-
Και να έχεις σχετικά αδύνατα πόδια ώστε να μην έχεις πρόβλημα να κατεβάσεις λίγο χαμηλότερα το τιμόνι ενώ παράλληλα το να οδηγείς "με ανοικτά πόδια" να μην απαιτεί ιδιαίτερο πλάτος ανάμεσα στην κύρτωση της πόρτας και την κεντρική κονσόλα.
-
Απο την οθόνη , τα πλήκτρα πιάνου και τα λοιπά εντυπωσιακά θα θαμβωθείς στην έκθεση και αν αγοράσεις για κανα δίμηνο στην αρχή μετα θα σου μείνουν οι ενοχλήσεις απο την άβολη θέση οδήγησης ... μεχρι να αρχίσουν οι ακριβές βλάβες στις οθόνες και να αρχίζεις να συχτιρίζεις !
Έτσι ήταν τα γαλλικά απο την δεκαετία του 80 ...
Κρίμα που η VW την πάτησε και πρόσθεσε άλλο ενα πρόβλημα για το μέλλον(οθόνες αφής) προσπαθώντας να ακολουθήσει την γαλλική μόδα. -
Ποιό 80? Μην σου πω και από το 60....
-
Η vw θα τα μαζέψει με τις οθονίτσες και τις παπαρίτσες. Είναι θέμα χρόνου, μέχρι να γίνει απόσβεση των επενδύσεών τους.
Οι Γερμαναράδες αρέσκονται να δοκιμάζουν συνέχεια καινούργια πράγματα και καινούργιες τεχνολογίες, είναι στη φύση τους και στη νοοτροπία τους. Και βέβαια το έχει πληρώσει και θα συνεχίσει να το πληρώνει ο πελάτης αυτό.
Όταν όμως ωριμάσει μέσα τους και από τα μηνύματα της αγοράς ότι κάτι είναι λάθος, μαζεύονται. Δε θα έλεγα ότι αυτό ισχύει και με τους Γάλλους. Έχουν περισσότερα κολλήματα, προσπαθούν συνέχεια να κάνουν κάτι διαφορετικό, να πουλήσουν μούρη, λειτουργούν πιο επιφανειακά και αδυνατούν να "αυτοδιορθωθούν".
Για τα Γερμανικά και τα Γαλλικά αυτοκίνητα μιλάμε πάντα... -
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Και να έχεις σχετικά αδύνατα πόδια ώστε να μην έχεις πρόβλημα να κατεβάσεις λίγο χαμηλότερα το τιμόνι ενώ παράλληλα το να οδηγείς "με ανοικτά πόδια" να μην απαιτεί ιδιαίτερο πλάτος ανάμεσα στην κύρτωση της πόρτας και την κεντρική κονσόλα.
Αυτό δεν είναι οδήγηση, αλλά στρίμωγμα σε κουτί μάγου που πρόκειται να σε εξαφανίσει...
-
Παιδιά όσοι έχετε το αυτοκίνητο... Το Front assist δουλεύει? Έχω το αυτοκίνητο 8 μήνες και δεν έχω καταλάβει ακόμα εντελως τη χρήση του. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται ότι αλλες φορές λειτουργεί και άλλες όχι.
-
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Παιδιά όσοι έχετε το αυτοκίνητο... Το Front assist δουλεύει? Έχω το αυτοκίνητο 8 μήνες και δεν έχω καταλάβει ακόμα εντελως τη χρήση του. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται ότι αλλες φορές λειτουργεί και άλλες όχι.
Μια απο τα ίδια και με εμένα. Έτυχε να κάνω μανούβρες για να ξεπαρκαρω στο σπίτι και το αυτοκίνητο κοκκάλωσε, ενώ σε παρόμοια μανούβρα που ήμουν αφηρημένος άγγιξα τα λουλούδια.
Στον δρόμο δεν έχω νοιώσει να ενεργοποιείται λόγω πεζών, γενικά όμως δεν κολλάω στον μπροστινούς μου και κρατάω αποστάσεις ασφαλείας. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Μια απο τα ίδια και με εμένα. Έτυχε να κάνω μανούβρες για να ξεπαρκαρω στο σπίτι και το αυτοκίνητο κοκκάλωσε, ενώ σε παρόμοια μανούβρα που ήμουν αφηρημένος άγγιξα τα λουλούδια.
Αυτό που περιγράφεις εδώ είναι το emergency braking του pdc. Αυτό το προκαλούν οι αισθητήρες παρκαρίσματος για να μην κουτουλάμε δεξιά αριστερά κατά το παρκάρισμα.
Front assist δουλεύει με το ραντάρ μπροστά στη μάσκα.
Δοκιμάστε (πάντα σε ασφαλή πλαίσια) να πλησιάσετε το προπορευόμενο όχημα με κάπως αυξημένη ταχύτητα και λογικά θα βγάλει το σχετικό warning.
-
Στο παρκάρισμα μου έχει συμβεί κι εμένα 2 με 3 φορές και με έχει σώσει από γκαπ...
Το front assist είναι που σα να με μπερδεύει για το πότε δουλεύει και πότε όχι...
Δε βγάζω συμπερασμα ότι κάτι τρέχει, ίσως δεν έχω καταλάβει εγώ γιατί στην τάδε περίπτωση δουλεψε και στην τάδε όχι.
