μηνών αμάξι 5.000 χιλιόμετρα και όταν Ξεκινάω το πρωί μερικές φορές δεν φορτίζει την μπαταρία την 12V Το σταματάω και μετά από μία ώρα όταν το βάλω μπρος Δουλεύει κανονικά υπάρχει Κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα
στην αντιπροσωπεία δεν μπορέσαμε να το επισκευάσουμε
Πότε φορτώνει την μπαταρία και άλλοτε όχι μεγάλο πρόβλημα και δεν θέλω να το αφήσω για μέρες στην αντιπροσωπεία για να το ψάξουν Μπορεί να κάνει και 10 μέρες για να το παρουσιάσει Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ 28000 αμάξι Ευχαριστώ και πάλι
Κρίμα φίλε μου , δεν μας τα λέει καλά το νέο golf με τις παιδικές ασθένειες και ειδικά η αντιμετώπιση της εταιρείας .
Δεν τους υποχρεώνεις να σου δώσουν ένα αμάξι αντικατάστασης να κάνεις την δουλειά σου και να το αφήσεις να το δούνε ?
-
Καλησπέρα
Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορώ να απενεργοποιησω το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ?
Είναι πολύ σπαστικό που μπαίνει αμέσως μόλις σβήσει ο κινητήρας.
-
Καλησπέρα σε όλους!
υπαρχει κάτοχος του Golf eTsi 1,0 για να μας πει εντυπώσεις;
Εντελώς τυχαία πουλήθηκε το smart και στην αναζήτηση αυτοκινήτου βρέθηκα προ εκπλήξεως καθώς δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτόματα (και όσα βρήκα δεν μας αρέσουν) και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το Golf με παράδοση τον επόμενο μήνα... -
Ο κύβος ερρίφθη,
Λευκό Golf 1,0 etfsi life Dsg με παράδοση σε ένα μήνα περίπου.
Ιδανική επιλογή θα ήταν με τον 1,5 αλλά έχω ήδη υπερβεί το αρχικό μπάτζετ, οπότε θα συμβιβαστώ με την βασική έκδοση η οποία από πλευρά εξοπλισμού είναι πλήρης.
Ναι, θα ήθελα ηλεκτρικά αναδιπλώμενους καθρέπτες αλλά από την άλλη θα έχω led φωτα εμπρός - πίσω.
-
Καλορίζικο να είναι, με το καλό να παραλάβεις και να το ευχαριστηθείς. Αναμένουμε και σχόλια/review.
-
Ο κύβος ερρίφθη,
Λευκό Golf 1,0 etfsi life Dsg με παράδοση σε ένα μήνα περίπου.
Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία και πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!! Αναμένουμε εντυπώσεις.
-
Ωωω καλοτάξιδο.
Να μας ενημερώνεις διοτι ειναι ενδιαφέρον αυτοκινητο
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο!
Ελάχιστοι στο forum έχουν το νέο Golf, οπότε αναμένουμε τις γραπτές εντυπώσεις σου.
VW Golf MK 8