Όταν πλησιάζω ένα όχημα ας πούμε, ενώ σήμερα θα μου βγάλει την ένδοξη την προειδοποιητική ότι πλησιάσες πολύ κτλ, μια άλλη στιγμή με την ίδια ταχύτητα πάντα δε θα μου τη βγάλει.. -
@stefan147 said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Αυτό που περιγράφεις εδώ είναι το emergency braking του pdc. Αυτό το προκαλούν οι αισθητήρες παρκαρίσματος για να μην κουτουλάμε δεξιά αριστερά κατά το παρκάρισμα.
Front assist δουλεύει με το ραντάρ μπροστά στη μάσκα.
Δοκιμάστε (πάντα σε ασφαλή πλαίσια) να πλησιάσετε το προπορευόμενο όχημα με κάπως αυξημένη ταχύτητα και λογικά θα βγάλει το σχετικό warning.
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν ήμουν σίγουρος αν είχε όντως emergency braking το pdc γιατί μόνο μια φορά μου το έχει ενεργοποιήσει.
-
Επίσης παιδιά, με το We Connect Webshop τι παίζει;
-
Στο παρκάρισμα μου έχει συμβεί κι εμένα 2 με 3 φορές και με έχει σώσει από γκαπ...
Το front assist είναι που σα να με μπερδεύει για το πότε δουλεύει και πότε όχι...
Δε βγάζω συμπερασμα ότι κάτι τρέχει, ίσως δεν έχω καταλάβει εγώ γιατί στην τάδε περίπτωση δουλεψε και στην τάδε όχι.
Όταν πλησιάζω ένα όχημα ας πούμε, ενώ σήμερα θα μου βγάλει την ένδοξη την προειδοποιητική ότι πλησιάσες πολύ κτλ, μια άλλη στιγμή με την ίδια ταχύτητα πάντα δε θα μου τη βγάλει..Καλησπερα φίλε μου. Το δικό μου συμπέρασμα σχετικά με αυτό που λες είναι ότι το σύστημα αξιολογεί από μόνο του την κατάσταση σε σχέση με την ταχύτητα που κινείσαι και το ποσό απότομα επιβραδύνει ο προπορευομενος. Θα δουλέψει σε τελική ανάλυση αλλά σε μερικές περιπτώσεις θα κάνει πολύ απότομο τσαρουχωμα. Έχω παρατηρήσει πως όταν πηγαίνω σχετικά σβέλτα και ο μπροστά έχει τσαρουχωσει πετάει νωρίς την ειδοποίηση. βέβαια υπάρχει και σχετική ρύθμιση στο μενού. Οι αισθητήρες παρκαρισματος είναι εκνευριστικοι πολλές φορές. Δεν αξιολογούν πάντα σωστά την περίσταση. Και συμπεριφερονται απότομα.
-
Πέρασα από την αντιπροσωπεία για κάτι άσχετο και με το που έβαλε τον αριθμό πλαισίου στο pc του έβγαλε μήνυμα για αναβάθμιση... Τη Δευτέρα το μεσημέρι εκλεισα ραντεβού για να την κάνω...
Παιδιά γνωρίζετε τι λάδια παίρνει η συγκεκριμένη έκδοση (tdi 2.0)? -
Μάλλον προδιαγραφή 508/509.
-
Δεν κοιτάς το βιβλίο του αυτοκινήτου καλύτερα? Ή αν επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία θα σου πουν.
Η προδιαγραφή για κινητήρες diesel με φίλτρο σωματιδίων είναι VW 507, αλλά υπάρχουν διαφορετικά λάδια, ανάλογα αν κάνεις ετήσιο/15.000Km σέρβις ή 2ετές/30.000Km. Φυσικά το 2ετές δεν θα το πρότεινα...
H VW 508 που γράφει ο super-t είναι για βενζινοκινητήρες, την 509 δεν την ξέρω, μπορεί να είναι καινούργια? -
Μια ευχάριστη έκπληξη μου επιφύλαξε το χθεσινό γέμισμα του Golf στο βενζινάδικο. Σύμφωνα με το spritmonitor η κατανάλωση έπεσε στο 4,93 και τo trip του αυτοκινήτου γράφει 5,1
Μετά το γέμισμα πρώτη φορά είδα αυτονομία 880χλμ, συνήθως παλιζει στα 800. -
Πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Yaris το έκανες το Golfακι..
Οι μετακινήσεις σου γίνονται κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση? Είσαι Ρόδο αν θυμάμαι καλά. -
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Yaris το έκανες το Golfακι..
Οι μετακινήσεις σου γίνονται κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση? Είσαι Ρόδο αν θυμάμαι καλά.Ναι, εντύπωση μου κάνει που κατάφερα να πέσω κάτω απο τις καταναλώσεις του κατασκευαστή
-
Πολύ ευχάριστο αυτό που διαβάζω! Με τον ίδιο κινητήρα, λογικά και με την ίδια ποιότητα κύλησης με το SEAT LEON που περιμένω, αν δω τέτοιες καταναλώσεις θα είναι μεγαλούργημα...
-
@polioan said in VW Golf MK 8:
Πολύ ευχάριστο αυτό που διαβάζω! Με τον ίδιο κινητήρα, λογικά και με την ίδια ποιότητα κύλησης με το SEAT LEON που περιμένω, αν δω τέτοιες καταναλώσεις θα είναι μεγαλούργημα...
Και 5,5 με 6 είναι μια πολύ καλή κατανάλωση για τον όγκο του αυτοκινήτου πάντως.
VW Golf MK 8